Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bidé
2008-07-31 13:271.
Létrehozva: 2008. július 31. 13:27
Sziasztok! Fürdőszoba felújítás előtt vagyunk. Szeretnénk bidét beépíteni, de mivel nem túl nagy a hely ezért felmerült a WC ülőkébe épített bidé ötlete. Van e valakinek tapasztalata mennyire használható ez a fajta rendszer...vagy esetleg inkább ne úgy oldjuk meg, mert egyik funkcióját sem látja így el maradéktalanul. Szóval tapasztralatokat várok! Előre is köszönöm!
Szia!
Mi anyukám miatt tetettük fel a bidét. Nem volt olcsó, de drágának sem nevezhetem. 25000 forint volt, apukám szerelte föl. Meg lehet oldani boyler-hez és gázos vízmelegítőhöz is. Nekünk nagyon bevált. Teljesen a WC csésze alá illeszkedik, csak egyk is kezelőkonzol van oldalt, amivel indítod, és a vízerősséget állítod. Van egy kis "pöcke" amit ilyenkor kienged (mármint lefele kijön, bele a Wc-be nagyjábol oda, ahol a vízkiömlő van a rötyicsészében. Amikor elzárod a vizet, akkor visszamegy. Én nem sokat használom, de azért áldom ezt a szerkezetet, amikor kánikulában, piros mikulás közben, nem kell azon görcsölnöm, hogy tisztátlannak érzem magamat.
Szerintem megéri beszereltetni egyet a WC csészéhez. Ellenben egy külön bidé a csésze mellé szerintem hülyeség.
Remélem tudtam segíteni.
dujuor
kétségtelen,hogy a külön bidé sokkal szebb a WC ülőkébe épített bidénél,de funkcióját tekintve nem különböznek.
Segget mosni mindkettővel lehet!
Szia!
Nekünk is van bidénk, és én nagyon szeretem. Szerintem semmiféleképpen ne hagyjátok ki, ha nagyon zsúfolt lesz tőle a fürdőszoba, akkor sem. Én nem vennék olyat, mert nekem nem tűnik higiénikusnak, bár gondolom, hogy az, csak én nem használnék olyat szívesen. Sok sikert a leújításhoz!
Szia!
én is már sokat gondolkodtam ezen, - elég idétlen dolog a WC-ből csupasz fenékkel elrohangálni a fürdőszobáig (még ha közvetlenül mellette van, akkor is)
és ahogy a pasimat ismerem, tuti nem enged be idegent a lakásba,
szóval ideális megoldásnak tűnik, amit magad fel tudsz szerelni. hol kaptatok ilyet? hol vehetnénk? és mennyire kell hozzá vízvezetékszerelőnek lenni?
nekem is megfordult a fejemben, de a Spektrumon láttam egy műsort, abban mindenféle helyről vettek mintát és kielemezték, hogy milyen baktériumok vannak rajta. vettek a Wc mellől, Wc ajtóról, irodai egérről, billentyűzetről, telefonról, stb.
és kiderült, hogy a billentyűzeten sokkal több a baci!!!
úgyhogy én azzal csitítgattam el a félelmeimet, hogy belegondoltam, hogy a WC-t nagyjából háromnaponta domestossal súrolom ki és fertőtlenítem, míg a számítógépem billentyűzetét már nem tudom, mióta nem tisztítottam meg rendesen. persze miután láttam a filmet, lecsutakoltam. és persze egészen más a kéz, mint az intim testtájak, de azért annyira mégsem. szerintem ez amolyan paranoia a végtermékektől (bennem is igen erős).
és fura, de mindezek ellenére bennem is még mindig van kis ellenérzés, de hát hely meg nincs nálunk se külön bidére...és olyan jó lenne!