Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Meddőség/Lombik ...
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy nem tudok teherbeesni.... Tegnap voltam orvosnál és megbeszéltük a további lehetséges lépéseket.
Az a gond, hogy a progeszteron szintem 1,0 alatt van. (tudtommal 15,0 fölött lehet teherbe esni)
Most jelenleg várom, hogy megjöjjön a mensim és folytatom a hormontabletták szedését (nem jut eszembe a neve). Az előző hónapban is szedtem ezeket a tablettákat, de sajnos nem emelkedett tőle a progi szintem.
Azt mondta a doki, hogy szedjem még a következő hónapban is és ha akkor sem tudjuk megemelni, akkor injekció következik. Ha az sem segít, akkor a lombik következik...
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ki az aki már túlvan ezeken a lépéseken és tud abban segíteni, hogy mire számítsak, mi fog történni, stb. ...
Néztem a Kaáli Intézet honlapját, de ott az van, hogy térítés mentes az első 5 beültetés. Én viszont olyan híreket hallottam, hogy félmillió forint körül mozog a tarifa....
Segítsetek kiigazodni legyetek szívesek!
Előre is mindent köszi!
Nagyon várom a hozzászólásokat!
Átjárhatóságin még nem voltam. Eddig nem küldött oda a dokim! Az az amikor a petevezetékeket vizsgálják, hogy jól járhatóak-e?
Az milyen érzés? Fáj?
Mitől függ, hogy 50 vagy 150 ezer???
Gratulálok!
Sárgulok az irigységtől... Persze csak jóindulatúan!!!!!!
Bocsi, hogy nem voltam... Temetésre kellett mennem... De ez egy másik téma!
Sajnos nem jut eszembe a tabletta neve, amit felírtak.... A férjem volt már spermavizsgálaton és nála minden tökéletesen rendben van.
Az nem mondta, hogy mitől lehet alacsony a progim. Peteérésem szerintem van, mert voltam hüvelyi uh-n és ott pont látták, hogy van. Legalább is ezt mondták, hogy az a pötty ott az az.
Az tuti, hogy nagyon jó az orvosom. Ő a II. sz. Női Klinika egyik fejese. Nagyon megbízom benne!
Szerintem clostyt szed a topicinditó ,hisz azt szedik mensi után,ő pedig várja a mensit, de nem reagál rá, mert a progija alacsony marad,most majd jönnek a szurik.
A férjed eredményéről,a petevezeték átjárhatóságáról viszont nem irtál semmit és ahogy vki mondta,a peteérés hiány még nem indokolja a lombikot.
Ez ismerős sajnos, nekem is volt ilyen. Én még terhes is voltam 1,7-es progiszinttel. Mondanom sem kell, hogy az ultrogestan sem mentett meg a vetéléstől.
Engem duphastonnal kezeltek hónapokig, amitól sajnos nem állt be semmi, se peteérés, se normális progeszteron, szóval semmi.
Aztán 4 hónap clostitól legalább a ciklushosszam beállni látszott, persze baba nem volt. Majd egy hónap closti + merional+ ovitrelle szuri + duphastontól helyreálltak a dolgok, úgy tűnik.
Szerintem ha a topicinditó leirná, milyen gyógyszert szed, abból mi is tudnánk, hogy mit is serkentenek nála. Mert ha tényleg a clostit, akkor egyértelmű lenne a helyzet.
Csak éppen igy még nem hallottam sose, hogy alacsony progiszintre adnának clostit, persze ez ettől még lehetséges.
Egyébként nekem tökéletes tüszőrepedés után is birt alacsony lenni a progi szintem, sárgatest-elégtelenség miatt...
Igen, igazad van, csak senki nem írta korábban, hogy a progitól lenne peteérés, így nem értettem mire reagáltál.
Szerintem elbeszéltünk egymás mellett, a lényegben egyetértés van.
Ok, ez világos, én úgy értettem, hogy nem a progeszteron felelős a petérésért, ha pedig a peteérés nincs rendben, akkor azokkal a hormonokkal is esetleg gond lehet, amik a tüszőérést és -repedést segitik, nem? Tehát az alacsony progi szint tényleg utalhat peteérés hiányára, de nem az okozza...
Sziasztok!
Jujuli,
valószínűleg a peteérésed sincs rendben, ahogy már előttem is mondták, az ilyen alacsony progi elégtelen peteérésből következhet. (Gondolom a vérvétel a ciklus kellő időszakában történt).
De ez önmagában még messze nem igényel lombikot!!
Gyógyszeres kezeléssel rendezhető, ill. néhány vizsgálat még kellene... pl. a többi hormonod milyen?
Egyébként 5 lombikot áll a TB, az injekciókat, gyógyszereket kell "csak" megvenni. Én elég szerencsés voltam ebből a szempontból, a legutóbbi alkalom 40ezerből kijött, de sajnos lehet akár 200ezer is.
Hogy ne lenne köze a kettőnek egymáshoz? Ha nincs peteérés, akkor nincs tüsző, nincs sárgatest, nincs progeszteron.
Hiába pótolgatják a ciklus 2. felében a progit, ha nem volt elötte peteérés, hót fölösleges, mert nincs minek megtapadnia.
hogy ne lenne..
Megfelelő tüszőrepedés esetén termelődik megfelelő mennyiségü progeszteron! ha rossz a tüszőrepedés, akkor nem elég a progeszteron. ha alacsony a progeszteron nem volt megfelelő a peteérés...
A peteérés serkentésével lehet elérni, hogy legyen megfelelő peteérés ergo magas progeszteronszint
szia
Én már túl vagyok 4 lombikon. A kaáliban téritésmentes az 5 beültetés, de az összes többi pénzbe kerül. vizsgálatok ilyenek, bár azokat meg lehet csináltatni sztk alapon is.
Ha van még kérdésed, tedd fel.
Bocs hogy beleszólok, de a progeszteronnak a peteéréshez nem sok köze van
A peteérést az ösztradiol befolyásolja, erre való pl. a closti.
A progeszteronszint a megtapadásért ill. a terhesség megtartásáért felelős, a leggyakoribb progigyógyszerek pedig az utrogestán és a duphaston, de ezeket csak megtermékenyülés után adják még lombiknál is.
A topicinditónak: szerintem is esélyes, hogy ha egy hormonszint nem jó, akkor esetleg a többi sem. Amúgy is elég furcsa amit irsz, hogy alacsony progeszteronszintre ciklus elejétől adnak valamit? Tudnál több részletet mondani, akkor biztos sokan tudnánk segiteni a lombikosok közül.
szia,
nekem 0,2es progeszteronra akartak inszeminációt csinálni egy meddősségi intézetben - szerencsére maradtunk a spontán próbálkozásnál és nem "dobtunk ki" 40 ezer forintot a beavatkozásért
ezek után a www.pcos.hu honlapon megcsináltam a tesztet, valószínűsítette, hogy pcos vagyok, elmentem kivizsgálásra, és 3 havi gyógyszeres kezelés után a progeszteronom is tökéletes lett
mindemellett fogytam 20 kilót
igaz, teherbe nem estem közben, mert éppen válófélben vagyok, de a szervezetem kezdi összeszedni magát
sok sikert
manapság már sehol nem engednek beültetni sok embriot nem csak a BMC-ben (róluk szólt a cikksorozat) szóval emiatt mehet akárhova is
Szia!
Alacsony a progeszteronszinted...vagyis nem megfelelő a peteérésed! A peteérés elősegítésére sok gyogyó van.Gondolom a Clostyn túl vagy már..aztán jöhetnek a hormonok (puregon stb) szerintem ne keseredj el, ezen nagyon könnyen lehet segíteni, csak ezért még nem kell a lombik!
Egyébként maga a lombik valóban ingyenes...azonban a gyógyszerek ára horror!!!
Szia!
A beültetés maga ingyenes, de a gyógyszereket meg kell venned. Ezekre is 70%-os támogatás van. Nekem jól működik a petefészkem, spontán is volt petesejtem, így lett a vége 150,000 Ft. Úgy látom neked valószínűleg nincs spontán peteérésed, így többe fog kerülni. Ezt majd a doki úgy is elmondja.
A hormonokkal meg vigyázni kell, nehogy túlstimuláljanak!
A többi hormonod rendben van? Mert van, hogy kicsit összetettebb a dolog.
Párodat is kivizsgálták már? Átjárhatósági vizsgálaton voltál már?
A Kaáli intézetben csak a kivizsgálások kerülnek pénzbe. Maga a lombik TB támogatott (5 db). A gyógyszerek viszont hiába támogatottak sajna nem olcsó. Kb. 50-150 ezer között van egy lombikra a felkészítés.
Szia!
Szerintem is ingyenes. A gyógyszerek kerülhetnek baromi sokba. Eddig hol vizsgáltak?
Én is úgy hallottam, hogy az első 5 beültetés ingyenes, de csak az első gyermekig.
Unokatesóméknak is így született a kisfiuk, és a második gyeremek beültetését már fizetniük kellett. A második gyermekhez a harmadik beültetés lett sikeres, és képzeld, MIND A HÁROM MEGTAPADT!!!
Úgyhogy hamarosan 4 gyermekes család lesznek.
További sok sikert, ne add fel!!!