Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tanárok szabadsága
2008-03-19 22:091.
Létrehozva: 2008. március 19. 22:09
Helló!
Mindenfélét elolvastam már a kivehető szabadságról, de nem tudom, ez a tanárokra hogyan érvényes.
Mert ugye ott van a nyári, stb. szünet.
2-4 éves korú kisgyermek esetén hány nap szabadság illet meg legálisan, amiért jár még táppénz(?).
Megtagadhatják-e , hogy otthon maradjak vele?
Köszi
Ezt én is megnézem. De most biztos nem megy.
Elmegyek aludni. Köszönöm a segítséget, meg az eddigi hsz-okat.
Jó éjt Nektek! Anikó
amíg otthon vagy gyesen, gyeden, a szabadságok szépen gyűlnek. ezt akkor adják ki, vagy fizetik ki, amikor a gyes, gyed után visszamegy az ember dolgozni.
nemrég azt hallottam, hogy ez csak két évre visszamenőleg já, nem tudom, így van-e...
www.kozszolga.hu/koztisztviseloi_torvény
Itt talán sok mindenre van válasz
Nekem úgy volt kötve a szerződésem, h a pótlékok mellé oda volt írva, h jún. 15-ig.
Így csak az alapbért kaptam a szabadságra.
Ezért írtam, hogy a szerződéskötéstől függ.
Nem, 3 éves, minicsoportos. És egész évben beteg volt. Első év az oviban...
De szabadságot év közben nem vehettem ki, hiába volt ott a GYES alatt felgyülemlett, a nyári szünetben fizették inkább ki.
szabadságra átlagbér jár. Ebben benne van a túlóra, a pótlék, minden. Tehát szabadság alatt többet keresel, mint ha dolgozol.
Mennyi idős volt a lányod? Bölcsis volt?
A szabadság természetesen fizetett. Alapbért kap az ember, pótlékokat általában nem (osztályfőnöki pótlék, minőségi bérpótlék stb), ez a szerződésben benne van.
A táppénz az sztem nem a "kivehetőségen" múlik, hanem a betegségtől...
Szia!
Szabadságolás:
A közalkalmazottat 21 nap alapszabadság és az oktatát végző közalkalmazottat + 25 nap pótszabadság illeti meg.
Ez összesen tehát 46 nap. Ehhez jön még hozzá a gyerekek száma után + néhány nap.
Ebből adják ki az őszi, téli, tavaszi szünetet is, ami megmarad, azt a nyárra adják ki.
Más kérdés viszont a táppénz...erről csak annyit tudok, hogy az első 15 nap a betegszabadság, azután jön a táppénz...de erről talán más többet tud.
Jó éjt:
Zsuzsi
Köszi..
És az meg van szabva, hogy mennyi tppénzt vehetek ki?
A szabadság az fizetett?
Ha a gyerek beteg, vehetsz ki táppénzt, az nem szabadság.
Ha pedig szabadságot veszel ki, akkor nem jár táppénz.
Nem sokat segítettem, de ami biztos, az az, hogy a kettőt el kell különíteni egymástól.