Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szmog
Most hallottam, hogy szmog van, és ha marad ez a helyzet, akkor holnap csak a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek Budapesten.
A férjem vidékre ment a páros rendszámú kocsinkkal és holnap délután jönne haza Pestre.
Most ilyenkor mi van? Ugye nem kell leparkolnia a várostábla tövében és megvárnia az éjfélt???
Gyerekeimnek fellőtték a pizsit, én mentem.
Tunyacsap, nagyon jó ötleteid vannak, de ingáztál valaha?
Én csináltam 3 évig, kijártam Gödöllőre, naponta 4,5-5 órát utaztam, szörnyű volt.
Javulna a levegő, az életminőség, ha többen így gondolkodnátok ahelyett, hogy az autóba kapaszkodnátok tíz körömmel...
A gyerekeitek jövőjéről is szó van.
Ne legyetek ilyen földhözragadtak.
A kollégái vecsésiek, gyáliak, dél-budaiak. Rosszabb lenne bolygónk levegőjének, ha bejönnének érte. Még bkv-val+volánbusszal is ésszerűtlenebb, mert más emberek elől foglalja a helyet. Vegyél elő egy térképet: 10km-t utazik BEFELÉ, majd 15-öt KIFELÉ.
nEM EGYESZERŰBB 5-ÖT KIFELÉ, AMIBŐL 500 MÉTER ESIK A KÖZIG HATÁRON BELÜLRE?
Vecsésen felszállsz a vonatra, az Kőbányára megy, és felteszed a biciklit.
Tessék, itt a megoldás.
Megint mondom, azért kötözködöm, mert nem birom, ha hülyének néznek. Mert az autód ugye az égből pottyant a házad elé, soha, semmit nem kell költened rá, csak naponta 300 forint benzint.
Édes istenem, komolyan nézzetek már magatokba!!! Tipikus magyar (tisztelet a kivételnek) hozzáállás ez a puffogás. De az, hogy megoldást találni... na nem, oldja meg az a szemét kormány, hisz az minden böcsületes adófizetőnek alanyi jogon jár!!
Komolyan eddig voltunk elkényeztetve, hiszen más országokban ez évek óta bevezetett szabály.
Mert nem, nem hívjuk fel a környéken lakó ismerősöket, nem stoppolunk, nem szólunk a kollégáknak, nem sétálunk 2 megállót, hanem puffogunk, és szidjuk a kormányt, méltatlankodunk.
Felőlem mindenki úgy szidja, ahogy akarja, én elmentem megoldást keresni.
És nem vagyok kiváncsi a kifogásokra, hogy azért nem gyalogolok, biciklizek, telefonálok, stb
Akksis biciklivel??
Hogy még véletlenül se kelljen tekerni, mert az fárasztó?
Szerintem ne azt számoljuk, hogy mennyibe kerül a bérlet kontra benzin+autófenntartás (ha azt is leosztanánk 1-1 napra, lehet hogy drágábban jönne ki az autóhasználat), hanem foglalkozzunk azzal, hogy szennyezi a levegőt!
Topikindítónak üzenem, hogy 2 km nem nagy táv (gyalog sem), szerszámok maradhatnak a kocsiban (ne legyenek szem előtt, ha lehetséges), különben sem biztos, hogy elrendelik a szmogriadót, lehet még reménykedni.
szerintem elég drága már ahhoz az üzemanyag, hogy kevés ember használja szórakozásra az autózást
amugy.. muris az egész. a tecsko osan, és cora a város szélén van.
majd jól visszaesik a forgalmuk, ha csak a fele autó mehet ki, dugig megrakodni a heti bevásárlás céljából
vagy az egyik hétvégi napon csak páros, másikon páratlan megy.
tök jó, ha két kocsi is van a családban... páros és páratlan rendszámmal.
Ardian, nekem Tatabányáról járt be főiskolai csoporttársam a tanórákra....
Mindent meg lehet oldani.
Fogjon össze kollégával, és többen osztozzanak pár autón. Egyik nap az egyik kolléga autójával menjenek, másik nap a másik kollégáéval. Megoldhatatlan?
A kényelmetlenséget vállalni kell, mert tönkrevágjuk a bolygót.
Hol épül kerékpárút? Mert én nem láttam még erre egyet sem /Ferihegy felé pl./
Amúgy a férjem és a kollégái is szívesen járnának olyan helyes kis puttonyos akksis biciklivel, ha lenne hozzá úthálózat.... amire még a személyes cuccait is fel tudná pakolni.
Már hárman vagyunk, akik írni akartak valami ilyesmit.
Tudom, demagógia, meg valami lelki facsarás is az emberen, de tényleg vannk jóval szarabb helyzetben élők, akár egy vidéki faluban is, akár pl.... Gázában....
Legyünk már tökösebbek és viseljük humorral a hideget, a gázt, a válságot.
Nekem mondod??
Én rendszeresen biciklivel járok a munkahelyemre...
Oda-vissza 40 km
(XVII ker - V ker)
Anda, ez tényleg biztosan nem igaz, amit állítasz. Az Örstől az Árpád hídig szerintem legalább tíz km. Városban te TUTI nem fogyasztasz picivel több, mint egy liter benzint ezen a szakaszon.
És ne csak a benzinköltséget számold, hanem az autó biztosítását, javítási költségeit is. Mert azokat is ki kell fizetned.