Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
A http://www.gasztrokeramia.hu sok cserépedény recept van. Cserépfazék, cseréplábas, muffinsütő kerámia....
Andi
Na, ezt találtam. A receptek fülecskénél vannak a receptek.
http://www.kuriozumespraktika.hu/
Sziasztok!
Kipróbáltam tegnap a káposztás történetet. Betettem a (kimosott) savanyú káposzta felét a MÁZAS (!!!) cserépedény aljára, rá 3 darabka csirke, pár szelet alma, beborítottam a káposzta másik felével és jó sokáig kis lángon sütöttem.
Nagyon finom lett.
Tudom, hogy van kereső, meg minden, de tudtok még receptet?
A hangsúly az óriási egyszerűségen van!!!
Semmiféle faxnit nem szeretnék!
Még 2 apróság.
-1. Ha már forró az edényed ,amit sütés közben öntesz hozzá , az is forró legyen !
-2. SZÓDABIKARBÓNA!!!A konyha szerény mindenese.Nagyon jó zsíroldó. ráadásul szagtalanít.Nedves ruhán súrolóporként,vagy áztatáshoz.
Szia!
Én imádom benne a töltött káposztát. Picit kizsírozom, belisztezem és beszórom piros paprikával. Aztán rakok bebe egy sor apró káposztát, vágok rá paradicsom karikát párat és ge ykis fej vörö hagymát szintén kaikára. Ha van itthon füstölt kolbász, vagy szalonna azt is dobok rá náhány csíkot, vagy szeletkét. Aztán jön maga a hús, persze káposztába tekerve. Tetejére megint hagyma és paradicsom kaika és az apró káposzta. Aztán rá a fedő. Kell alá rakni vizet, mert a rizs a húsban felszívja. Kb 1 órás sütés után ismét rakok alá vizet, de már nem olyan sokat. Ezt is muszály, mert egyébként nagyon száraz lesz.
A zsíros-lisztes-paprikás bekenéstől jó szaftos lesz. Én 200 fokon szoktam főzni.
A párom is imádja használni, mert mindent bele dobál (krumli, hús, hagyma, paprika, paradicsom, kolbász, szalonna mikor mi akad a kezébe), befűszerezi ahogy éppne kedve van és megsüti. Ezek alá nem kell sem zsiradék, sem víz.
Mondjuk az enyém nem mázas és be szoktam áztatni használat előtt.
Jó főzőcskézést.
Ezt találtam.
http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=16955&fr=balaj
A mázas cserépedényt nem kell beáztatani. Ugyanúgy használhatod, mint egy tepsit, csak arra kell vigyáznod, hogy ne tedd be hidegen forró sütőbe, illetve ha forrón kiveszed, ne tedd le hideg kőre, fémre, hanem csak fa alátétre. A hirtelen hőmérsékeltváltozástól ugyanis megreped.
Én húst is, lazagnát, sütit is sütök benne. Könnyű tisztítani mosószeres szivaccsal, nem ragad le benne semmi.
A mázast nem használom.. a máz vizszigetelő.
Ami sima agyag.. azt az alább leirtak szerint használom.
Bármilyen húst sűthetsz benne.
Legjobban a szeleteket szeretem.
Kedvenc füszerekkel beszórom,oliva olajjal locsolom egy pici húsleves, de ha nincs,akkor jó a víz is.
Mehet bele izlés szerint hagyma, zöldség, bármi ...Ha teteje is van az edénynek akkor ráboritom, ha nincs, akkor fóliával fedem.
Klasssssz edény!!!!Jó sűtést benne.
Látom kaptál bőven ötletet!
Narancsos kacsa:
Alul narancs, réteg krumpli (nagyra vágva, max negyedekbe ), kacsa egészben, vagy alkatrészek, narancs.
mázas?? vagy csak simán agyagedény??
ha mázas akkor tök felesleges beáztatnod, nem szivja magába a vizet.
ha sima agyagedény , akkor áztasd be. az agyag jól megszivja magát vizzel .
bármit süthetsz benne, zsiradék nélkül. megfüszerezed, a húst , a csirkét... berakod a hideg sütöbe, és közepes lángon megsütöd. Arra figyelj!! hogy mindig hideg sütöbe tedd és igy kapcsold be a sütőt-.
Használat előtt minimum egy órára MINDIG áztasd be!!!!
Nem szabad mosogatószerrel mosogatni, csak felengeded melegvizzel ,megvárod, mig felázik aminek fel kell, elmosod a melegvizzel ,tisztáratörlöd, megszáritod, ugy tárolod.
Hideg sütőbe teszed be mindig!!!!És az edénnyel együtt melegited be a sütőt!
A cserépedényeket használat előtt legalább egy óra hosszára hideg vízbe kell beáztatni.
Belerakod a sütni kívánt ételt és HIDEG SÜTŐBE kell a sütést elkezdeni.
Nagyon jó benne sütni, finom omlós lesz az étel.
http://www.receptmania.hu/index.php?Itemid=26&id=27&option=com_content§ionid=4&task=category
Itt sok recept van.