Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Persze, lehet panaszt tenni, csak nem érdemes.
Szintén tapasztalat!
Érdekes, vannak tanárok, akik rugalmasan kezelik a dolgokat, és tudnak több megoldást is elfogadni, és vannak, akik nem. Kezdek rájönni, de mindegy, a gyerek megoldja, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.
Egyébként a két ötös dogája előtt, amikor elment tanárhoz, csak gyakoroltak azt mondja a fiam, és érdekes módon az a tanár tudta, hogy mit kell mondani ahhoz, hogy a gyerek megértse, és tudjon úgy gondolkozni, ahogy a saját matek tanárja akarja.
Szóval ebből csak azt akartam kihozni, hogy a tanár feladata, hogy megértesse a matekot, és ha kell többféle módon is tudjon magyarázni, hogy az jöjjön ki, és úgy, ahogy ő akarja, mármint a tanár.
No, mennem kell, megyünk szomszédolni, este benézek!
Akkor lehet panaszt tenni.
Lehet van több megoldás is, de lehet az nem olyannyira elfogadható, hidd el tudom. Gyerek lehet megoldja, de egyszer érettségizni fog, ott meg lehet az a jo megoldás, amit a tanár elfogad, érettséginél meg csak néztek, h 1 pontot kap a 4-5 pontos feladatra, mert ő úgy oldotta meg ahogy ő akarta...Amire lehet jo a megoldás, de az senkit sem érdekel. Sok igazságtalanság van, és sokat kell nyelni, tudom, mer nap mint nap átélem...
csak sejtem...
Mivel nálad megnéztem, hogy milyen topikba írtál... és tudom, hogy fidy merre felé lakozik.
Igen, ebben igazad van, hogy meg kell tanulnia a gyereknek az anyagot, de ha nincs mit, akkor az bizony küzdelem lesz a végére!
És igenis küzdelem, ha egy tanár csak egy módon tudja elfogadni egy MATEK feladat megoldását, pedig köztudott, hogy pont matekból több módon is el lehet jutni a jó megoldáshoz.
És oké, a gyereknek is meg kell tanulnia, úgy ahogy a tanár magyarázza, de ha másként oldja meg, akkor a tanár feladata, hogy azt is értse, és elfogadja!
Miért bent ültök az órán ls látjátok mi zajlik le?
Miért kell küzdeni egy tanárral? Amúgysincs értelme :) gyereknek kell alkalmazkodni, bármi legyen is, jobb ha megtanulja.. Küzdeni ....
Igy igaz...
Félek is rendesen a gimitől.
Minden erőmmel azon vagyok,hogy lebeszéljem róla a gyereket de hajthatatlan!
4,3 lesz most kb az átlaga,jobban örülnék valami szakközépnek.
Tavalyiak nagyon nem lettek jók az ismerettségi körömben.Volt olyan lány aki 12 pontot szerzett az 50 ból.Mégis felvették.
Nem értettem,leblokkolt volna,hiszen kitünő tanuló volt...?
Én azt mondom, hogy nagyon kevés olyan gyerek van, aki MINDENBŐL tökéletes!
Amikor valaki nekem ezt mondja, hát vitába szállok vele. Van akinek a magyar megy jobban, van, akinek a matek. Persze, olyan lehet sok gyerek aki mindkettőből jó, de hogy egyformán lenne tökéletes, azt nem hiszem.
Mintha ezt én irtam volna,
Bármit nem értett a gyereke és kérdezett az volt a válsza,hogy mindeki érti old meg!(nem értették csak nem szóltak)
Segitség nulla,szenvedünk is rendesen....
75-80 %-ra megtudja oldani a gyerek, azaz 37-40 pontosak a feladatlapok, azok már jók!
Nem tökéletes, de tudjátok, mint a sportolóknál, az adott időre kell a formájukat hozni a gyerekeknek!
Én is innen töltöttem le őket.
Nekünk valahogy a magyar jobban megy.
Sajna mi 80 km-re lakunk Bp-től. Itt is van egy nívós gimi, ahová
nagy a túljelentkezés. Persze van még 3 középiskola. Na nekünk is a nívós kellene.
jujuj, ez a jellemzés kisértetiesen hasonlít a mi VOLT matek tanár néninkre.
Hetedikben a gimiben volt egy jó matek tanárja Mikinek, most kapott egy hasonlót, mint általánosban volt. Hát, mit ne mondjak, küzdenek egymással rendesen, mert nem találják a hangot. Viszont elküldtem a gyereket 2x magán tanárhoz, többször nem, mert nem engedhetjük meg magunknak, és ez a kis segítség 2 db ötöst hozott eredményként.
Melyik a kiszemelt suli, ahová jelentkezni akar a gyerkőcöd?
Az általános iskolai matek tanárunk nagyon rossz. Matek tagozatra jár a gyerek, de a tanár néni elérte, hogy utálják őt a gyerekek. Nem magyaráz, olyanokat kér számon, amit nem is tanít. Igy 4-es.
Ráadásul ez a tanár tanítja a kémiát is. Egy gyerek sem 5-ös kémiából.
Matekból is alig van 5-ös nála.
Akkor jó!
Ezenkivül nagyon nem tudtok felkészülni a központi felvételire! Ehhez hasonló feladatokat adnak évről évre.
Matekból például a logikus gondolkozást nézik ezeken a felvételiken, magyarból meg a szövegértelmezést.
A most 8-os fiamnak az általános suliban a matek tanárnője azt mondta, hogy segghülye a matekhoz. Mondta ezt úgy, hogy matek felkészítőre járt, nem is akárhová, ahol azt mondta a tanár, hogy olyan logikája van, mint keveseknek.
Az általános suliban meg alig adták meg neki a hármast matekból 6. félévében. Meg is lett az eredménye, de mindegy most már kár ezen rágódnom, jó helyen van a gyerek.
Ja, slusszpoén, a magyart és a matekot is 70-70 %-osan csinálta meg a fiam, ami akkor az átlagon felül volt.
Sok logikai feladatot oldass meg a gyerekkel a matek könyvből.
És még valami:
Mondd meg a gyereknek, hogy NE STRESSZELJEN, arra ott vagy Te. Sokszor az a baj, hogy a gyerekben akkora stressz alakul ki januárra, hogy amit tud, azt is elfelejti.
Szóval, nyugi!!!!!
Szia!
http://www.oh.gov.hu/main.php?folderID=1145&objectID=5006435
Én ezt tudom ajánlani, ha még nem csináltátok, akkor hajrá!!!
Tapasztalatból mondom, hogy ha ezeket a feladatokat megcsinálja a gyerkőc, akkor nagy meglepetésben nem lesz része!
Én majd figyelem a topikot, hátha tudok valamiben segíteni!
Engem hálistennek most nem érint ez az őrület, bár van egy 8.-os fiam, de ő már 2. éve jó helyen van , egy 6+1 osztályos gimiben, ahová nagyon szeret járni, annak ellenére, hogy napi 2x1,5 órát utazik suli és a lakás között.
Nálunk 2 éve egyszerre 2 gyerkőcöt iskoláztunk be, a nagy fiam akkor volt 8.-os. Hát, viccesen szokták mondani, hogy anya azóta festeti a haját, mikor felvételiztek.