Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tudatos kismamák
2004-03-25 14:001.
Létrehozva: 2004. március 25. 14:00
Sziasztok. Elsősorban ezoterikus, agykontrollos szemléletű, vagy csak egyszerűen a lelkükkel törődő kismamákat várunk. Azokat, akik tudják, hogy gyermekük fejlődésében a magzati kor is nagyon fontos, és hogy már ilyenkor el lehet kezdeni a kommunikációt a babával. Gyakran fogok idézni a Lelki köldökzsinór c. könyvből, és várom mindenki hozzászólását.Jómagam 17 hetes terhes vagyok, agykontrollt végeztem, reikizem, hobbiból természetgyógyászkodom. Az indított el, hogy babát levideóztuk, és a videót visszanézve meglepően tudatos viselkedést figyeltem meg. Aznap délután küldte a posta- nincsenek véletlenek az említett könyvet, amit Amanda korábban javasolt nekem. Azóta én folyamatosan igyekszem felvenni babával a kapcsolatot. Beszélek hozzá, énekelek neki, zenét hallgatunk. Megfigyelések szerint a baba intelligenciáját, testi- lelki fejlődését ezzel nagy mértékben lehet befolyásolni.
Örülök, ennek a topiknak, engem is nagyon érdekelnek ezek a dolgok.
Magamról annyit, hogy egészen friss terhes vagyok, és szeretnék majd résztvenni baba-mama kapcsolatanalízisen (így nevezik, ugye?). Tegnap kezdtem el olvasni a Lelki köldökzsinór c. könyvet.
Megírnátok, Raffai/Hidas elérhetőségét?
Nagyon örülök, hogy járok, mert bizony sikerült magát leválasztania rólam, külön személyisége van. Nem érzi sajátjának az én félelmeimet, aggodalmaimat. Erről is szól ez dolog, sok minden egyéb mellett :)))
Azt én is tapasztaltam, hogy teljesen önálló lény, aki a hasamban lakik, ugyanis tőlem teljesen függetlenül kopog. Ha éppen "attrakcióra" akarom rábírni, tehát hogy kopogjál kicsim a papinak, akkor persze teljes csönd van, viszont ha kettesben vagyunk és nyugalom van, keresi az alkalmat arra, hogy felvegye velem a kapcsolatot. És valahogy úgy érzem, hogy ő most incselkedik velem és direkt nem akarja, hogy megtudjam (legalábbis tőle), hogy milyen nemű lesz. Az ilyen irányú kérdéseimre nem kapok tőle választ, és az egyébként pedig olyan jól működő megálmodásaim sem vezettek semmire, mert mind kisfiúval, mind kislánnyal sikerült már álmodnom :-)
Tegnap értesültem erről a topicról és nagyon megörültem neki, jó ilyesmiről beszélgetni. Mi a 29-ik hétben járunk, december óta járok a Raffaihoz. Nagyon sokat segített, mert sajnos sok szomorú és ijesztő dolog történt a terhességem alatt, tartottam tőle, nehogy ártsak a babónak a szomorúságommal, félelmeimmel.
Amanda, nekem mindenki azt monda, tuti kislány lesz. Bár az furi volt, hogy a kapcsanalízisek során mindig fiúval beszélgettem, kivétel nélkül, de nem mertem egyik oldalra sem állni. Múlt héten az uh-n egyértelműen kiderült, hogy kisfiúnk lesz :)
Olyan nagyszerű, hogy már most ilyen sokat tehetünk értük!
Na mindegy, nem zavarlak a "butaságommal". . .
Boldog Babavárást Mindenkinek!
Nagyon sok örömet és egészséget kívánok neked és minden babavárónak!
Én is járok Hidas Prof. -hoz. , a 16. héten vagyok, szintén nagyon várt babával.
Én most voltam második alkalommal, és az eljárás ugyanaz, mint amit Amanada is leírt.
MÉg én sem érzem, tudom biztosan, hogy azok a gondolatok, üzenetek amiket én a babától érkezőnek véltem valóban az Ő gondolatai-e, vagy csak az enyémek rá kivetítve. Ezt meg is kérdeztem a Prof. -tól és azt mondta, hogy ez a bizonytalanság természetes, és hogy meg kell tanítanom a babát kommunikálni. Nekem sem jöttek, színek, képek, illatok egyebek, egyet azonban határozottan éreztem: amikor a végén el kellett köszönni a babámtól, mintha megfogta volna a kisujjamat a kezével és húzott vissza. Nagyon jó érzés volt. Ja, és a tegnapi terápián éreztem először a bébi mocorgását:-))))))
Én egyébként otthon is - és amikor csak tehetem - beszélek hozzá, simogatom, énekelgetek neki és próbálom alkalmazni a prof. -tól "ellesett" technikát.
Sokan nem hiszik el, de tudtam, hogy melyik milyen nemű! A középső gyermek nevén nagyon sokáig gondolkodtam egyik este. Aztán nem vacakoltam tovább, nekiálltam mosogatni. Akkor beugrott két lánynév, s a leány akkor (16 hetesen!) megmozdult! Választott nevet magának. (A legnagyobb az apai ükapja nevét kapta, és 3 évvel 1 nappal édesanyám halála után született. . . ) A legkisebbel már akkor álmodtam, amikor még nem volt sehol. Aztán még egyszer-kérszer a terhesség elején. Aztán terhesen rettenetesen féltem, mert mindig az volt az álom vége, hogy megyek szülni, de nics baba. Sokáig nem volt álmom vele. Aztán a születése előtt 2-3 héttel megint jött az álom. Szülésznőnknek is meséltem, nem hitt nekem. Aztán a gyermek egy jókora köldökzsinórcsomóval született meg, éppen egyik dédapja születésnapján. . . (Az ő nevéhez pedig az akkor hároméves bátyja ragaszkodott. . . )
Megtanulható így pl. a 6. érzék használata vagy az öngyógyítás?
Én csak nagyon szerettem őket. . . babszem koruktól, és figyeltem arra hogy mindketten jólérezzék magukat a pocakomban , mindig megvártam mig odabenn mindenki megtalálta a neki megfelelő helyét. . .
:-)
Külön sosem foglalkoztam velük, vagy gondoltam rájuk. . . minden pillanatomban egyek voltunk, mi hárman
:-)))