Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Dézsás, kerti és szobanövé
Kedves Társaim, barátaim!
Nekem szórakozás a virágokkal való törődés! Nektek is? Akkor, jó helyen jártok!
Amatőrként adjunk tanácsot, segítséget, palántát, magokat, dugványokat egymásnak, csere-beréljünk, hisz ezekben már sikeresek vagyunk, ugye?
Persze, egyebekről is lehet szó, megosztjuk örömeinket, gondjainkat.
Hát, indulhatunk!
egy lemaradt
telt középrózsaszín
Kinek vannak más fajtái?
Barackszíznű, bármilyen cirmos, , vagy sárgás, rózsaszínes???? Cserélhetünk?
Esetleg telt ciklámen fehér csíkkal?
van fehér szimpla,
van kétkörös fehér
van a krémszín telt
egy fakórózsa
egy sárga torkú rózsa/ ebből jelenleg nem tudok, mert pár ága van, mind virágos.De, érik rajta mag, vagy virágzás utáni visszametszéskor tudok adni belőle.
egy cirmos pillás rózsa
egy szimpla ciklámen,
egy sötét, telt rózsa
ez nyolc szín
itt vagyok, csak keresem a képeket
Köszönöm a leandert, előr eis. Megírnád, te melyikből kérsz? ha gondolod, összarakom most már mindet, hogy milyen van nelkem. De, ah most tudod, írhatod is.
Ólomvirágom nincs...semmit sem tudok róla.
ma kaptam egynyári csillagfürt magot:)
A jegecske is egynyári, szedjél magot róla, ha jövőre is akarsz.
Már nem vagy itt?
Akkor én is megyek.
Igen, olvastam egy hozzászólásodban, hogy megtaláltad a mesédet.
Így van, legalább van szaporítóanyagod. De én is szívesen küldök,hogyha kell. Csak időben szólj rám.
Gyerkőcök elmentek?
Szia Gizike!
Akkor ebből a leanderből szaporítok Neked. Más szín is érdekel?
Csillagfürtről nem tudom, hogy egynyári-e. Van évelős és egynyári is?
Ezt sem tudtam.
Idén kaptam, ezért nem tudom.
Jegecskét is úgy kaptam.
Ólomvirágot (a cserepeset) azt szívesen elfogadnék. Mindig tetszett.
Azt nem tudod, hogy hogyan lehet szaporítani? Talán tőröl, bújtással? Az nem gumós ugye?
Biztos asok esőtől és hűvöstől nyílnak ismét aprimulák.
Fogalmam sincs, mi lehet a fácska? Üde, zöld...mi kell még?
Ez a nagy sárga is egyfajta kúpvirág/ Googleban:rudbeckia/Gyerekkorom kedvenc virágja, most is van. Szeretem vázában, sokáig friss marad.
Szép amesevirágod!
Mondtam, hogy megtaláltam az enyémet? kb 2-3 hete...egy pár napig áztattam vízben, aztán földbe is ültettem. Kihajtott! Más lassan zöld lesz a levele! ha nem is virágzik, tán lesz szaporítóanyag belőle.:)
Tényleg utoljára egy érdekesség.
Nem tudom, hogy mi ez a virág, de olyan különleges.
Olyan, mintha egy kicsi pálma lenne. Képen lehet, hogy nem mutat olyan jól.
Ősszel leszárad, beteszem a pincébe, tavasszal elkezdem öntözni és egyszer csak kihajt. Minden évben magasabb lesz. Ezt most még csak 2 éves. De láttam már ennél idősebbet, hát az egy kész csoda.
További szép estét és jó hétvégét mindenkinek!
a kis kék: valamikor ólomvirágnak hívtam/ de nem az/
a csillagfürtöd egynyári?
Hozd csak, pont itt vagyok!
Kati, szia! Köszi a képeket!
Nos, iylen színűm biztosan nincs..Nagyon érdekes, különleges, gyűjteménybe való!:)/ leander/
No, ilyen paprikám biztosan nem is lesz mostanában:)Nagyon szép, jó kis lecsót lehetne főzni belőle!
Tarka-zöld:én is jegecskének ismerem.
Én is magot vettem, abból kelt 4 szál.Cserépben pátyolgatom:)
A kis aranyos:Klárcsi, nálam is van pár szál, valamikor elszórta magát, sokat virágzik.
Jó nagy bokor lett a szakállvirágból. Nálam tápozni kéne, satnyácsak.
gyönyörű az orgonád színe, jó tömött bugája van.
Sziasztok!
Nagymamáknak jó unokázást, dolgozóknak jó munkát!
Na, ma aztán esett eső bőven.
Az előbb néztem körül a kertben. Kaptam íriszt, azt szerettem volna elültetni, de képtelenség. Annyira átázott a talaj. Majd talán holnap. Jól nő a fű is, hétvégén azt is le kell vágnom.
Egy hasznos tevékenységet azért végeztem a kertben eső után: megsóztam a meztelencsigákat. Valahogy nem díjazták.
Gizike!
Leképeltem Neked a kért leandert.
Csináltam akkor már néhány képet is, nehogy unatkozzatok.
Mutatom.
Sziasztok!
Lányok, jöhettek ám, amikor csak tudtok!
Én is jövök, csak még itt vannak az unokák...ilyenkor valahoyg kevesebb az időm:) Ki érti ezt?
Colika, nálam az idén volt felújítás, csere, közel KEREK volt:(Pedig ismerős csinálta.
Mindegy is, cska jó legyen.
Nálunk már megint esik...egy napot bírt ki.:)
Legyen szép napotok!
Sziasztok Unokázók!
Hú,Gizike-akkor most volt segítséged!-igazán nem panaszkodhatsz.
csak én is egy gyors elköszönés erejéig bekukkantok hozzátok....Bekivel egész nap mentettük, ami menthető cd-re,dvd-re-holnap viszik el a gépemet,csontig letakarítják, cserélni kell a ventillátort,s bővíteni kicsit...
puszi mindenkinek, legyetek jók(ha tudtok..)
Szép álmokat mindenkinek!
Sziasztok, épp egy köszönés erejéig!
Én is unokázom, ma épp a hárommal! Jó éjt nektek!:)
Sziasztok Kislányok !
Igaz hogy régen írtam ide, de olvasni időnként bekukkantottam amíg bírtam energiával.
Jó sok gyümölcsöt tettem el, és lesz is még eltennivaló, most egy kis alma vár a kosarakban.
Közben unokámmal is többször voltam, anyja rám bízta ha dolga akadt. Emelett ugye még dolgozni is járok. Na majd egyszer több időm lesz ! Mondja aki még nem nyugdíjas.
Szépek a növényeitek. Majd teszek föl én is, csak még le kéne tölteni a telefonomról.
Nálunk sok eső esett, küldenék belőle oda ahol nem jelentkezett az esőfelhő.
Szép napot , jó kertészkedést, ha az idő is engedi.
Sziasztok!
Köszi...félsiker!
Megtaláltam aSajátgé-cserélhető lemez...ott vannak afájlok. Egyet tudtam átmásolni, a TÖBBI TELJESEN "IDEGENÜL " ÍRÓDOTT, MINDNEFÉLE JELEKKEL....ISMERETLEN DOLGOKKAL, KÉPET EGYET SEM TUTAT.
mOST MEGNÉZEM AZ EGYETLENT, AMIT JÓNAK ÍTÉLTEM, AZ MILYEN? mINDJÁRT JÖVÖKó, ABETŰK....NEM KIABÁLTAM:)Nem, nem áááááá
Katikám, a másik gépről hoztatm fel a képeket, a pendriveon. Ezeket szeretném itt/ emeleti gépen/ feltenni, a helyére.
No, bedugom, és sehol semmi nem jeleneik meg...hol keressem? Tudom, hogy ÚJ Hardver....de hol???
Gizike!
Pendrive: Bedugod, a géped érzékeli és kérdezi, hogy mit tegyen a Windows: Képek nyomtatása, Diavetítés megtekintése stb....
Alul OK, vagy Mégsem. Mégsemmel becsukod.
Mikor képet szeretnél feltölteni a hozzászólásban, akkor itt tallózás,
Hely keresése, lenyitod az ablakot, sajátgépen belül megkeresed a pendrivet (nálam pl. Kingston, de ez pendrivenként eltérő), onnan meg már tudni fogod.
Sok sikert!
Ha mégsem menne, szóljál.
Most csak röviden ennyit tudok írni, mert munkahelyen vok.
Pussz!