Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
nemtom hányadszor akartam belépni, nem ment. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Aztán látom, a Caps Lock- benyomva! hááát úgy nem is megy.
Ja, hát szia!
Maszatnál nem kell segiteni, talán Főmaszat küldeni segitséget
Köszönöm a segitőket, amit fel akartál tenni, a szándék legalább annyit ér!
Mezitláb jobb a lakásban, majd cipőben meglátom.
Kicsit (nagyon) ideges vagyok, de majd ellátom magam liberóval.
aztán irok, mire mentem az illetékesekkel.
Kivanom es remelem az orvos a leggyorsabb , leghatekonyabb gyogyulasi modot fogja megtenni.
A lecsoba meg ne csapj bele, egyreszt nem erek annyit, masreszt kar lenne a lecsoert es nem tudok odaszaladni, hogy eltakaritsam a szetfroccsent maszatot.
Sajnálom, hogy nem jutott eszembe, hogy a Keletinél egy nagy szállodánál volt olyan ajándék bolt ahol régebben csak valutával lehetett vásárolni.
Ott láttam pl. gyönyörű matyó terítőket.
Mostmár késő bánat.
Ha 1 szóval mondod, hogy szivesen veszed, hááát az más.
Most mondom neki, hogy lehet, jó lettél volna ott mégis? -
Hát ő mindenhol jól jön! - na! ezért meg mondtam valamit! nem irom le! - hihi - ha már én nem irom le!.....................................
Várjuk az otthoni kényelemből irásaid! Puszilunk!!!!!!!!!!!!!
HÁT JÓL FIGYIZZ TE NEM UTAZÓ UTAZÓ!!!!! ÚGY ODAVÁGOM A PAPUCSOM, HOGY MAGAM IS MEGBÁNOMÁM!
Előbb belémtömeted a 2.sz. krémest, hogy helyetted is stb...., aztán meg kirekesztettnek érzed magad, na akkor most mi is van?????
Én hízzak???? Ezt jól kiterveltétek, mielőtt még odaértemvolna!
Te, én Monán kivül senkivel még nem találkoztam szerdáig, (vele is csak azért, mert egyedül volt, és lelombozva Bp-n, de aztán még egyszer összejöttünk, mikor átviharzott Bp-n már majdnem hazafele!), és egészen jól elvoltam!
Igy levelezve, skypen látva Nenszit, Ágit, Verát, már olyanok voltak szerdán, mint ha ki tudja, mióta ismernénk egymást.
Úgyhogy: lelkizhetsz, (mert most szerintem vmiért a bányászbéka alatt lehetsz), kihúzunkám onnan is!!!!!!
Látod, Ani sem akart jönni, mert, csak, nincs mindig mindenki a toppon és nem is lehet,mert az nem lenne a normális!
Szóval! agyonírlak, ha nem jössz, de úúúúgy, hogy kiakad a képernyőd! MOST VISZONT ÉN VAGYOK ÖSSZE-VISSZA IZGULVA, MERT MI LESZ, HA HOLNAP AZ ONKOLÓGIÁN NEM AKAR A SAROKCSONTKINÖVÉSEMRE SUGARAT ADNI AZ ORVOS? HOGY KENEGESSEN HUSZÁRPENGÉVEL?????
Vagy: ugyAnmár, próbáljam meg pihentetéssel.... egy év alatt el fog múlni tuti! na jó, nem rozsdás szög, csak csont. Meg hogy jól áll nekem az a "sarkantyú". Igenám, de a csizma meg drága hozzá!!!!! Na, hülyeségemből azt hiszem elég.
VÉGRE EGYÜTT VAGYUNK, NE LÓGJ KI A SORBÓL LÉGYSZI, MERT BELECSAPOKÁM A LECSÓBA. (szombaton lesz, addig hogy birom ki????)
Remélem az itteni reptéren is akad majd valami ajándéktárgy üzlet. Csak valami emléket szeretnék, súlyhoz is kötve vagyok, meg helyem sincs már. A Duty Free-ben amit veszek az is lábam alatt fér el csak a gépen, ott sincs sok hely.
Sanyi is meg Editke is nagyon kedvesek, és örülök hogy megismertelek mindannyiatokat.
De mindentől függetlenül nagyon jól éreztem magam, és mindenkinek nagyon köszönöm a fáradalmát és mindent, fuvart, kaját, szórakoztatást, ajándékot, kiséretet, mindent. Igazán megtettetek minden tőletek telhetőt, és nagyon megbecsülök mindent.
Idáig egyik kanadai barátnőnkkel se tudtunk személyesen találkozni, most is csak Ági jött el Magyarországra!
Egyáltalában nem vagy kirekesztett, pláne, ha sikerül a Skype-ot elintézned, akkor még láthatjuk is egymást, úgy beszélgethetünk.
Képzeld el: mi egy városban élünk tűzvihar Évivel, és ő már a régi topikomban is tag volt, tehát évek óta nagyon jóban vagyunk, viszont a múlt heti tali volt az első, hogy személyesen is találkoztunk. Nenszit is csak a topikról és Skype-ról ismertem, pedig ő itthon él.
Főmaszat soha nem levelezett velünk rendszeresen, nagyon ritkán írt pár sort, talán ezentúl kicsit többet fog jönni.
Itt mindenki nagyon fontos tagja a társaságnak, akármilyen mesze lakik, ez ne legyen probléma!
Elerkezett nyaralasod utolso napja.
Biztos nagyon jol ereztem magad a fiadeknal ismet, s a lanyokat egy-ket etel elkeszitesere megtanitottad.
Jo utat hazafele, azert mar gondolom varod, hogy otthon legyel.
A repulon jol jon majd a takaro, ha megint huzatos helyre kellene ulnod.
Kellemes utitarsat kivanok, jo repulest!
Nem voltam par napig, s alig gyozom olvasni a hozzaszolasokat.
A talalkozo szarnyakat adott a topiknak, s ez milyen jo!
Az eltunt Csipisz is mar ir rendszerezen, s Ani is tobbet van jelen.
Fomaszat atkoltozott az uj helyre, biztos gyakrabban jon ezentul O is.
Most igy visszaolvasva benneteket egy kicsit kirekesztettnek erzem magam es lehet, hogy visszavonulot fujok.
A torok lepenykenyer tenyleg nagyon finom, itt is lehet kapni nem csak a torok boltokban, hanem az egyik holland szupermarket ( Albert Heijn) nehany boltjaban is. Neha szoktunk venni.
Kenyeret en nagyon ritkan szoktam sutni.
Baratnod irasat kerestem a sok hozzaszolas kozott, de nem lattam, olvasom, hogy jo nagy munkaban vannak. Majd utana piheneskent biztos jonni fog.
A mai orvoslás során hozott döntések jó része is valakinek az értékrendszerén alapul, ezért ügyeljen rá, hogy az ön véleményét és meggyőződését is tiszteletben tartsák. Nagyon ritka az, hogy csak egyetlen "helyes" kezelési döntés van egy betegség adott stádiumában. Az ön számára helyes döntés az lesz, amelyhez az orvosával együtt jutnak el.
David B. Agus
Természetes dolog, hogy az ember fiatalon legyőzhetetlennek érzi magát, és fittyet hány az egészséges életmódra vonatkozó tanácsoknak. Csakhogy éppen fiatalkorában veti meg későbbi élete alapjait.
David B. Agus
Nem létezik mindenre ható csodaszer. (...) A javulás kulcsa nem az, hogy megtalálja azt az egy dolgot, ami hiányzik, hanem az, hogy betart egy sor szabályt. Minél többet tart be közülük következetesen, annál jobb esélye lesz a hosszú és tartalmas életre.
David B. Agus
Mindenkit megihletett Csipisz kenyere!
Valamikor én is sütöttem házilag, gépben is, és amúgy is. A gépi a férjemnek nem ízlett, csak egészen frissen, később megpuhult a ropogós héja, és akkor már nem szívesen ette. A többit pedig már én nem tudom nagyon megcsinálni, túl sokat kell hozzá előkészülni, és állni. Egyszer csináltam egy olyan gyors kenyeret, amilyet Csipisz írt le, de az nekünk nem jött be nagyon. Viszont az a dagasztás nélküli kenyér, aminek nagyon sokáig kell állnia sütés előtt, az finom volt. Egyszer majd ismét rászánom magamat, és neki állok, de ahhoz nagyon jó állapotban kell lennem.
Az Árkád hozzánk elég közel van, de nem szeretjük, mert a parkolója szinte átláthatatlan labirintus, és az Interspar kocsijait vissza kell vinni onnan a bolthoz, ami egy jó hosszú út. Inkább az Arénába járunk, az ottani Tescot már jól ismerjük, és van még ott sok más olyan bolt , amihez csukott szemmel eltalálunk, plusz a parkolóban is jól kiismerjük magunkat.
Nektek nyilván sokkal jobb az Árkád, mert kényelmesen el tudtok jutni oda, és nem kell a parkolással foglalkoznotok.
A múltkor az Árkádban török kenyeret vettem.Nagyon ízlett, magokkal volt beszórva. Inkább lepénykenyér volt.
Próbáltam hasonlót sütni.A szomszédok is megkóstolták.Nagy sikere volt.
Ők is csinálnak ilyet.
Azért szerintem ami az Árkádban van az nagyon jó.
Ismeri valaki?
Icát felhívtuk telefonon,de csak valamikor huszadika után tudunk egyáltalán beszélni és talizni.
Az egész házat kimeszelik a fiával, ketten.
Borzasztó nagy munka, én már nem is győzném.Aztán megy az anyukájához
Várják a lányát és a párját Spanyolországból.
Persze hogy most ez a legfontosabb.
Neked is jó utazást és megérkezést kívánok.
Szia,
engem nem ismersz en vagyok a masik canadai "kislany"
Kivancsiva tettel a kenyerrecepteddel es megneztem, lenyomtattam es ki fogom probalni, nagyon finomnak hangzik, en mar nagyon reg hazilag keszitem a kenyeret, de kenyersuto gepbe es a sajat kitapasztalt receptem szerint, ami nagyon jol bevalt, de ezt feltetlen el fogom kesziteni.
Remelem minden rendbe lesz azzal a sarokkal es fajdalommentes leszel nagyon gyorsan, kegyetlenul tud fajni.
Aginak nem lesz semmi problemaja az atallassal, nekunk sem volt sosem, amikor megerkeztunk M.O-ra altalaban del korul, jol kibeszelgettuk magunkat es elmentunk aludni, masnap reggel felebredtunk es eltunk az ottani idoszamitasnak megfeleloen, amikor meg hazajottunk, altalaban 5 korul ert be a gep, amire a csucsforgalomba a taxi hazavergodott velunk, tettunk-vettunk egy kicsit es a szokott idoben lefekudtunk, ferjem masnap felkelt es ment dolgozni, itt is megtortent a visszaallas a megszokott idore.
Egyebkent Aginak nem tudok integetni amikor leszall a gepe, mert nem errol szallnak le a gepek, felettem semilyen repuloforgalom nincsen, ellenben tudnek in tegetni, amikor az autopalyan megy hazafele, mert az kb. 10 percre van tolem, de nem tehetem, mert pont akkor nem leszek itthon.
Evi, ha mindent betartanank amit nem szabad, akkor nagyon keserves eletunk lenne, de mivel te kulonosen hadilabon allsz a vesekovel nem ajanlatos a szamodra, nem szabad kiserteni.
Sok szerencset kivanok keddre, puszillak
Csatlakozom.Jó éjt, szép álmokat mindenkinek!
Kisűlt reggelre a kenyerem.
Virágos álmokat mindenkinek!
Mindenütt jó, de legjobb otthon!
Így vagyunk ezzel mindnyájan!
Na megyek, váratlanul megjött ma a gyerek, holnap délelőttre vártam.
S hogy legyen reggelire kedvence, sütöm a kenyeret.
http://www.nosalty.hu/recept/gyors-hazi-cipo
Nem nagy kunszt, 1 kg lisztből szoktam, persze csak ha a hangulatom olyan!
Közben nézem a meccset, s még visszanézek, a gépet nem kapcsolom még ki!
Addig is szépeket mindenkinek!
Tüncike!
Valami ilyesmire gondoltam az elmondottak alapján!
Nagyon szép, és ami fő, nagyobb terítéknél is lehet használni és nem kell kipótolni mással!
Nagyon nagyon szép Verácskám!
Fiamnak van óriási sarokkádja, ha nagy kedvem van elmerülni, azt ott teszem meg! (ha nincs barátnője, persze és nem lakik senki vele)
Óriási élmény, amikor a sok víztől megemelkedik a habtestem, na hallod?
Szóval leginkább ülőkádazom, az is jobb nekem, mint a zuhany, ahol végigfut a testemen, és semmmi ázás?
Na ne mááááá?
Én holnap is kevesebbet jövök, és aztán egészen csütörtök estig nagyon elfoglalt leszek, de ha addig felrakod a fotóidat, megtalálom majd.
Ha nem irok reggel, majd irok otthonról hogy megérkeztem.
Addig is nagy puszi neked is meg a többieknek is.
A töltött káposzta nagyon ízlett mindenkinek, a gyerekeknek is. És evés közben kikérdeztem őket hogy emlékeznek-e hogy mit csináltunk. és megmondták sorrendben hogy hogyan készitették. A legkissebb emlékezett legjobban.
6 órával előbbre vagytok? Te! megforditottad a naprendszert is?????
tudtam, hogy valamit nagyon tudsz!
Portörlés biztos vár majd otthon, 1 hét alatt a csukott ablakok is csodára képesek. Itt naponta lehetne törölgetni.
Nade friss ágynemű vár, csobbansz egyet csipiszmódra, hátizsákostol, aztán megrázod magad, mint a kiscsirke!
Azt hiszem, mindenki várja otthoni beszámolód! Most a pasik akkor keresztbe fexenek a lábtörlőn????? lépj rájuk nyugiban! ha nem értenek a szóból?????? JÓÉJSZAKÁT, JÓ UTAZÁST, ÉRKEZÉST, WESTHILLEVÁNAK integess leszállásnál, mi meg gondolunk Rád! cuppantás!!!!!!!!
-----------> B.füredi Cygnusok
Ami késik, nem múlik, még lesz találkozónk, remélem!
Lehet, hogy nagyobbak a képeid, mint amit az nlc enged, akkor nem hagyja feltenni őket.
Ha akarod, küldd el nekem emailben, és felteszem én.
Megírom priviben a címemet, ha így jó.
Annál a festménygyüjtőnél szerintem az Állatkert ormányfestő elefántjával van teli a fala! na meg Tyereskova államfői arcképével nem????? (ez még nem súrolja ugye a politikát????) mármint az elefánt!
Köszönöm kedves szavaidat, azt már le se mertem írni amit Te, hogy engem innen már csak visznek.........
Nem tudom a képet feltenni, de sikerülni fog egyszer
Kedves Veracsek!
Nagyon jók a fotók, látom jó hangulat is volt. Hidd el én is inkább ott lettem volna mint ebben a rumliban, na de lassan vége.Probáltam képet feltenni, de nem sikerült.
(Zámbó Krisztián családi címert csináltatott, kell is az minden királyi családban.) Hogy miért a Zsolnaykról jut eszembe?
Idáig csak festménygyűjtő ismerőseim voltak, most találtam újabb művészetbarátot!!!
No megtaláltamám a fotót! ez mind Zsolnay. A legelső a bal oldalt az a malomkeréknek kinéző, nyakba lógó! A szabadkőművesek jelvénye.
Az kb 30 éves, vagy több.
A virágosokat a bonbonier és a tojás kivételével a sógornőmtől kaptam! Pécsett, a zöld eozinosokat meg vmilyen alkalomra vettük Lacinak, imádja őket.
Egy nincs rajta, egy hasonló a szőlőleveleshez, csak rákocska van rajta, az egy másik polcon van.-
No ez van!
Nem sirunk a régi után, olyan nincs.
A mi régink, itt van az alattunk levő utcában, a lépcsőházból látom a volt lakásunkat! És nem örömünkben adtuk el, vettünk kisebbeket belőle.
És nincs nosztalgia, szép volt, jó volt, slussz! Szeretünk itt is lakni.
Hogy utálsz költözködni???? - érdekes! Mi imádunk! Ági a legjobban.
Mi csupán 4x költöztünk, imádjuk a rumlit, a festést, a hovategyemeztmegaztot, jajjjj! és valahogy soha többet! Engem már csak vinni fognak! Egye fene.
Ha a macska utálná, megszökne. Látod? Szeressétek, sok öröm, boldogság érjen Benneteket!!!!!!
Aztán oszd meg velünk is a jót is! szép estét!
Tedd a vázába, ha már megtaláltad!
A kézimeccset én is néztem, nagyon jó volt, és reggel a Kajak-kenu VB-t is, az is nagyon sikeres volt.
Jó TV-zést! cuppantás!!!!!
Ezt magyaráztam Csipiszkének, ez a kispanda, vagy Vörös macskamedve.
cuki, ugy-e?????
Én csak nyávogni tudok, de azt kiválóan!
Nem csuklottál? Emlegettelek, mert tartottunk egy topik talit a Kanadából haza látogatott Cygnus Ági tiszteletére, és Téged is szívesen láttunk volna!
Ha esetleg érdekelne, itt vannak a készített fotók, egyelőre csak egy részük, mert nem mindenki küldte még el, amiket készített, ezek az enyémek.
Szia! Én már becsuktam a kisszoba ajtaját, hogy O.V. hangját se halljam, annyira utálom a magyar focit. Más sport jöhet, du. volt M.o. és Románia kézilabda /lányok/ azt végignéztem.
Bocsi tegnap főzös napom volt,de nem a vajlingos, csak kisebb mennyiségű, de a gerincem miatt elég hamar elfáradok, tudom ez kívűlről nem látszik, de érződik.
Megyek ágyikóba,csak keresek a TV-adások között egy jó filmet, remélem találok.
AZ én hangom olyan, hogy egy csepp is elég belőle, elmehetnék vele lépcsőfelmosónak az operaházba, bármelyikbe! Hangszeren nem játszom, azt fiú unokámtól hallgatom,de nem nagybőgön, hanem zongorán,de nem lesz belőle
ifj.Egri, csak steretni fogja esetleg a komolyzenei koncerteket.
Jó éjt mindenkinek.Pusz.