Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Dézsás, kerti és szobanövé
Kedves Társaim, barátaim!
Nekem szórakozás a virágokkal való törődés! Nektek is? Akkor, jó helyen jártok!
Amatőrként adjunk tanácsot, segítséget, palántát, magokat, dugványokat egymásnak, csere-beréljünk, hisz ezekben már sikeresek vagyunk, ugye?
Persze, egyebekről is lehet szó, megosztjuk örömeinket, gondjainkat.
Hát, indulhatunk!
Sziasztok Kislányok !
Hogy nőnek ezek a gyerekek !!! Nálunk is már 2,5 éves Dali és ősszel ő is megy a bölcsibe. Anyukájának dolgozni kell, én meg nem érek rá mert még nem vagyok nyugdíjas ! Persze Jó lesz neki a többi gyerekkel együtt.
Szia Évi
Szerintem a menyed gyesen van, úgy tudom a gyed 2 éves korukig jár. Habár lehet hogy ikreknél máshogy van.
Én is utálom a nokedli utáni mosogatást, de túlvagyok rajta.
Nálunk mennek szeptembertől, igaz csak fél napot, Nojci így is már bő 3 és fél éves. Jó lesz nekik a gyerek társaság, Gyöngyinek is egy kicsit könnyebb lesz. Árminka nyugodt, jó kisbaba csak majd biztosan hiányozni fognak neki a testvérei.
Sziasztok!
Zsuzsa ezek a liliomok
Szia Marika!
Még nincs eldöntve az ovi, de nagyon arra hajlunk, hogy még nem adjuk be őket. A menyem még maradhat, mert ikreseknek duplán jár a gyed - vagy mi van most nem is tudom.
Ezt a rengeteg nokedlit megfőzni nem semmi. Én a sok ragacsos mosogatást utálom utána.
Szia Gizi!
Igen így van ahogy írod, máris hiányoznak, de beszéltem veük telefonon.
A forgató gégecsöve elavult, újat kell venni. Erre a kis időre már nem töltöm fel, aug. 20 után már nincsen fürdő idő.
A porszívom is elromlott. Ha egy üzlet beindul...
Nagyon szép virágokat tettetek fel.
Beöltöztem, hogy kimegyek gazolni, nem elkezdett esni az eső...
Szia Évi!
Azt hiszem, -mi nagyik-mindnyájan tudjuk, mennyire kell az unokákra vigyázni. Minden pillanatban ott van a szemünk. Kikapcsolódunk velük, amikor játszunk, etetünk, altatunk -nehéz is,...de, mikor elmennek, csak a kellemes dolgokra emlékszünk.
Mindig van mit javíttatni....valaki meg tudja csinálni? Vagy te magad?:)
Még lesz egy kis nyaraló idő, de kánikula talán nem/ én nem is bánom..../
Marika, ha megérik a magja, küldök belőle. persze, tavasszal kell elvetni.
erre a rövid nyárra valóban nem kell medence. Mi nem is állítottuk fel, igaz alig voltak itt a gyerekek. Talán majd ezután.
Mindjárt itt az óvoda, neked is kevesebbet kell menned. Napközisek lesznek? A mieink nem, Gyöngyi még gyesen van, de utána is kötetlen munkát tervez.
Lehet hogy nem ez az igazi kapros túrós, mert azt bele kell dolgozni a tésztájába. Azt nem mertem vállalni, nem tudom az arányokat. Én csak rámorzsoltam a túrót, megszórtam kaporral, így is finom. Fiam azt mondta hogy dicsérték.
Nagyon szépek a virágaid.
Sziasztok Dézsa Lányok!
Az elmult hetet végig unokáztam, nagyon aranyosak voltak a fiúk, kicsit le is fárasztottak.
Nálunk azóta is esik az eső minden nap, ma is sötét reggelre ébredtünk. Nagyon sok lemaradásom van, kint is bent is. Le kellene vágni a füvet, de minden nap esik!
Mire haza értem a medencéből félig kifolyt a viz, a vizforgató műanyag csöve eltörött.
Nem kellett volna feltölteni erre az 1 hetes nyárra.
Szia Marika !
Jó sok nokedlit főztél !! Ilyet még nem csináltam mármint kapros -túróst, gondolom fincsi lehet !!! Ki fogom próbálni, nálunk elég sokszor kell főzni, de nem ekkora mennyiségben.
Szia Gizike !
Igen , feketeszederre gondoltam. Errefelé 250-400 ft-ig kapható. Szeretnék pár dobozkával lefagyasztani is és pár üveggel lekvárnak is. De ez már csak a jövő hét programja !
A liliomot tavaly vettem, alig vártam hogy kinyíljon. Ezt a négy félét vettem az ősszel. Mindegyik a kedvencem.
Szia Marika!
Nem, ez nem napraforgó.
Igen, tavaly is főztem, de akkor nem falunapra, akkor még csinálta Zoli a kocsmát. Ez dísz napraforgó? Akkor köszi nem kérek, van, azt hiszem babettakatitól kaptam magot.
Nálunk nagyon megázott a föld, nem tudom mikor lehet kapálni.Kíváncsi vagyok, ér-e valamit a dinnyének?
Szia Kati! / még itt voltam.../
Miutatom, akét szál klárcsimat
Zsuzsa, szioa! Ez a csíkos liliom? Annyira szép....
Feketezsederre gondolsz még eltenni?/Saját?/ Ma 400 volt a piacon, vettem egy kilót...most nem tudok befőzni.
A többi virágod is nagyon kellemetes!:)
Szia Marika!
Tavaly is főztél....emlékszem! Én bezezg fél kilóból sem csinálok:(
Nálunk is letelt az unokás idő, de még jönnek majd.
Annyira aranyosak, mindig "bújják" egymást:)
Encike, szia!
Már megint ennyi hibid van? Nagyon szépek! Különösen a fehér....az enyém miért nem virágzik?:( Tavaszig nyílott, azóta semmi. Pedig, nem egy van!
Gyönyörű amocsárid színe is!
Te magad hol maradtál?:)
Sziasztok
Csak szép idő lett délutánra. Egész éjjel nagyon esett az eső, reggel is bőrig áztam míg elmentem vásárolni. Nálunk most azért is fontos a jó idő, mert falunap van különféle rendezvényekkel. Én nem megyek, de Zoli a polgárőrségnek főz harcsapaprikást, vállaltam hogy megcsinálom hozzá a nokedlit. 4 kg lisztből készítem, kapros, túrós lesz, lassan hozzá kell fognom, mivel egyszerre 1 kg lisztből keverem meg, azért sok idő mire 4 fazék víz felforr meg megfő a nokedli.
Tegnap unokáztam, nagyon jó volt velük.
Szép virágokat hoztatok, nekem most nem virágzik semmi, igaz rengeteget kiirtottam. Majd jövőre újra ültetek, de kisebbeket.
Szia Csillus !
Nagy huncut ez a cicus !!! Annyira aranyos ! Nekem már csak öreg macsekjaim vannak.
Sziasztok Kislányok !
Nagyon szépek a virágaitok !!! Nálam is virítanak, csak némelyek nem szeretik a sok esőt. Talán hétvégére javul, és kisüt a nap is.
Befejeztem egyenlőre a nagybani befőzést, de már a párom hozott szederből kóstolót, ami azt jelenti hogy abból is kerül majd a kamrapolcra, pár üveggel. Na nem annyi mint barackból, csak 3-4 kg-ból főzve. Vanília fagyival igen finom !!! Ma ez volt a desszert.
Sziasztok!
Kati nagyon szép virágaid vannak.
A ciklámennek nincs levele?
Én virágos képeket most nem tudok hozni, csak ilyet (ha nem gond?)-->
Enikő nagyon szépek a virágaid
Jó reggelt!
Hozok képeket, magam majd később