Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fogyi időseknek.
Karácsonykor és szilveszterkor biztos nem lehet fogyókúrát kezdeni.Január 2.-tól szeretném elkezdeni.Ehhez keresek sorstársakat.Súlyomnál és koromnál fogva a futás nem jöhet szóba, mást kell kitalálni, és persze étrendet változtatni.Nagyon sokat kell fogynom, nem 10-15 kilót.
Várlak benneteket január 2.-án itt.
Én tudatosan iszom, egy ásványvizes flakont tölts meg vízzel és mindíg legyen ott ahol te vagy határozd el, hogy ez a délelőtti
adag! Délutánra töltsd újra fel, de idd is meg.
Inni nagyon fontos, átmossa a szervezeted és segíti a keringést
Sziasztok.Eta vagyok .
Én már megregelisztem ,egy kávé édesitőve, egy tea édesitővel foghagymás piritos egy kisebb szelet,de én mindig édesitővel iszom akkor most hogy fogok fogyni .?Kevesebbet már nem tudok enni .Sajnos.
Nekem is le kell lépnem, itt vannak a nővéremék (a keresztfiam is ), de délután visszajövök!
Mai ebéd: sovány hús (csirke, hal) + párolt zöldség. (Vagy valami hasonló)
Uzsi: 1-2 szem gyümölcs (kivéve a tiltottak!), + ha valaki még nagyon éhes: cukormentes joghurt vagy kefír.
Délután jövök!
Annata
Reggeli 6-kor:
ricore kávé, 1m.kanál méz, 1m.tejpor fél zsemle 2szelet gépsonka
és a gyógyszerek (vérnyom. csökk.)
megittam eddig 1liter vizet
Tízórai:1alma
ebéd:2virsli + mustár
Persze, én is úgy gondoltam, ahogy írtad.Majd összevariálom valahogy.
Most mennem kell, mert vendéget várok.
Én általában reggel 9-kor leszek itt, és este 5-6 körül.
További szép napot kívánok.
Látogass el a honlapunkra:
www.fogyiidoseknek.lapunk.hu
Itt nagyon sok infót találsz!
Egyébként nem kell külön főzni! Jó, a nyilvánvalóan hízlaló fogásokat hagyd ki! De: főzz kevesebb zsiradékkal (ez a családnak sem árt, észre sem veszik majd), köret: fehér helyett barna rizs, sima tészta helyett durum. Vagy ha olyasmi köretet csinálsz a családnak, amit neked nem szabad, akkor párolsz magadnak zöldséget.
Alapvetően azt eheted, mint a család, csak kevesebbet.
Egy idő után nagyon fárasztó a külön főzés...
Kell egy mérést végeznem, mert az utóbbi időben kerültem még a mérleget is
Megrögzött fogyózó vagyok , de az utolsó két év az akarat gengeségem netovábbja. Ja és még dolgozom is, melóhelyem egy iskola konyha.Ezért csak esténként tudok jönni közétek. Ha mértem a paramétereim akkor küldöm. A nevem az ami ki van írva.
Hello,
Én se bánnám ha 10 kilótól meg tudnék szabadulni !
Már többször elhatároztam aztán persze el-el csábul az ember lánya ...pl egy kis rafaello , egy kis gesztenyepüré...
na az én taktikám ... teába kávéba édesítő / lehet van akinek ez természetes sokáig én is igy ittam , da valahogy megundorodtam az édesítő izétől és visszaálltam acukorra ! nem lehet ! én napi 3 kávét és télen 3 teát iszok az napi 6 kanál cukor !
na szóval a taktika........ ebédre vacsira joghurt virsli , főtt tojás vagy párolt zöldség , sajt.reggelire nekem kapucsinó.
ha éhes leszek iszok egy teát az 2 deci viz édesitővel !
nem tudom meddig birom.5én kezdem aztán egy hét után megnézem akilókat. nektek van valami jó ötletetek a fogyóra ? várom !
Jó ötlet, ha valakinek van kenyérsütőgépe. Csak arra vigyázz, hogy a teljes kiőrlésű liszt kicsit "fogósabb", mint a sima. Valószínűleg több élesztő és folyadék kell majd bele.
Olcsóbb, mint boltban venni, de a bolti sem rossz, meg lehet szokni az ízét. Amit ajánlok: bakonyi barna kenyér, Grahamkenyér, Diétás kenyér, Update1-es kenyér.
És tulajdonképpen bármilyen teljes k. liszttel készült kenyér, de a fentiek a legfinomabbak.