Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
sziasztok, tudnátok nekem segíteni?
előző héten kaptam egy pici cserepes rózsát (sajnos pontosabban nem tudom megmondani milyen fajta) és hiába van az ablakban, hiába locsolom, úgy néz ki, h elszárad...
nagyon nem szeretném...nem tudtok vmi tanácsot adni, mit csináljak??? ültessem át más cserépbe friss földdel? vagy máshova tegyem?
segítségeket előre is köszönöm
Szia !
Van még csere iriszed, és tűzliliom ??? Engem érdekelne. Cserébe tudnák adni amarillis hagymát (piros és rózsaszin), ha érdekel.
Sziasztok,
Látom újrakezdődik a csere-bere . Én már ma elkezdtem a ház elötti kertet rendbetenni. Jó lenne valamit változtatni rajta! de nem tudom, hogy mit. Nem tudtok valami honlapot ajánlani, ahol vannak szép előkertek?
Én is rendeltem tavaly csüngő epret és nekem is nagy csalódás volt. Írtam is nekik, de azt válaszolták, hogy az a képen több éves tő, ezért olyan hatalmas és csak bizakodjak, hogy majd az enyém is ilyen lesz. Mondjuk én nem tömtem műtrágyával (mert ugyebár a termését megesszük). Ősszel elültettem a földbe és majd tavasszal - nemsokára - kiveszem és beültetem egy dézsába. Időközben észrevettem, hogy a legtöbb kép a katalógusban kicsit "kozmetikázott", ugyanis a virágokat, terméseket egyszerűen kimásolták és több helyre a növény szárán rárakták (pl. rózsa, alma, cseresznye...). Szabad ilyet tenni?
Fűszernövényekből tudok adni majorannát, oregánót és kaukkfüvet, de majd csak tavasszal, amikor elkezdenek hajtani.
szio ,engem is erdkelnek fuszernovenyek,foleg BAZSALIKOM,olyan amik hamar nonek..mert eleg sokat hasznalok beloluk!!
csrere nekem van 2db nagy meretu olyan 70cm magassagu mupalmak, munovenyem-nagyon termeszetesek.,orokzoldek ha vkit erdekelnek irjon nyugodtan...
Szia!
Én tavaly rendeltem ilyet.Nem tudom már, hogy a Starkl-től vagy a Sieberztől,de közel sem volt olyan, mint a képeken.
Sziasztok!
Szívesen fogadnék néhány nagy méretű szobanövényt, ami már esetleg kinőtte a lakást, nálam még boldog lehetne!
Sokféle kerti hagymát, rizómát, szaporítványt tudok kínálni.
Sok-sok színű írisz, tulipán, fehér, és tűzliliom, orgona, nyári orgona, talajtakarónak kék meténg, fehérvirágú szürke levelű nem tudom mi...stb
Sziasztok !
nagyon szeretnék magyal csemetére szert tenni ! cserébe csak gyengélkedő forintot vagy hálás köszönetet tudnék adni bár az utobbi igen gyengécske !
az anyukámnak szeretném adni ajándékba !
Valaki szeretne a kiskertjébe ültetni, és megígértem, segítek neki... Nincs véletlenül valakinek egy felesleges? Vagy valamilyen cím, ahonnan hozzá lehetne jutni.. A magocska nem jó, mert állítólag sokára fejlődik ki nagyra...
Előre is köszi!!!
Szia!
Esetleg,ha van még chili paprika magod,szivesen fogadnék belőle pár szemet. Nálunk is nagyon szeretik a csipős kajákat és ebből nem sok kell.
A Hibiszkusz egy hatalmas virágának kinyílása (Videó 4,4MB; 1p 32mp)
Már régóta figyeltük óriási virágait, és észrevettük, hogy szimpla, dupla, sőt tripla virágzat is előfordul a növényen. Hiába néztük nap, mint nap nem érzékeltünk semmit óvatos mozgásából. Egy igen teltnek látszó bimbónál állapodtunk meg, és két teljes héten át lestük minden pillanatát, miközben feltárult előttünk ennek a kis imbolygós csodának a szépséges világa, amíg leélte rövid, de mozgalmas életét.
A kifejlődött bimbó, még nem is nyitogatja szirmait, mikor már türelmetlen táncával keresgéli majdani helyét, ahol a betokozott, bábszerű testből, gyönyörű pillangóvá fejlődhet. Mikor elérkezik az idő, akkor egy heves mozdulattal lehajtja szégyenlős fejét, hogy feltárja virága minden kecses szépségét. Hihetetlen intenzitással hajtogatja szét szárnyait, hogy felnőtt perceit a legnagyobb pompával töltse meg. Amint elérkezettnek látja az időt, védőkart hajt ölére, hogy ezzel is óvja szerelme gyümölcsét, aztán körben, a fonnyadni látszó szirmok egy utolsó, békés mozdulattal újra bábszerű alakot próbálnak formálni, hogy a körforgás megmaradjon, s újabb virág jöhessen létre.
Ehhez a kis, prózai történethez olyan zenét sikerült hangolni, amely megragadja a cselekmény minden rezdülését, amely az érzékek, az érzelmek nyelvén is szól hozzánk, hogy borzongva élhessük át e csodát, s mintha zene nélkül mozdulni sem akarna a világ.
Mindezt most megmutatjuk, hogy ez a fantasztikus harmónia másokat is megérinthessen.
http://igyjartam.hu/kepek/videok/hibiscus _06.html
Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt és Olyan Új Évet, AMilyet Csak Szeretnétek.
Remélem Jövőre, Veletek, Ugyanitt Találkozunk
Andi
NAGYON KELLEMES, BÉKÉS, MEGHITT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!
Képet most sajnos nem tudok csatolni..bár most a táj még deres sem, nem hogy havas! De remélem, lesz még alkalom szép képet küldeni Nektek!
Úgy ahogy a Hajnalka virágzása, a kaktusz virágzása is gyönyörű, kedves Szelev71! Lesz még rózsa is?
Sziasztok!
A Karácsonyi kaktusz virágának kinyílását rögzítettük (Videó 1,7MB )
Kaktuszunk ékes virágának kinyílását megörökítettük, zenét illesztettünk hozzá, és egy videón most megmutatjuk 35 másodpercben.
http://igyjartam.hu/kepek/videok/kkakt_06.h tml
Szia Cilike!
Ő rád vár! Jelentkezem, amint tudok. Boldog karácsonyt kívánok neked és családodnak és persze a kedves fórumtársaknak is.
Ilyen nagyon finom!!!!
Nézd meg a többit is hátha azokban is kedved telik!
Szelev