Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Úttörők voltunk!
2004-06-13 22:081.
Létrehozva: 2004. június 13. 22:08
Annak idején szerintem álmomból felébresztve is fel tudtam volna sorolni az úttörők tizenkét pontját, de ma mar alig emlekszem néhányra. A tagságim sincs már meg, pedig milyen jó emlék lenne. És emlékeztek a kommunista szombatokra, akadályversenyre, zászlós/dobos bevonulásra?
Kinek van kedve nosztalgiázni? És ki emlékszik a tizenkét pontra?
Kinek van kedve nosztalgiázni? És ki emlékszik a tizenkét pontra?
Elmondanátok milyen játékról van szó?
Köszönöm a véleményeket, minden segítség, mert az igazság az, hogy anyukámmal néha döcögős a kapcsolatunk, és mikor úgy érzem, hogy végre minden ok, akkor beüt mindig valami. :((
Telhetetlen lettem e melegben:szeretem ezeket, tetszenek. . . egyebek? Lesznek?
:O))**
Nem hinném, hogy lenne olyan aki számonkérné-legfeljebb aggódásból!:)
:O))
Nagyon nehezen birom a meleget, és kutya sok melóm is volt mindemellett. Most már talán többet tudok jönni!
Nekem is hiányzott a topic.
Nagyon mweleg volt ma, azt hitem soha nem érek haza.
:O))**
Két napig nem voltam, kapkodom a fejem mi minden történt.
Kósza beszólások,
új hozzászólók, őket üdvözlöm,
döbbentesen tanulságos történetek,
rossz gépek. . .
bűvös feladványok-JÓÓÓÓKKK
Ezek után mindenki jó van?
:O)))**
klem
Majd este jovok. . .
Jo szorakozast, aki raer!
Ráadásul csak vasárnap jön. . . . Jaj, a végén még ilyen apróságtól is boldog leszek. . . . ?!:)
Szebb lesz meglásd, mint régen!:)
Szoval az elobb azt irtam, hogy en megprobalnam bevonni edesanyadat a kutyus szore gondozasanak tanulasaba. Biztos jot akart es gondolom orommel megtanulja, hogyan kell gondozni egy ilyen fajta kutyus szoret. . s persze igy meg is erti, hogy a lenyiratas nem volt egeszen helyenvalo. Biztos lesz meg olyan, hogy nala hagyjatok a kutyat, igaz?
Ami a megtortent esetet illeti. . ha az ilyen kutyak szoret nem nyirjak, akkor ezt azert inkabb a kutyakozmetikusnak kellett volna tudnia. . . .
(kivancsi vagyok ez atmegy-e?)
Van egy kiskutyánk, olyan kis gombócka, pihe-puha bundával, amit gyakran kell fésülgetni. Havanese. Még csak 1 éves, most tanulgatjuk a szőre ápolgatását. Nyaralni mentünk egy hétre és anyukám vigyázott rá, kertes házban. Egyik nap gondolt egyet, és elvitte kutyakozmetikushoz, ahol fogták, és félcentisre, vagy lehet, hogy még kisebbre (!!!) lenyírták a szőrét. . . . Anyu boldog volt, hogy lám, hogy rendbe hozatta a kutyát, de nekünk nem szólt róla. Hazaértünk, a lányok már alig várták, hogy magukhoz öleljék a kis bundást, de mikor meglátták, megrökönyödtek. Úgy néz most ki, mint egy ma született kisgida, még bajusza sincs, füle is alig, rá sem lehet ismerni. Döbbenet. Csak abból tudjuk, hogy ő az, hogy ugyanúgy viselkedik, ahogy szokott, de kétszer kell ránézni, hogy egyszer felismerjük. Mondanom sem kell, alig tudtam a gyerekeket megvigasztalni, anyukám meg vérig sértődött, hogy meg sem köszönjük.
Másnap felhívtam a kutyakozmetikust, hogy mégis ezt hogy képzelte, persze elmondta, hogy milyen csimbókos volt a kutyus szőre, ezzel nem lehetett mást tenni. Próbáltam nagyon kultúrált lenni, és megkérdeztem, hogy tudta-e, hogy a kutya gazdái nyaralnak, és a nagymama vitte a kutyát? Kiderült, hogy tudta, de gondolta ez természetes. Aztán elmondtam neki is, hogy milyen érzés volt ez nekünk, mire végre kapcsolt, és ezerszer elnézést kért és megígérte, hogy máskor csak a gazdának nyírja le a kutyákat. Anyukámmal azóta próbáltam beszélni, de továbbra is csak a sértődöttség vezérli, nem érti, hogy hogy lehetünk ilyenek.
Nektek mi a véleményetek? Ti mit tennétek?
Most egy kicsit főzőgetek, majd még visszanézek hozzátok!
:-))
Örömmel jelentem, hogy továbbképeztem magam és sikerült néhány képet feltennem a bemoldalamra! Ha esetleg van valaki, akit érdekel. . . . . :)))
Ugyanakkor én is szívesen látnék egy-két oldalt rólatok, akiket eddig még nem láttam. Ez a jelszó dolog azért elkísér minket úgy látom:))) Látjátok, az úttörő életből ez megmaradt!
Nalunk eddig macska, nyul, virag, madarijeszto. . . aztan karacsonyi eloadasokra hoember, pasztor, angyal, kisgyerek (na ez konnyu volt!). . . mivel a 2 lany ugyanoda jar iskolaba, csak 1 evfolyam kulonbseggel, mindig drukkolok, hogy a tavalyi jelmez jo legyen a kisebbiknek is. . neha bejon, neha nem. . .
Igen, tulajdonkeppen ugyanaz, csak masra eszkuszik. . bar ahogy hallom, , most mar lehet a beavers-ekhez is csatlakozni anelkul, hogy istenre eskut tenne valaki.
Még régen, mikor Péter kicsi volt reszkettem a farsangoktól. U. i. köztudottan ügyetlen vagyok. . .
Akkor volt nagy téma a "Sugár", és ez a szöveg:"Csak egy ugrás a Sugár")
No, jó alaposan bekötöztük gézzel, és Ő volt "A csak egy ugrás a Sugár!":))))
Meg is nyerte a jelmezversenyt, nekem meg nem került külön erőfeszítésembe!
Cserkészet nincsen felétek? Mert, ha van, meg lehet mondani, az úttörőség olyasmi, mint a cserkészkedés, annak nyomán találták ki, csak más ideol. maszlaggal öntötték le. Mostanság láttam a cserkészek 12 pontját kiírva valahol, nem túl sok a különbség. Csak a nyakkendő piros volt az úttörőknél és nem zöld, mint cserkészeknél. És kalap nekünk nem volt.
A dalok közt volt az, hogy "Lent, hol a tölgyek őrzik a völgyet, kúszik az erdei út"?
Hol vannak azok a lányok? Megnéztem a bem. oldalad, de csak a régi nagyon klassz képeket látom.
Szerinted hogy neznenek ki uttoro egyenruhaban?
Valamelyik jelmezbalra meg kellene csinalnom nekik - bar valoszinu senki nem ertene errefele, mi is akar az lenni. . . . .
Megjegyzem:Te is!