Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Molnár Csilla Andrea 1969-1986
2002-11-05 13:461.
Torolt_felhasznalo_839810
Létrehozva: 2002. november 5. 13:46
Sziasztok!
Molnár Csilláról, az 1985-ös szépségkirálynőről szeretnék találni egy fotót. Sehol nincs a neten. Aki tud segíteni, kérem jelezze.
Netán olyan személy is akad köztetek, aki ismerte őt személyesen?
Molnár Csilláról, az 1985-ös szépségkirálynőről szeretnék találni egy fotót. Sehol nincs a neten. Aki tud segíteni, kérem jelezze.
Netán olyan személy is akad köztetek, aki ismerte őt személyesen?
A világszerte lázongó választások lezajlottak - habemus reginam - sóhajt fel Európa. A szépség hatalmának hódoló népek és azok kiküldöttei, városok és országok szerint előkészítették, kiválogatták az anyagot a nagy zsüri számára, ahol annak rendje és módja szerint trónra is ültették azt a szépségeszményt, akit 1931-ben minden európai férfi és nő köteles mint olyant, hódolattal elismerni - akihez saját ízlését igazítani tartozik, akiből mint a kornak megfelelő Női Tökély forrásából fakad ez évben minden mérték és hasonlat, aki elé hódolni jár a szépség hadserege és tisztikara: Miss Ilyenország és Olyanország, Miss Ez és Az.
Övé a hatalom és a dicsőség.
Aki bírálni meri, felségsértést követ el, szépséggyalázást, közszépségháborítást.
Ő a szépségkirálynő. Neki felségjogai vannak. Neki mindent szabad. Ő lehet olyan, amilyen lenni akar. Ő nem kötelezhető mindazokra a törvényekre, amiket más, közönséges nő betartani tartozik. Neki nem kell bájosan mosolyogni, szemöldököt tépni, zsüri előtt megjelenni többé. Neki már szépnek se kell lenni. Nem elég, hogy ő a szépségkirálynő, még szép is legyen?
(74) 343. o.
http://mek. oszk. hu. . .
Laky Zsuzsanna, a magyar származású Európa Szépe hamarosan Párizsba költözik, mert elege van abból, hogy itthon a kutya se törődik vele.
"Júliusban a barátommal elutaztunk nyaralni Párizsba, mert egy légitársaságtól kaptunk ingyenjegyet. Vicces volt, hogy pont azzal a géppel mentünk, amire rá voltam festve. Az egyik stewardess elmesélte, hogy múltkor viharba keveredett az egyik olyan repülő, amin az én egész alakos képem látható, és pont a fejembe csapott bele a villám" - meséli az amúgy nem túl vidám, inkább aggódó hangú Laky Zsuzsa.
Mint elmondta, a kiutazás még nem száz százalék, hogy összejön, bármi közbejöhet. Ha minden rendben megy, akkor október végén vagy november elején utaznak ki barátjával, és a francia cég segít nekik elérhető áron lakást találni.
Francia segítséggel mehet
"A pár hetes nyaralás alatt jött az ötlet, hogy esetleg Párizsban jobban tudnánk boldogulni, és a város amúgy is a szívünkhöz nőtt hamar. A francia cég, amellyel szerződésem van 2005-ig, pedig tudna segíteni munkákat találni. Szerintük is nagyobb kereslet lehet irántam modellként a divat fővárosában. Februárig vagyunk üzleti kapcsolatban, addig kell cselekednem" - mondja Laky Zsuzsa.
"Apukám már akkor mondta, hogy menjek ki Párizsba, amikor megnyertem a versenyt, de eleinte még nem mertem, meg egyedül nem is akartam. A Pali most kihagy egy évet a pécsi egyetem testnevelési szakán, és eljön velem. Franciául nem tudunk, de majd megtanulunk. "
Laky Zsuzsának még nincs érettségije, de azt mondja, ki kell használni azt az időt, amíg a szerződés tart, és majd utána jöhet az érettségi. "Nagyon fontosnak tartom, hogy leérettségizzek, és amint lejár a szerződés, meg is teszem. "
Balsors akit régen tép
"Itthon úgy érzem, nem ismernek el kellően, pedig - ez nem nagyképűség de - nem semmi az, hogy Magyarországot képviselhetem Európa-szerte. Csak ezt itt nem tudják vagy nem akarják kihasználni. Ha mondjuk francia lennék, annyit kereshettem volna ebből a győzelemből, hogy az unokáim is abból élhetnének" - kesergett a csinos húsz éves lány.
------------------------
http://velvet. hu/celeb/lakygo1010/
Itt nem emlitik Csillát névszerint. . . csak utalnak rá
http://www. voila. hu/szamok/2002/11/cikk126. html
A szépségverseny felhívását a nővérem fedezte fel egy lapban, azután jelentkeztem, s nem béntam meg. Sokan azt mondták, hogy a lányok gyűlölték egymást, s mindent megtettek azért, hogy a másikat ellehetetlenítsék, erről azonban szó sem volt. A versenyt övező kérdőjelek a szervezők mohóságából fakadtak, a fődíjat például nem az kapta, akinek a fejére korona került, az egyik díjazott lány a műsorvezetővel utazott nyaralni. A Helia D háziasszonya lehettem volna, ám ezzel együtt a fővárosba kellett volna költöznünk, ezt pedig nem akartam. Az akkori résztvevők közül Kruppa Juditnak sikerült karriert csinálni, ő a Skála arca lett, bár az is igaz, hogy az eseménysorozat fodrászával élt éppen akkor. De ez nem számít, én jól éreztem magam, örülök, hogy akkor ott lehettem.
A család legfiatalabb tagja Vivien, aki édesapja nyomdokaiban jár, az elmúlt hétvégén debütált a korosztályos válogatottban. - A korosztályos országos bajnokságon nyolcszáz méteren a legjobb idei eredménnyel győztem, háromszáz méteren pedig második lettem. Bár nagyon fiatal vagyok még, és köztudott, hogy a középtávfutók minél érettebbek, annál jobb eredményre képesek, a jelenlegi időeredményeim nagyon biztatóak. A siker motivál, imádom az edzéseket, a verseny pedig igazából ajándék. Az Európa-bajnok Szentgyörgyi Kati korábbi edzője, György Roland irányítja az edzéseimet, és bízom abban, hogy ez hamarosan másodpercekben is megmutatkozik majd.
- Száraz Ancsa -
Ennek örömére, talán az égiek rendezték így, találtam egy új cikket az interneten:
http://www. szon. hu/vis/v1_redaktion/article. asp?TextID=121307
Szabolcs Online
Gének vonzásában
Az irodalom szeretetét az anyukámtól örököltem, a sportrajongásom apai örökség.
A fizikát viszont mindig is gyűlöltem, holott van otthon néhány ilyen jellegű diploma, s a konyhatündér jelzőt sem vívtam ki - legalábbis eddig -, annak ellenére, hogy az egész család kenterbe veri a televízóban sütő-főző szakácsmestereket. Szóval: rejtély, kitől mit öröklünk, s miért éppen azt, amit.
A gének sok mindenről tehetnek, ám befolyásolni nem tudjuk azokat. Vannak helyzetek, amikor ennek örülünk, és vannak olyanok is, amikor ha tehetnénk, letagadnánk a szoros kötelékeket. A nyíregyházi Vasvári család az előbbi csoporthoz tartozik, ahol a Dani az édesanyja, Vivien pedig az édesapja tulajdonságait örökölte.
Az egyik internetes honlap néhány hónappal ezelőtt szépségversenyt hirdetett, a közel kétezer jelentkezőt a honlapot látogatók zsűrizték. A legtöbb szavazatot szerzett versenyzők közül tizenketten vettek részt a Margit szigeten megrendezett döntőn, ahol Vasvári Dani lett az első. - Szeretem a színpadot, a nyüzsgést, imádok szerepelni - mondja a fiatalember, aki Nyíregyházán jár gimnáziumba, s akinek nem ez volt az első ilyen jellegű megmérettetése. - Elvégeztem egy modelltanfolyamot, és szeretnék a jövőben ezzel foglalkozni, bár tudom, hogy ezt nem lehet egy egész életen keresztül űzni. Éppen ezért szeretnék továbbtanulni, a jogi vagy az orvosi egyetem szerepel a célok között, az elkövetkezendő két évben dől majd el, melyiket próbálom meg. Amíg azonban lehet, mindenképpen szeretnék modellkedni, bár Nyíregyházán, illetve a megyében erre csak kevés lehetőség adódik.
Lehetőség 1985-ben sem volt túl sok, Dani édesanyja azonban megtalálta. Biztosan sokan emlékeznek erre az évre: több mint ötven év után ekkor rendeztek Magyarországon először szépségversenyt, a koronát megszerző Molnár Csilla pedig a döntő után néhány hónappal öngyilkosságba menekült. tragédia miatt emlékezetessé vált eseményen Dani édesanyja hetedik lett, és azt mondja, a verseny óriási élmény volt számára. - Nem csak a siker vonzott, sokkal inkább a versengés maga. Sokféle versenyen elindultam, például varróversenyen is, azért, hogy megtudjam, meddig jutok. A modellkedés és a Miss Hungary sem az én ötletem volt, előbbit egy véletlennek köszönhetem. Az érettségi tablónkat készítő fotós ösztönzött, főiskolásként pedig nem jött rosszul az a pénz, amit kaptam.
folyt. köv.
Köszi a gratulát!
a fotóalbumomban láthattok egy képet Simon Böskéről (Miss Hungária 1929, Miss Európa 1929), most találtam!
:)
nyuszinak gratula :)
Én pedig szintén ebből az alkalomból az RTL reggeli műsorában Fanta Erikát láttam nyilatkozni Csilláról !!
Nagyon tetszett :-)))
A TV 2 csatorna reggeli műsorában megemlékeztek MOLNÁR CSILLA ANDREA SZÉPSÉGKIRÁLYNŐRŐL abból az alkalomból hogy ma 19 éve hogy a Kongresszusi Központban megnyerte a versenyt.
Csupán pár mondat volt, de köszönet akiknek eszükbe jutott, szép gesztusnak tartom.
(Mit ér a sztár, ha magyar?)
és itt a vonatkozó részlet:
A gazdasági erőfölényt, valamint a megelőlegezett bizalmat kihasználva a nyugati kommunikációs szabványok ellenállás nélkül robbantak be a megképződött vákuumba. A hazai kultúra immunrendszere túlságosan legyöngült ahhoz, hogy elvégezze a szükséges szelekciót, átalakítást, amelynek eredménye hol komikus, hol kimondottan tragikus eredménnyel járt.
___
A "tragikus"-nál van egy link, mely ide mutat:
http://magyar-irodalom. elte. hu/gepesk/vanek/csilla. htm
itt pedig a Netpiac. hu-ról átvett szöveget írják a Szépleányok c. filmről:
Dér András és Hartai László annakidején hatalmas port kavart dokumentumfilmje a nyolcvanas évek végi Magyarország talán egyik legfontosabb kordokumentuma.
A film úgy indult, hogy a negyven évnyi szünet után a szocializmus utolsó évtizedében megrendezett, nagy szenzációt és figyelmet keltő első magyar szépségkirálynő-választás krónikája lesz. Ám a sors - hogy szokott - közbeszólt: Molnár Csilla Andrea, az első magyar szépségkirálynő, a fonyódi gimnazista, öngyilkos lett. Egy lány, akinek minden megadatott, akit a sors kegyeibe vett, eldobta magától az életet. Az ország értetlenül és döbbenten kérdezte: miért? Molnár Csilla Andrea lett cikkek, publicisztikák és könyvek (többek között Friderikusz Sándor első könyvének) témája. Dér András és Hartai László pedig sikertörténet helyett kis magyar tragédiát forgatott
-19:30-
Az OM honlapján, miközben töri írásbeli érettségi tételt kerestem Róma témakörből, rátaláltam az etika mintaérettségire (Emberismeret és etika témakör), és tökre megtetszett :) Nagy poén lenne etika tantárgyból érettségizni. Tudomásom szerint sehova nem vesznek fel vele. . .
Viszont maga az érettségi vizsga tényleg jó: Adnak 3 témakört szeptemberben(!) amiből egyet ki kell dolgozni szabadon választott módszerrel (házi dolgozat, interjú, képriport. . . ). Viszont a tanár nem csak a kész munkát osztályozza, hanem az egész munkamenetet, a project lefolyását.
Az egyik mintafeladat Molnár Csilla, '85-ös szépségkirálynő tündöklése és bukása (mármint öngyilkossága). Tanulság: maradj kis ember, apró problémákkal, és boldogan élhetsz 90 éves korodig, vagy legyél "világ sztár" és készülj ki 17 éves korodra. . .
___
forrás: http://nihilwolf. fw. hu/archiv/2004jan. html
---------------------------------------------------------- -------------------
users. pandora. be/olveweb2/ wall_calender/wall_calender. pdf
A fodrásznál várakozás közben nézegettem az újságokat, ott bukkantam rá, és elkértem. Egy eléggé hosszú cikk, az utolsó részt másoltam be.
ezt hol találtad?
". . . . Magyarországon a laikusok rám szavaztak. Szalontai Szilvia, a közönségdijas.
-Engem annak idején nem foglalkoztatott a botrány. Az újrakoronázási ceremóniára sem mentem el. Sokkal fontosabbnak tartottam, hogy a közönségdijat értem el. Magyarországon a laikusok rám szavaztak.
-Te mit tettél volna Antóia helyében?
-Eszem ágában nem lett volna hat évig pereskedni. Az égvilágon semmin nem változtat, hogy hat év után most jogosan tarthatja meg a koronát. Arról a versenyről azért van véleményem: nem volt korrekt dolog, hogy a többfajta érdekösszefonódás miatt végül botrányba fulladt.
- Mivel foglalkozik ma az egykori közönségdijas?
- Már a verseny ideje alatt énekelni tanultam, ezt ma is folytatom. Az alapokat az Operett Szinházban szereztem. 17 évesen több darabban játszottam. Sokáig vokáloztam, például a Magyar Rádió által rendezett MR-ton dijátadásokon. Aztán saját, önálló anyagon kezdtem el dolgozni. Koltay Gergelynek és Jeney Szilveszternek köszönhetően szólófelvételeket készithettem a Rádióban. A kislemez anyaga megjelent, két dalt tartalmaz. A zeneszerző Létrai Ákos, a szövegiró a barátnőm. Nagyon örülök, hogy találkoztam olyan emberekkel, akik pusztán baráti alapon rögtön a segitségemre siettek. Remélem, hogy a megjelenő lemezem minden hallgatónak legalább annyi örömöt fog okozni, mint nekem.
-Sok sikert, Szilvia!
Sokat gondolkodtam azon, miért nem lehet nálunk tiszta, örömet adó verseny, ahol a szépség ártatlansága dönt. Ahol nincs botrány és nincs tragédia. Ahol nem kell félnünk, hogy fiatal, szép lányaink sorsa megpecsételődik a keserűséggel. Ami nem fullad kudarcba. Talán ennek a titkát is magával vitte örök álmába Molnár Csilla Andrea, az első szépségkirálynőnk. . . "
Gratula a megfejtéshez. . . .
Csak nyugodtan kotyogjál, ez kérem szépen egy nyílvános topic:-)
Bocsi, hogy belekotyogok:)
Gábor Zsazsáról szól a cikk.
Ki találja ki, hogy kiről van szó az alábbi cikkben?
Színi tanulmányokat folytatott Budapesten, már 1932-ben Bécsben operettdarabokban lépett fel. 1933-ban a szépségkirálynő-választáson a Miss Magyarország I. udvarhölgye, 1936-ban pedig már Miss Magyarország volt. 1938-tól 1940-ig Ankarában élt egy török diplomata feleségeként, 1941 óta az Amerikai Egyesült Államokban él. 1952-től filmezett, bár néhány híres film főszereplője volt - 1952-ben John Huston "Moulin Rouge"-ában José Ferrer, 1953-ban Henri Verneuil "Az első számú közellenség"-ében Fernandel partnereként - színészi karrierjénél nagyobb hírnevet szerzett neki botrányoktól nem mentes magánélete, összesen kilenc házassága, amivel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legtöbb "igent" kimondó díva. Férjei többnyire dúsgazdagok voltak, vagy olyanok, mint George Sanders, a híres intrikus színész - aki később egyik testvérét, Magdát vette feleségül - vagy Conrad Hilton szállodalánc-tulajdonos. Szerelmeiről és csalódásairól egyszer így nyilatkozott: "Soha nem tudtam meggyűlölni egyetlen férjemet sem annyira, hogy visszaadjam neki a tőle kapott gyémántokat". 1989-ben három napi börtönre ítélték, mert felpofozott egy - szerinte vele tiszteletlenül viselkedő - Beverly Hills-i rendőrt, miután az előállította őt közlekedési kihágás miatt. Az ügy miatt 120 óra jótékony célú közmunkát is kellett végeznie egy öregotthonban.
http://www. nol. hu/cikk/318672/
"Egyelőre azonban még Budapesten, a Lloyd palota nagytermében áll Pécs szépe, gyermektelenül és nagyon is élőn. Az eredményhirdetést várja, amikor odalép hozzá a párizsi versenybíró, Maurice de Waleffe, hogy elárulja, a tizenegy szavazatból nyolcat ő kapott. Magda boldog. Később még valaki beszél vele, az egyik zsűritag, Porzsolt Kálmán. Ez a férfi már azt magyarázza neki, hogy nem nyerheti meg a versenyt, mert Magyarország két egymás utáni évben nem küldhet zsidó lányt a Miss Európa választásra, márpedig az előző győztes, Simon Böske szintén izraelita vallású volt. "
http://www. pesthidegkut. hu/?t=hely_1
Pesthidegkút művelődési háza
. . . . . . . "Vendége volt - többek között - Honthy Hanna, de az elegáns és szép Simon Böske is, aki az 1920-as években miss Magyarország, majd miss Európa lett. Simon Böske menedzsere, Incze Sándornak, a Színházi Élet c. lap tulajdonosának és főszerkesztőjének társaságában mulatott itt gyakran, s talán az 1930-as év miss Magyarországa is, Papsz Mária "óbudai úrleány" is megfordult itt, hiszen ő is Incze Sándor felfedezettje volt. "