Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ritka de szép lánynevek
Szeretném ha itt összegyűjtenénk különleges hangzású, nem elcsépelt, ritka, de szép lányneveket. Persze jöhet fiúnév is.
Nem olyanra gondolok, mint a Bodza és társai, tehát nem túl polgárpukkasztót, nem olyat amiről az ember első hallásra el sem tudja dönteni, hogy milyen nemű a név viselője, de mégis ritkát... értitek ugye.
És hiába adsz neki egyszerű, úgymond nem becézhető nevet, sohasem tudni, hogy alakul a végén...pl. egyik ismerősünk fia Márk, de sokan ezt nem is tudják, mert mindenki Marcinak hívja...azt mondták, míg kicsi volt, túl szigorúnak tűnt a Márk, most meg már veszett fejsze nyele..Marci maradt..
Két ismerős fiúcskát viszont tényleg senki nem becéz: Alen és Martin a nevük....
Mostanában a "Hannát" is felkapták. Nekem ez is tetszik
Meg a "Nimród" Hoppá, ez már megint fiúnév
Amióta viszont ezt a topicot olvasom, nem csodálkozom semmin. A valóság, meg az emberi hülyeség néha a képzeletemet is felülmúlja!
Dehogyis haragszom, lehet, hogy félreérthető volt a hsz-em
Láttam, hogy lánynévként még senki sem említette, azt, ami az én kislányom neve lenne( ha lenne kislányom 
Ez pedig a "Villő"
Talán ugyanazért, amiért magyar szülők Brájennek, Dzsasztinnak meg Zsüliettnek nevezik a gyereküket. Egyébként megnyugtatlak: nem kötelező...
lány:
Aranka, Amarilla, Berill, Kármen, Niké
fiú:
Olivér, Kornél, András, Bercel
szia!
Amikor terhes voltam,gondban voltunk a névválasztással-túl sok gyönyörű név van a magyarban-nagy szerencsére!
Pl:Zsófia,Réka,Luca,Csenge,Csilla,Zsuzsanna,I ldikó...
(Napsugár,Ajándék,Kincső-ezek új nevek,de szerintem csodálatosak!)
Ami, pedig a nem a megfelelő posztra, a nem megfelelő embert, az- az uram-bátyámkodó hagyományból ered, amit még Móricz Zsigmond is leír a Rokonokban. Ki kinek a fia, bornya, ha tehetséges, ha nem.
A volt munkahelyemen, a női felemelkedés lehetősége, nem a tudáson és szorgalmon múlt, hanem az altest megfelelő használatán.
Azok a kolleganők, legalább 30-40 ezerrel többet vihettek haza havonta, alacsonyabb végzettséggel, ott voltak a prémium osztogatásnál és egyébb kiváltságokban részesültek. Én ahellyett, hogy a főnök szobájában térdeltem volna, inkább kirugattam magam. És ittam egy jó
-t.
Az meg egy másik kérdés, hogy miért keresnek egyes férfiak, egyes munkahelyeken, 20-30 %-al többet, ugyanolyan munkával, hasonló végzettséggel? Lehet, hogy azért élünk mi nők tovább, hogy ezt a hátrányt, nyugdíjas öreg hölgyekként, cukrászdákban kiélvezzük, mint Dzsesszikák, Isaurák és Rosalindák?
"Megértem én, ha valaki, aki kisebbségben él, a névválasztással is ki akarja fejezni, melyik nemzethez tartozik..."
Aha! Ismerek egy "kisebbségi" gyerkőcöt, akit K. Michael-re (Májkelre) kereszteltek. Csak ők tudják, miért.
Érdekes, hogy az értelmiségi szülők gyerekei gyakran teljesen egyszerű, hagyományos nevet kapnak, mint József, István, Mária, Anna, Kata, míg a tanulatlanabb emberek szívesen adnak kimondottan előkelő hangzású, különleges keresztnevet a gyerekeiknek.
Sziasztok!
Köszönöm a bókokat Zille nevében is!
Látom többé-kevésbé a becézésekről volt szó.
Én nagyon nem vagyok híve a becézgetéseknek.Ezért is jött be nagyon a Zille név,mert gondoltam nem fognak mindenféle beceneveket ráaggatni a gyerekre......No,most ehez képest anyukám már Zizinek hívja ,és az én számon is kicsúszott már egyszer-kétszer,hogy Zillus....Az én számon!
A Manó névvel kapcsolatban....Bevallom férfiasan,hogy nekem is nagyon sokáig fenntartásaim voltak.......DE!Most már egész kedves,aranyos névnek tartom!
A nevek eredetével kapcsolatban....Most megint a Zille nevet hozom fel példának,bocsánat.Szóval ez egy ősmagyar női név.....elméletileg.Viszont:valószínűleg a Cecília név német megfelelőjéből a Zilly névből ered.....Most akkor hogy is van ez???
Abban is igazat adok neked, hogy a fejlődés nem olyan ütemű, mint kellene. Sajnos a széthúzás, pártoskodás is régi magyar hagyomány. Nem biztos, hogy a megfelelő posztra a megfelelő (hozzáértő) ember kerül, hanem aki jól helyezkedik, elvtelen és korrumpálható.
A mai magyar identitást is áthatja a politika: a Fidesz által elkezdett nemzettudat-teremtés nem mindenki számára fogadható el. (A szélsőjobbos pártok kirekesztő magyarkodásáról nem is beszélve...)
Magyar konyha ügyben: a pesti viszonyokat nem ismerem. Nyugat-Magyarországon élek, itt vannak hagyományos éttermek. (Egyes helyeken ugyan szivacsot főznek rántott cipőtalppal, de azt legalább magyarosan, pirospaprikával )