Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szent István Kórház
2003-04-25 11:481.
Létrehozva: 2003. Április 25. 11:48
Sziasztok!
Mivel most próbálkozunk a babócát összehozni, lassan aktuális lesz nőgyógyászt találni. Szóval mindenképpen a Szent István Kórházban szeretnék majd szülni.
Elég magasak az igényeim, én a következőket szeretném a leendő orvosommal kapcsolatban:
-Legyen nagyon jó szülész-nőgyógyász
-Legyen magánrendelése, ahol minden van, ami szükséges egy vizsgálathoz, tehát UH is
-Ez a magánrendelés ne kerüljön vagyonokba (itt úgy gondolom, max 5000 ft/vizsgálat)
-Ne legyen pénzéhes
-Legyen nagyon türelmes, empatikus, kedves
-Legyen rám ideje
-Hagyja hogy úgy szüljek, ahogy nekem jó)
-Ne utasítsa el a gyengéd szülést
Nagyjából ennyi :)
Akiket eddig ajánlottak, és akikkel kapcsolatban főleg szeretnék érdeklődni, azok a következő orvosok:
-DR. Gajdos Edit
-Dr. Koiss
-Horváth Tamás
-Horváth Mihály- ő különösen érdekelne
-DR. Németh
Ezen felül természetesen várom azon orvosok nevét, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek :))
Ha van kedvetek, szülésetek történetét is megírhatjátok.
Ui: Ha valaki csak privátban szeretné elküldeni, kérem tegye meg!
Köszönöm!
Vájolet
Mivel most próbálkozunk a babócát összehozni, lassan aktuális lesz nőgyógyászt találni. Szóval mindenképpen a Szent István Kórházban szeretnék majd szülni.
Elég magasak az igényeim, én a következőket szeretném a leendő orvosommal kapcsolatban:
-Legyen nagyon jó szülész-nőgyógyász
-Legyen magánrendelése, ahol minden van, ami szükséges egy vizsgálathoz, tehát UH is
-Ez a magánrendelés ne kerüljön vagyonokba (itt úgy gondolom, max 5000 ft/vizsgálat)
-Ne legyen pénzéhes
-Legyen nagyon türelmes, empatikus, kedves
-Legyen rám ideje
-Hagyja hogy úgy szüljek, ahogy nekem jó)
-Ne utasítsa el a gyengéd szülést
Nagyjából ennyi :)
Akiket eddig ajánlottak, és akikkel kapcsolatban főleg szeretnék érdeklődni, azok a következő orvosok:
-DR. Gajdos Edit
-Dr. Koiss
-Horváth Tamás
-Horváth Mihály- ő különösen érdekelne
-DR. Németh
Ezen felül természetesen várom azon orvosok nevét, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek :))
Ha van kedvetek, szülésetek történetét is megírhatjátok.
Ui: Ha valaki csak privátban szeretné elküldeni, kérem tegye meg!
Köszönöm!
Vájolet
A szubjektív véleményem a mindenáron szoptatással kapcsolatos. A fiam nem fogadta el a mellem egyszer sem, senki nem tudta rávenni, sem orvos, sem nővér. Előtejet fejni nem tudtam, ő pedig ugye nem szívta ki, tehát 4 napig éhezett, mert semmit (de értsd: semmit) nem kapott, hiába kértem, hogy legalább cukros vizet adjanak neki. A 4. napon belövellt a tejem, addig viszont reggel-este szurkálták az amúgy is kicsi (2500 gr) gyereket vércukorszint mérés céljából. Amikor a 3. napon leesett a cukra, akkor adtak csak neki valamit. Szóval, persze propagáljuk a szoptatást, de egy olyan gyereknek, aki amúgy is kis súlyú, ráadásul meg sem próbál szopni, az anyjának nincs teje, miért nem lehet adni legalább egy keveset enni. Miért kell éheztetni? Ez egyébként 2000-ben volt. A lányom 2002-ben született, nála már (ha nem volt tej és ha az anyja kérte) kevés cukros vizet pohárból lehetett adni a tej belövelléséig a gyereknek. Szóval, ők is fejlődnek, kicsit visszavettek a végletességből! Ennek ellenére a harmadikat is az Istvánban fogom szülni!
Szerintem több oka is lehet, annak hogy így elnéptelenedett ez a fórum:
- akik már szültek ott, azok nagyjából leírták a véleményüket
- akik közvetlenül szülés előtt állnak azok meg már kevesebbet vannak netközelben (én ide tartozom)
-akik még nem várnak babát, vagy még messze vannak a szüléstől, azok meg nem nagyon tudnak kitől kérdezni
-valamint lekerült a "Friss fórumok" listáról. . .
Szerintem semmi gond nem lesz a kórházváltással, keresd meg a dokit akit ajánlottak neked, hallottam én már olyat hogy valaki a 30 hét után váltott orvost, és nem volt probléma. Ha az eddigi orvossal és/vagy kórházzal nem vagy megelégedve, mindenképp válts, hisz nem mindegy hogy milyen lelki állapotban, milyen bizalommal az orvos felé mész szülni.
És ne idegeskedj nem lesz semmi gond:-))
Peggy
Lassan felidoben jarok babammal, es kineztem magamnak az Istvan korhazat, mint szulesre alkalmas helyet. . . Csak az lenne a kerdesem, hogy szerintetek elvallalnak-e meg, ha odaallitok a 23. heten, van egy orvosnevem, valamelyik Horvath az, de sose jartam nala, az eddigi orvosom a 2. klinikan van, es hat ott biztos nem szeretnek szulni! Felek, hogy az Istvanban elutasitanak, azt mondjak, hogy mar nincs hely, vagy ilyesmi.
De mindenkepp ott szeretnek!!!
Valaki nem tud beprotezsalni esetleg?
Koszi sziasztok!!!
lola77! Hát igen, nem alacsonyak az árak, de sajnos ez a pesti átlag. És nála a pénzért kedvességet és odafigyelést kapsz, nem futószalagon megy a rendelés.
Lucica
Hetényi dokinak hol van a magánrendelője?
Sajnos nem nagyon érkeznek már hozzászólások, pedig ilyensok kismama közül biztosan sokan járnak a Szent Istvánba.
Továbbra is várom azért a tippeket.
Lucica, H. g-ről elég gázok magánrendelés árakat hallottam, annyit én sem szeretnék fizetni!
Azért köszi!
Az eddigieket mindenkinek köszönöm!
Várom!!
Ezért szóltál be hozzánk vájolet???
Kicsit benéztem hozzátok.
Ismeritek az Dr. Újvári Attilát?
Ő is az Istvánban dolgozik, én nála fogok szülni, de császárral.
Én egyágyas szobában voltam, és nem bántam meg!
Tudtam pihenni, nem zavart más látogatója vagy babájának sírása, a mosdóhoz sem kellett a folyosó végére menni.
2, 5 nap után mehettünk haza.
Szia Missoni! Te is átkukkantottál? Ahogy közeledik a szülés időpontja (május 12. ), én is egyre jobban be vagyok tojva!!! Főleg amióta CTG-re járok, mert a szülőszoba pihenőjében végzik, és gyakran vajúdnak ott is a kismamik.
Nekem egyébként szimpatikus maga a kórház, de nagyon nem szeretnék ötágyasba kerülni!!! De egyedül sem lenne jó. Majd kiderül!
Lucica
köszi!
Mentem, nem tudom mikor tudok erre járni legközelebb. . . . :((
Vajelet: Sikeres választást!!
Írtam a babaváró topic-okra, hogy jöjjenek át, ha esetleg. . .
Lelassult a topic, mindenki hazament?
Nekem még tart a munkaidő:(
Eddig Ruttner és Horváth doki a befutók, a személyes találkozás fog valószínűleg segíteni.
Vizitdíj * 10 volt akkortájt a "díj". (40e Ft)
+ 10e a szülésznőnek.
köszi!