Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Perzsa szerelem???
2005-01-24 17:001.
Torolt_felhasznalo_934243
Létrehozva: 2005. január 24. 17:00
Sziasztok!
Nem tudom, nem olvastam végig a témákat, szeretném, ha valaki segítene nekem abban, hogy több mindent tudjak a perzsákról. Megismerkedtem egy nagyon aranyos perzsa pasival, mi a véleményetek úgy összességében róluk? Kérlek benneteket, hogy aki csak hallottt róluk, az ne szóljon a témához, hanem csak azok, akiknek személyes tapasztalatuk van. Miylen a viselkedésük, milyenek a hagyományaik, hasonlítanak-e a az arabokhoz. Előre is köszönöm....
Nem tudom, nem olvastam végig a témákat, szeretném, ha valaki segítene nekem abban, hogy több mindent tudjak a perzsákról. Megismerkedtem egy nagyon aranyos perzsa pasival, mi a véleményetek úgy összességében róluk? Kérlek benneteket, hogy aki csak hallottt róluk, az ne szóljon a témához, hanem csak azok, akiknek személyes tapasztalatuk van. Miylen a viselkedésük, milyenek a hagyományaik, hasonlítanak-e a az arabokhoz. Előre is köszönöm....
Én és a férjem pl. gyakorló síiták vagyunk (az angol practicing jobban hangzik), el is válnék tőle, ha "kitérne a hitéből":)))
De nem, szerintem sem olyan egy perzsa muszlim, mint egy arab muszlim. A kultúra azért itt is bejátszik.
Szuper ez a fórum. Nem is tudtam, hogy ennyi perzsa kötődésű csaj él Magyarországon. Én évekkel ezelőtt éltem 1 évig együtt egy perzsa istennel :), nagyon megtetszett a kultúra, a nyelv. Teljesen a hatása alá kerültem.
Ha tudtok véletlenül perzsa klubról, vagy legalább valakiről, aki vállal perzsa oktatást, írjatok. Köszi! (Man dorosz mi gam?)
ES SEMMI KOZUK AZ ARABOKHOZ!!! Attol hogy muzulman koztarsasgnak hivjak Irant, az meg jelenti hogy ok mind azok lennenek. Nalunk sem volt mindeki kommunista annak idejen. . .
Akkor mondtam neki, hogy nekem éppen olyan, hogyha nekem azt mondja, hogy román vagyok, mintha én azt mondom neki, hogy ő iráni. Mert a románok elvették a fél országunkat, nyomorban tartják a népünk felét, szóval ne kavarja a kettőt.
Az irániak is ugranak arra, ha learabozzuk őket és nyilván joggal. Én egyszer egy rejtvényújságnak is írtam, mert abban is a megfejtésben arab népről beszéltek és a szöveg irán volt. Visszaírtak, hogy utána néztek és megköszönték. :D
sajna túl finom voltam
2. Egyes családok között őrült különbségek lehetnek.
Élnek ott irániak?
Algériában manapság úgy terjed a vallási fundamentalizmus (az az ág, amit Bin Laden is kultivál), mint a. . mindegy, gyorsan:)
Iránban meg az ellenkezője terjed. . .
A perzsa és az arab között elég nagy a különbség.
Nekem is van egy ismerősöm, akinek elvették a gyerekét. Sajnos nem tudom melyik országból származik a pasi, de arab, az tuti.
Iráni Iszlám Köztársaság
Budapest Nagykövetség
Cím: 1143 Budapest, Stefánia út 97.
Előhívó: -
Telefon: 460-9260
Fax: 460-9430
E-mail: embiran@nextra. hu
Honlap: www. iranembassy. hu
Bagdad Nagykövetség
Cím: Hay Al Mutanabbi, Mansour, District 609, Street Bagdad. P. O. B. 2065
Előhívó: 00-964
Telefon: 00 964 1 5432 956 (. . 57, 58, 59)
Ügyelet: 00-1-914-822-7959
Id. ügyvivő: Papp József
Fax: 00-871-763-745-527
E-mail: huembbgd@hotmail. com
Honlap: -
Az 1/2002. (1. 23. ) KüM - IM együttes rendelet 4. §-ban foglalt konzuli tanúsítvány kiállítására vonatkozó felhatalmazás - felhatalmazva!
Iráni Iszlám Köztársaság
Teherán Nagykövetség
Cím: Darrous, Hedayat Square, Shadloo Street 16. Teheran, P. O. B. 6363/19395
Előhívó: (98)(21)
Telefon: 255-04-52, 255-04-60
Ügyelet: 255-04-52
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dr. Venczel István
Fax: 255-05-03
E-mail: huembthr@neda. net
Honlap: -
Az 1/2002. (1. 23. ) KüM - IM együttes rendelet 4. §-ban foglalt konzuli tanúsítvány kiállítására vonatkozó felhatalmazás - felhatalmazva!
Régebben tudtam is pár szót -egyszerű kifejezéseket- perzsául, csak a poén kedvéért.