Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Viszont komolyan érdekelni kezdett a dolog, megírnád hol juthatok hozzá? Akár priviben is.
Ezek szerint 40. 000-szer használhatom? Gyorsan matekolok egy kicsit. Ha naponta egyszer mosok, akkor 109 évig jó? Kicsit soknak tűnik, de az nekem már elég, ha engem kiszolgál.
Ez az a golyó, amit egy pohár ivóvízbe is lehet rakni, és onnan is kiválasztja a vízkövet?
Már kész is van, tehát az időmmel is spóroltam.
A poros mosóporok tartalmaznak kis mennyiségben vízkőoldót is.
Senki sem spórol?????
Ahogy hallom a festés árakat, így is sok pénzt lehet megspórolni.
Nálunk pl. a szilva csak frissen fogy el, a szilvalekvárt nem eszi a család. És az új ízek - sokféle spéci befőttet, lekvárt, savanyúságot csináltam már. Néha egészen finomra sikeredtek. De sajnos az első kóstolás után szinte mindig visszaadták, kérték a megszokottat és végül az lett a sorsa az újdonságnak, hogy én ettem meg. Nagy kertünk van, a lehullott, kishibás gyümölcsöt eleinte nagyon sajnáltam és nagy lelkesen vegyes befőttet csináltam belőle. Rengeteg cukrot, saját energiát és szabadidőt elpazaroltam rá. Ma már nem az összes ilyen gyümölcsöt dolgozom fel így, csak töredékét. Öt-hat üveg vegyes befőtt nálunk elfogy, több nem. A többiből inkább kompótot csinálok, vagy odaadom a szomszédnak esetleg nehéz szívvel kidobom.
Most majd megpróbálok házi vegetát csinálni. . .
Ha nyaraltok a családdal, a nyaralás ideje alatt csak mértékletesen főzőcskézz, pihenj te is. A spórolást meg addig egy kicsit függeszd fel.
Sokszor olyan szépek naradtak a ruhái, mert kiméltük és vigyáztunk , rá , hogy a tesóm fia is el tudta használni. Örülök, hogy nem csak én gondolkodom, igy. A férjem, felnőtt lánya az unokára aki lány , mindig olyan passzos ruhákat vesz, hogy amikor megveszi már úgy áll rajta mintha kinőtte volna. Szerintem az nagyon csúnya látvány , a szép ruha sem mutat rajta. ianiko
Mit találunk a magyaros muszakában? Egy sor karikára szeletelet főtt krumplit, egy réteg besamelmártást, egy sor olívaolajban sült padlizsánkarikát, majd hagymával párolt bárányhúst, végül ismét ínycsiklandó besamelmártást és reszelt sajtot.
A krumplit megfőzzük, karikára vágjuk. A padlizsánt hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, olajban kisütjük. A darált húst kevés olajban hagymával megpároljuk.
Egy kivajazott jénaiba egy sor burgonyát teszünk, erre besamelt, erre a padlizsánt, majd a darált húst, erre újból a burgonyát, végül a maradék besamelt és ízlés szerint reszelt sajtot. Sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Maradék pörköltből!!! Milánói ragu
a pörit ledárjuk feltesszük melegedni beleteszünk egy kis konzerv paradicsom pürét frissen vágott bazsalikomot egy kevés oregánót egy cikk apróra zúzott fokhagymát és összefőzzük pici cukor kell bele és kész
egy kis tészta mindig van otthon .
sziasztok
Most szezonja van a zöldbabnak. Én ilyenkor sokszor csinálok zölbabragut.
Hozzávalók : Maradék pörkölt és zöldbab.
A maradék pörköltöt felfórrósítjuk teszünk hozzá vizet és beletöröm a zöldbabot. Készrefőzöm behabarom tejföllel és kész.
Ha pörihús nagyon omlós akkor előfőzöm a zöldbabot egy kicsit. Néha teszek hozzá egy kis galuskát is így laktatóbb.
Én 1 hónapban egyszer szoktam a piacra kimenni egy hátizsákkal és veszek 5 nagyobb csirkét és egy 1lg pulykamellet és egy pár db pulykanyakat.
A csirkéket felcincálom és kiszortírozom zacskókba és lefagyasztom.
pl: 3 csirkecomb és 1 csirkemell = 1zacsi /rántani való
az aprólékokat elosztom levesnek de teszek bele egy kis pulykanyakat mert a húsleveseket 3 napra szoktam sok zöldséggel megfőzni . tehát én csak így tudok húst okosan venni.
no zeket most bemásoltam ide mert annyi topik van már ilyen témában hogy nem lehet követni. PL maradékból
és húsvásárlás okosan.
elfelejtettem leírni még hogy a ruhákkal is spórolok ahogy lehet. A gyerekre mindig 1 számmal nagyobb ruhákat szoktam megvenni mert igy mindig marad jövőre is belőle és nem nő ki egyszerre mindent.
A kínai boltban veszek neki játszani való cipőt és rendes utcai cipőt pedig a humanicban. magamnak otthonra kínai cuccokat válogatok amiben honyházkodok, utcára pedig rendes olcsó boltban vásárolok, vagy anyagot veszek és varrok. Nagyon meörültem amikor az egyik ismerősöm szólt hogy van egy ruha nagyker ahol kiszolgálják az egyéni vásárlókat is. Metró forgács utcai megálló Káprázat nevű nagyker. Egy fiú poló pl 65o-75o. ig van téli nadrágot a gyerekre 12oo. --ért kaptam és mind jó minőségű. az eladó mondta hogy a butikosok is innen vesznek rengeteg cuccot. Van egy másik nagy előnye nagy méretű ruhák is vannak!!!! XXL -is.
PADLIZSÁNKRÉM::
a padlizsánokat sütőben megsütjük ha kihűl leszedjük a héját összeörjük alaposan villával vagy rúdmixerrel és majonézzel kikeverjük belereszelünk egykis picifej újhagymát sózzuk borsozzuk és behűtjük. Piritóssal isteni finom.
Ezt Karfiollal is megszoktam csinálni és mondhatom eszméletlen finom. Kiadós és olcsó!!!!!
A megmosott tököt hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kapard ki, s a fél tököket kívül belül sózd meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavard ki, s dolgozd össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózd, borsozd is a tölteléket. A masszát töltsd a fél tökökbe, majd azokat tedd kivajazott tepsibe, önts alájuk egy kis vizet (ha van, inkább csontlevet), s forró sütőben lefedve párold, amíg a tök meg nem puhul. Ha kész, öntsd le kapormártással, s még néhány percre - immár fedő nélkül - tedd vissza a forró sütőbe. (Általában párolt rizzsel szokás tálalni. )
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evőkanál olívaolaj, só, 30 dkg lágy sajt
A krumplit meghámozzuk, és a héjas cukkinival együtt olyan vékonyan (kb. 2 milliméter) fölszeleteljük, mint a chipshez szokás. A zöldségkarikákat felváltva egy mikrohullámú edénybe tesszük úgy, hogy a közepén egy kis kört üresen hagyunk, ugyanis a mikróban az étel a tál közepén kevésbé puhul. Olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk. Lefedve, 750 wattal kb. 15 percig vagy 500 wattal kb. 23 percig sütjük. Közben kétszer-háromszor óvatosan átforgatjuk, de ügyeljünk rá, hogy a zöldség mindvégig a tál szélén legyen, a közepére ne kerüljön! Végül a lágy sajtot fölszeleteljük, a zöldségrakottas tetejére fektetjük, és a legnagyobb teljesítménnyel 1-2 perc alatt ráolvasztjuk, de forró grillsütőbe vagy sütőbe is betehetjük e célból.
Alapanyagok: X kanál rizs, X kanál szójagranulátum (a kisebb, törmelékes jobb!) kb. 5-10 cm süthető kolbász, hagyma, zsiradék, és fűszerek: vegeta, piros paprika, só
Technológia: szóját, rizst, vegetát bele a vízbe és megfőzni, közben mehet bele a pirospaprika.
Másik lábosban: a feldarabolt hagymát és kolbászt sütni. (Illetve; kolbászt sütni, hagyma elég üvegesre pirítva is)
Összeönteni. (a rizses szójával)Megkóstolni. Sózni. Újrakóstolni. Én uborkával szeretem. . .
HOZZÁVALÓK:
3 közepes cukkini
10 dkg feta sajt
2 fej vöröshagyma
3-3 evőkanál finomra vágott kapor és petrezselyem
4 evőkanál liszt
3 tojás
olívaolaj
só
őrölt bors
A díszítéshez
kaporlevél
petrezselyemlevél
paradicsomgerezdek
. A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evőkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagylángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszükSimára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Előbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. Itatósra szedjük.
8 tojás
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 evőkanál olaj
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőben, az olajban a petrezselymet és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd beletesszük a vékony karikákra vágott cukkinit. Sóval, borssal ízesítjük, néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk, és levesszük a tűzről. A tojásokat a reszelt sajttal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a cukkinire öntjük. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és 5-6 percig sütjük, hogy a tojás omlettszerűen megszilárduljon. Mikor elkészült, tálra csúsztatjuk, és melegen tálaljuk.
Szoktam karfiolt is csinálni
egy sor előrefőzőtt kafiol
egy sor előfőzött rízs
egy sor apróra vágott gépsonka meglocsolom tejföllel és megint folytatom a rétegezést. legfelül tejföl és megsütni . nagyon finom
Vagy cukkinis spagettit is szoktam csinálni
A cukkinit felkockázom fél fej hagymát egy kevés olajon megpiritom rádobom a cukkinit átsütöm hirtelen hogy ne menjen szét só bors kevés vegeta és ha késze a kifőzött spagettit hozzáteszem. Ha kéri a fiam akkor teszek rá egy kevés tejszínt és frissen megszórom kaporral ennyi és nagyon finom. rengeteg ilyen kaját tudok. Bár hosszú évek kellettek hozzá. :))
A muszakát mindig a fakanál recept újságból néztem ki mert gyűjtöm a recepteket.
HOZZÁVALÓK:
1 kg burgonya
1 padlizsán
30 dkg birkahús
1 fej vöröshagyma
2 paradicsom
ketchup
olaj
liszt
tej
5 dkg reszelt sajt
só
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk, leszárítjuk, és bő olajban megsütjük. A padlizsánt hámozatlanul ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és megsütjük. A darált húst olajban, finomra vágott hagymával megpirítjuk, közben megsózzuk, ketchupot teszünk rá, hogy jó szaftos legyen, és puhára pároljuk. Egy hőálló edénybe lerakunk egy sor sült krumplit, arra ketchupos hús kerül. Betakarjuk padlizsánnal, és néhány paradicsomkarikát is ráteszünk. A rétegezést még egyszer megismételjük. Vajjal, liszttel, tejjel besamelt készítünk, melyet sóval, borssal és őrölt fahéjjal teszünk pikánssá. A padlizsánra öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.
Mi a lakás festésével is spórolunk, ugyanis sajátkezűleg csináljuk. Azonnal esünk neki a konyhának. Diszperzittel szoktuk, azt elrontani sem lehet. A kipakolás tart legtovább, de azt akkor is meg kell csinálni, ha piktor festi.
Mindig minden újságot megnézek én is és egy hónapban egyszer elmegyek egy listával és bevásárolok
viszont én otthon sütök kenyeret is elteszek télire mindent amit lehet. nyáron pl most is a szezonális dolgokat főzöm pl: rakott patiszon , töltött , lecsó dögivel ilyen olyan módon, tök, muszaka, rántott tök-cukkini patiszon és még sorolhatnám!!!! egyhéten egyszer sütök pár tepsi sütit lekvárt főök, befőttet teszek el, pipere cuccokat a 1ooft-os boltban ólcsón veszek ÉS ami a lényeges a zöldséget gyümölcsöket mindig piacon kinnt a nénikéktől veszem és nem bennt a csarnokban!!! Példa a múltkor rakott cukkinit csináltam amihez legalább 1kg kell bennt a csariban 35o. -ft ot kértek érte kinnt a néni 18o . -ft-ot kért érte nem mindegy!!!Én is üditőport szoktam venni és a gyereknek bekeveren vízzel és behűtöm vagy teát csinálok és behűtöm még jobb mint a boltban kapható jeges tea !!!de csinálok szörpöt is!!
Elmondom hogy :
kaptam 4 kg érett málnát a múlt hét elején odaadta a nénike az egészet 6oo. -ft ért vettem hozzá 1 kg ribizlit
A málnát megmostam összetörtem cukorral amikor levet engedett átnyomtam szűrön a felét a levet üvegbe töltöttem és be a hűtőbe. a ribizlit a maradék masszához tettem raktam még bele egy kis cukrot és feltettem lassan főni amikor sűrűbb lett raktam hozzá egy kis zselésítőt elzártam a gázt tettem bele késhegynyi szalicilt és 6 nagyüveg lekvár is lett.
a fiam nagyon örül a szörpnek ami csak gyümölcsből volt.
A sárgadinnyéből is szoktam csinálni de azt dunsztba rakom és be a spejzba utána télire, .
jujj de hosszan írtam de ha neki kezd az ember lány nem győzi leírni a dolgokat. bocsi
A Penny-ben nemrég fél kiló tészta 59. - maggi gyümilevespor 59. - karát sonka 99. - knorr szószok 289. -
uncle ben's szószok (1+1 ajándék) 369. - salátaöntetek 249. -. . . . . . és még sorolhatnám.
A plus-ban az oké tejföl 139. - a tortellini (250g) 199. -
a finomliszt 63. -!!!! a kifli 12. -. . . . . . nekem ezek nagyon beváltak, ráadásul a SuperShop kártyámra is kapok érte pontokat.
Ja és még a CBA is jó: felezett öszibarack(820g): 199. -
Még talán a nagy hiperm-et közül az Auchan a legszimpibb, 5 db kakaóscsiga 199. - ja és a tejtermékeknél ha az aznap, vagy másnap lejár a szavatossága 0kár a harmadába is kerülhet. . . . . csak gyorsan le kell csapni rá.
Röviden ennyi jutott eszembe!
A ruhákat én is szezon végén veszem:
tavaj augusztus elején 2 ruhát vettem 3000-3000. -ért
és Morgan a márkájuk, a Personában pedig 5000-ért, idén februárban (eredetileg 16000. - lett volna).
A táskákat is olcson veszem. . . 686. - volt fehér színű, és divatos(nyárra a világos a legjobb, szerintem).
És a piperecuccok: nekem a DM jön be a sajátmárkás is. Felmosofej:99. - Cerbona müzli(375g+pezsgőtabletta) 499. - . . . . . . . . . és még sorolhatnám.
ha nem fognám meg a pénzt, csoki és süteményfügő vagyok:))
Csodálom azt, aki ezt csinálni tudja.
nemááának is igaza van , ha az ember több pénzt visz a boltba többet is költ , tisztelet a kivételnek , de az erősiti a szabályt. ianiko
kiül a napra és magába szívja az energiát::))))
Egyetértek, az időnkkel is lehet, sőt kell is spórolni. . . De tovább megyek: az energiával is, és most NEM a gáz, -és villanyszámlára gondolok, hanem a SAJÁT ENERGIÁNKRA, erőnkre. Sok múlik ezen is, például egy jó időbeosztás, a házimunkák összehangolása sok szabadidőt felszabadíthat, s lássuk be, arra is szükségünk van. Írhatnánk ötleteket a jó időbeosztásról, saját energiánkon való spórolásról is. . . :)
valójában nálunk egy kicsit még bizonytalan a rendszer, mivel barátom többszörösét keresi az én fizetésemnek, így az össze számla az övé, a kaja meg az enyém.
valójában 1x tartunk nagybevásárlást egy hónapban, azt úgy kb 7000 forintból megússzuk (vagy ekörül:)
persze ebben nincs nagyobb mennyiségű zöldség-gyümölcs-tejtermék, szóval amik romlandóbbak.
húst hétvégenként szoktunk ált enni, hétközben nem is érünk rá főzni, így legtöbbször 4 félét szoktam /4 hétvége:csirkemell, comb, egész malachusi, darált malachusi
és ezekből variálok a kínaitól a fasírozottig.
háztartáskönyvet még csak egy hónapja a vezetünk, de teljesen jó. erről jut eszembe egy jó tipp:
ne fizessetek kártyával. . .
amíg kártyáztunk, sosem tudtam észben tartani, hogy akkor mennyi van, volt, stb.
most kiveszem az egészet fizetéskor, aztán kb felosztom: nagybevásárlás+négy hét+várható pluszok
eszerint borítékolom. olykor a fizetésem NEGYEDÉT!! megspórolom.
hm, most ennyi:)
Azt hittem csak mi állunk bamba arccal, amikor kiderül, hogy mennyi pénz ment el. Hová folyik el ennyi pénz? Csak úgy röpködnek az 5 és 10 ezresek észre se vesszük. Később már nem is emlékszem mire költöttük. Pedig nem is élünk nagylábon. Én el nem tudom képzelni, hogy minimálbérből és nyugdíjból hogyan lehet megélni. Nagyon hasznosnak találom ezt a topicot.
Nagyáruházba -Cora, Auchan- csakis listával megyünk, és az akciós katalógusból kiválasztható, hogy mit érdemes még most megvenni.
Akkor tudsz takarékoskodni, ha van annyi felesleged, amiből nagy tételben előre tudsz vásárolni. Amikor meg tudod venni az idény zöldséget, gyümölcsöt - nem a primőrt - és esetleg be tudod főzni.
Jó veletek együtt gondolkodni, és tapasztalatot cserélni. Ha van ötletetek iiiirjjjjatoook!
Gondolom láttatok már tanácstalanul kóborló ffi embert fülére szorított telefonnal bolyongani a gondolák között? :)))) (Mert nem találja, ami fel van írva?)
Utálom előre kitalálni a főznivalót, mert ha látok szép-friss-olcsó mást a piacon, akkor úgyis borul az étlap. Viszont a párom lett nálunk a "közértes", ő jár oda és szigorúan csak azt veszi, amit kell. Vagy még kevesebbet. :-)) Így hétvégi bevásárlások kilőve, nincs túlköltés és van szabadidőnk bringázni.
Én azt is figyelem, hogy mikor mennyi áramot, vizet, gázt fogyasztunk, így nem ér meglepetés a számlát illetően. Még év végén (elején) sem.
Nekünk minden hétvégi bevásárláskor elmegy 10 -11. 000, - Ft. De mire? Kérdem én. Mindezek ellenére néha hétközben is be kell mennem a boltba ezért-azért. Ne vásároljatok hiper-szuperben! Rengeteg pénzt meg lehet(ne) így fogni. A zöldséget-gyümölcsöt-húst mindig a piacon veszem. A többi apróságot pedig a SPAR-ban, ami a legközelebb van hozzánk. Bár tegnap elugrottunk ezért a fent említett mosóporért a Pennybe. A parkolója szinte teljesen üres volt, odabent is alig lézengett 8-9 ember. Ha elmégy az Auchan-ba vagy a Tesco-ba, akkor hemzsegnek az emberek. Egy bevásárlás legalább 1, 5-2 óra.
NE CSAK PÉNZT SPÓROLJUNK, HANEM IDŐT IS!!!
A háztartási pénzt nálam elsősorban a sok kis felesleges nasival lehetne kúrtítani. Iszonyú drágák az édességek, ezért inkább sütni fogok :-) Természetesen az étrend tervezésébe bevonom a gyerekem is, így valamelyest ki tudom küszöbölni, az "anyúúúú, vágyom egy kis édesre, hadd menjek el a boltba" harci kiáltást. Már tíz éve nem vagyok hajlandó cukrozot szénsavas italokat vásárolni. Ez alól a jeges tea a kivétel, ha engedek a gyerekemnek, természetesen ezt sem ipari mennyiségben. Vannak dolgok, amelyekkel nem érdemes spórolni. Igaz, hogy a pörkölt kevesebb hússal is pörkölt, de én személy szerint szeretem megadni az ételek ízét így nem spórolok az alapanyagokkal. Bár nem vagyunk a húst-hússal kategória, persze így könnyebb, legalábbis ez a része. A zöldség sem olcsó. Sokat eszünk belőle. Nincs vitaminhiányom, de a permetszer a szervezetemben nagyobb az átlagosnál. Jóó nem?
Mi leszoktunk a nagy hiperekben való vásárlásról, mert megfigyeltem hogy mindig sokkal több pénzt elköltünk mint amennyit terveztünk. Mondván hogy most ez is akciós, meg az is megéri, meg itt egy kis ruci, milyen olcsó vegyük meg ezt is. . .
Hétvégén elmegyünk vagy Penny, Profi, Plus valamelyikébe és tényleg csak azt veszzük meg amire szükség van, meg persze nincs is akkorva választék ami csábítson, mint a nagyokban. Ja és multkor grillpartira vettem nagyobb mennyiségű húst, a Tescoban 1300 volt a puykamellfilé, míg a Lehel piacon 1000. Ugy hogy a piacok se rossz ötlet, a zöldség rádásul sokkal szebb.
a tescoban egyre többet csalódom, bár a tésztájuk még mindig a legolcsóbb, asszem. az ubit (tescos) 298-ért (vagy 289-ért?) vettük, tegnap meg a profiban láttam akkora kiszerelésben profi uborkát 229-ért. nagyon körbe kell nézni a boltokban, mi hol mennyi.
A saját csomagolású tesco dolgokkal én vigyázok. Silány a minőségük. Bár vannak kivételek! Nekem nem jött be a kávé, a liszt, a darálthús - mivel tiszta zsír.
"Elmondom" a történetet:
Hétvégén hazamentünk anyósomékhoz. Kint voltunk a telken, ahol az egyik fenyőfát kezdték legallyazni a ffiak. A kisfiam aktívan kivette a részét a munkából, aminek eredményeként a pólója merő gyanta lett, beleragadt kosszal vegyesen. Elképesztő látvány volt. Ott is hagytuk a trikót, hogy jó lesz most már a telekre, mert nincs az az isten, aki ezt kimossa belőle. Gondolom sejtitek a végét. Anyósomék rendszeresen a Pennybe járnak vásárolni, mert kettőjük nyugdíja nincs 80. 000, - Ft és mindenből igyekeznek a legolcsóbbat venni. A lényeg az, hogy ez a mosópor elbújhat az összes ilyen-olyan aktív, meg mit tudom én milyen csodamosóporok mellett. Próbáljátok ki!!
En azt hallottam, hogy a meleg vacsoraval-reggelivel is nagyon lehet sporolni! Nem tudom, hol laksz, de ha kertes hazban, akkor sok mindent meg tudsz magadnak termelni, zoldseget, gyumolcsot is akar. A nagyobb hipermarketeknek van sajat termeket(pl tesco gazd), es van olyan dolog, ami egesz jo nekik, foleg a fozeshez hasznalatos dolgok, liszt stb, wc papir. . . . .
Oltozkodj turibol, es a gyerekek is, igaan markas goncoket lehet turkalni, olcsobbak meg a kinai arunal is, es sokkal jobb minoseguek!
A metroban talan nagy tetelben olcsobbak a termekek, de ebben nem vagyok biztos.
En azt gondolom, a legjobban a kajan lehet sporolni, megpedig ugy, hogy mindennap foz az ember-a fozelekek egeszsegesek, es olcsok is, a husit pedig feltetnek kell enni, nem azzal kell jollakni, pl a rizseshus ugyanolyan finom, mint a husi porkolttel, de lenyegesen kevesebb husbol is izletes!!
Csinalj nagy adagokat pl porkoltbol minden olyanbol, ami fagyaszthato, igy az energiaval is sprolsz, meg az etel is izletesebb(a legtobb) nagy mennyisegben. Most irtelen ennyi jutott eszembe. . .
Udv:orsi
Bocs, ha semmi ujat nem mondtam neked.
Én például lecseréltem a kedvenc ásványvízemet olcsóbbra, igyekszem úgy főzni, hogy ne rohadjon ránk semmi, nézegetem az akciókat, és ha valami nagyon olcsó, akkor raktározunk stb.
Utána mindig nézzétek át, hogy mi az amit nem kellett volna megvennetek.