Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kicsit Melcsi felhozom a topicodat...hátha vki. emlékszik még rá
Adelheid: Most ettem Milli kakaós rudit...hmm. azét nem is olyan rossz, sőt....... ez nem olyan utánzat
A limóport én is nyalogattam a kis műanyag izéből, de mikor egyszer elolvastam, hogy mire is való elkészítettem a limót, de nagy cslódás volt.
És arra emlékeztek, volt ilyen hosszú gumikukac. Több színű volt, és ugy tépkedtük a zacsiból...
Akkor Te idősebb vagy nálam biztos - én a 2,50-re emlékszem.
Most meg sok helyen euróban ennyi
Nálunk be volt osztva szigorúan.
De elárulom, hogy csak úgy bírta ki, hogy helyette volt másik csoki otthon
Régen az is érdekes volt, hogy volt egy csomó képregény meg ilyesmi és lehetett levelező barátot szerezni gyerekeknek
Mire írt vki levelet lehet volt 3 hét mire válaszolt
Most meg itt a net aztán pillanatok alatt lehet ismerkedni
Ez is más lett
Régen volt olyan adventi naptár
hogy az ablakokba Donald rágók voltak
Minden napra egy
Nyami
Én emlékszem olyan kicsi voltam h nem értem el a pultot és csak láttam h egy nagy bajszú bácsi emelgette a fedőket
Kértük a fagyit és mindig csak akkor láttam mikor lenyújtotta
2,50 Ft volt egy gombóc - ja és akkor még nagy gombócot adtak
Azt kávéba tették a szüleim.
Volt kék papíros, aztán barna-fehér papíros.
Venni kellett azt is és mindig többet vettünk és hazafelé már meg is ettük
Szóda csere igen emlékszem
Ti emlékeztek a darálókra
Sokszor várni kellett. Volt kávé daráló gép, dió daráló gép és mák daráló
Ilyet se lehet látni.
Jó illat volt mindig körülötte
Illatos radír - gyűjtöttük
Voltak ízes szőlő zsírok Ausztriából kapta egy bnőm ami akkor nagy szám volt és eper illata volt és én meg beleharaptam mert azt hittem az íze is epres Voltam vagy 5 éves
Igen sok jó csoki volt
Meg abban az időben annyi fillérest lehetett találni a bolt körül
10, 20, 50 fillér, a két ft-os volt a sztár
Ezeket gyűjtöttük össze aztán usgyi be a boltba és vettünk vmit. A kifli és zsemle is 70 fillér körül volt.
Ami 80 Ft volt az nagyon drágának számíottt, főleg a Cica nyelv, meg a kis csoki golyók mazsolával, mogyoróval
Volt Jaffa és Piroska szörp is
Akkor még nem születtem meg
De jó hogy emlékszel a diós rudira. Igen fehér papír, barna kis diók rajta, a mogyoróson meg mogyorók
+ a habszifonos puncs, csoki fagyira nyami
De fincsi volt!
Nekem kb 1 hónapja jutott eszembe. Szerintem már rég nem lehet kapni.
...a "régi" fagyi is finom volt...amit azokból a "fémedényekbő"l kanalaztak ki, és pakolgatták a tetejüket ide-oda
és ami a szomorú, hogy már nincsen tejpor az EU miatt! (tudtátok?)
pár hónapja akartam "raffaello" golyókat csinálni, aminek az egyik alapanyaga. a boltban felvilágosítottak, hogy felejtsem el egy életre a tejport... (kávékrémporra gondoltam helyette, de az nem olyan )
én gyerekkoromban vettem az osztálytársaimmal azt a pici kiszerelésűt, és úgy magában ettük (vagyis nyaltuk ki a papírból). csinált abból tejet vki egyáltalán??? :D
nah, végre volt időm átolvasni minden hozzászólást és akkor írom a saját emlékeimet:
először is: az erős rágó, ami csak piros és zöld színben volt.
négy darab volt egy csomagban felváltva piros és zöld. ugyanilyen csomagolásban volt a sima rágó, de az mindenféle színben volt. azóta sem fújtam olyan lufikat, amit azokból lehetett.
lehet, hogy gusztustalan, de néha hetekig gyüjtöttem a rágóimat az íróasztalom egy bizonyos részén, mint a gittet gyüjthették régebben... most elég gusztustalannak tartom, így visszagondolva, de akkor teljesen normálisnak tünt...
túrórudi: emlékszik valaki a kókuszos túrórudira? ki volt az az agyament, aki azt kivonta a forgalomból????????? imádtam, imádtam, imádtam!
emlékeztek a Hópehely fagyira? ha jól emlékszem, ez volt a neve. iszonyat finom volt. egy fehér dobozban volt, aminek a teteje fehér és kék volt, és csak vanilia és csoki ízben volt, és valami Istentelenül finom volt...
meg emlékszem a Leo Puncs fagyijára... hát, az is valami mennyei volt, az azóta kostolt puncsfagyik soha nem érnek a nyomába... és a "nagy kiszerelésú" Leo fagyik, amik papírdobozban voltak???
aztán volt az a nyalóka, amiben egy rágó volt... az egész egy nagy ragacs cukor volt, amíg elnyalta az ember a cukrot, és hozzájutott a rágóhoz, piros vagy narancsárga lett az egész nyelve, meg a szája....
és az indigó rágó??? fehér volt kivül, és kék belül, amitől úgy néztünk ki, mintha tintát nyaltunk volna...
és az illatosradírok? ölni tudtunk volna érte, nem?
és akkor rátérek a másik vonalra a kozmetikumokra...
Impulse Incognito? Frottee dezodorok, amiket kivülről frotír anyag vont be???
emlékeztek a banán, a narancs és a zöldalma családra, amiből volt habfürdő, meg sampon??? szerintem azzal csesztem el a hajam gyerekkoromban, de az illatukat imádtam...
meg emlékszem még a Fitte dezodorokra. volt fehér, meg fekete, meg piros, meg zöld...
jesszusom, még jó, hogy most némiképp nagyobb a választék mindenből...
volt még a citromos és az epres hab... olyat sem csinálnak mostanában.. könnyűek voltak, és finomak
meg emlékszem, hogy 78-ban amikor az öcsém született egy kis bérletszerű izét kellett vinnem a közértbe, amikor mentem vásárolni, mert arra kaptam a boltban vett tejet. minden nap kiixeltek egy következő rublikát rajta... jesszusom, hogy mik jutnak az eszembe...
meg arra is emlékszem (Békásmegyeren nőttem fel!  , hogy vasárnap reggel a telepen lévő étterembe (Aranykörte) mentünk a friss zsemléért, meg a tejért... ugyebár nem volt még éjjel-nappali, meg Tesco...
volt még a piros kakas nyalóka, a fehér karika alakú, aminek a közepében egy virág volt, ami átlátszott és savanyú volt...
és volt még literes Kőbányai sőr is!
és csak egy literes üvegben volt Pepsi Cola egy ideig Coca nem is volt, legalábbis én nem emlékszem rá...
voltak olyan habporok, amit a habszifonba kellett tölteni, és nagyon finom habot lehetett belőle kinyomni, azt is imádtam, meg volt olyan dobozos gríz, ami ízesített volt. volt barackos, meg talán málnás?
és mentünk hetente többször a szódához patront cserélni...
jesszusom, kész vagyok!
Mi is visszavaltottuk az uvegeket es vettunk tejport!!! Amugy azota rajottem, hogy sima sovany tejpor volt, porcukorral, ki is kevertem egyszer, de hat azt a feher papiros tejport semmi nem veri )))
Volt olyan ropi is, asszem kalocsai, aminek a belsejeben csoki, ill olyan, amiben sajt volt. Imadtam.
Es voltak azok a dino alaku, nagyon szines es illatos - gondolom jo rakkelto - gumicukrok.
Meg a papucs alaku gumicukor. Meg a cumi )
Meg volt az a nagyon tejes csokiszeletke, ami kek csomagolasu volt, es kisfiufej volt rajta. ))))))) Olyat matekversenyen ettem utoljara, hatodikban
Én emléxem! A simát sosem szerettem, de a mogyorósat és a diósat imádtam. Arra emléxem, hogy fehér alapon voltak rajta a mogyorók.
A váras csokit is nagyon szerettem, meg a gumicumit, meg az eperhabot, meg azt a fagyiport, amit emlegetett valaki (csokis, vaníliás, puncsos).
És a Donald tényleg finnnncsi volt.
És arra a nyalókára emlékeztek, igaz, az már volt vagy 30 éve, ami fehér alapon virágos volt? Mármint egy virág volt rajta, és olyan csipkés szélű volt.
sziasztok!
nem tudom, hogy írta e már valaki, de szagoljátok meg a hypnose parfümöt...
Donald rágó illata van, tiszta gyerekkorom illata...
kész vagyok tőle
és a puncs izű cukor, meg a selyemcukor (azt nem szerettem) és volt uilyen vmi piros gyümölcs izben...
aztán a csiribiri cukorka (volt benne Sandokanos tetkó, meg volt olyan cukor, ami műanyag ET-ben volt benne...
és a Fincsi paprikás rágcsa. Talán puffaszott kukorica lehetett...
olyan jó volt gyereknek lenni!!!
Emlékeztek arra a Túró Rudira ami papír csomagolásban volt
gesztenyés meg diós volt a belseje??? Mert senki sem emlékszik
Ezt senki nem tudta:D
Eddig akivel beszéltem róla, mindenki nyalogatta.
A cungalungára emlékszem. De azt nálunk nem nagyon lehetett kapni, nem?
A Donald rágó nagyon régen eltűnt... Aztán egyszer kb 10 éve egy boltban ismét rábukkantam, de csak kis ideig lehetett kapni. Biztos megtalálták a raktár hátuljában. :D
Imádtam!
Azt mi is vettünk 50 fillér volt, és állandóan jártunk érte, meg
visszaváltottunk üvegeket és vettünk tejport
Szia!
A csoki porra én is emlékszem, eddig rajtam kívül senki, akinek említettem. Meg kellett csinálni habszifonban és volt puncsos is. Nagyon fini volt
Cigirágó?
Hat a finom Cipiripi mogyorokremre emlekszik-e valaki? Anyuek hoztak Jugobol mindig. A Cunga lunga nevu ragoval egyetemben.
Meg a Mese sajt maradt borzaszto emlekezetes.
sziasztok!
Muszály beleszólnom. Emlékeztek:
Mi az amit iszol? BEDEKO
volt banános meg epres, és nagyon sz@r íze. Nálam a favorit a krémtúró, de az igazi, mazsolás. Nem a mostani utánzat. Ami még megmaradt az a cseh tea, műanyag, zöld flakonba volt, és rumaromás íze.
Halvány elmékeket őrzök egy csokis fagyiporról, de erre rajtam kívül senki nem emlékszik. Imádtam az ízét.
Vagy a traubi, a mai nem az igazi. Márka üdítő: a meggyesben annyi szinezék volt, hogy egy hétig pirosat pisiltünk...
Még annyi van, de már fáj a szívem, mindjárt sírok.