Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
De jó, hogy belétek botlottam. Csak azt sajnálom, hogy "vidéki" lévén kimaradok ebből a csereberéből. Tavaly ősszel osztogattam a szomszédoknak az angyaltrombitáimat, mert kissé sokat szaporítottam belőlük.
Közben eszembe jutott, hogy
- ciklámen színű estike magot tudok adni
- kék színű hajnalka magot is
Sziasztok!
Én is itt vagyok. Nagyon jó az ötleted. Bár én még nem tudok növényt adni, mert uj a kertem. Na de majd egy két év mulva.
Sziasztok !
Nekem is van árnyékliliomom, hatalmas tő amit 4-5 felé is lehet osztani. Sima zöld levelekkel, fehér virágokkal. Amit keresek a tarka levelű változat illetve mogyoró fa, télálló banán stb, minden ami évelő.
1-2 bokor aranyvessszőt is ki kell vennem. Igaz, hogy nem az a nagyon dúsan virágzó fajta.
Gyál ill XVIII kerben minden csere megoldható.
Cserébe: Teleki-virág, szívvirág, monarda, vagy mit kérsz?
Tani, a fehérvirágú árnyliliomot és a fagytűrő kaktuszt (ebből nekem 3féle van, de Te csak az opuntiját kéred?) tudom adni.
Szia!
Nagyon szép virágú hibid van! milyen magas?
Az enyém teltvirágú, és kb 80 cm magas és a szélessége is talán akkora, vagy még terebélyesebb.
Kedves Tan!
Nem tudom, miért nem jutott már valakinek hamarabb eszébe! Jó ötlet,
Én is szívesn cserélgetek.megnézem, mit szerenék,, és mit tudok adni.
szia dancsa12há! köszi! sajna most már dolgoznom kell, de holnap teszek fel fotókat és megbeszéljük a yukka témát, mert jó lenne kapni belőle, anyukám már régóta vágyik rá!!!
tan! OK, holnap folyt. köv. helyesbítek, más topikokban megokosodtam, hogy amire én gondolok az a mocsári mályva, de olvastam, hogy nem nagyon lehet kapni, már több barátnőm kért magot, ha vkinek kell, szívesen adok.... de van mályvacserjénk is, az olyan, mint a hibiskusz (nem véletlen rokonok), de egész fává növi ki magát....
további kellemes napot mindenkinek, én mára leszakadok a netről!
tök jó!!! 2 fajta árnyliliomunk is van, az egyik az a klasszikus, aminek fehér, nagyon jó illatú virága van és sima zöld a levele, a másik kissebb és hosszú száron hozza a halványkék virágjait...
a fotózást megpróbálom ma délután elintézni, holnapra fel is rakom őket...
ha érdekel, van kínai mályvacserjénk, kb. másfél méter magas, sok óriási mályvaszínű virágja van és évelő...
hibiszkuszt hajtást is szívesen adok bárkinek...piros és szimpla... nincs véletlen vkinek felesleges yukkája, de nem a szobai fajta, hanem a "kinntelelő"?
www.starkl. hu? Én a katalógusukból rendeltem egy kazal növényt, míg még otthon laktam.
Üdv,
mic
nem tudtok olyan oldalt, ahol van katalógus? van pár növény, de gőzöm nincs mifélék, mert én csak örököltem őket...