Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szégyenfal- felirat!
Kedves Topictársak!
Hallássérült és siket társaim nevében a tv műsorok feliratozásával kapcsolatban van kérésem.
A tavaly életbe lépett feliratozási törvényt, a műsor adók nem tartják be.
Mivel az egyetlen hivatalos szerv, a Sinosz, aki érdemben tudna ebben segíteni , semmit nem tesz, így egy sorstársunk szeretne ez ügyben eljárni, de ez csak megfelelő számú reklamáció esetén sikerülhet.
Kérek mindenkit,aki feliratos műsort néz, amennyiben hibát tapasztal,azt itt jelezze ezen a szégyenfalon.
Az eddig tapasztalt hibák: Felirat teljes vagy részleges hiánya! Elcsúszás! Szinte alig van olyan műsor,amin van felirat,vagy nagyjából hibátlan.
Kérjük megjelölni, az adót, a műsor nevét, idejét és a hibát!
Pl: 2011.04.27.-én TV2 18.30-kor-Híradó- Hiba:A londoni tudosító felirata hiányzott!
A törvény jelenleg 5 tv csatornát érint: M1, M2, Duna TV, Rtl Klub, TV2.
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Anita
Aktivista csapatunk várja a segítőket,csatlakozókat,megpróbálunk tenni az ügy érdekében!
http://www.hallasserultek.hu/
Kérlek csatlakozzatok hozzánk!
Sziasztok!
Nem nagyon tolongunk itt sajnos!
Nagyon szomorú vagyok,mert sem tegnap,se ma este nem tudok tévézni.Hiába van jelezve a felirat,mégsincs.
Szombat este csak az M1-en volt jelezve 21.05-kor felirat,mégsem volt rajta.
Ma este a TV2-n már nagyon vártam a Rumlis vakációt,de 5 perc után eltűnt a felirat és a reklám után sem kapcsolták vissza.
Hétközben is csak ezért tudok tévézni,mert a bbc entertainment adón vannak feliratos műsorok.Sajna 7végén ismétlés van.Érdekes,hogy Ők megtudják oldani a feliratot hiba nélkül,csak itt nem lehet? Ja,persze akarni is kellene!
Annyira utálom már!!!!!!!!!
Mikor lesz végre valami előrelépés ez ügyben?
Sziasztok!
Ma az M1-en 17.30-kor az India-Az álmok útján megint nem volt felirat.Ihazán eldönthetnék már,hogy ez a sorozat most feliratos-e vagy sem,mert a guta üt meg tőle,hogy egyik nap van rajta, a másikon meg nincs.
Sajnálom, hogy nem kaptál választ. Pedig ez egy igazán fontos kérdés lett volna!
Kíváncsi lettem volna, mit válaszol. Remélem sikerül az összefogás és jutottok valamire!
Tegnap (2011. 04.30.) az M1-esen a 19,30-s híradójában volt egy riport, és egyáltalán nem feliratozták! de különben is sokszor lemaradnak, illetve csúsznak a feliratok más adó híradásai közben!
A fejhallgatóval is követem a hangalámondást , de a felirattal jobban tudnám érteni is
Sziasztok!
Csak az angol BBC entertainment adón jó a felirat.Én már belefárardtam,
filmet csak ott nézek.
Még a M1-en és az RTL klub adóján a hiradó nézhető, ha nem is tökéletes.
A Spartacus filmet én is szerettem volna nézni.Sajnos nem volt végig felirat
ahogy Anita írja.
A SINOSZ beszedi a tagdijjat...
Szia,
keresd meg dr. Nagy Mariannát, a MADA vezetőjét. Biztosan tudnak segíteni.
www.mada.hu
Pont itt lesz egy lehetőség felvetni ezeket a problémákat is:
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=279127
Kedves fórumozók!
Május 2-n, hétfőn délután 1 órától a Fórum vendége Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója!
Most itt a lehetőség, hogy feltegyetek a vendégünknek minden olyan kérdést, ami az RTL műsorával kapcsolatban foglalkoztat bennetek!
Nem is akarják és amíg nem lesznek szankciók nem is fogják.
Én már sokszor írtam a tv-nek, a tv2 -től válaszolni is szoktak,hogy elavult a rendszerük.Hülyének néznek?
Szerintem ennek semmi köze a technikához,inkább emberi mulasztás.
Észreveszik,hogy elfelejtették bekapcsolni és amikor eszükbe jut,elindítják,csak sajnos gőze sincs a feliratnak az éppen elhangzottakhoz.
Számtalanszor előfordul,hogy az első reklám után már nincs felirat.
Hihetetlen, hogy nem tudják ezt megcsinálni normálisan, még néhány műsornál sem.
Míkor 2002 körül Skóciában éltem, tapasztaltam, ha reklám alatt, ha élő műsor alatt megnyomom a 888-at a teletexen máris ott a tökéletes felirat.
Igen,bízom benne én is.Sajnos kell hozzá egy tömeges megmozdulás.A sinosz honlapján is van fórum,oda szoktunk írni,de sajnos nagyon kevesen.
Nagyon bosszantó,hogy hoztak egy törvényt,csak épp a betartását nem ellenőrzi senki.Minden adó kiadós büntetést érdemelne.
Érdekes,ha hanghiba van,kiírják,hogy technikai hiba ,kijavitják és onnan folytatják.Nekünk a felirat a hang és sajnos nagyon sokan vagyunk.
Vasárnap délután szerettem volna nézni a Spartacus című filmet.Az első része jó volt, a második rögtön utána már elcsúszott felirattal ment le végig,ezáltal egyszerűen nem tudtam követni,ki mikor mit mond.
Tegyünk valamit végre!
Édesanyám teljesen süket, nincs beszéd értése készülékkel sem!
A közszolgálati csatornák ( M1, M2, Duna,) és az RTL Klub Híradóinak Képújságon közvetített felíratát figyelve megállapítottam, teljesen értelmetlenek a felíratok, mert képtelenek egy ép mondatot betenni.
Rendszeresen lemarad a mondat második fele, vagy épp az eleje.
Jóformán egyetlen hír sem érthető meg a felíratból!
Jó, hogy indult ez a topik, remélem lesz eredménye!