Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szada, Őrbottyán, Erdőkertes
2003-08-07 09:351.
Torolt_felhasznalo_210098
Létrehozva: 2003. augusztus 7. 09:35
Sziasztok!
Ezen a környéken szeretnénk telket venni, ezért várom a véleményeteket.
Melyik jó, melyik nem, mik az előnyök, mik a hátrányok?
Melyik szép falu, melyik biztonságos, hova jó a közlekedés, hol jó az ellátás. Minden érdekelne, mert lassan dönteni kell.
Rólunk még annyit, hogy fiatal pár vagyunk, jún. környékén költöznénk oda egy 6 hónap körüli kisbabával.
Mindenkinek előre is köszönöm!
Üdv:
Lola
Ezen a környéken szeretnénk telket venni, ezért várom a véleményeteket.
Melyik jó, melyik nem, mik az előnyök, mik a hátrányok?
Melyik szép falu, melyik biztonságos, hova jó a közlekedés, hol jó az ellátás. Minden érdekelne, mert lassan dönteni kell.
Rólunk még annyit, hogy fiatal pár vagyunk, jún. környékén költöznénk oda egy 6 hónap körüli kisbabával.
Mindenkinek előre is köszönöm!
Üdv:
Lola
Szóval vasárnap elmentünk megnézni mind a három falut. Első benyomásom annyi, hogy Szada a legnagyobb, ott vannak a legnagyobb telkeke és picit gondozottabbnak tűnik mint a másik két falu. Szadán felmentünk egy dombra, hegyre, ahonnan belátni a környéket, gyönyörű. Ettől elteniktve nekem Erdőkertes és Őrbottyán is nagyon tetszett. . .
Szóval most ott vagyunk ahol a part szakad, mert fogalmam sincs melyiket szeressük:)
Nem tudjátok véletlenül, elérhető valahol olyan statisztika, hogy a három helyen milyen arányban fordulnak elő bűncselekmények?
Mert esetleg ez segíthetne.
Igen, érdekelne! Fémvázas és faszerkezetes is, mert csak most kezdünk körülnézni a témában.
KÖszi!
Nem vagyunk messze tőletek! A Hegyek és Harmatok térség találkozásánál lakunk. Írok priviben telefont és átjöhettek pletyózni.
Szia Lola!
Ha érdekel fémvázas ház megkérdezem a kolléganőmet, mert ők ilyet csináltattak szintén itt Veresen, de ha gondolod körülkérdezek, mert épült itt néhány ház faszerkezetes módon is.
Szerintem lehet találni, vagy csak mi voltunk szerencsések?
Mi meg a Széchenyi dombon Szada felé, nagyon szép környéken.
Bár mivel újak vagyunk, alig ismerünk egy-két városrészt (Revetek, tavak környéke).
Szóval ha jól gondolom, akkor ti pont a túlvégén laktok Veresnek, ugye?
Majd hozzád fordulok, ha valami gondom vagy kérdésem van :-)!
Mi olyan házat vettünk, amire ráfér a felújítás, és azért rejtett hibák előjönnek. A mesterekről én is beszámolhatnék. . . Persze van kivétel is, és dolgozott nálunk nagyon jó is!
Azért ne gondold, hogy sokkal drágább. Mi először Gödöt néztük és ott nem találtunk árban nekünk megfelelő házat. A pénzünkért csak putrit kaptunk volna.
Szadán ugyanez volt, Erdőkertes olcsóbb volt, de nem olyan szimpatikus.
Veresre véletlenül tévedtünk, ott viszont 2 ház közül döntöttünk.
Szétnézni megéri. Sok sikert!
Szóval általános tanács, hogy nézzétek meg a referencia házakat, kérdezősködjetek és a legfontosabb, hogy legyen egy ember, aki szemmel tartja folyamatosan a "mestereket".
Jöhet priviben is!
Köszi!
Nekünk könnyűszerkezetes házunk van. Nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Szia Ágica1, veresi szomszédom!
Merre laktok? Mi a hegyen kertes felé.
Azért köszi:)
Én csak Bajerlet tudom erősíteni. Mi most költöztünk ki Veresre pár hónapja, és eddig csak pozitív élmények értek.
A közbiztonságról még időhíján nem tudok hiteles véleményt adni, de a szomszédok szerint bármit kinthagysz, az ott is marad. Fejlettsége normális szintű, sok szempontból átlagon felüli (kórház, óvoda, iskola - magasz színvonalú). A közlekedés autóval nagyon jó, de vonat és busz is jár rendszeresen Pestre.
Ezt a környéket mi is körbejártuk vásárlás előtt, de csak Veres volt szimpatikus.
Egyébként az egyik kolléganőm faházas telket árul Erdőkertesen. Ők nagyon szerettek kijárni, anyagi oka van az eladásnak.
Ettől függetlenül Verest ajánlom tiszta szívből.
Egyébként anyósomék és az egyik sógornőmék Dunakeszin laknak, a másik sógornőmék Csomádon:) Ezért szeretnénk arrafelé költözni. (No meg persze erre van pénzünk:)
mi Dunakeszin lakunk és indítottam korábban egy topicot "Erdőkertesre költöznék" címmel (asszem'. . . ), nézz bele!
Inkább Dunakesziről írnék: szeretek ott lakni és az alagi kertvárosi részen vannak régi, felújításra szoruló, de viszonylag jó árú kertes házak - ha esetleg ilyesmin is gondolkodtok. . . (Bár ez a régi házat felújítani-dolog lehet, hogy csak az én vágyálmom. . . :))) Mindenesetre érdemes ott körülnézni, az új telkek valóban drágák, de én szeretem a várost (bár egyre inkább alvó város, éppen ezért viszont nyugis és kellemes bizonyos szempontból).
Ennél már csak Vác jobb. . . :))) (Ezen nem gondolkodtok. . . ?)
Mi 7 éve lakunk Veresegyházon, Pestről költöztünk ki, nem bántuk meg.
A három község, amit írtál Veres körül terül el. Mivel koordinátorként dolgozom, több tanácsadónőm lakik ezeken a településeke, így többé kevésbé ismerem ezeket. A sorrend nálam: (Veres), Szada, Erdőkertes, Őrbottyán. Természetesen az árak is tükrözi ezt. Én Erdőkertesre szavaznék, mert jó a közlekedés, elérhető áron vannak telkek és ingatlanok, az infrastruktúra folyamatosan fejlődik. Ha segíthetek valamiven írj csak.
Szóval a lényeg, hogy minél egyszerűbben el lehessen oda jutni, de ez nem annyira szempont.
Hétvégén mindhárom települést megtekintjük, de addig is várom mindenki tapasztalatait:)
Veres és Fót, Csomád nekem is nagyon tetszik, csak sajnos míg pl. Erdőkertetes 4, 5-5 m. Ft egy 250-300 nöl-es telek, addig iugyanez 6, 5 mft Csomádon, 8- körül Fóton és Veresen, 10 Mft körül Dunakeszin. Hát ennyi nekünk nincs. Ha valaki csak priviben mondja el a tapasztalatokat, azt is megköszönöm!
Lola
Mi egy időben ezen a környéken kerestünk házat, pontosabban Őrbottyánban nem, mert az nem volt szimpi. Erdőkertesen alacsonyabbak az árak (bár ennek már biztos ti is utánanéztetek) és elég jó a közlekedés Pestre, viszont nekem úgy tűnt, kisebbség valóban van bőven, nem tudom, ez mennyire szempont. Szadáról nehezebb bejárni, ha Pesthez vagytok kötve (munka, stb. ), viszont nekem legalábbis jobb benyomásom volt róla. Úgy tudom, biztonságos, és hát gyönyörű. Ugyanakkor - persze lehet, hogy ez azóta változott - nagyobb telkeket árulnak, mert az önkormányzat nem akarja felszabdalni sok kicsire, és hát drágább is. A nővéremék egyébként Szadán laknak, kis gyerekekkel, és nagyon szeretik. A gyerekek Waldorf-óvodába járnak (az van hozzájuk közel), szeretik is, sok a családi program, stb. Aranyos védőnő és gyerekorvos. Gondolom ez szempont lehet (idővel). A környéken még Veresegyházáról hallottam jókat.
Örbottyán nagyon szép és jó hely. . nekem egy igen kedves barátom lakik ott. Szerintem ellátás-szinten is jó. Közel van Veres. . meg strand. . stb. Vonattal egy óra alatt ott vagy, autóval sokkal kevesebb. Orvosok is rendesek, az egyik háziorvost személyesen is ismerem, nagyon lelkiismeretes, bármikor lehet hívni. . stb. Sok sikert! linex
Nekünk Erdőkertesen van telkünk, próbáltuk eladni, de nem ment, ezért végül úgy döntöttünk, megtartjuk. Nem gyakran vagyunk kint, voltak már pozitív és negatív élményeink is. utóbbi: betörtek a faházba, zsalustul, ablaküvegestül (a lábszomszédaink - ill. az ő utcájuk tele van cigányokkal -már elnézést minden tisztességes romától). Viszont az emberek nagyon segítőkészek voltak. Erdőkertesen van 3 buszmegálló is, bevisz Gödöllőre, Fótra, Újpestre vagy Veresegyházára. Elég sűrűn jár, ahhoz képest, hogy vidék. És ugye ott a vonatközlekedés is a Nyugatiba.
Szadán is voltam többször, de annak tudtommal nincs vonatállomása, viszont sokkal szebb kilátás van egyes részeiről, ezért jó drága.
Persze mi nem?
Valamikor mi is szeretnénk ott építkezni.