Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mit fözzek holnap?
2002-10-05 12:331.
Torolt_felhasznalo_282287
Létrehozva: 2002. október 5. 12:33
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
60 dkg liszt
30 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
só nagy csipet
cukor 10 dkg
a töltelékhez:
2kg alma
30 dkg cukor
1 lapos teáskanál fahéj
zsemlemorzsa annyi, hogy ne legyen folyós a töltelék
A lisztet a margarinnal elmorzsolom. Beleteszem a tojássárgát, cukrot, sót, tejfölt, sütőport és jól összegyúrom. Hagyom állni fél órát, majd fétfelé veszem és kinyújtom.
Amíg a tészta pihen megfőzöm a tölteléket. Alma lábosba, rá cukor, fahéj, jól megrotyogtatom, és a végén beleteszem a morzsát.
Amikor kezded nyújtani a tésztát, gyújtsd be a sütőt. Max. hőmérsékletre.
Egy réteg tészta kerül a kivajazott, lisztezett tepsi aljára, rá a töltelék és a tetejére a másik réteg tészta. Közepes lángon 25-30 percig sütöm.
Isteni finom túróval is.
Jó étv. :)))
Az igaz, hogy en nagyon hagyomanyosan fözök.
Nem valami, tengeri növeny preselmenye, ha ez a salatak között van?
Na, megkeresem, vagy legalabb is keresni fogom meg ma!
Altalaban teglalap alaku es vakumcsomagolasban van. Ugy nez ki, mint a feta. Csak itt a feta a sajtoknal van (az meg betolti a bolt egyharmadat), a tofu meg a salatak, ontetek es egyeb hozzavalok mellett. Ha mashogy nem megy kuldok egy csomagot priviben :-))))
De valaki leirt egy kruplist es hogy tejföllel , aludtejjel eszik es a prosza nevet "adta" neki.
Valami itt nem stimmel!!???:-))))
Csipogo, kösz a Te ötleteidet is, mar nehogy megsertödj, hogy kerdeztelek. Egyebkent nalunk van TACO es mas fuszerfele is , csak a
TOFU-t nem ismerem es meg most sem tudom mi az .
Es van itthon egy uveg Tokaji Szamorodni 1993-as evjarat, ahhoz ez a csirketekercs hercegno burgonyaval es finom salataval pont jo lesz. . . Esetleg eloetelnek parmai sonka spanyol cukordinnyevel. . . hehehe, jo kis nemzetkozi vacsora lesz.
Rejto Jeno meg is irna :-)))
PROSZA!!!!! Most tudod???
Ez jol esett!!!! :))))
En inditottam ezt a topikot , jo szandekkal es cellal, ugy latom nem volt hiaba!!! Örömet szerez nekem!!!!
Udv /Brill
A húsmentes párodnak gyors és egyszerű: háromszínű orsótészta (fehér: sima, zöld:spenótos, piros:paradicsomos színezés), kapros sajtszósszal. Klassz sajtszósz-alapporokat lehet kapni, azt utasítás szerint, plusz én mág szoktam hozzá adni tömlős rokfortkérmet meg kis reszelt sajtot, jó sok kaprot, kis borsot. És míg a tészta fő, a szósz összerottyan, 30 perc az egész. Isteni finom, a szüleim nagyon maradiak kajaügyben, de ezt mindig pillanatok alatt eltüntetik.
Este leírom, most eléggé behavaztam:)))
Szia:))
Tehát Zala megyében cicege.
És hol prószni?
És hol matutka?
Most írok először. A férjem nem eszik húst, ezért napról napra gondot okoz, hogy mit főzzek. Írjatok húsmentes recepteket is!