Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Halihó
Banyóka nagy gratula a kukacoshoz! Örülök hogy minden a legnagyobb rendben van veletek!
Sziasztok!
Megjöttünk. Minden a legnagyobb rendben,nyakiredö 1,56 cm,egészséges,mindene megvan és ha a doktornö szeme nem csal,akkor csatlakozom Dzsudithoz,Gubanchoz,Zsomicához és Kandikához. Azt mondta,hogy azért a nemére meg kérdezzek rá,de "eléggé kidomborodnak a nemi szervei". Ja és vicces fickó,mert integetett,izgett,mozgott,de a nyakát az istennek sem akarta megmutatni.
Ádám meg folyton mellém akart feküdni,aztán a vizsgálat végén megsimogatta a hasam.
Remélem Nonototo és Kriszta is legalább ilyen jó hírekkel jönnek majd.
Sziasztok!
Banyóci, Kriszta, Nono, emlékszem én is, hogy mindhármótoknak nagy nap ez a mai! Gondolunk rátok, minden ok lesz!
Zsomica, hasonló húsban van Heni is, mint Benedek, ő 89 cm és 14 kg. Petinek nagyon jó súlya van. A képek alapján sem aggódtunk, hogy sovány lennye :)) mennyit szopik, van tejcsid még?
Dzusdit, tényleg, talán ez a legjobb szó, hogy különc Heni is :)) Pont én is gondolkodtam a HM-es cuccokon, kolléganőm másodikos lányának is azt kellett venni, illetve már ő is a sorozatot nézi. Biztos volt nekünk is ilyen heppünk kamaszkorunkban, mese, vagy sorozat amiről beszéltünk, de már nem emlékszem mi :)) Viszont ennyire nem gyűrűzött be az iskolába, az biztos. Nem is értem, hogy más cuccok, pl. valami szép virágos, vagy állatos, dinós, csíkos-pettyes már nem érdekli a gyerekeket? Tényleg mindenhol a HM-et látom mostanában.
J.Virág és csibeanyu is olyan rég volt, tud róla valaki?
Lezsik, igen, a hátterében a dicséret áll, olyan büszkén feszít, amikor dicsérjük, nagyon kell ez a kis oroszlánoknak.
Nálunk is tegezik a gondozónőket.
Sziasztok,jó reggelt!
Nonototo, Kriszta nagyon szorítok ma nektek,minden rendben lesz.
Nálunk volt egy kis kavarodás,így más orvoshoz és korábban (már 1/2 12-kor) megyek. Ha hazajöttem és Ádám is elalszik még,akkor jövök,ha nem akkor majd este.
Bölcsisek remélem ma is nagyon ügyesek lesznek!
Heni olyan kis drága volt ti meg ügyesek vagytok, kellenek ezek az apró finmságok
(én meg kaptam a férjecskémtől virágot tegnap , mondván, h az én ünnepem is)
Sziasztok,
Dzsudit, de jó, h Barni is ennyire jól vette az akadályt
Én szende fiam bezzeg most 2 napja ki sem bújik a seggemből, ahogyan Kriszta mondaná
voltunk ma a fiúkkal méreckedni, meg vizsgáltatni, Benedek 2 évesen 86cm és 13.5kg, Peti pedig 3 hónaposan 62.5cm és 6.7 kiló, szóval nem sovány ám ő sem dokinéni nagyon elégedett volt velük, kisebbik fiam először lepisilt, majd le is hányt persze merthát ebéd után voltunk frissiben
Sziasztok!
Gubanc, sajnálom Peti mhelyét És ha megszűnik hova tovább?
Zsomi, de édes a három fickó És hugod is nagyon helyes Perszeeeeeeee, mert volt kitől örökölni (nyali-fali szmájli ) .
Lezsik, nálunk egyáltalán nem fura a nénizés, mivel a házban is sok középkorú vagy idősebb ismerősünk van, akiket nénizek még én is, így BArni már teljesen megszokta ezt.
Monih, annyira édes, hogy koccintotok, ha Heni vmi ügyeset csinál
Igen, van hasonlóság Heni és Máté között, ez tény. De látod, már ő is változik, ahogy írod, hogy játszott másokkal. És egyébként azon felül, hogy érzékeny, és sok dologban kicsit különcnek tűnik nagyon jó fej. Ma, ahogy mentem érte oviba (ebéd után hozom el két napig), már 1-2 tök vicces sztorival várt az óvónő és Máténak is volt mesélnivalója bőven
Kriszta, hajrá Szilu, nagyon ügyes a srác Milyen jó fej Sz, hogy vett HM-s tolltartót Dórinak
Egyébként ezeket a cuccokat látva én mindig kicsit elszomorodom, hogy azok a gyerekek is hogy szeretnének kedvenc mesés/filmes táskát/tolltartót/ruhát, de a szüleik nem tudják megvenni. És nézik nap, mint nap, hogy másnak viszont igen
Ezt nem rátok értem, nyilván én is meg fogom venni (és úgy gondolom meg is tudom majd), ha a fiúk kérik és ez nem is Pesten, inkább vidéken probléma. Mennyivel jobb volt a mi időnkben (én sokszor ebbe kapaszkodom), köpeny, 1-2 fajta hátizsák, stb.
Bocsánat az offért
Barnusnak egyelőre bejön a bölcsi, persze nyilván lesz majd sírás, de azért ég és föld volt az ő és Máté első napja (pedig Máté majd másfél évvel volt idősebb). Rögtön az udvarra mentünk, ahol pár perc után ott hagytam, mentem papírokat töltögetni, mondták, hogy majd utánnam hozzák, ha sír, de nem sírt. Aztán bent is leült egy asztalhoz és egy órán keresztül ott játszott, mondta is a gondozónő, ha máskor is ilyen lesz haza is viszi Repülő a jele, ezt választotta
Sziasztok!
Bölcsizőknek megy továbbra is a drukk. Remélem továbbra is mindenkinél simán megy a beszoktatás.
Monih, ezzel a szájjártatással mi is így vagyunk. Egyre gyakrabban van valami, amire azt mondhatom, hogy nem hiába jártattam a szám. Heni is okos, értelmes kislány, és biztos örül ő is, hogy ügye, és megcsinálja, amit kértek tőle.
Mi most a szobatisztasággal vagyunk így. Ákos ugye eddig ha kopaszon volt, akkor pisilt magától a bilibe, fűbe. De ha volt rajta valami ruhadarab, akkor abba beleengedte. Most napok óta mondom neki, hogy nincs rajta pelus, szóljon, ha pisilni kell. Hát az első pár csepp általában a ruhában landol, de megállítja, és jön rögtön, hogy pisi, és hozza a bilit. Szóval lesz belőle szobatiszta legény. Amúgy egyre többször nem kéri a pelust, én meg ha landol valami a biliben, akkor bőszen dícsérgetem, puszilgatom.
Zsomi, képek nagyon jók. A talicskás a kedvencem, lehet azért, mert mintha Ákost és az apját látnám.
Kriszta, menni fog ez Szilunak is. És ha nem leszel ott, akkor a szopival sem lesz semmi, mert eszébe sem fog jutni.
Tényleg, bölcsizős anyukák, akartam kérdezni, hogy nálatok nénizni kell a gondozókat? Nekem ez olyan fura, mert nálunk ragaszkodnak a tegezéshez, pedig van közöttük közel nyugdíjas korú is. Azt mondják, így közvetlenebb kapcsolat alakul ki. És persze a gyerek is hamarabb megtanulja, hogy Zsuzsi, mint azt, hogy Zsuzsi néni.
Sziasztok!
Kicsivirág, mi ez a nagy takarítási láz?
Kandika, örülök, hogy meggyógyultatok, most Henit is kerülgeti a takony , úgyhogy délután előveszem a kakukkfüvet, hagymát és társait én is. Éjjelente hideg van, és a nyitott ablak mellett kitakarózik ...ááá, megint nincs smile!
Zsomi, nagyon édes a 3 srác, igazi kis vasgyúró mind. Jelszót én is kérek. Heni is úgy csúszdázik a játszón, ha mellette állunk, elég idegesítő, amikor holt fáradtan csak leülni vágynék...
Ő inkább a benti játékokkal játszik el egyedül.
Kriszta, kezdetnek ez nagyon jó volt szerintem is. Egy délelőttöt voltatok ott?
Jaj, ma már főznöm kéne valamit, ezt a legnehezebb munka mellett, még délután nekiállni főzni ... meg előtte bevásárolni..
Ja, képzeljétek, dicsekszem, mennyire ügyes volt Heni, tegnap még koccintottunk is este apjával az egészségére (mindig szoktunk, ha valami okosságot csinál a "mi gyerekünk ":))) Meséltem, hogy előtte nap hisztizett elalvásnál, és be kellett menni hozzá. Hát tegnap már vacsi-fürdés előtt, meg közben is végig magyaráztuk neki, hogy ne sírjon majd, hanem szépen lefekszik, a kis rongyocskájával a párnára, betakaróznak, nem kell sírni, anya-apa később jön aludni, nem szabad sírni, szépen aludjon el, ennek anya-apa nagyon fog örülni, ügyes lesz stb., rengetegszer elmondtuk neki - és vagy ez, vagy észhez tért magától, de egy hang nélkül elaludt. Ilyenkor annyira boldog vagyok, mégsem hiábavaló dolog a nevelés, nem hiába jártatjuk a szánkat, ragad rá valami (ide egy nagy szivet képzeljetek). Persze nem nagy dolog ha úgy nézzük, csak már féltünk, hogy megint valami hülye szokást alakít ki és nem fog elaludni egyedül.
Boldiról volt olyan pár hónapos kép, amin itt tanakodtunk,h melyik gyerek lehet a 3-ból, végül csak azért tudtuk, h ő van rajta, mert a kép címe Boldi 4 volt
a csúszda tuti jó, 2 napig gyakorlatilag le sem szállt róla
én naiv persze azt hittem, majd milyen jól elcsúszkál nélkülem, de igényli az asszisztenciát a szentem
Kriszta, nagyon ügyesek vagytok csak így tovább
Peggy, nem semmi de hát a legburjánzóbb a földön a hülyeség...
Sziasztok!
Isten éltesse:Bendeket,Ramit,és Milánt:)))))))
Felületesen olvastam így elnézést ha nem reagálok mindenre.....
Gabi sajnálom ezt a munkahely dolgot. Remélem, hogy talál a párod sokkal normálisabb munkahelyet. Azért tudod elmennek a fenébe, mert ez a majd fizetünk dolog már elég régi keletű...
Nem mindegy hogy egy-két héttel tovább kell-e gazdálkodni ugyanabból a pénzből:((
Tuti lesz jobb!!:)))
Nálunk is két havit napközit kell fizetni "csak" laza 17.000 ft körüli összeg. Fiam mindent kinőtt, el sem merem mondani mennyi volt eddig csak a ruha és a cipők neki:)))Nagyon durva, pedig én már júniustól vásárolgattam az iskolakezdésre:tornapoló, ceruzák, gyurma, füzetek, tolltartó stb...
Szerintem nem is a füzet és társai a sok hanem ez asok ruha halom!
Gratulálok az ügyes bölcsiseinknek! Ez nagyon jó hogy ilyen jól viselikaz akadályokat! Nem hiába, azért ha kellemes a társaság!:))
Kriszta ez tök jó, ügyes fiú Szilu! A ciciről leszerelés meg gondolom külön öröm volt, ez azért elég sarkalatos pontja a beszoktatásnak, nem?
Holnap is végig bent leszel vele?
Nekem még van fél óra melóm...illetve 25 perc:-)
aztán megyek haza, holnap meg szabadnap...megyek nővéremhez...:-)
Ja és találtam egy topicot...pannonos híváslistát akar a valaki...szerintetek lesz olyan hülye aki az állását veszélyeztetve kiad neki ilyen adatokat a neten???
Kriszta: örülök hogy jól ment a bölcsi és ügyes volt Szilu
Zsomi: de jók a képek Peti milyen formás, Benedek pedig eszméletlen a talicskával Boldi és Peti hasonlítanak, nem? A csúszdátok pont egy számmal nagyobb, mint ami nekünk van
Sziasztok!!!
Még1x nagyon boldog szülinapot Bendek,Rami,és Milán!!!
Zsomi,képek szuperek,édesek a fiúk együtt kérek szépen jelszót!!!!
Mi megvagyunk,bölcsi...végül is szerintem nagyon ügyes volt Szilu,az első félórában nem nagyon ment távol,vagy ha igen,keresett a szemével,de ez természetes.
Utána már a gondozónő ment utána,szépen elvolt vele,kommunkikált is.
egyszer próbált szopizni,de leszereltük a cumival gond nélkül,sőt 10 perc múlva kérésre odaadta a cumit Zsuzsi néninek
Azért amikor hazaindultunk boldogan jött
nagyon álmos volt,de amikor hazaértünk,elaludt,és 10 perc után fel is ébredt,szerintem nagyon izgatott volt.
Azóta nem is aludt,dee már nem is engedem
Megyek is,még játszunk,megfőztem 2 napra,mert holnap már 3-an mennek egyszerre,szerdán meg egész nap megyünk.....
Zsomi nagyon jók a képek, édes Benedek, ahogy tolja az a talicskát:-)
És a nem publikus kép is nagyon jó, és nem kicsit ismerős:-)
Kandika hál istennek te kimaradsz majd a HM őrületből, fiaid vannak:-))
Én már keményen benne vagyok Kittivel, igaz valahol nekem is bejön, ez legalább egy kis limcsi csajszis sorozat:-))
Örülök, hogy rendbe jöttél:-)
Kandika, te már ilyen cikkeket is olvasol?
örülök, h hatott a hagymakúra
SZiasztok,
a szülinapos éppen ordít, mint a sakál... valami felébresztette, de nem tud visszaaludni, úgyhogy most megy a hiszti
köszöntéseket köszi
Csibeanyu, Kukacnak is nagyon nagyon boldog szülinapot kívánunk (én 2 éve ilyenkor már olyan, de olyan boldog voltam )
új és régebbi bölcsiseknek sok erőt és kitartást, jelentkezzetek lécci, hogy milyen volt ma
próbálok képeket tenni tegnapról, itt voltak húgomék is, Benedek olyan tündér volt, h elmondhatatlan, játszott a kicsikkel, Boldi kilógó derekára meg visszahuzkodta az inget , ja és a leterített pokrócra csak mezítláb ment, előtte levette a szandiját, megzabáltam
ajándékba megkapta szíve csücskét, a talicskát, este 3/4 8kor úgy kellett bevonszolni, már jégcsapok lógtak a lábujjain szerintem
Sziasztok!
Benedeknek és Kukacnak boldog szülinapot!
Mi már jól vagyunk, durva adag fokhagymát benyomtam, még most is azt párolgom ki, de már jól vagyok. Márk tegnap gyanús volt este, hogy lázas lesz, csillogott a szeme, így mellettem aludt, de nem lett láza, úgyhogy remélem megúsztuk. Monih: köszi a hagymatea receptet
Zsomi: az alvós képetek nagyon jó
Peggy: örülök hogy nem durva HF lett a vége
Pumukli: az UH-s sztori durva akciós csomag
Tény, hogy egy szakorvos fizetése kb.120-130 lehet ügyeletekkel, de azért a pofátlanságnak is van határa
Kriszta: én nem tudtam mi ez a HM, de nemrég olvastam egy cikket trendkövető szülőknek a tinimenő filmekről, így már tudom
Bölcsisekről várjuk a híreket!
Na ismét itt...
nekünk sima noname hajvágónk van, nem nagyon használjuk a hosszú verziót, Eriknek eddig mindig milisre lett vágva, most növesztjük neki, jön a tél:-))) szóval ebben nem vagyunk kompetensek:-)
Kandika hogy vagytok? javulsz?
Macska nagyon ari a férjed, Párizs gyönyörű lehet, egyszer én is ki szeretnék majd menni...
Zsomi én is kérhetek jelszót?:-)
Andi a bölcsiben még sok mindenen ki fogsz akadni ám:-)
Én ezen a nike cipős storyn már fenn sem akadok:-)) bár most viszonylag normális a csoport, de Kittiében volt gy két érdekes szülő...na meg gyerek is...
Monih néztem a képeket, Heni nagyon nagylány lett, már nagyon szép!
Sziasztok!!!!
Benedeknek és Raminak nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!
A mai bölcsikezdőknek meg sok sikert!!! Gyertek majd mesélni!
Kriszta! Remélem,minden jól ment!
Most sietek ablakot pucolni....
Sziasztok!
bekukk, de csak gyorsban, mert ma már melózom!
ebből kitűnik, hogy Erik jól van, köszi az aggódást, nagyobb volt a füstje mint a lágja...csütörtökön rohantam mint a félőrül,t nekem mumus a fosás hányás...mentünk dokihoz is, de ma már vittem bölcsibe, mert pénteken két hígabb kakitól eltekintve semmi baja nem volt a hlétvégén...nem tudom mit evett össze a bölcsiben, de lefogadom, hogy ez nem vírus volt, mert a bölcsis 3 kakával meg a opénteki itthonival együtt is 5 esetről meg egy hányásról van szó...de a lényeg hogy jól van:-)
Kis szülinaposainknak nagyon boldog születésnapot!!!
Hiszti most nálunk is volt pár napig, míg vissza nem rázódott a bölcsibe, lehet ma is lesz a 4 nap miatt...de nálunk is így jön ki a bölcsi...délután megajándékoz egy kis hajtépéssel:-)
Banyó nagyon nagy graca a 12. héthez, rohan az idő:-) és ne tessék parázni, tessék élvezni a babavárást:-)) Mondom én a paragép:-))
Gubanc nagyon sajnálom, hogy a párod elveszíti a melóját:-(( most nálunk is lesz leépítés a madarak szerint, de minket nem érint...hál istennek itt mindig kevés az ember, lesz is most felvétel az ügyfélszolira. érdelek valakit? bajánlom:-)) csak a melót annyira nem, mert nem egy király élet:-))
Pumukli nem semmi ez az uh-s story...azért a pofátlanságnak is van határa....vagy mégsem????!!!
Iskolakezdés...na igen, ma elhoztam az oviból az iskola ajánlót...van egy rahedli suli a kerületben, mondjuk tudom hova szeretném, csak nem körzetes, így lesz egy futás...
ááámennem kell
még jövök ma:-)
Sziasztok!
Nagyon boldog szülinapot kívánok Ramónának és Benedeknek! Még épp belefértetek az augusztusba :) ... Tegnapelőttre meg Andrisnak utólag. nincs smiley sajnos..de sok nagy tortát képzeljetek ide
Minden mai bölcsikezdőnek sok sikert kívánok! Az anyukáknak meg erőt és kitartást!
Kriszta, nem sok a 3 oldal, én is annyit írtam :) annál jobban megismeri a gondozója. Persze ott másként fog viselkedni , mint otthon. Mennek majd családlátogatásra? Nálunk megnézték a gyereket otthoni környezetben is az elején.
Pumukli, sajnos mi is csak a pénzéhes dokikkal szembesülünk nap-mint nap, ahogy anyós miatt sokkal többet kell sajnos kórházakba járni :( Nagyon felháborító, és egyre inkább effelé megy el az összes doki, nagyon kevés kivétel van. Tényleg ennyire keveset keresnének??
Kandika, jobban vagytok? Hagymatea: van olyan recept is, amiben nem darabolja fel a hagymát, sőt a barna héjját sem szedik le, csak ami koszos, de olyat is láttam már, hogy feldarabolva forrázzák le. Külön lehet karamellizálni cukrot és ráönteni a hagymás forrázatot, bár szerintem az ízén nem tud javítani
Gubanc, sajnálom nagyon párod helyzetét. Nem is jár már be dolgozni? Nálunk is pont így volt, amikor visszajöttem dolgozni, akkor szűnt meg a párom állása :( szóval a sors "frankón" intézi az életünket .
Nálunk is volt tegnap este alvás előtt egy nagy hiszti, aztán annyira belelovallta magát, hogy nagyon sírt, be is mentem hozzá, ültem az ágya mellett, amíg elaludt. A bölcsire fogom, mert már hónapok óta nem volt ilyen. Ma reggel beszélgettem is vele a sírásról a reggeli összebújásunkkor, és nagyon bólogatott, hogy este már nem lesz sírás :) hát majd meglátjuk :)
Dzsudit, már eddig is megfigyeltem, hogy sok hasonlóság van Heni és Mátéd között (már amilyen ő kicsinek volt), úgyhogy megnyugodtam :) Mátédnál szuperebb gyerek nem is kell :)) A héten a bölcsiben rajtakaptuk ám, hogy együtt játszott 2 kislánnyal (egyszerre csak eggyel mindig), ők is a csendesebb tipusok. Illetve a járdára rajzolást krétával határozottan Heni irányította, a többi csak nézte, amikor mentünk érte, elpakolta a krétát, ezzel befejezettnek tekintette ezt a játékot. A többiek nem is tiltakoztak :))
Kezdtek ma bölcsiben ti is?
Többet nem tudok visszaolvasni, mert Kriszta és Noi hozzászólásaival van tele az oldal :))...:))
És akkor kicsit írok is....
Mi jól vagyunk,a hétvégén végre itthon voltunk,tegnap még bicikliztünk is egy jót,nagyon hiányzik/zott már a mozgás,de eddig nem nagyon mertem.
Kriszta:a mai naphoz hatalmas kalappal,ügyesek lesztek. Majd gyere és mesélj,hogy hogy fogadta Szilu.
Gubanc:nagyon sajnálom,hogy Peti munkahelye megszünni látszik,valahol logott ez a levegöben nemde?! Neked meg küldök sok-sok energiát az új iskolaévhez.
Zsomica:Benedek és a csúszda Ti mikor ünnepeltek?
Pumukli:és hogy vagytok mint friss család? Eü. sajnos még mindig nem lep meg.
Kandika:jobbulást neked!
Macska:tényleg milyen romantikus egy férjed van. Párizsban még én sem voltam,söt Rómában sem,meg is beszéltük W-vel,hogy ezeket majd akkor nézzük meg,ha nagyobbak lesznek a gyerekek és ott lehet hagyni a nagyinál öket.
Pöttöm:fotókkal még adós vagy.
Andi:nekünk is van ilyen motoros cipövédönk,nekem nagyon bejött,mert mikor nem használtuk szinte 2 nap alatt tönkrement a cipö.És nem egy nagy beruházás.Te mikor is kezdesz dolgozni?