Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
IKEA konyhabútor
Sziasztok!
Ha valaki IKEÁ-s konyhabútor vásárlásán töri a fejét, és kérdése lenne, ossza itt meg, igyekszem segíteni /több évet dolgoztam ott/, illetve mások is megoszthatnák itt a tapasztalatokat.
Ha pedig esetleg a konyha összeszerelésében lenne szüksége valakinek segítségre, akár egyszerűbb lépésnél elakadt, írja meg, vagy ha komplett szerelésről lenne szó, akkor keressen fel privátban!
kismac:
Sajnos ha szállítási gondok vannak, akkor előfordul, hogy valamire több hetet kell várni, de mivel az IKEA hatalmas, előre legyártott készletről dolgozik, így nagyon nagy gáznak kell lennie ahhoz, hogy valami hetekig ne legyen.
ÉdesMaci:
Különálló tüzhelyet csak úgy rakhatsz be, ha ott nem lesz pult. Akkor viszont pont a munkalappal lesztek gondban. Azt pedig semmiképpen ne csináljátok, hogy kivágjátok a jövőbeni főzőlap helyét, és oda kerül a jelenlegi sütő addig, mert
- nem tudod még, hogy milyen méretű lesz
- tűzveszélyes
csirri:
A lábak állíthatóak. Az alumínium /11 és 16 cm/ és a fém /11, 16 és 21 cm/ +1 cm-re állítható, a fekete műanyag pedig 14,5-től 18 cm-ig.
armani:
A lábazati fiókot a lábakhoz kell rögzíteni. A nehézsége az, hogy azt az elemet, ami alá berakjátok, ki kell venni, illetve a meglévő lábazatot kell szétvágni. Vagyis megoldható, csak macerás. Lábazati fiók CSAK a 60 cm széles elemek alá rakható, és csak ha fekete műanyag lábak /vagyis lábazat/ van a szekrényen.
mondjuk ez is igaz
igen, sorház, a 17. kerületben. És Ti?
nekem szerencsére más nem kell, ami most kell azt hirtelen megveszem, végülis az ajtók meg egyéb tartozékok lesznek januárba is, de addig még sok hab lefolyik a rábán...
egyébként tényleg meg kell nézni a bútort mielőtt megveszi az ember, mert más a színe, mint a katalógusban.. meg különben is, jó dolog, ha megy és tapenol az ember lánya.
sok dolgot nem vettem meg én sem, mert másként nézett ki képen, mint a valóságban... ahelyett most kereshetek más cuccokat, de ez van...
kismac: nem volt stat raktáron, vagy miért váltottál fagerlandra?
Naugye! Egyébként ha nagyon "világos"nak találod, ajtó leszed, sadolin lazúr és kész is De én nem bánnám, jó lesz nagyon!
Merre van ez a lakás? Sorház? ha jól látom...
hehe, tök bulin néz ki! nagyon jól fog ott mutatni
A padló kerámia, ugye? nagyon szép!
tééényleg, tuti érni fog! jajdeörülök!!! köszi!!!!
de mentünk, de akkor épp még a STAT tetszett
a munkapultot világosra tervezem, bézsre...
nem gáz hogy csak ajtót meg kieg-et veszel, tök mindegy, én úgy tudom hogy kispáránára is érvényes, meg evőeszközre, stb...
Még ha speciálisan csak konyha lenne most is, mint a konyha a nyáron, akkor is lehet csak ezt vagy azt venni, minden ami a konhyával kapcsolatos. Mondta a kiccsaj... ?
Igen, a frontok a húzósak+ a belevaló - de nagyon hasznos !! - kiegészítők.
Én hiába mondtam a férjemnek is hogy veszek a 100 forintosban evőeszköz tartót, neki a fa IKEA-s tetszett és azt vett
Látom visszajöttél, kérdezek én is: lábazati fiókot utólag lehet-e és hogyan (lábak nem zavarják???) betetetni?
köszi, armi
Kismac: szép a fagerland, de az nekem pl túl sötét... de nagyon tetszik az is..
armania: az ingyenhitelről asszem én lecsúsztam, de mivel a váz már évek óta otthon pihen így már csak az ajtót meg a munkalapot meg a mosogatót kell megvenni. ugye a polcok meg a sarokhoz a forgót külön kell megvenni? még így si szép összeg lesz megvenni a "maradékot"... de ez van...
Pult felrepedt, csapot cserélni kellett, bö 1 év után, szekrény belsejéröl lekopott a festék, pedig ovatosan használtuk, mosogato karcolodott nagyon rondán, elötte is rozsdamentes volt, huszonéves, az szebb volt kidobáskor mint ikeás 1-2 év után, egyik ajton felrepedt a festék. Elköltöztünk és soha többé ikeás konyhát.
Üdv So-bol
Mondjuk csak két kézzel lehet megemelni, 3,8 cm vastag, tömör fa
elfér felfelé a magasabb felsőszekrény? (92 cm a 70 cm helyett)
Mi ezzel a júni (??) 31-ig tartó ingyenkonyhahitel 10 hónapra akcióval evttük, mert úgy voltunk vele hogy egy építkezés közepén inkább álljon dobozban 2-3 hónapig, mint félmilla kp-t kelljen később kiadni egy összegben rá.
Van a honlapon CETELEM formanyomtatvány, azt a munkáltató tölti ki (kérd hogy a határozatlan munkaviszont ikszeljék ha lehet ... és határozott van, persze csak akkor érdekes ez) , és kértek utolsó 3 havi számlakivonatot meg ha van, utolsó 3 havi közüzemi számla igazoló doksit. De az ikea honalpon a hitelfelvétel (fizetési lehetőségek ? ) mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban. Bementünk a konyhás részre, egy papírra inyomtatta a csaj mit szeretnénk, levonultunk azzal és a doksikkal a cetelem-esekhez alulra, ott az összeg tudatában elküldték a kérelmet bírálatra, addig meghívtak jeggyel (az egész családot!! ) egy süti+innivalóra, és 20 prec múva csörögtek hogy megkaptad. Utána lehet a pozitív bírálattal "fizetni" a kasszánál.
Most úgy tudom szerdánként van "ingyenhitel" akciójuk.
tetszik az ötlet! végülis ami kiesik az jöhet vágódeszkának....
nekem világos bútort kell választanom, mert a konyha pici... a másik felem meg mint mondtam szabadkezet adott úgyis én vagyok többet a konyhában.