Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Jó reggelt kívánok!
Küldök egy kiss frissítő kávét!
Nálunk tegnap délutántól egyfolytában esett az eső!
Most éppen elég világos van! Talán a hangulat is jobb lesz!
Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Ma nem voltam a kertben, mert esett az eső. Ide is elért a csapadékos időjárás.
Ezért ma sütöttem tököt, és boci szeletet.
Kell egy kis kényeztetés.
Sziasztok Lányok!
Majd fél óráig probálkoztam mire bejutottam! Kiborító!
Visszaolvastalak benneteket! Örülök, hogy jól vagytok!
Ica! Sokszor lesz még izomlázad, de igazad van, majd megszokod! Az idő nagyon kegyes hozzátok és így tudtok egy kicsit rendezkedni az új kertetetkben. Azért vigyázz ne vidd tulzásba a dolgokat! Sok energiát kivesz belőled a gazolás!
Julika! Gondolom a jó időt te is kihasználtad és Manóval jó nagy sétákat csináltok! Most csend van ott és nyugalom! Igazán használd ki, ezt az időt neked találták ki!!!!
Verka! Szeretsz kisérletezni és megcsinálni valami új dolgot! Biztosan finom lett a süti! Még unalmában is rájár az ember!
Tegnap vadast csináltam krumpligomboccal. Igaz nem marhahúsból, hanem szép sovány rővídkaraj szeleteim voltak itthon és csak úgy hipp-hopp meggondoltam magam és a rántott hús helyett ezt csináltam. Nagyon bekajáltam belőle! Még mára is van, ma nem kell föznöm.
A kis leányunk beteg lett! Na szerencsére csak megfázásról van szó, köhög, fáj a torka és folyik az orra és belázasodott! Az orvosnak megmuttunk és adott neki gyogyszereket!
Most elhatároztam, hogy elkezdek kézimunkázni. Most gondlokozom mit is csináljak. Jó pár éve kötöttem az egész családnak zoknikat! Finom, puha pamutból! Annyira imádták, de már tönkrementek. A múltkor a leányom felemlítette, hogy mennyire szerette. Nos nem semmi az 5 kötötűvel kötni, meg nagyon kacifántos, de lehet, hogy neki állok! Van még pamutmaradék és gondoltam neki állok. Aztán lesz-e hozzá türelmem az majd elválik!
Gizuska! Nem futottunk össze a hétvégén, pedig sokat ültem a gép elött!
Legyen szép napotok!!!
Jó reggelt!
Köszönöm szépen a kávét. Ideért a ború., nagy szürkeség van.
Jó reggelt!
Kávé! ,és egy kis tea is
Olyan melegfronti hatás van,hogy akár kettőt is ihattok.
Azzért nagyon elszoktam 6 év alatt ettől a fajta munkától.
Régen nem voltak ilyen gondjaim, de most sem panaszkodom, örülök hogy összejött a kert.
Jövőre már nem lesznek ilyen gondjaid.Igaz nem is kell majd dzsungelt irtani.
Szia Julika!
A fürdőn már túl vagyok, nem is a derekam ami jobban fáj hanem a lábam a hajlástól.
De biztosan hozzá szokok, utána olyan izmos leszek mit a mocsári szúnyog.
Ennek a jó időnek is örülünk, mert novemberben közel 20 fok nem igen szokott lenni.
Ami nem lesz kész, az majd tavaszra.
Mai napod jól telt, sétáltatok a napon,
Szia!
Felért egy edzéssel a mai napod is!
Tél talán még nem lesz,legfeljebb eső.Itt feltámadt a szél,ami el is fújta a felhőket.Délre már sütött a nap.
Elhiszem,hogy nagyon szépre szeretnétek azt a kertet,de,ha elromlik az idő,azon nem lehet segíteni.Ami nem készül el most,az megvár tavasszal.
Egy meleg fürdő csak javíthat a derakadon,nem gondolod?
Sziasztok!
Ma kihasználtuk még a jó időt, remélem azért még nem lesz tél, mert van még ásni való. Nem fogy az olyan gyorsan. Nekem is jutott munka, a kerítés és a sövény közti gazat távolítottam el, nem kis munkával. A sövény töve is csupa gaz, majd legközelebb az lesz soron. remélem azért holnap ki tudok egyenesedni.
Julika! Remélem azért kicsit kisütött felétek is a nap.
Vera! Azért olyan korán nem mentünk, meg kell szokni hogy mikor indulnak a buszok, mert vasárnap ritkábban mennek.
De ez elég is volt .
Jön a ború? Akkor még itt ki kell használni a mai napsütéses napot.
Végsősoron nem fog rátok száradni és elmondhatod,hogy ezt is kipróbáltad.
Nálunk elég bánatos idő igérkezik,pedig egy órája még úgy tünt,hogy kivilágosodik.
Szia!
Nem lett különlegesen finom, de elfogadható. Még este a fele szerintem el is fogyott.
A Lidl-ben lehet kapni vödörben tefjöl-túró kutyulékot. Vettem egy ilyet - még nem használtam eddig - spenótos lasagne-hoz szántam, ez volt a receptben.
Ezt a vödör valamit fél kilo liszttel, 10 dkg vajjal, egy tojással és egy csomag szárított élesztővel és egy kevés reszelt sajttal gyúrtam össze.
Rögtön ki is szaggattam, és úgy hagytam pihenni egy kicsit.
Szia,jó reggelt!
Sikerült a pogácsa? Szerintem biztos.Az ilyen hirtelen elhatározásokból sokszor jobb dolgok születnek,mint amire készül az ember.
Jó reggelt!
Friss voltál Icus.Köszönettel meg is iszom a kávét.
Nagyon korán van még kimenni.Minden vizes......
Jó reggelt!
Köszi a kávét!
Némi hasonlóságot vélek felfedezni a férjek között. Az enyém is kakas, korán reggel indulna, pedig elég hosszú tud lenni a nap, nem lenne muszáj hidegben menni. A másik, amit este olvastam, jót nevettem is, mert vacsora nélkül itt se nincs alvás.
Jó reggelt kívánok!
A reggeli frissítőt kávé tea és jó idő
a férjem szólt hogy kicsit hamarabb menjünk a kertbe mert szereten haladni az ásással.
Az étvágyról jobb nem beszélni.
De mértéket kell tartani, legalább is nekem.
A levest nem vittük ki, mert még nem akarok kipakolni, majd tavasz fele, kialakul mi hol lesz. szendvicset vittem és amikor haza értünk akkor volt az ebéd, de gondolom a férjem majd vacsorázik is.
Mert nem tud aludni ha éhes.
Szia Julika!
A múlt hét végén nem éreztem fáradságot, most gondolom azért is érzem jobban, mert a héten voltam a kertbe is, meg dolgoztam is, és még tornán is voltam, meg azért az itthoni teendők is.
Most erre mondjam hogy nem szokta a c.. a szántást, vagy elszoktam tőle.
A férjem is sokszor elmondta hogy milyen jól érzi magát a kertben. Látja azt hogy mit csinálunk, van értelme. Aránylag csend van, igaz 2 házzal odébb disznó vágás is volt, meg egyéb kerti zajok, de csendesebb mint a forgalmas város.
A sógorom is szívesen jön, és én ezeknek csak örülni tudok.
Szia Vera!
Elültettük a fákat, ha már tegnap sikerült megvenni.
Levágtuk a nagyobb ágakat, amik a tetőre ráhajoltak, előzzük meg a bajt címen.
A férjem és a tesója ásott még , én meg a kerítés szélét gazoltam, mert az bizony jól el van hanyagolva.
Szia!
Icus,ha esni fog,akkor biztos nálunk kezdi......
Leszámítva a kzdeti fáradtságot,ami úgyis elmúlik,szerintem az egész közérzeted más lesz,ha sokat leszel szabad levegőn.
Na meg teli leszel élménnyel.
Sziasztok!
Mi is haza értünk a kertből, de már vacsoráztunk is.
Vera! Ugye hogy tudunk örülni ezeknek a napos időknek.
Julika! Remélem még nem fog esni az eső, igaz már riogatnak vele.
Igen jobban alszom mióta több fontos elintézni való és a kerti munka van. Most is elaludnák 5 Ft ért, ha soha meg nem adnák akkor is.
Azt is rég csináltam, jövő héten egyik nap jó lesz ebédre.
Gondoltam, hogy van benti szárítód.