Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
aneszteziológus szakasszisztens vagyok,de plasztikai területen nem dolgoztam soha.Gyakorlatilag ezek nekem is laikus dolgok
Szia, hát igen, a strand meg a fürdőruha az egy külön szám
De amúgy is, a mindennapokban, borzasztó tud lenni, hogy még le sem léptél a járdáról, de a melleid már a túloldalon vannak
Tényleg itt az ideje, hogy eljöjjön végre a mi időnk
Szia Annie!
Szorítok Neked, csak összejön még Karácsony előtt, hogy elmenj ! Ez a bizonytalanság és vívódás a legrosszabb, nekem is ráment vagy két hónap, mire rászántam magam, hogy elmenjek Csak bele kellett néznem a tükörbe és nem volt többé kérdéses, hogy ott a helyem
Szia!
Nekem is mondta a doki, hogy ne invesztáljak már drága melltartóba, mert a műtét után nagy lesz
Zene volt füleimnek... egy melltartó.. nekem... NAAAAGY De jó volt hallani
Sziasztok Lányok!
Kyrkae: na milyen lett a TÖKÖD már ha nem vagyok indiszkrét???
Szép munka volt, ahogy begépelted az ismertetőt, jó ötlet! A hegekkel én is úgy vagyok, hogy azokat csak mi látjuk, bezzeg a tőgyeket... mindenki, nem lehet eldugni őket
Az a 40 százalék pediglen a minimum, ez nem kérdés számomra sem
Hűűű, csak nem "műtős néni" vagy? Akkor neked ez már smafu. Csak itt nem te segítessz, te páciens lesze. Azért az kicsit más!
Engem nem rémítettél el,én műtőben dolgozom(,bár most 3. éve itthon vagyok a gyerekekkel),láttam már naggyon sok dolgot a 11 év alatt
Orvoshoz kell menni, nem melltartót venni!!!
Ha veszel is, valami occsó-fájint vegyél, erre a kis időre ne inveszálj be horibilis összegeket. Utána meg veheted az új kollekciót!
Remélem nem rémítettem el senkit a tájékoztatóval!
Én is úgy gondoltam, hogy nem érdekel a heg. Tényleg nem látja senki, csak a legbenfettesebb emberek. Szóval én és a párom. Őt meg nem fogja zavarni, mert ez a "tőgy" sem zavarja.
Azt ajánlották, hogy lehet kapni Aloe Verás termékeket. Ha azzal kenegetjük, nagyon szépen gyógyul, és tényleg alig lehet látni. A lány, aki 6 hetes kontrollon volt, az is ilyen krémmel kenegette, és már alig látszott neki. Nem volt duzzadt vagy piri. Nem mutatta meg , csak mesélte. A krémet ne vegyétek meg a kórházba, mert sokkal drágább, mint máshol. Gyógynövényesnél vette, asszem 4.000ft körül, a kórházba majdnem 6.000.
Az autóvezetéssel én is egyetértek. Mi van teszemfel, ha valaki kihajt eléd, és hírtelen el kell rántani a kormányt. No azt a fájdalmat. Még a varratok is megrepedezhetnek. Akkor aztán pá-pá minimális hegesedés.
köszi a telószámot!
Tegnap meg volt a szemöldök tetkóm,abszolút NEM fájt most sem.
Tetkó után melltartót akartam venni,de tök gáz volt,hogy a C kosár kicsi a D meg nagy!Most akkor mi a franc van????
Egy tuti melltartóm van,az egy 80C Marks and Spenceres,de ugye az árát nem kell említenem...
Sajnálom,hogy nem jössz,nekem mennem kell,ha már az uram is ki vett szabit pláne!
A bimbóudvar körüli metszés és a bimbóudvar alatti függőleges metszés általában alig látható, szép heggel gyógyul az esetek túlnyomó többségében. ez az eredméyn fogozatosan, egy - két év alatt alakul ki. A leginkább problémás heg mindig a mell alatti harántmetszés hege, illetve a függőleges heg találkozási ponjai a másik heggel. Ezeken a helyeken a gyenge vérellátás miatt néhány milliméternyi kiterjedésben gyakori a gyógyulási zavar, ami a heg kiszélesedését eredményezi.
A három metszés eltérő gyógyulási eredménye azok helyének eltérő bőrminőségéből ered. A bimbóudvar körüli vékony finom bőr finomabb heggel gyógyul, mint a mell alatti vastagabb bőr. Aki tehát ilyen műtétre vállalkozik, el kell döntenie, hogy nagyméretű lógó mellei zavarják jobban, vagy a műtét után valamennyire minden esetben látható hegek.
Az emlőkisebbítés után a bármilyen más sebészeti beavatkozás kapcsán szóba jöhető szövődmények /vérzés, fertőzés, sebgyógyulási zavar/ léphetnek fel. Az operáció emlő nagyságával arányos gyakorisággal fordulhatnak elő a varratvonalak mentén, aaz emlő állományán belül kisebb-nagyobb zsírelhalások, amelyek elfolgyósodva váladákozást eredmányeznek. ezek néhány hét alatt spontán gyógyulnak, speciális kezelést nem igényelnek. Ugyancsak az emlők mértével arányos gyakorisággal, de igen ritkán forul elő kisebb-nagyobb sebszétvélás, esetleg bőrelhalás. E szövődmények megfelelő kezelés mellett szintén spontán, újabb műtéti beavatkozás nélkü, de rendszerint kiszélesedett esetleg megvastagodott heggel gyógyulnak. A bimbó és udvara átmeneti érzészavara ugyancsak az emlő nagyságával párhuzamos mértékben és gyakorisággal forul elő. Ez a teljes érzéketlenségtől az enyhe zsibbadásig változó mértékű lehet. Az esetek túlnyomó többségében néhány hét, esetleg hónap alatt fokozatosan helyre áll. Előfordul azonba maradantó érzéskiesés is.
A bimbó és udvara vérellátása a centiméterben kifejezhető lógás mértékének arányában károsodik a műtét alatt, ezért ritkán ugyan /1-2 % körül/ de előfordul az udvar részleges, kivételesen teljes elhalása. Utóbbi esetben az udvar egy másik sebészeti műtéttel pótolható.
A későbbiekben kerülendő a gyakori súlyvesztés, dohányzás. Nagyobb méretű emlők esetén legalább időszakos melltaróviselése ajánlott, hogy a bőr kisnyúlása ne következzen be.
Sportoláshoz minden esetben viselni kell melltartót.
Hát ennyi!
Bocsi az esetleges gépelési hibákért, de amatőr vakgépelő vagyok.
Begépelem a Reductio mammarum /emlőkisebbítés/ tájékoztató szövegét
A túlságosan nagyméretű emlők súlyuknál fogva megnyújtják az őket felfüggesztő kötőszövetet, ezáltal lógó helyzetbe kerülnek. Nagyméretű emlőknél a mellfelvarrás önmagában nem elegendő a lógó emlők korrekciójára, mert a súlyos emlő néhány hónap múlva ismét megereszkedik. Ennek elkerülése az emlőállomány egy részét el kell távolítani, hogy az emlő súlya ne haladja megz azt a mértéket, amit a bőr illetve a műtéti hegek meg tudnak tartani. A kívánt méretre csökkentett emlők felvarrása tartósan szép eredménnyel jár.
Leggyakrabban csak teljes kifejlett emlő esetében - általában 16 éves kortól - végezzük a beavatkozást. egészen kivételes esetben - extrém nagyságú, elviselhetetlen méretű - korábban is.
A műtét csak altatásban végezhető!
Mivel a műtét kapcsán az emlő mirigyállományának és a tejutak egy részét el kell távolítani, az emlő szoptatásra való alkalmassága bizonyosan csökken, de nem szűnik meg.
Műtéti metszések: mellbimbó körüli körkörös metszés, a mell alatti áthajlási redőben ejtett harántmetszés, valamint a kettőt összekotő , bimbóudvar alatti függőleges metszés.
Az eltávolítandó emlőállomány mennyiségét a műtét előtt elvégzett mérések alapján a bőrön történt jelölések szerint határozzuk meg. A bőrfelesleg eltávolítása után az emlőállomány egy részét - aszimmetrikus emlők esetén a két oldalon eltérő nagyszágú részt - távolítjuk, majd a maradék emlőállományt felszívódó varratokkal egyesítve félgömb alakúra formáljuk. bizonyos aszimmeriák esetén csak az egyik oldalon végezzük a kisebbítést, a málsik oldalon pedig csak felvarrást. Minél nagyobb az emlő, annál nagyobb nehézséggel jár a bimbó és udvara megfelelő magasságra helyezése. Ez bizonyos esetekben a szoptatási képesség nagyfokú csökkenéséhez, esetleg elvsztéséhez vezethet, és a szövődmények forrása is lehet. A bimbóudvar kisebbítése veszélytelenül elvégezhető. A metszéseket a bőr alatti szövetben és a bőrben vezetett, kívülről nem látható tovafutó varratokkal zárjuk, amelyeket később teljesen eltávolítunk. A műtét végén tapaszokkal rögzítjuk a melleket, hogy súlyuknál fogva ne húzzák, feszítsék a varratokat, mert ez a hegesedést rossz irányba befolyásolná.
A műtét után 1 éjszakát intézetben szükséges tölteni.
A varratokat két részben szoktuk eltávolítnai a műtétet követő első ill. második hét végén.
Melltartó velelése legalább 6 hétig feltétlenül szükséges, a sebvonalak tehermentessége céljából, ebből 4 hétig éjjel-nappal, később csak nappal. A karok magasba emelése, autóvezetés, fizikai megterhelés két hétig nem megengedett. Mindennemű sportolás hat hétig tilos. ez alatt napozás, szolárium is kerülendő.
A leggondosabb műtéti technika, a legjobb varróanyagok és tökéletes műtét után és sebgyógyulás mellett sem lehet azonban ígérni, hgy a műtéti hegek láthatatlanok lesznek.
fogyt. köv.....
Sziasztok Lányok! El vagyok keseredve, mert hétfőn nem tudok menni. Szóval Anexate nélkülem kell menned. De ha lennél szíves és megnéznéd a decemberi rendelési időt és a szabadságolásokat, azt megköszönném. Hálás köszönet. Szeretnék még decemberben eljutni, nem csak a TB miatt, hanem magam miatt is. De félek, hogy azt mondja a doki, hogy nem csinál semmit, amíg nem szültem. De képzelem hogy fogok kinézni a terhesség alatt és a szoptatási idő alatt. És nem tetszik, amit látok. Inkább akkor megyek most és szülés után is a dokihoz műtétre.
annie
Sziasztok!
Hát igen, az alkudozás. Tegnap álltam is a tükör előtt, lefittyent cicivel, és nézegettem, hogy az a 30% nagyon-nagyon kevés. Feltornázom én azt a műtét napján 40-re, asszem.
Az én centimmel még a magasságomat és megmérhetem, csaknem 2x.
Most megyek, és bedobok egy sütőtököt a sütőbe. Aki szereti, annak küldök virtuálisan. Jó étvágyat!
Sziasztok új Lányok!
Mindent beleeeee
Muhaha... ha magadat műtenéd, egyszerűbben menne az alkudozás
Képzeld csak én már elmondhatom, hogy SOKKAL kisebb a centiméterem, mint a mellbőségem . A dolog szépséghibája, hogy a derékbőségemnél is kisebb . Na de sebaj!
Én már arra is készülök, hogy részletes beszámolót írjak majd nektek!
Hajrá Lányok!