Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Miért kell fogdosni?
Sziasztok! Érdekelne, hogy csak engem zavar, hogy az utcán odajönnek vad idegen emberek (főleg öreg nénik) és megfogdossák az egy éves fiamat? És ráadásul nem is a ruháját, lábát, hanem a kezét, amit ugye szopizni is szokott.....
Mai eset pl: Ebédeltünk egy étteremben, és a fiam babakocsiban ült, erre jött egy néni és már nyúlt volna oda, és rászóltunk, hogy ne fogdossa a gyereket, erre elkezdi hogy miért, az nem csak a mienk,Isten adta...... Hát nem tudom.
Persze tudom, hogy csak kedveskedni akarnak...de akkor is, nekem eszembe sem jutna ilyen.....
Csak nekem ez a véleményem?
szia
az én kisfiamnak "kakastaréja" volt kicsinek( nem sünis,hanem hosszú hajban.) Nem mehettünk úgy el valahova,hogy egy rakás ember végig ne simítsa a kis fejét. Ha időben észleltem a "támadást" rájuk szóltam.A frászt kaptam, mikor egy nénike megjegyezte,hogy nahát mennyire puha a kis feje,ez a kutacs ugye aranyoskám?Ez volt a bizonyos csepp a pohárban már ha valaki csak felemelte a kezét elutasítóan viselkedtem. Persze szegénykémnek volt,hogy naponta 2 alkalommal is megmostam a haját. Szerintem minden szülőnek joga van megkérni (főleg egy tök idegent),hogy nepuszilgassa a babát. Főleg ne szájon!! Ettől hullik a hajam.....Arról nem beszélve,hogy leginkább a nők gügyögnek bele a kocsikba. Nekik nem természetes,ha már mindenképp fogdosni kell azt a gyereket,akkor a ruháján keresztül "dögönyözze" meg azt a cseppet? Megkérdezném tőlük,hogy ők hagyták ezt anno?
Te olyan ..........vagy!
Teljesen igazad van!
Nekem még nincs gyerekem, viszont olyan osztályon dol gozom, ahová elég gyakran jönnek be kismamák, álalában a pic ikkel. Nagyon aranyosak szoktak lenni, mégis inkább nem nagy on nyúlok hozzájuk, mert tudom, hogy az ő immunrendszerük még ne erős, sokkal kevesebb bacitól is betegek lehetnek... A kezüket, arcukat meg végképp nem! (Pedig imádom a bébiket, elolvadok tőlük, mégsem "piszkálom" őket!)
Hihetetlen, hogy mennyi ember nem gondol bele ilyen alapv ető dolgokba
Jó (?) ez a baba-kutya párhuzam...
Minimum a kezére kell rácsapni annak aki kézmosás nélkül a babához nyúl...
Diani: az azért durva lehetett, én is egyből töröltem volna:) Nálunk a múltkor egy kínai kiscsaj rohant oda a gyerekhez, átkarolta, és adott neki egy puszit.... jó hoyg aranyos volt, de azért ki tudja mi a baja...
Persze mindenki írja hoyg szóljak hoyg ne fogdossa, de ezeknél a nyúlásoknál idő sincs erre, egyből "támadnak"...:(
temetéseken.
Ja,és még mesélek "jobbat"!Ezt elfelejtettem.
A héten mentünk a boltba a kicsi lányommal,és jön vekünk szembe a járdán egy etnikumhorda...Amennyire csak tudtam lehúzódtam.Elől két gyerek jött,már messziről láttam,hogy vigyorognak a lányomra.Ahogy odaérnek mellénk,kinyúlt az egyik,és megfogta a gyerekem kezét!!! Jó hangosan rászóltam,hogy NE NYÚLJ HOZZÁ!!!!!Erre jön mögötte mégegy kölök,és az is végigtaperolta a lányom kezét.... Azt hittem,hogy beletaposok a fejébe......már elnézést...Húúú gyerekek,vagy tíz törlőkendőt elhasználtam......csak az járt a fejemben,hogy mibe nyúlkálhatott az a gyerek....
Nem csak neked ez a véleményed!!
Az én kislányom június 06-án lesz egy éves,és pont tegnap panaszkodtam a férjemnek,hogy miért egyből a kezét fogja meg mindenki???? Pedig tudhatnák,hogy azt alapból nem szabad,mert a szájába veszi.Akárhova megyünk(bolt,bank,posta...stb),jönnek oda megnézni tök idegenek,és egyből a kis kezét fogdossák össze.Én még nem szóltam rá senkire(eddig!),de látványosan megszoktam a lánykám kezét törölni törlőkendővel....
Szóval én is rühellem.....
Az én kislányom egészen kicsi korától fél az idegenektől.....ha nem nyúltak hozzá csak belehajoltak jó mélyen a babakocsiba(tél közepén,influenzajárvány idején...no comment) már akkor is orditott.Ha hozzányúltak akkor még feljebb tekerte a hangerőt.Az a fura,hogy ilyenkor a népek nem veszik magukat észre,hanem még jobban simogatnák.Én meg amilyen marha vagyok csak kedvesen csendben finoman szólok,nehogy megbántsak valakit.
Bezzeg az apukám aki alapjáraton a világ legbékésebb halkszavú emberkéje azonnal ráförmed mindenkire, aki csak gyanús mozdulatot tesz imádott unokája irányába!
De még ennél is durvább vot amikor az újszülöttosztályon a látogatók közül egy-két idióta végig akarta simogatni a szobában lévő összes csecsemőt......sajnos az István kórházban a szobába bemehet boldog-boldogtalan civil ruhában a nap bármely szakában.
Jogos a felhaborodasod es ha a meggondolatlan emberek nem torodnek a gyereked egeszsegenek kockaztatasaval, vagy a te erzelmeiddel, nyugodtan tudasd veluk. Ne torodj azzal, hogy megserted oket.
S bevallom, kezetfogni sem szeretek senkivel.
Ne haragudj, de nagyon rámjött a nevethetnék a gyerek nem csak a Tiétek, Isten adta - szöveget olvasva .
A helyzet az, hogy engem zavarna, még nincs ugyan gyerekem, de ha szabad egy apró párhuzamot vonnom, akkor ugyanez a helyzet a kutyámmal, őt is szeretik tapogatni, de az emberek 95% legalább megkérdezi, hogy meg szabad-e simogatni? És ez lenne a minimum, gyermek esetében főleg.