Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
nyestkutya!
Nyugodtan próbáld ki én is rettentő nehéznek gondoltam de kb. 1 óra alatt pikk-pakk elkészült és egyáltalán nem volt nehéz, inkább a könnyű kategória és eszméletlen finom, csak felnőtteknek csináltam jó rumos íze van, de nagyon fini, a tetejét viszont aromával kentem meg még szebb színt adott neki.
Sziasztok Sütitündérek!
Hogy ne csak mindig üres kézzel jöjjek, hoztam mutatóba egy tortát.
Anyukám szülinapjára készítettem és ma ebédnél lett megszegve. A leírás megtalálható itt: http://www.monikapa.eoldal.hu/cikkek/tortak/szulinapi-virag oskert-torta
SZiasztok!
KEV, mindkét sütikéd nagyon tetszik!! A gesztenyés muffinhoz van is minden itthon.. milyen annak a tésztája? Szaftos? Nem szárad ki? Köszi a választ!!
Latsia, de gazdag ez a szeletke.. finom lehet!!
B.ANdi, én is azt nézem, h nem látszik a pitéden, hogy szenvedtél vele, bár tudom, mire gondolsz. Irtó idegesítő, amikor tisztára kézhezragadó tésztából kéne rácsokat gyártanom..nekem is volt már olyan.
Riti, tetszenek a sütőtökös dolgaid!! Én is ki fogok próbálni pár sütőtökös sütit, mert natúron a gyerekeim egyáltalán nem eszik (ahhoz képest, hogy babakorukban meg az volt a kedvencük..) Most is sül egy adag, de csak nekünk, felnőtteknek.
HA akartok finomat, próbáljátok ki, hogy mielőtt kész a sült tök, kb. 10 perccel azelőtt raktok egy-egy szelet camambert sajtot és rozmaring ágat minden darabra.. nyamm!! Egyszer kísérletezhetnékem volt, és ez annyira bevált, hogy mindig így esszük azóta a sült tököt! Ja, mivel a sajt folyik, ha sül, ezért mélyedést szoktam előzőleg vájni a tökdarabokba.
Sherpa, ez olyan liszt, amibe azt hiszem sütőpor, v szódabikarbóna van belekeverve. Szóval sztem semmi különös. De javítsatok ki, ha tévedek!!!
Szia Ágika!! Örülök, h ízlik a mascarponés-citromos pohárkrém. Mondjuk így utólag, hogy jött időközben a citromos álom, már nagyon hasonlónak tűnik, de előtte nagyon különleges finomság volt sztem :):) Remélem, jól vagytok, nem betegeskedtek!!
Illeskrisz, jó a panettonéd!!! De jó, h mentek szánkózni.. mi is készültünk.. erre tegnap reggelre a nagyfiamnak annyira begyulladt a torka. Nagyon fáj szegénynek, és rondán köhög. Holnap doki, pár nap oviszünet, az tuti. :( Szerencsére szept. óta alig voltak betegek, ezt meséltem pénteken egy barátnőmnek. Biztos elkiabáltam..
Chiara, előtted is kalap le, mint mindenki más előtt, aki megsütötte már ezt a barackot. Én akkora feladatnak látom, h egy ideig még tuti nem vágok bele!!
Amami! Nem szólt a fáma a képről. Ki ez a helyes kislány, és ki készítette ezt a hatalmas, gyönyörű tortát???? Eszméletlen!!
Hozzánk tegnap átjöttek a Szüleim egyet kártyázni (én nyertem ) , és készítettem egy sült túrós zebratotrát, mint amilyet a múltkor is, csak most nem áfonyával, hanem meggyel, mert az volt a mélyhűtőben. Nyamm, nagyon finom lett, és szép csíkos is. Csak nagyon hasonló a múltkorihoz, ezért nem fotóztam.
Szép napot mindenkinek!!
Sziasztok!
Nálunk a vasárnapi ebédhez őszibarack süti készült
Sziasztok Lányok!
Reggelire készült...
PANETTONE
Délután visszaolvasok, most megyünk szánkózni!
Kellemes vasárnapot!
illeskrisz
Sziasztok!
mostnaában nem nagyon van időm jönni, visszaolvasni sem volt még időm, bocsi!!!
de pótolom!!!
mutatom miket csináltam tegnap, és megcsináltam Nyesti féle pohárkrémet nagyon finom, linkelem Tavasz oldalát, ott a reci és kép is van ott
http://www.tavasz75.eoldal.hu/cikkek/kremek-es-egyeb -nasik/joghurtos-mascarpones-poharkrem
a zabpelyhes valami mennyei, már csináltam többször, de most sikerült a legjobban , tényleg úgy finom, hogy szétlapítani totálisan, olyan mint egy chips, csak finomabbnagyon ajánlom, a család zabálta, az fogyott el először
itt a recept:
http://hazisuti.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=179282
ja és sima lisztel csináltam, úgy már lehet nem update1es
Szép (hideg) reggelt mindenkinek.
Andika! Tegnap megsütöttem a túrós batyudat (muffinformában)-hát mit mondjak, egészen fantasztikus volt, látványra is csillagos ötös. (Remélem csuklottál, mert emlegettelek sűrűn, hiszen kritikátlanul bezabá...tunk belőle a férjemmel még melegen -annyira fincsi volt. ) A jövő heti süti a mirindás lesz. (Még szerencs hogy nem naponta sütök 5-félét- már biztos hömpölyögnénk)
Az oldaladat már szinte naponta látogatom, és mindig találok valami egészen elképesztő finomságot. Szívből gratula !!!!
Sarapod:
A hájas sütiből remélem küldesz, annyira szeretem, de már legalább két éve nem ettem. Akkor kaptam friss hájat egy kolléganőmtől, mert vágtam disznót. Puszi Ili.
Szia Sarapod!
Én a Horváth Ilona szakácskönyvből sütöm a hájast ,nagyon jól szokott
sikerülni.A kész tésztát nyugodtan lefagyaszthatod, semmi baja nem lesz
én is leszoktam.1kg hájból lesz 2és1/2 adag ha jól emlékszem 40dkg kell
egy adagba.Jó sok sütid lesz
Tudom te a sósat szeretedezért elmondom anyu milyent szokott
csinálni a hájas tésztából.Kockákat vág a tésztából rá egy fél(hosszában) virsli rá tejföl a két szemben lévő tésztacsücsök ráhajva,kicsi tejföl,reszelt
sajtal megszórni.Nagyonanyu virslis roló-nak keresztelte.
én csináltam mát belőle meggyes rácsost is.meg sima lekvárosat,diósat.
Üdv:Timi
Szia Klárikám!
De azt hiszem, arra gondoltam, csak itthon még nem találkoztam vele, viszont isteninek tűnő receptjeim vannak, amihez ezt a lisztet írják. Még nem tudom, ha ez nincs, akkor mivel helyettesítem...
Tegnapiak ------------------>
Pogácsa:
http://www.szamoca.eolda l.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/zsurpogacsa
Sajtos masni:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek _-peksutemenyek/sajtos-magos-masni
Sajtos rúd:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_- peksutemenyek/sajtos-rud
Abban szódabikarbóna van, én is használom, nagyon jó.
Sziasztok Sütis Lányok!
Nálunk ma ez készült, nagyon finom lett, pedig én nem rajongok a telj.kiőrlésű lisztért édességben...
ALMÁSKENYÉR ÁFONYÁVAL ÉS MOGYORÓVAL
Nem próbáltam még, de ITT megnézheted.
Ami a téli fagyiba van krém, az elég kemény, harapni lehet, biztos, hogy jó lesz az tortába?
Ezek is azok, csak kicsit kidiszítették a tetejét. :)
Szerintem az a liszt lesz az, amit külföldön lehet kapni és már eleve tartalmazza az élesztőt. (Legalábbis az Ír országban élő barátnőm, nagyon lelkesedett érte)
Nálunk az ABO csoportnak van olyan lisztje, meg a komáromi lisztben van olyan.
Itthon inkább ezeket csak kenyérsütésre használjuk.
Más osrszágokban jobban elterjedt, hogy a kelt tésztákat is eleve abból sütik.
De, gondolom, ott nem arany árba adják az olyan lisztet, mi meg itt jobban kijövünk, ha mi tesszük bele az élesztőt.
A fent nevezett liszt 200-250 Ft körül van.
Sziasztok!
Legújabb szerzeményeim.
Gesztenyés muffin
Rákóczi túrós
Üdv. mindenkinek.
Sziasztok Sütis Lányok!
Itt zugolvasó, jelentkezem.
Nagyon jó dolgokat láttam, ahogy visszaolvastam.
Hoztam egy-két sütit, ezzel kapcsolatban szeretnék esetleg útbaigazítást, jótanácsot kapni.
Ma rácsos almás linzert csináltam, de alig bírtam kinyújtani, ragadt, szakadt, hurkákat már meg sem próbáltam sodorni belőle.
1-1 arányban volt a margarin és a liszt, én valahogy sokallottam is a margarint (kedvesem anyukája mondta a receptet, ő meg nagyon profi sütigyáros). Lehet, hogy ez volt a gond...?
De a kedvesemnek ízlett és ez a lényeg végül is.
A pizzás csiga és a muffin régebbi.
Szép estét Mindenkinek!
Andi
Sziasztok!
Régen jártam erre,de talán válaszol nekem valaki,ha szépen kérem
Egyfajta csokis krémet keresek,olyat,ami a télifagyiban is van.Hirtelen nem is tudom elképzelni milyan is,de azt sejtem,hogy jó vajas lehet,viszont azt nem nagyon szeretem.Ha valakinek van ötlete szívesen veszem.Tortába kellene.
Köszönöm előre is!
Szoktam még tortázni,most a kicsi lányom szülinapjára ezt készítettem
Szeretném megmutatni,de nem tudom.Nem a régi módon kell képet feltölteni?
Lánykák!
Tudnátok segíteni? Milyen az a magától megkelő liszt? A kifejezést értem, csak nem tudom, hogy keressem!
Ma próbsütést csináltam, Kávékrémmel töltött diótortát, a jövő héten lesz nagy családi banzáj. És most sütöm épp a Narancsos kalácsot aszalt sárgabarackkal Riti receptje alapján. Múlt héten megsütöttem Csillagviki narancsos kalácsát - az isteni finom - és most ezt is kipróbálom.
A tortámat majd holnap vágom fel, egyelőre nem tudok beszámolni róla, hogy milyen!
Szia Marcsi!
Itt vagyok, melyik kifli kellene? Volt tejfölös, (ez volt a legutóbbi) ez Limara-recept, egyszerű kifli, vagy a békebeli főtt. Ez utóbbit Csillagvikinél is megtalálod. (ott van még nála a rongyoskifli is, az is isteni), de voltam itt már Pékkiflivel is.
Ez majdnem linzer. Szerintem nem lesz ehetetlen.
Majd meséld el milyen lesz!
De azt gondolom, nem lesz baj.
Szia a recept 40 dkg liszt25 dkg ráma 1tojás 10 dkg cukor és két evökanál tejföl ide kellett volna még a sütöpor.
Milyen tésztával csináltad?
Ha például linzerrel, akkor sütőpor nélkül is jó lesz.
Szia Erzsi!
Elég sok recept megtalálható az oldalamon . De ha mégsem találod meg a receptet, akkor írj nekem emailt. Nem titkos a címem: mptien@gmail.com
Üdv. Pisti.
Szivesen. Az uttörő ahol tud segít!
Sok sikert, de szerintem nem lehet elrontani.
ÓÓÓ..Köszönöm szépen! Egy tündér vagy!!
Ez nagyon könnyűnek tűnik, mindenképpen megcsinálom mert a párom álma.. Minden ami sós vagy citromos.
Még 1x nagyon-nagyon szépen köszönöm!!
Tessék, remélem nem késtem el vele. Innen való a sütitündérektől.
Citromtorta sütés nélkül
Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 7,5 dkg margarin, 2 ek cukor, kevés tej
Töltelék: 50 dkg túró, 2 pohár natúr joghurt, 10 dkg cukor, 1 csomag zselatin, 4 citrom
A tetejére tortabevonó csoki vagy citromos gyümölcszselé.
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a cukorral, keksszel és annyi tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Egy tortaformába belenyomkodjuk. A túrót elkeverjük a joghurttal, a cukorral a citromok reszelt héjával. A citromok levét kifacsarjuk, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, felfőzzük benne a zselatint, majd hozzákeverjük a túrós masszához, ráöntjük a tésztára és betesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, bevonjuk tortabevonóval vagy zselével.
Szerintem az előzőbe, a Citrom varázslatba nyugodtan tehetsz még 25 dkg összetört túrót és úgy is elkészítheted. Biztosan úgy is finom lesz.
Citromos álom:
Hozzávalók: 2 db citrom, 1/2 l tejszín, 1/2 l tejföl, 10 evőkanál kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 1-2 cs babapiskóta.
Elkészítése: A tejfölt krémesre keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Belereszeljük a két citrom héját, majd belefacsarjuk a levét is. Felverjük a habtejszínt, majd fakanállal belekeverjük a másik masszába. Rétegesen összerakjuk egy nagy tálba. Piskóta, krém, piskóta, krém... A tetején krém. Citromkarikával vagy kandírozott gyümölccsel díszítjük. Egy éjjel a hűtőben várakozik és utána fogyasztható. (Nem tördelem szét a piskótákat és nem kell belőle túl sok. Ha nagyok a citromok, lehet bele több cukrot tenni. Én lime-al vagy kivivel szoktam díszíteni.)
Sziasztok Fiúk, Lányok!
Most a segítségetekre lenne szükségem..
Sütés nélküli Citromtorta receptet keresek, ami kipróbált,
jól bevált és gyorsan elkészíthető.
A vőlegényem 25. születésnapjára lenne a torta.
Köszönöm a segítségeteket előre is!
Szia!
Nekem ez a receptem van, de még nem csináltam meg, nem tudom hogy milyen.
Erika
Hájas tészta
Kimérünk 70 dkg lisztet és 50 dkg friss, húsdarálón ledarált hájat. Utóbbit 3 evőkanál ecettel addig gyúrunk, míg zsírszerű anyagot nem kapunk.
25 dkg liszttel a hájat jól összegyúrjuk. Laposra, téglaalakúra formáljuk és hideg helyen pihentetjük.
A megmaradt 45 dkg lisztből 2 tojás sárgájával, ˝ dkg sóval, 5 dkg cukorral és 2 ˝ dl vízzel rétestésztát készítünk, addig gyúrjuk, míg hólyagos nem lesz. Leborítjuk egy tállal és ˝ órát pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk, a téglaalakú hájas tésztát a közepébe helyezzük. Ráhajtogatjuk a kinyújtott tésztát előbb a magunk felőli, azután a szemben lévő részt, majd jobbról a tetejére és balról alá hajtjuk. Szépen elrendezzük, hogy mindenütt egyenlő legyen a tészta. Ezt az egészet együtt kisodorjuk, majd újra az előbbi módon hajtogatjuk. ź órára hideg helyre tesszük pihenni.
Ezután 1 cm vékonyra nyújtjuk. Újra hajtogatjuk és pihentetjük. A harmadik nyújtás után tüzes késsel kockákra vágjuk, lekvárt halmozunk a közepébe, és könyv alakban összehajtjuk.
Lisztezett tepsibe rakjuk, a sütemények tetejét tojásfehérjével megkenjük, apró darabokra vágott dióval és kristálycukorral megszórjuk. A tepsiben még ˝ órát pihentetjük. Forró sütőbe tesszük, nyíló részével befelé. Erős tűzön sütjük.
Még forrón megszórjuk porcukorral.
A tésztát előző este is elkészíthetjük. A nyers tészta hideg helyen, letakarva 5-6 napig is eláll.
Szia Pisti!
Hol tudom megnézni a farsangi sütiket, mert nem találomkösziés örülök, hogy újra itt vagy
Szia Nyesti!
Köszönöm szépen!!! Hétfőn fogom megcsinálni!!! remélem be tudok számolni róla
További szép hétvégét