Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pszicho blog (nyílt)
2013-01-18 07:461.
Torolt_felhasznalo_807608
Létrehozva: 2013. január 18. 07:46
Sziasztok!
Tegnap indítottam egy zárt topikot, pszicho blog címen.
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&csatid=828&topicid=304061
Itt, a nyíltban általánosságban beszélgethünk pszichológiáról (könyv, film, blog). Akit meg mélyebben érdekel a téma, jelentkezzen a zártba!
mb.
Akár tőled is..
De komolyan, valami tudományos embertől meghallgatnék erről egyet. Vagy olvasnék.
Melyik két világ??
Nemrégen terjedt el a PET Ct használata , ahol erősebb aktivitású helyen halmozódnak a sugárzó részecskék. MR vizsgálattal is kimutatható, hogy melyek a működő területek szívben agyban ,
Nem tudni, medig mehet el a tudomány a megismerésben ! No én ezt már nem érem meg !
Nos, a fizika tudományában sincsenek mélyreható ismereteim, ahogy nagyon sok másban sem. Nekem sincs agyam, gyakran hallom másoktól is, de én is tudom..:-))
Szóval ennek ellenére, mégis bizonyos dolgok megragadnak bennem (ki érti ezt?), íg ypl. Shcrödiger macskája..:))) A megfigyelő, mint befolyásoló tényező....szerinted?
Most nem érek rá :-DDDD
(nyugi, mielőtt leírtam, kicseréltem az ajtókat kétszárnyúra, hogy az arcom kiférjen :-DDDDD)
Az a baj (és ezt figyelmen kívül hagyják) ezekkel a mérésekkel, hogy márni csak energiát lehet, aminek vannak bizonyos tulajdonságai, mint pld a hullámhossz és frekvancia. Amit ma mérnek pld frekvenciát, annak a berendezések érzékenysége szab határt, tehát egy bizonyos amplitudó latti hullám érzékelésére alkalmatlan. Viszont ez nem jelenti, hogy nincs is.
Ha azzal a feltételezéssel élünk, hogy el kell fogadnunk, hogy létezhetnek a mérés során olyan hullámok, amiket nem észlelünk, akkor csak erős tippnek tekinthető bármilyen vezérjelről szóló kijelentés.
Pld: Az automatikában egy nagyteljesítményű ventilátor nagy energiát igényel (szív, agy). Viszont az üzemi jele, azaz a bekapcsolását és az áramellátottságát szabályozó jelek lehetnek akármekkorák (0-10V, 4-20A, de lehetne kisebb is, ha a relét működésbe tudja hozni...). Az üzemi jelek világa jelenleg az a szubatomi téma, amit ugyan feszegetnek, de mindaddig komoly átörést nem fognak elérni benne, amig a két világ képviselői nem egy nyelvet beszélnek.
A tévedés jogát fenntartom, melyre a legnyomósabb érvem az agyam hiánya :-DDDD
Ezért kár idejönnöd, baszki. Ahogy létezik szabadfordítás, úgy léteznek szinonimák is. Az átkozott éppúgy jó, mint az istenverte.
Mit nem értesz a visszatetszőn? Ismered a szót? Nem?? Nézz utána!
Na ilyen se volt még. Ideges vagy? Vagy hogyhogy tudsz úgy írni, hogy egy harmatnyi mosoly jelent meg a szám szélén az írásodat olvasva? Amikor te sem a margóról köpködsz, te is tudsz érthetően közölni dolgokat (a stílust hagyjuk).
Egyébként a Mozdonj nevet adják maguknak értelmes felnőttek?
Egyszer elmagyarázhatnád azt is, hogy mi értelme van ezen a pártízes fórumon a hadjáratodnak? Miért nem olyan helyre mész, ahol ezerszám beszélgetnek ilyen témákról? És miért magyar oldalakra jársz ez ügyben? Vagy a világ minden országának felkeresed egy vánnyadt fórumát és osztod az osztanivalód?
Azt ki határozza meg, hogy mi az egészségre ártalmas, amivel szembemész? Te?
Azt a
"muhaha"-t meg soha senki masoktol nem hallottam......
Mond, Te Mozdonj... nem vagy velatlenul a PG-nek az ikertestvere???
Teljesen egyforman irtok..................
PARDON:---
"God damn" azt jelenti, hogy A'TKOZOTT, nem pedig "Istenverte"...
nem tudom, kik forditjak eeket a dolgokat, de legalabb AZT az EGY nyelvet megtanulhatna'k, amelyben dolgoznak.
Es, Kerem, mi az, hogy "visszatetszo" ????????? Talan "visszataszito"-ra gondoltal?
Okos dolgokat mondasz , de bután . Ha nem fizetett adminisztrátor vagy , aki irányíthatja a topikok mondandóját, akkor nem értem provokáló stílusodat. Mi itt nem szakmai vitát folytatunk, hanem érdeklődő nem szakemberek csevegését , fecsegését.
Ha úgy látod, hogy szakmailag félrecsúszik a dolog, nagyon hasznos a figyelmeztetés . Csak más , nem kioktató , gúnyos stílusban .
Muhaha, vagy sem, a mi érdekünkben lenne rá szükség.
De legyen neked igazad, csak a statisztika cáfol rád. Egyre több a pszichotikus beteg és egyre több a pszichomókus is... ha neked ez a folyamat a rendben van és jól működik kategória, nekem mkindegy. Az én életemen nem változtat...
Egy dolgot elfelejtesz: Eddig is, és eztán is igazat mondok, legfejlebb mivel szokatlan, nem hiszed el. És azt is elfelejted, hogy atmoerőművi tervezéseket csinálok, tehát ven némi rálátásom a témára... szeptemberbe diskuráltam pont erről egy ANTSZ-es fizikussal, akinek ez a szakterülete...(pld)
Mondtam olyat, hogy itt Te vagy a hibás? Úgy dereng nem. Azzal pedig magam sem értek egyet, hogy a pszichomókusok lennének a hozzáértők.
Szintén csupán tapasztalat. Ismerem a munkamoráljukat, eredményüket, és ismerem jónéhány gyerekét.... ezek alapján mondom. Gondold végig, mi a legalapvetőbb különbség mondjuk 50 évvel ezelőtti kapcsolatok szerkezetében és a maiakban, látni fogod magad is, hogy a legtöbb esetben nem pszichomókusra van szükség... bár a pszichiáterek még mindig keresik a genetika összefüggéseket.... inkább vizsgálnák vegyileg... de ez egy ilyen folymat. Ahogy a rákba is beledöglöttek páran, amig abban a 20-30 évben ragaszkodott a tudomány az immunrendszeri verzióhoz...
A fentiek egyik sora sem ezo védelmében írodott, de szabad értelmezésedbe esik, ahogy azt nagyon bölcsen beidézted még jó rég ide...
"*Eleve hulye volt a vneve : normalis felnott igy nem nevezi magat..."
Ezt nem tudom hova tenni. Mármint értelmezhetetlen számomra az alany...
kopod ki betyke ! Ki mondta , hogy kabbe ?
Szia , betyke , elmegyek mielott a kukac szetpukkan ,
szep almokat
Megnezem , hogy angyalkam irt -e valami kedveset nekem....
pfuuuuuuuuuuuu Ameeeena nagy szoros beke vizioja : muhahaha
Csudat nevettel : le se szartad , el sem olvastad , mit irt a derek pikpik . Te csak nagykabatodat nyitogatva/becsukva mutogattad magadat ....
Nagyon feluletes vagy /lasd szcientologia roplapjanak telipofas hirdetese is / . Ez nem ezos topik . Mindenki tudja , hogy csak az egeszsegre karos dolgok miatt nyitom ki a szamat . Az osszes pletyos szar , szerelmi ize nem erdekel...
Nyilt ez a topik : mokusboci* egy zartat es egy nyiltat nyitott.
A zart nyitojaba beirta , hogy a terapiajarol akar tapasztalatot cserelni. Beirtam egy artatlan mondatot : nem szabad hozza nem ertonek a beteg lelekbe turkalni... es a bicska kinyilt , de nem az en zsebemben .... berohant a nagyon buta ezos fonokno es kopkodott a margorol , mogotte az osszes gatyastyuk.... es utana a hatamra ugrott a radirpok....aztan bevagtat a kukac apja... haaat
*Eleve hulye volt a vneve : normalis felnott igy nem nevezi magat...
Mondj olyat, amit nem tudok.
Tudod azt mondják, hogy a virtuális világ átka a rejtőzködés, meg a bárki lehetekezés.
Tévednek. Ez mind-mind az ember hibája.
Én vagyok, aki vagyok. Vannak jó és rossz tulajdonságaim, és nem vagyok hajlandó sem rejtőzködni, sem megjátszani magam, se itt, se másutt. Előadásokat tartok pesten, itt-ott halászgatyába, meg pólóba. Azért mert a bugyrom tele van a képmutatásokkal.
Te írtad, hogy nagy a pofám, hogy bírálok. Én meg csak egyet mutattam, a sokból. Amit írtam, igaz. Ők mondták, nem én találtam ki.
HA zavar az igazság és a félelem nélküliség, akkor talán célszerűbb lenne nem engem megváltoztatni, mert hidd el, baromira leegyszerűsíti az életet... így van idő boldognak lenni.
Nem tudom a személyeskedést mire írod, akkor teszem, ha teszik velem... Ha az F-re gondolsz, az nem faszt jelent...
Nem.
Inkább mosolyogtató. Te is mosolyoghattál volna, ha nem nyílna ki a zsebedben a bicska az ezotól... Nem tudom, milyen személyes tapasztalás vezetett oda, de pont arra buzdítalak, ami a rossztól megvéd, de meghagyja a jó részeket...
Nem tudom, már itt ki írta, de az lenne a jó: ha a két tábor végre meghallaná egymást, mert valahol a kettő között van az igazság...
De a Te dolgod.