Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Cesar kutyaeledel
Sziasztok!
Tapasztalatokat szeretnék a cesar kis fémtálcás (150-gr.-os) kutyaeledelről.
Sajnos nagyon válogat a kutyim, és ezt még nem probáltam, de sokan mondták már, hogy még a válogatósak is szeretni szokták. Remélem nekünk is bejön !
Ez inkább kistestű kutyáknak való (az ényém elég pici, 1 kg 30 dkg, és 7 hónapos), ezt jól tudom?
Szóval tapasztalatokat, véleményeket szeretnék erről a kutyakajáról!
Köszönöm!
Hát az én kutyosomnak szoktam adni néha a kajánkból, mert annyira kunyizza, de egyáltalán nem tesz jót neki, másnap nagyon nehezen wc-ik és bekeményedik, csikar a hasa. Pedig mi egyáltalán nem eszünk "szemét" kajákat, mint pl. párizsi, virsli...
Azzal én is egyetértek, hogy a konzervkaja az szemét. Viszont azt nem hinném, hogy a minőségi kutyatápok (royal canin, acana, eukanuba) annyira rosszak lennének. Szerintem ezek sokkal jobbak a kutyáknak, mint a házikoszt.
Én pl. tök boldog lennék, ha a kutyám csak ezeket enné!
Az én kutyám egyáltalán nem válogatós, bármit megeszik, csak nem tesz neki jót!
Mi úgy próbáltuk rászokatni, hogy forró vízzel leöntöttünk kutya müzlit és száraz tápot, ettől felpuhult és kevés konzervet, így nem nagyon tudta kiválogatni, és lassan elhagytuk a többit, csak a száraz maradt.
Néha azért veszünk neki konzervet, mert imádja, de ez nagyon ritka.
De mi is csak prémium tápot adunk neki, mert a többitől kivakarja magát és tiszta seb lesz
Én is azt írtam, hogy nem válogat, csak van amitől rosszul van!
Az Acana az prémium, a Fressnapfbe biztos van.
Itt látom, lehet neten rendelni:
http://www.allati-fincsi.hu/index.php?module=webshop&target=typelist&type=7
A fressnapfba lehet kapni acanát, én eddig csak jókat hallottam róla!
Ezt nam csak én "hiszem", hanem az állatorvos is.
Nem tudom, hogy ismeritek-e az újságot. A pontozásról csak annyit, hogy a legjobb a 1,0 a legrosszabb pedig a 5,0.
1,0-1,5 Sehr Gut (Nagyon jó
1,5-2,5 Gut (Jó
2,5-3,5 Befriedeginde (Megfelelő)
3,5-5,0 Mangelhaft (Nem ajánlott)
Freesnapf/Select Gold 1,3
Royal Cannin 1,4
Eukanuba 1,7
Brekies Excel 1,8
Pedigree 1,9
Das Futterhaus/Draft 2,0
Hill's Science Plan 2,0
Lidl/Bellosan 2,0
Lidl/Gerodog 2,0
Bosch 2,1
Purina Beneful 2,6
Chappi 3,0
Happy Dog Supreme 3,0
Vet-Comcept 3,0
Alsa-Natur 3,4
Purina-One 3,5
Frolic complete 5,0
Marenge 5,0
Előző felsorolásban speciális tápokat vettek figyelembe, általában közepes termetű kutyáknak.
A következő listában pedig olyan tápok szerepelnek, amikből nincs csak egyfajta tipus:
Aldi (Nord)/Alnatura 1,5
Aldi (Süd)/Maximus 1,5
Edeka/Domino 1,5
Rewe/Ja! 1,5
Purina Matzinger 3,0
Schecker 3,5
Aldu (Nord)/Rufus 5,0
dm-Drogerie Markt/Dein Bestes 5,0
Markus Mühle Naturnah 5,0
Plus/Oscar 5,0
Schlecker/AS 5,0
Yarrah Bio 5,0
És vajon mit reklámozok? Nem emeltem ki semmit, a prémium tápok híve vagyok, ennyi.
De szerintem Te egyáltalán nem vagy kompetens ebben a témában!
nekem bevált. 1,8 kiló volt a kutya, most 2 kiló felett van kb egy hónap alatt:-)
igazából, mivel nekem sok kutyám van és együtt etetem őket most jöttem rá, hogy nem eszik csak annyirt, hogy ne haljon éhen.. na persze pl a pulykamell filét sem eszi meg ha nagyra vágom, csak ha kicsi csíkokra:-) a kis mocsok
Sziasztok!
Hát, Lili megoldotta ezt a cesar-kérdést! Éppenhogy beleszagolt, már hátrált is....rendesen elugrott a táltól Na jó, ez azért annyira nem vicces Már nincs több ötletem, hogy mivel tudnám rávenni az evésre.
ezanick!- Mennyi calopetet adtál a kutyinak/nap, és mennyi ideig adtad egyfolytában?
Viszont, kitaláltam mit csinálok azokkal a szárazkajákal, amik csak fel lettek bontva, és szinte még tele vannak. Azokat, amikbe tudom hogy Lili bele sem kóstól leragasztom, elviszem a fressnapfba és bedobom az ottani gyűjtőbe, ami a menhelyes kutyusoknak van.
Így legalább lesz aki örül azoknak a szuperdrága kajáknak, és kárba sem vész!
Nézd mit találtam kutyuskádnak:
http://www.acana.hu/sen_light.htm
Szia!
Barátomnak van meg az újság, de az hiszem valahol a neten is fenn van. Nagyon sok mindent tesztelnek és nagyon sokszor én is ledöbbenek, hogy milyen eredmények vannak. Az a furcsa, hogy sokszor a saját márkás termékek a legjobbak, szemben egy világmárkával.
Ez nagyon szép gesztus!
Egyébként az állatorvos nem tudott tanácsolni semmit?
Vajon mennyire megbizható ez??? Nem hiszem el, hogy egy bio táp a legrosszabb legyen, 41 % hússal.
Az Acana nincs is rajta a listán.
Más: Valaki nem tud mondani nekem valamit a royal canin sensible tápjáról (az kifejezetten válogatós kutyusoknak van, az az , amelyiknek egy westi van a csomagolásán)
A mai projekt annak a beszerzése hátha...ha már leadok tápot, nehogy már üresen álljon otthon a polc!
Hááát, valahogy úgy érzem, hogy nagyon jól fognak velem járni a menhelyes kutyusok!
Hát, nem sokat... ajánlotta a calopet pasztát, merthogy nagyon sok ilyen pici kutyus jár hozzá, és valahogy azok se akarnak enni....ezzel a pasztával egészítik ki a kutya tápanyag-bevitelét...én csak űrkajának hívom...
köszönöm:-) ismerem.
Tudod nagytestű kutyusnál ilyenkor már jönnek elő a gondok. De mi még jól vagyunk, szerintem. a lényeg a kedve ugyaolyan játékos, mint volt:-) a kicsik edzésben tartják ha idegen jön senki nem gondolná, hogy bizony koros jószág.
reszelt sajt!!! az mindig beválik. Én a gyengébb soványabbnak, mindig reszelek sajtot a kajájára, az nagyon finom
Sziasztok!
Hát, a cesar nem vált be..., kibontás után egyből ment is a kukába. Viszont találtam egyet, kis tálcás az is, Vom Feinstein Junior a neve(az ára ennek is elég húzós 280 Ft, és csak 150 gr) - na ezt úgy eszi a kutya, hogy olyat már rég nem is láttam nála.... Ugrált a táljáért (az én kutyám,aki legtöbbször menekült a tál elől... , és fényesre! nyalta a tálját!)
Ezt mindenkinek ajánlom, akinek szintén válogat a kutyija, hogy próbálja ki!