Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Amerikai fánksütő
2014-06-29 18:321.
Létrehozva: 2014. június 29. 18:32
Kedves fórumtársak!
Ma vettük a képen látható fánksütő gépet.Egy receptet találtunk hozzá a neten,amit kipróbáltunk,de valahogy nem lettek a fánkok igazán jók.A sütési időt 5-7 percre írja a gép tájékoztatója,de sajnos 15 perc alatt sem sült meg olyan igazira.
Ha bárkinek bármilyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban,vagy egy biztos receptje,szívesen vesszük és előre is köszönjük!
Ma vettük a képen látható fánksütő gépet.Egy receptet találtunk hozzá a neten,amit kipróbáltunk,de valahogy nem lettek a fánkok igazán jók.A sütési időt 5-7 percre írja a gép tájékoztatója,de sajnos 15 perc alatt sem sült meg olyan igazira.
Ha bárkinek bármilyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban,vagy egy biztos receptje,szívesen vesszük és előre is köszönjük!
A kitartás eredményhez vezet!
Recept:
130 g cukor
260 g liszt
1 cs.vaniliás cukor
1/4 liter tej
3 tojás
5 EK olaj/napraforgóolaj/
1 cs.sütőpor
Egy tálban robotgéppel verjed habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral,majd adjad hozzá az olajat.Addig keverjed a masszát,amíg az szép krémessé nem válik.Keverjed a sütőport a liszthez és add a masszához.Végül adjad hozzá a tejet és keverjed össze a tésztát.
A kész tésztát sütés előtt hagyjad 15 percig pihenni.A sütési idő 8 perc.
Nagyon fincsi lett,porcukorral meghintve ill. sárgabaracklekvárral ízesítettük.
21. 22.
most látom a fánk recept meg lemaradt
a palacsinta benn van
2 borzalom kaja
"Ezúttal is a csomagban levő receptet használtam, nagyon finom lett.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
fél csésze cukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
fél csésze tej
1 csomag vaníliás cukor
4 ek olaj
A tojást elkavarjuk az olajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk a
lisztet, cukrot, sütőport. A formákat csak háromnegyedig töltjük meg,
mert nagyon felnő a tészta. Pár perc alatt készre sütjük, porcukrot
szórunk rá."
Ha az illetőnek sikerült,talán nálunk is beválik.Ha kipróbáltuk,visszajelzek,hogy milyen lett.
a gepben egyszeruen nem sul meg, es ha tovabb sutod akkor meg kemeny lesz.
de lehet adok neki meg egy eselyt
nekem 2 is van es probaltam tobb fele variaciot is egyforman vacak lett.
probaltam beletenni olajat az anyagba de az se segitett rajta.
penzkidobas volt az egesz. sajnalom hogy nincs jobb hirem
http://www.nigella.com/recipes/view/american-brea kfast-pancakes-141
Előbb-utóbb lesz finom fánk is!
Amer ikai fánksütős fórum, receptekkel, tanácsokkal :)
A neten számtalan receptet találsz, amerikai-fánksütőhöz valókat is!
De próbálhattok párat azokból is, amiket sütőben sütnek.
Fontos, hogy minden sütésnél kenjétek ki a formát, és hogy ne töltsétek túl!
Nekem nincs ilyen sütőm, csak gofrisütőm, azon okultam .
Szilikonos ecsettel, étolajjal kenem ki vékonyan minden darabnál a sütő felületét.
Ha ennek ellenére is (vagy mert a recept nem jó) beleragad a tészta, semmiképp ne kapargasd, hanem sütőport keverj össze kis vízzel, öntsd a formákba, és hagyd néhány órát állni. Sokkal könnyebben tisztítható utána!
Köszönöm a segítséget,nagyon aranyos vagy
Nézd csak, ő kipróbálta ezt a receptet, és bevált!
A Sütik, képpel topikot ajánlom még, ott biztosan többen is segítenek ötlettel/recepttel, ha megkéred őket!
https://www.google.hu/search?q=donut+recept&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=R0KwU6C5FcGM_QaZtoCYAw
Keresgélj a neten, biztosan találsz még receptet!