Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hónaljban sárga!
2011-02-25 12:151.
Torolt_felhasznalo_145670
Létrehozva: 2011. február 25. 12:15
Sziasztok!
Házi praktikák érdekelnének.Semmivel nem tudom a foltot kiszedni.Szappanok,áztatás,fehérítés,semmit nem használt.Mindig marad a sárga folt a fehér polók hónaljánál. Én vagyok béna,vagy létezik ellenszer?
Köszi
Törölt felhasználó, de másnak még jól jöhet:
Jó nedves ruha hónalját beszórom sütőporral es 1 nap után kimosom.
Eltűnik a sárga folt.
Tocsogós legyen a ruha, ne tudjon kiszaradni az 1 nap alatt.
Szia!
Sajnálnám, ha neked nem sikerülne kivenni így a foltot.
Igen töményen lógatom bele a ruhát.Nekem mindig ki is szokott jönni, ha ilyen előadódik.
De, szerintem a dezodor az valami nagyon erős és ráragadós lehet, mert különben normál esetben igazából nincs is rajta a blúzon amit viselek.
Évente egyszer csak magam miatt szoktam ilyen akciót csinálni, mikor évszakváltás van.
Szorítok neked, hogy sikerüljön.
Szia!
Tömény flóraszeptbe rakod?
Na meg lett az eredmény.Hát hát elkeseredtem,ennyi szer idő és munka amit belefeccöltem és bizony nem makulátlan.Kicsit szebb,de még sárga így is.Azt hiszem ennél többet nem lehet tenni.Jó van még más alternatíva is.Pl.hypo,domestos,clorox stb,végig kell próbálni.Hihetetlen,azt gondoltam,hogy patyolat fehér lesz.
Kedves
babyface (8)!Természetesen pamutnyuszinak szántam az ötletet.Bocs.Csak fehér ruháknál alkalmazom.
Igen, Flóraszept.
Kisebb lavórban, edényben a beleöntött Flóraszepbe bele kell lógatni a fehérítendő felületet és 10-15 perc alatt ki is veszi.
Én úgy csinálom, hogy csúcsosra összehúzom az inget a hónaljánál (vagy blúzt) és szinte beledöfködöm a kiöntött fehérítő folyadékba.
Soha nem teszem bele az egyész inget, blúzt.
Ritkán kell ilyent csinálni nálam , talán évente csak.
Valami lehet a dezodorban, érdemes váltani.
Bioboltban is van.
Írd be a keresőbe, egy csomó helyet kidob.
Hol veszed a mosószódát?
20 éves koromban mindig fehér zoknakban jártam. A párom is. Gyönyörű fehér volt, ha nem akkor kis hypós áztatás és minden ok. Most pedig áztathatom a fiam torna zokniját akár egész tanévben.
Köszönöm az eddigi válaszokat,azért ne fosszuk meg egymást a jó ötletektől,én tök laikus vagyok,szívesen olvasom a sok okos dolgot.
Pamutpipi: a te neved se rossz,rokon fajok vagyunk!
egész jónak tűnő oldal
http://www.joozsa.hupont.hu/3/takaritas-mosas-f olt-tisztitas
Az ammónia is nagyszerűen használható folteltávolításra. Ügyelj azonban arra, hogy selyem-, gyapjú- vagy spandexanyagok tisztításánál fele-fele arányban vegyítsd a vizet és az ammóniát. Az izzadságfoltok esetén először kicsit vízzel dörzsöld át a foltot, majd a mosás előtt kend át 50%-os töménységű vizes ammóniaoldattal.
A nem olajos foltokat egyenlő arányban vegyített ammónia-, víz- és mosószeroldattal tisztíthatod ki: tedd az oldatot szórófejes flakonba, jól rázd össze, majd fújd közvetlenül a foltra. 2-3 percig hagyd rajta, majd alaposan öblítsd le.
a páromnál volt ilyen probléma, szinte az össze világos pólóján látszott...
váltott deót- golyósról stift-re és azóta megszünt a probléma, a pólókat meg lecseréltük, mert semelyik csoda folteltávolító nem segített.
http://www.femina.hu/otthon/termeszetes_szerek
A hétköznapi nevén bóraxként emlegetett nátrium-tetraborát olyan só, mely fehérje- és zsíroldó hatással rendelkezik, továbbá vízlágyító és fertőtlenítő tulajdonságokkal is bír.
A gyógyszertárakban és a drogériákban kapható bóraxot előszeretettel használják a kozmetikai termékekben csíraölő hatása miatt, de a háztartásban is nagy hasznát veheted: kiválóan eltávolíthatod a segítségével a szeder és az izzadság okozta foltokat. Ha kedveled a természetes kozmetikumokat, arclemosót és krémet is készíthetsz a felhasználásával.
Vannak olyan összetételű ruhák, hogy nincs az a csodaszer, ami segít, főleg ha nem fehér, tehát nem mindegy a mosószer és a hőfok. Cserélj dezodort: nekem soha nem volt ilyen foltom, a lányaimnak igen, mert ők stiftet meg hasonlót használtak, én meg alkoholost.
Most látom, hogy fehér pólókat írtál.... akkor próbáld meg a benedvesített anyagra mosószappant kensz (nem kell drága folttisztítós, a legjobb a hagyományos Flóra mosószappan), kicsit áll és így megy a mosógépbe.
Amónium hidroxiddal lehetne kiszedni, de nem tudom háztartásilag hol lehetne venni.
Mikor beteszed a gépbe előtte azokra a részekre önts flóraszptet és úgy mosd ki. Szerintem az kihozza, próbáld meg!
Egy dolog van még ami textilkímélő de én sem próbáltam még,de készülök rá..be fogom kenni szódabikarbónával a benedvesített foltot,és töltök rá ecetsavat,állítólag az a pezsgő kémiai folyamat kiszedi. Ha nem,akkor buktunk egy inget.
Páromnak egy inge lett olyan,le is cserélte a dezodort,azta nincs baj.
Szerintem ezen, sajnos, csak az ecetes olló segít.
A dezodor beleeszi magát a textilbe.