Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Dézsás, kerti és szobanövé
Kedves Társaim, barátaim!
Nekem szórakozás a virágokkal való törődés! Nektek is? Akkor, jó helyen jártok!
Amatőrként adjunk tanácsot, segítséget, palántát, magokat, dugványokat egymásnak, csere-beréljünk, hisz ezekben már sikeresek vagyunk, ugye?
Persze, egyebekről is lehet szó, megosztjuk örömeinket, gondjainkat.
Hát, indulhatunk!
Marika!
Sajnos ezt én is hallottam, nem örülök neki. A nyár a napsütésről, a fényekről, a melegről szól. Nahát ez ma itt nem látható.
Sziasztok, jó reggelt!
Gizikém!
Hamar vége lett a jó időnek. Ma igazán nincs meleg.
Olyan párás a levegő, hogy a ruhák tegnap óta nem száradtak meg.
Marika!
Hát, ha a krumpli sem jön be...akkor nem is tudom, mivel lenne érdemes foglalkozni.
Ma csak reggelre volt eső, de tegnap akkora zuhé volt!De ma a dézsásokat meg kellett locsolni.
Jól megoldottad a fiad ruháját...mégiscsak megszárítottad.
Nem írtad, miket csináltál az unokákkal? Mikor nálad voltak?
Vége a nyárnak, azt mondták a TV-ben valamelyik nap. A héten még meleg lesz, de utána vége. Annyi eső volt hogy a krumpli a földben csírázik, kis krumplik vannak rajta. Hogy mikor fog a szára leszáradni? Addig nem lehet felszedni. Máskor mindig aug. 20 után mindjárt szedtük, most jó lesz ha szeptemberben lehet. Sárga bio krumplit vetettünk, gyönyörű. Igaz, egyszer ezt is le kellett permetezni.
Gizike gyönyörűek a virágok, az a kaktusz meseszép.
Sziasztok!
kedvenc mai képek.
Olyan meleg vanm kint, húúúú, jobb idebent.:)
Egy gazdanaplóból próbáltam alehetséges permetszereket behozni...kis sikerrel.
Actara az ellenfél!
Zsike, szia!
jaj, nem jut eszembe, ami erre való! Én meg le nem megyek most megnézni! Valakinek biztos eszébe jut.
Készítmény
Hatóanyag
Dózis
Élelmezés egészségügyi
Admiral 10 EC
priproxiten
0,05 %
3
Mospilan 20 SP
acetamiprid
0,25 kg/ha
3
Megvan: Actara
Én amúltkor wanish szappan levével fújtam le, pár napig jó volt. Olvastam, 3-4 naponta kell permetezni.
Sajnálom, undok légy az!az a molytetű
Lányok! Segítsetek!!!
Nem tudok megszabadulni az un. Lisztecskéktől, az írtószerektől nem, hogy pusztulnának, inkább szaporodnak, már teljesen kivagyok. Az összes hibimet, az orchideákat ellepték, a virágok már tönkre mennek a sok permetezéstől, de a fránya kis repkedők azok maradnak.
Nálunk is ilyen idő volt ma egész nap. Hol esett, hol hétágra sütött. Dél körül mostam ki Zolinak egy vékony nadrágot meg egy pólót, 5-re kellett neki, olyan pártos egyenruha féle, nem tudtam kiteríteni. Begyújtottam a konvektort, s ott szárítottam meg. Aug. 2-án!Jól tettem hogy nem hagytam kint, mert elmentem itthonról, közben is esett, még vizesebb lett volna.
Nagy lomtalanításban vagyok, még egy nagy pálmát is elajándékozok.Viszomylag kicsi, eléggé zsúfolt szobáink vannak, jobbak a kis termetű virágok. Már kinéztem 3 cserép virágot amit ősszel "kint fogok felejteni", de még lehet hogy többet.Sajnos nincs pince vagy egyéb fagymentes hely, nem tudom átteleltetni.
Sziasztok, jó reggelt, ill. szép napot!
Egy kis kávé soha sem árt.
Ma barátságosabb idő van, gondolom mindenki kertezik.
Szia!
Elvitte Bogi a macskámat?:)
Nagyon odavoltak egymásért.
Bordáspáfrány...nagyon jól mutat, örülök neki.
Sziasztok!
Nagyon szívesen,közben kitudtam, bordáspáfrány a neve mi pedig köszönjük a szíves vendéglátást!
Kati, újra itt vagyok.
1., fakó rózsaszín
2., sárga torkú rózsaszín
3., fehér "propelleres" szimpla.
Ok.
Szia Encike!
Köszönöm szépen!:)
Kislányodnak boldog névnapot kívánok, :)
Csillus:nem csináltam még...de imádom/ hisz édes!/
Katikám, megnézem , melyek azok, és hogyan állok velük. Utána jelzem.
De, van teltből egy sötét és egy kicsit világosabb rózsaszín, köszi.
Évikém, most épp nem esik, de hideg van, tíz fok????
Sziasztok!
Lányok közületek csinált már valaki mignomot?
Érdekelne egy recept, szeretnék itthon is csinálni (valami boltihoz hasonló kellene)
" babettakati 2011-07-24 21:04 27268.
Gizike! A leandert sem tudtam ma leképelni (amit kértél), de nem felejtettem el.
Köszönöm a dícsérő szavaidat, de én biztos vagyok benne, hogy a Te kerted még szebb, mint az enyém.
Melyik a kaktuszszegfű?
A leanderjeinket összehasonlítottam.
Azt hiszem ilyenem nincs: bal oldalt, fentről a második és a negyedik, jobb oldalt a középső. De ennyit nem merek kérni. Elég egy is, annak is örülni fogok.
Neked dupla rózsaszíned nincs? Azt is tudok adni. "
Hogy melyik az az egy, azt rád bízom, nekem mindegy. Az is teljesen mindegy, mikor küldöd.
Ráérsz ősszel is, visszavágás után.
Bocs, de most nem tok többet írni, munkahelyen vok.
Sziasztok!
Már megint hideg van és nem süt a nap, hol csöpög, - hol eláll az eső.
Most már nagyon elég volt ebböl az időből.
Sziasztok!
Zsike, így megnőtt a hajad? El sem hiszem!!!
Lányok, nálunk már megint csöpög....beszedtem a ruhát, majdnem meg is száradt.
Szia Zsike!
De jó, hogy et is megjöttél! Látod, kiegészültünk!
Szép képeket hoztál- Biztos jól éreztétek magatokat a nyárban. Már elég lenne az esőből...
Sziasztok, megjöttem a nyaralásból, szerencsére Olaszországban nem volt "tél". Csodálatosak a virágaitok, pedig csak az utolsó 25 hsz-t néztem meg.
Hoztam egy pár képet, az első kettő San Marinoban, 3. a hotel ahol laktunk, 4. meg egy tengerbe nyúló sétányon készült.
Sajnos idén nem sikerült néhány hajtást hazahoznom, pedig Gizikének ígértem, na, de nem baj, majd jövőre bepótolom.