Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ez vicc, ugye?
Te ismered a legjobban a férjedet, neked kell tudni, mire számíthatsz!
Az arab nők ilyen helyzetben inkább lemondanak a gyerekről.
Sőt,ha újra házasodnak,lánynemű gyereket az új férj nem nevelhet,csak a nagyszülők.Sőt,a volt férj kikötheti,hogy a kislány csak addig maradhat a nőnél a míg a nő egyedülálló.
Hogy is mondjam...ő csak megszülte,de a férfié a gyerek.
Ügyvéd,jogi lehetőség egy arab férj mellett???Ccccc.Tudod,törvény tisztelőek,de a magyar törvények rájuk nem vonatkoznak.Ha valamelyiknek valami nem tetszik,pár napon belül le tud lépni.
Szia!
Ez durva volt tőled,de hát sajnos igaz.Azért én kíváncsi lennék mennyi idős ez a nő,és milyen nemű a gyerek.
Talán nem mérte fel,de rosszabb helyzetben van mint gondolná.
Ezt ő pontosan tudja.
Soha nem fog szabbadulni a családtól, ha a gyerek nála lesz.
Teljesen mindegy kié a lakás.
Na, de a saját gyereke.
És ezt is tudta és tudja, mert visszaolvastam ..................
Egyedül maradni gyerekkel mindig nehéz.
Én azt javaslom, beszélgess a környezetedben a családtagokkal, barátokkal és hallgasd meg, ők mit mondanak a saját házasságukról, kapcsolatukról.
Ha biztosan a válás mellett döntesz, keress fel egy ügyvédet, aki a jogi lehetőségekről tájékoztat.
neeeee, ez tomeny rosszindulat volt...
Ha Magyarországon élnek,könnyebb lesz a helyzete,mert a topiknyitó van itthon! Így a magyar törvények az irányadóak.
Ha nem itthon élnek,akkor van nagy gáz!
szerintem a tied nem az atlagos helyzet, amiben tudnak neked segiteni az elvalt, gyermekuket egyedul nevelo nok... ha van utleveled lepjetek le, jo messzire... majd a csaladod elintezi a lakas-kerdest...
Igen, vissszaolvastam a hozzászólásaidat muszlim témában.
Mindent tudsz, amit tudni kell.
Ugyanez vonatkozik a válásodra is.
Nem sok jóra.
Nyilvánvalóan láttad mi az ábra azokban a családokban.
Nem lesz könnyű egyedülálló anyaként kisgyerekkel. Ha elhatároztad és tényleg számodra elviselhetetlen,akkor lépj és ne az anyagiak határozzák meg a döntésed!
A lelki terror legalább annyira tesz tönkre,mint a fizikai. Minél tovább türöd és gondolkodsz a gyerek érdekeire(?) hivatkozva,annál rosszabbul jársz.
Ha testben,lélekben egészséges vagy (még),akkor az anyagi és egyéb problémákat is könnyebben megoldod,mintha már fizikai és/vagy lelki roncsként tennéd. Egy roncs anya,egy pokol házasság a legrosszabb választás a gyerek számára.
a ferjed muszlim, gondolom . Hogyan fogod kirakni a lakasbol?
Az o kedveert tertel at?
Nem tudom milyen a viszonyotok, mert jogilag tied a lakás, de, ha nem akar önként kiköltözni, akkor elég nehéz.
Milyen a jövedelme, mennyire hajlandó a gyereket támogatni?
Hiába ítélik meg a tartásdíjat, ha nem fizet, akkor nem lesz könnyű.
Mert addig is, amíg hozzá jutsz a jogos részhez, a gyereknek enni, öltözködni kell, a számlákat pedig fizetni.
Miota bantalamaz erzelmileg? Ez mostanaban alakult ki ?
hat, biztosan nem lesz konnyu.
Ugy erzed,hogy mar egyaltalan nem lehetseges megoldani a problemaitokat ?
Ezt nem igazan ertem, hogy mire szamithatsz ?
Erzelmileg ? Anyagilag ?
Milyen a kapcsolatod most a ferjeddel ? Fizikailag bantalmaz?
Gyaraktartas szempontjabol kerdezed ?
Van kozos ingatlan ?
Mielőtt beadnád a váló keresetet, mérlegeld:
- hova tudtok költözni
- miből tudtok megélni
- van-e segítség (akár alkalmi), aki néha tud vigyázni a babára.
Erre persze csak akkor van szükség, ha nem erőszak miatt szeretnél költözni, mert ha bántalmaznak téged vagy a gyermekedet, mérlegelés nélkül azonnal költözni kell.