Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kullancs és KUTYA!!
2007-03-21 12:321.
Létrehozva: 2007. március 21. 12:32
Sziasztok!
Tudom hogy már indult jónéhány hasonló témájú topik, viszont a két kullancselleni szerről amiről a véleményeteket szeretném kikérni nem találtam túl sok információt.
Kutyámra eddig Frontline cseppentős oldatot használtam, nem is volt eddig semmilyen problémám vele. Viszont hamarosan erdő mellé költözünk és a hétvégi terepszemlénk alkalmával kistestű kutyámról 1 órás kerti hancúr után 3-4 kullancsot szedtem le. Azért írom hogy szedtem LE, mert még időben észrevettem és a rohadékoknak nem volt idejük befúródni a bőrébe. Elmentem az állatgyógyszertárba és ott ajánlották a Duowin contact nevű cseppentős oldatot. A patikus szerint ebben több hatóanyag van és némelyik kullancs teljesen ellenálló lett a Frontline-nal szemben
Most hallottam először erről a Duowin contactról, van valaki aki használta már?
Arra is gondoltam, hogy esetleg a nagyobb biztonság kedvéért rátennék még pluszba egy kullancselleni nyakörvet.
A másik dolog ami szintén ehhez a témához kapcsolódik, de állatot és embert egyaránt véd a kullancsok ellen, hogy tv-ben láttam tavaly tavasszal hogy néhány parkban, közterületen permeteztek a dögök ellen. Nem tudjátok mi lehet a szer neve??? Amit neten találtam és kertbe lehetne alkalmazni: Actellic. Próbálta már valaki??
Tudom hogy már indult jónéhány hasonló témájú topik, viszont a két kullancselleni szerről amiről a véleményeteket szeretném kikérni nem találtam túl sok információt.
Kutyámra eddig Frontline cseppentős oldatot használtam, nem is volt eddig semmilyen problémám vele. Viszont hamarosan erdő mellé költözünk és a hétvégi terepszemlénk alkalmával kistestű kutyámról 1 órás kerti hancúr után 3-4 kullancsot szedtem le. Azért írom hogy szedtem LE, mert még időben észrevettem és a rohadékoknak nem volt idejük befúródni a bőrébe. Elmentem az állatgyógyszertárba és ott ajánlották a Duowin contact nevű cseppentős oldatot. A patikus szerint ebben több hatóanyag van és némelyik kullancs teljesen ellenálló lett a Frontline-nal szemben
Most hallottam először erről a Duowin contactról, van valaki aki használta már?
Arra is gondoltam, hogy esetleg a nagyobb biztonság kedvéért rátennék még pluszba egy kullancselleni nyakörvet.
A másik dolog ami szintén ehhez a témához kapcsolódik, de állatot és embert egyaránt véd a kullancsok ellen, hogy tv-ben láttam tavaly tavasszal hogy néhány parkban, közterületen permeteztek a dögök ellen. Nem tudjátok mi lehet a szer neve??? Amit neten találtam és kertbe lehetne alkalmazni: Actellic. Próbálta már valaki??
El a legnehezebba kutyázásban
és most nagyon enyhe telünk volt.
Cica74, Manófül, köszi! Remélem, sosem kell átesnünk ezen, de minden este átnézem úgyis Bambuszt. Eddig makkegészéges!
Felhívom az állatdokim a napokban, ha ajánl vmi jó nyakörvet a kiltixen kívül, megírom!
Jaj nem akartalak megijeszteni.
Üdvözlet a névrokonnak.
Szerencsére a mi Sábánkat sem kedvelik a kullancsok.Nálunk a bolha a gáz.Mindenkitől elkapja és sebesre vakarja magát.Szerintem elég száraz a bőre.Mitől lehet ez?Nincs sűrűn fürdetve.
Most is a kiltix van rajta.Nekünk bevált,de ha igaz,hogy évente váltani kell,akkor most kereshetek vmi mást.És ugye cseppet nem használhatunk.
Állítólag ha nagyon levert akkor érdemes dokihoz vinni,mert az az első tüneteinek az egyike.Remélem sosem esünk át rajta.
Nem tudom,utána kell a dokinál érdeklődni,de tartok tőle,hogy évente van ismétlődö oltása.
Észrevenni időben a kullancsot lehet, nem a babesiát. Bár akik meséltek róla, mind azt mondták, hogy a kutty levert volt és nagyon lázas -ez azért feltűnik. Rögtön átnézték kullancsot keresve, és volt benne.
Hú, de rosszul esett, hogy azt írtad, Sába megkapta. Azt hittem a babesiát.. az én kutyám is Sába.
Nekünk eddig a cseppentők jöttek be, de nálunk eddig nem is volt kullancs, még sosem láttam egy kutyámon sem. Viszont a szomszéd macskák szeretik hergelni őket a kerten átsétálva, amikor a kenelben vannak, és rendszerint áthurcolják a bolháikat is.
Ha a cseppek kilőve a kiltixet tudom ajánlani! Csak nagy esőben szedjétek le, mert hatástalan lesz! Meg ha úsztatjátok esetleg!
Jójó, de hogyan lehet észrevenni időben? A véres vagy barnás vizelet már nem időben van
Olyan nehéz!
Akkor ha jól értem, egy év utána max a lyme ellen?
Sába még nem volt egy éves amikor megkapta.Túlesett a kötelező oltások hadán és utána kapta meg két részletben.Masszírozni kell a helyét,mert könnyen begyullad.Nálunk elég nagy puklik lettek még így is.Most annak kell utánanéznem,hogy évente kell e ismételni.
A másik ellen állítólag veszélyes oltani.Babesia ha jól írom.Minket lebeszéltek róla.Nem 100 % az oltás és sok kutya nagyon érzékeny rá.De ha elkapják és időben észreveszi az ember igen jó százalékban gyógyítható.
Nálunk a cseppek kilőve.
Lyme kór ellen lehet csak oltatni a kutyát? Más kullancsos betegség ellen nem?
És mennyi idős kortól?
Mi kiltix nyakörvet használunk, egy kullancs sétált eddig bambuszon. De át kell térnem a cseppekre (az itt látottak alapján advantixre), mert a másik kutya leszedi róla mindg ezt a nyakörvet, és ugyebár ha eső vagy víz éri, már nem hat :-(
Mi kertvárosi részben lakunk, és a szomszéd már több kullancsot talált a kertben. Az állatorvostól mi is cseppeket kaptunk, -a nevét nem tudom- de azt mondta hogy csak egy hónapig hatásos.
Most elkezdtek valami kullancs elleni szerrel permetezni, de állítólag azt is meg kell egy hónap múlva ismételni
A normafa környékén sajnos még a kertbe is van kullancs. Mi Frontline-t használunk, de nem 100 %. Ezért ilyenkor tavasszal én be szoktam oltatni a kutyákat babézia (nem tudom, hogy írják) ellen. Elég kemény injekció és évente csak 2-3 szor adható,mert máj károsító hatású. De ha így előre megkapják akkor kb. fél évre védettek lesznek vele szembe. Persze még akkor is ott van lyme kór amit terjesztenek ezek a kis dögök (ezért a frontline). És figyelem őket, ha kullancsot találok mennek vérvételre ha lyme pozitívak lennének (a vérből már akkor is kimutatható mikor még teljesen tünet mentes a kutya de ilyenkor még gyógyítható károsodás nélkül). Persze ez mind macera és pénz de féltem őket.
A kertben kéne írtatni, de sajnos eddig egyik kertészeti cég sem tudott hatékony megoldással előállni. Mert vagy nagyon veszélyes a szer a kutyákra is nézve, pl. nekünk a Actellic-re azt mondták, hogy nem csak akkor veszélyes mikor fújják hanem mikor az eső lemossa levelekről a kutya meg a földről iszik vagy csak bele mászkál és utána nyalja a lábát. Vagy annyira hatástalan, hogy másnapra egy kis szellő esetén a szomszéd erdőből állt jövő kullancs mennyiség vissza fertőzi a kertet. (Az egész erdőt nem tudnám írtatni). A nyakörvvel az a bibi, hogy nálunk a 3 kutya egésznap játszik és kb. 5 perc alatt szedik le egymásról. Tehát nem tudok jó megoldást, de olvasgatok hátha valakinek bevált már valami.
Nekünk a frontline egyáltalán nem vált be,sőt a cseppegtetős szereket el is kellett felejtenünk,mert allergiás lett a bőre tőle.Nálunk a kiltix az ami egyenlőre hatásos.Rengeteget túrázunk.Eddig megúsztuk.Mondjuk a Lyme kór ellen be is van oltva.Engem az z ultrahangos riasztó érdekelne.Hallott róla vki?Mennyibe kerül,meddig jó stb.
Állítólag évente cserélni kell a márkákat is,mert mindegyikhez hozzászoknak a dögök. Mindig keresni kell az újakat.
Most vmi Scalibor nevű fut .Sokan dicsérik.Nyakörv ez is.
Scudo az ultrahangos neve.
Ildi
Sajnos a mi kutyánkat is szeretik a kullancsok . A Frontline-t már próbáltam, de belement, most kullancsnyakörv van rajta - BEAVER (?) -, de az elmúlt két hétben megint volt benne.
Nem járunk erdőben, kertvárosi részen élünk. Viszont a kert - 100 m2 - tele van tujákkal. Azon is megél a kullancs?
Én mindig réten, erdő mellett sétáltatom a kutyát,használtunk már Adventixet és Frontlinet is,de mind a két szer használata mellett szedett össze kullancsot.Amit még ajánlanak- kutyával vadászok is -,az a utlrahangos kullancsriasztó.
Szia!
A Frontline nem tartja távol a kullancsot a kutyától, csak megakadályozza, hogy belefúródjon, majd addig szívja a vérét, hogy a fertőzések átmenjenek. Nem tudom szép tudományosan megfogalmazni, de ha elolvasod a tájékoztatóját a szernek, benne van. Ha azt akarod, hogy egyáltalán ne legyen kullancs a kutyán (én az enyémeknél erre törekszem, mert nem akarom, hogy hazahozzák a kullancsot, és azok belénk, emberekbe jöjjenek), akkor más szer kell. Én az Advantixot használom, nekünk bevállt.
Szia!
Mi tavaly vettünk egy flakon Actellic-et, de még nem próbáltuk. A kertészetben, ahol megvettük, nagyon komolyan figyelmeztettek: kemény szer. Alaposan kérdezd ki azt, akitől megveszed: gyerek, állat nem lehet jelen, meg mszkot kell viselni (sztem patikában árulnak olyan sima kórházi maszkot), meg védőszemüveg meg mittudomén, mi. Szóval azt mondják, hatásos egy darabig, de óvatosan kell vele bánni.
Eről a Duowin ról mit tudsz?
Z