Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kopaszbarack eltevés
2004-08-25 18:371.
Torolt_felhasznalo_812097
Létrehozva: 2004. augusztus 25. 18:37
Nagyobb mennyiségű kopaszbarackot kaptam, gondoltam elteszem befőttnek. Igen ám, de olyan régi szakácskönyveim vannak az eltevésől, hogy tanácstalan vagyok.
Ha tudtok tanácsot adni: mit kell bele tenni, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs, kénport, vagy citormport? mert mid a kettő van, de nem vagyok abban biztos, hogy az kell bele. A szakászkönyveim azt irják, áztassam citromsavas lében , majd 3x öblitsem le a gyümölcsöt....ez nemigazán tetszik!
Ha tudtok tanácsot adni: mit kell bele tenni, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs, kénport, vagy citormport? mert mid a kettő van, de nem vagyok abban biztos, hogy az kell bele. A szakászkönyveim azt irják, áztassam citromsavas lében , majd 3x öblitsem le a gyümölcsöt....ez nemigazán tetszik!
Viszont tanultam egy ujat, és megosztom Veletek:
a kolléganőm tanácsolta, hogy a forró üvegeket folyamatosan -ahogy készülnek- tegyem 50Cfokos sütőbe, később kapcsoljam ki és másnap délután lehet kivenni. Nem kell takarózni!
a citromsavat, mert az van nekem por alakjában, annyit kell beletenni, hogy kicsit kiérződjön? kb. 3 l vizbe?
A citromlé és ecet a barnulás ellen jó + állítólag így ropogósabb is marad a gyümölcs.
Én forgatni szoktam benne, nem öblögetem utána, üvegbe rakom és ráöntöm a szirupot. Soha sem barnul meg.
Nem szoktam az arányokat méricskélni, bőven teszek a vízbe, hogy jó savanyú legyen.
De ez sem vész kárba, mert ivólé lesz belőle összetört gyümölcs és szirup hozzáadásával.
Éppen a múlt szombaton tettem el pár kilót
Én dzsemet készítettem belőle, nagyon jó lett.
Kimagvaltam, összevágtam, megturmixoltam, ezután befőzőcukorral összevegyítettem, rottyan 1et és kész!