Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Forrónadrágban a burkatilalom ellen

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2010. október 5. 11:23
Felül nikáb, alul forrónadrág és magas sarkú cipő – ebben az öltözékben tiltakozik Párizs kormányzati negyedében sétálgatva két fiatal lány az ellen a francia parlament által a közelmúltban elfogadott törvény ellen, amely megtiltja az arcot teljesen elfedő iszlám női viselet, a nikáb és a burka viselését nyilvános helyen.

Tovább a cikkre...
  1. 2010. október 9. 19:3576.

Hát ha most bunkó lennék akkor ezen rendesen ki kellene akadnom.

Mohammad prófétának nem Jézus a mester.

Nem Jézus tanait hírdeti ahogy Jézusnak sem voltak saját tanai hanem Jézus is Isten kinyilatkoztatásait közvetítette az embereknek.

A felülírás ott van,hogy minden korábbi kinyilatkoztatás nem volt teljes és Mohammad próféta volt az aki kinyilatkoztatta a végső Isteni akaratot.

Azért nem beszélhetünk nálatok Isten követéséről mivel te magad írod most hogy Jézust követed és nem Isten.

Nem Jézus a tanító hanem Isten küldötte. 

Külömbség.

Jézus, MÁria fia volt.. akkor nem lehet Isten.. ha meg Istennek vallod akkor nem hiszel az egy Istenben hanem mingyárt kettőben.

Ez az amit végülis a kereszténység csak körbe magyaráz és logikátlan az egész...nekem biztos...

Isten az Isten.. se nem láthatod, se nem hallhatod, se meg nem érintheted.

Egy halandónak nincsennek Isteni tulajdonságai... Jézus is egy közvetítő.. Istené.

Ha Jézust követed akkor megtagadod az Istent? Mintha Isten másodrendű lenne és Jézus az első... ez azért fura

előzmény:
    Tweety (75)
    2010-10-09  19:24
  2. 2010. október 9. 19:2475.

Húha de figyu, akkor itt van ám egy nagy logikai bukfenc!

Tehát Mohamed azt mondta: 

"Minden ember közül én vagyok legközelebb Mária fiához,és minden próféta testvér apai ágon,és köztem és közte (Jézus között) nem volt több próféta."

Mária fia Jézus Krisztus.

Jézus volt az, aki elhozta az emberek közé a legmagasabb rendű Isteni Törvényt, a Szeretet-törvényt.

Tehát Mohamed azt mondja, h Jézus halála óta ő, Mohamed az, aki a legközelebb van Jézushoz - vagyis Mohamednek is Jézus a Mestere!!! Mohamed is tulajdonképpen Jézus tanait hirdeti! Mohamed is pontosan ugyanarról beszél, mint Jézus!

Akkor meg hol itt a felülírás??? Mohamed is csak Jézus tanait ismételgeti! Ez nem felülírás, hanem ismétlés!

Tehát a Jézus által hirdetett Szeretet-törvényt az iszlám nem felülírja, hanem csak ISMÉTLI!

A keresztények közvetlenül Jézust követik, a muszlimok pedig Mohamedet, aki ugyancsak Jézust követte. Vagyis a keresztény és az iszlám tanítások valójában pontosan ugyanarról szólnak! Csak az iszlámban belép a képbe még egy közvetítő (Mohamed), aki azonban továbbra is a keresztény tanító (Jézus) tanait hirdeti.

Akkor hol itt a különbség????? :DDD

És megint egyetértek Houston-nal: a különbségek itt már csak a kicsinyes emberek találják ki és fújják fel. Mohamed is pontosan ugyanarról beszél, mint a 600 évvel korábban élt Mestere, csak max más szavakkal.

Mondom én, h köztünk több a hasonlóság, mint a különbség ;))) Csak sajnos sok a komplexusos kisember, aki körömszakadtáig ragaszkodik a saját kis igazához, és szerinte mindenki téved, aki másként gondolkozik, mint ő - miközben meg nem veszi észre, h a különböző tanítások alapvető lényege teljesen ugyanaz :D

Köszi szépen, h válaszoltál, így már sokkal tisztábban látom ezt a dolgot ;)

előzmény:
    Hadiyah (74)
    2010-10-09  18:08
  3. 2010. október 9. 18:0874.

ohh hát én leírtam, akkor valszínű nem érthetően :-)

Az emberiség történelmének során a vallások,amelyek közül a legelső Ádámnak nyilatkoztatott ki,lényegüket tekintve azonosak voltak.

A megfigyelhető változások kizárólag a társadalmi törvényekre korlátozódtak,mivel az emberi közösségek változtak.

Ezek a változások nem érintették a hit lényegét.

Na, szóvan minazok a vallások amelyek Ádám és Mohammad az Utolsó próféta ideje között lettek kinyilatkoztatva az emberiségnek,lényegükben ugyanazok.

Ezért mondta azt Allah küldötte:

"Minden ember közül én vagyok legközelebb Mária fiához,és minden próféta testvér apai ágon,és köztem és közte (Jézus között) nem volt több próféta.

Ezért nem helyes azt gondolni hogy a KOrán kizárólag a Koránra korlátozódik,mivel magában foglal minden korábbi vallást is,amelyet a Mindenható Allah kinyilatkoztatott. Természetesn ezalatt csak az eredeti,emberi beavatkozás nélküli vallásokról van szó.

Tehát az iszlám vallás,amely folyamatosan lett kinyilatkoztatva, Ádámtól, Mohammad prófétáig, miközben folyamatosan tökéletesedett és az Áldott Koránban nyerte el végső formáját.

előzmény:
    Tweety (70)
    2010-10-09  16:45
  4. Torolt_felhasznalo_176444
    Torolt_felhasznalo_176444
    2010. október 9. 16:4973.
    ez a kerdes felteves csak a beszelgetes/vita vegett volt!
    előzmény:
    Tweety (71)
    2010-10-09  16:46
  5. Torolt_felhasznalo_176444
    2010. október 9. 16:4872.

.Nem imádkoznak,Jézushoz,Kereszthez,fűhöz,fához bokorhoz

hat tudod...talan kellene MINDNYAJUNKNAK vallastol fuggetlenul.

mint valamikor az indianok tettek!

BECSULTEK, TISZTELTEK a kornyezetuket. 

es mi van ma???

rombolunk, irtunk, vagunk, pusztitunk!

a FOLD pedig tiltakozik!!!!!!!!!!!!

---------

meg a vallassal kapcsoltban, hogy mennyire EMBERI!

volt egy kolleganom, mormon...par eve tortent, eskuvore keszultek, behozott egy konyvet az amerikai TEMPLE kepekkel... 

csodas, mint Europaban, igazi epiteszeti remekek... 

mondom neki hogy elmegyek megnezlek, jo alkalom hogy a los angelesi Temple-t lassam.

Erre fel o nagy keppel: te oda nem mehetsz be!

szam tatva maradt...

kerdem miert?

mert ahhoz a mormon vallasban megfelelo fokon kell legyel.. (akarmit is jelent ez) 

vannak nekik lepten nyomon persze imahazak, ahova MINDENKIT szeretttel varnak... 

no szoval, erre megint ugy gondoltam... csodas EPULET.. EMBER ALKOTTA.. EMBERI KEZ EPITETTE, ISTENI AJANDEK hogy ember ILYET tud epiteni. DE HOGY EMBER MEGMONDJA KI MEHET BE????????????

latod, mikor en megallok egy csodas tobb EZER EVES FA ALATT.. (Califronia Redwood erdoje) akkor AZ igazabol Isten haza! AZT Isten teremtette... MERT EMBER MEG OLYAT NEM TUDOTT!

Szoval, egy szonak is szaz a vege: mindent ami el Isten teremtett...ezen az alapon igazuk volt az indianoknak !!!!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_959081 (63)
    2010-10-09  10:38
  6. 2010. október 9. 16:4671.

Szia Houston,

én is éppen így gondolom, ahogy te, úgyhogy miért akarnék vitázni veled erről? ;)

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176444 (69)
    2010-10-09  16:38
  7. 2010. október 9. 16:4570.

Oké, én ezt értem, és ez tökjó :)

Én még arra lennék kíváncsi, h pontosan melyik az a tanítás a Koránban, amely képes felülírni az Evangéliumok Szeretet-törvényét?

El tudnád mondani? Komolyan érdekelne, mert mi úgy tanultuk, h a Szeret-törvény a legmagasabb rendű Isteni Törvény, amelyet már semmilyen más tanítás nem képes felülírni.

Köszi, ha válaszolsz :)

előzmény:
    Hadiyah (68)
    2010-10-09  16:07
  8. Torolt_felhasznalo_176444
    2010. október 9. 16:3869.

azert lassan kialakul am a kep hogy hogy is van az hogy melyik a "jobb" Isten!

tudod, EZ mar, szerintem ANNYIRA EMBERI! 

erted mit mondok? 

sot, ragozom: gyermekded...

(az en jatekom szebbbbbb....az en anyukam jobbbbbbb....:)

es akkor megint csak mi jon ki belole:

mindenki FONOK akar lenni...es nem kis indian!

(en sajnos igy latom a kulonbozo vallasok kialakulasat)

nemhogy mar amit a te tanitod mond ugy legyen, meg oda adakozzanak, jojjenek hozzam... igaz ezt nem abc vallasnak hivjuk, hanem mondjuk xyz nek. es persze EZ az IGAZI... es amit en mondok AZ UGY VAN... )

Es ha meg ezt ragozzuk is akkor mi van?

az en "imahazam" korul kicsi a kert, de ha bebizonyitom hogy az en Istenem jobb...ide tobben jonnek, aztan majd elkezdjuk beszelgetni hogy mivel a mi Istenunk jobb...nekunk nagyobb kert jar...VEGYUK EL A TIED!

Aztan igy alakul ki nagyban a keresztes haboru... 

majd most a Jihad!

a tobbi............MESE HABBAL!

a HATALOM A LENYEG!

oly annyira, hogy EZERT ezrek haltak meg a tortenelem folyaman!!!!

mikozben, termeszetesen mindegyik "haboru" a "szeretet" neveben tortent..mert "jobbat akart annak akit ha annak nem tetszett..megolte"... jo mi?????????

naivan es gyermetegen irtam le...de probalj velem ez folott vitazni.

olyan egyszeru!

es sajnos igaz! 

előzmény:
    Tweety (67)
    2010-10-09  15:07
  9. 2010. október 9. 16:0768.

A tanítón?

Nekem Allah és Mohammad próféta a tanítóm :-)

Én nem mondom hogy ki milyen úton jár attól függetlenül hogy szerintem melyik a jó út, és melyik a tévelygés.

Én csak válaszolok a kérdésekre de próbállak meg fordítani semerre...akinek Allah a szívét megakarja nyitni az Iszlám előtt az úgyis úgy lesz :-)

Nekem nem az a feladatom hogy térítsék hanem hogy aki ismerni szeretné az iszlámot annak segítsek tudásom legjavát adva :-)

előzmény:
    Tweety (67)
    2010-10-09  15:07
  10. 2010. október 9. 15:0767.

Aha így már értem :)  Köszi a választ! ;)

Hiányérzetem volt Isten nélkül, egyszerűen úgy éreztem magam mint egy elárvult kisgyerek. De a keresztények tanításában nem találtam meg azt amit kerestem, szóval olvasgattam, kutakodtam... valahogy így találtam meg az iszlámot.

Ez tök érdekes, mert én pl megtaláltam a keresztény tanítások között, amit kerestem :) De hát nem vagyunk egyformák ugye ;)

Szerintem rengeteg múlik a tanító személyén is. Mert ugye amíg az ember nem ismeri a tanításokat, addig a tanítójára van "utalva", hiszen ő az, aki elmagyarázza neki a tanítások mélyebb értelmét. És olyankor nagyon nem mindegy, h az a tanító mit és hogyan magyaráz, vagyis hogy a tanító tudása és személyisége milyen fejlettségi szinten van.

Node ez egy másik téma :)

Semmi kétségem nincs,hogy nekem ez a legjobb.

Akkor szuper! Csak így tovább! ;)

Allah arab kifejezés Isten megnevezésére.

Na hát mondom én, h ugyanarról beszélünk, csak máshogy nevezzük! :D

A Korán,amely a Mindenható Allah Utolsó Könyve,eltörölte az előtte lévő kinyilatkoztatásokat. 

No akkor itt van a különbség. Mi ugyanis ezt másképp tanultunk. Mi úgy tanultuk, hogy a Jézusnak adott Evangéliumok tartalmazzák a legmagasabb rendű Isteni Törvényt, a Szeretet Törvényét, amelyet - lévén hogy ennél már NINCS magasabb rendű tanítás - már nem lehet felülírni.

Vagyis amely tanítások ez után keletkeztek, azok lehet, h jók és igazak, de nem magasabb rendűek (vagyis nem jobbak), mint a Szeretet Törvénye, mert az lehetetlen: a legmagasabb rendű Isteni Törvény fölött már nem állhat semmilyen más törvény.

Mi ezt így tanultuk.

Veled tényleg tökjó erről beszélgetni, mert te nem "szemellenzősen" látod ezt a dolgot, hanem nagyon árnyaltan :)

Nekem a te hozzáállásod sokkal szimpatikusabb, mint az, aki azt mondja, hogy "de csakis az az egyedüli üdvözítő út, ahogy ÉN élek és ahogy ÉN gondolom, ezért aki másképp él és másképp gondolkodik, mint én, az rossz úton jár, és nincs igaza".

Nekem az az elvem - és ha jól értem, neked is -, hogy mindenki abban a hitrendszerben legyen boldog és lehetőleg "jó ember", amelyik az ő számára a legmegfelelőbb, amelynek a tanításait a leginkább magáénak érzi.

A Dalai Láma is ezt mondta :) De tényleg! :D

Szóval: élni és élni hagyni ;)))

előzmény:
    Hadiyah (65)
    2010-10-09  13:20
  11. 2010. október 9. 13:5066.

Kedves Houston..

Allah ... Isten.... God egy van csakis egy...

Allah, Isten 

Allah arab kifejezés Isten megnevezésére. Az Allah kifejezést elsősorban az iszlám használja, de az arab anyanyelvű keresztények és zsidók is ezt a szót használják a bibliai Isten megjelölésére, a muzulmán és keresztény araboknak sincs más szavuk istenre, mint Allah.

Tehát Allah szó szerinti jelentése 'Az Isten '.

Ádámtól, az első embertől és prófétától fogva a Mindenható Allah parancsait és tiltásait kinyilatkoztatásában küldte el az emberiségnek,először lapok( tekercsek),majd később könyvek formájában,mivel ahogy a társadalom bővült,több kérdésben volt szükség az útmutatásra.

Négy nagy könyvet ismerünk:

A Tóra ( Taurat)

Zsoltárok ( Zabur )

Evangélium (Indzsíl) 

Korán.

A Mindenható Allah Ádámnak 10 lapot adott, Séthnek 50-et, Énoknak 30-at, Ábrahámnak 10-et.

Ami a nagyobb írásokat ileti,a Tóra- Mózesnek,a Zsoltárok Dávidnak,az Evangélium Jézusnak,a Korán pedig Mohammad prófétának a Világok Kegyelmének adatott.

A Korán,amely a Mindenható Allah Utolsó Könyve,eltörölte az előtte lévő kinyilatkoztatásokat. 

Na valahogy így :-)

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176444 (61)
    2010-10-09  01:01
  12. 2010. október 9. 13:2065.

Hát mint az emberek álltalában ugye kultúrálódnak ( már amelyik :D)

A hit mindíg is megvolt az életemben. Hiányérzetem volt Isten nélkül, egyszerűen úgy éreztem magam mint egy elárvult kisgyerek. De a keresztények tanításában nem találtam meg azt amit kerestem, szóval olvasgattam, kutakodtam... valahogy így találtam meg az iszlámot.

Az iszlámot nagyon komolyan elkezdtem tanúlni és ismerni...egy idő után meg rettentő hiányérzetem volt,mikor nem az iszlám körül voltam...

Négy éve kezdtem el tanúlni az iszlámot és két éve vagyok muszlimah 7amdolillah.

Semmi kétségem nincs,hogy nekem ez a legjobb.

Visszatekintve én sajnálom azt a lányt aki azelőtt voltam.

Nem tudnám egy napig sem elképzelni az életem az iszlám nélkül.

Hát valahogy így .... persze ez azért ennél összetettebb..

A lényeg,hogy nekem így teljes és jó az életem.. Allah és az iszlám biztonságos szeretében.

előzmény:
    Tweety (60)
    2010-10-08  21:37
  13. 2010. október 9. 11:5164.

Szia,

jelentemalássan, a keresztények is az Egy Istenben hisznek! Nálunk is az Egyistenhit a lényeg! :D

Mi sem fűzöh-fához imádkozunk, hanem Istenhez.

Sőt továbbmegyek: én a kereszténység református ágához tartozom, és nálunk nincs gyónás sem, azaz nincs közvetítő Isten és ember között.

Akkor most hol is van az az óóóriási nagy különbség a két vallás között? ;)

Tudod, vannak olyanok, akik szeretnek az apró különbségekre fókuszálni, és innen már csak egy lépés azt kijelenteni, hogy "az én vallásom/hitrendszerem - a különbségek fényében - JOBB, mint a tied".

És vannak olyanok, akik inkább arra összpontosítanak, ami közös a vallásokban, ami összeköt minket. Én pl ilyen vagyok ;)

Az emberek között egyébként is van már annyi különbség, minek azt tovább élezni? Inkább arra kellene figyelni szerintem, h mi az, ami közös, amelynek mentén együtt tudunk működni. Szerintem - éa még sokak szerint is - ez az élhető út, feltéve ha nem akarunk folyton háborúskodni egymással mindenféle lényegtelen ügyek miatt, és folyvást azt bizonygatni, h a mi hitrendszerünk miért is sokkal jobb, mint bárki másé.

Node ez az én véleményem. (És még jópár másik emberé is...)

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_959081 (63)
    2010-10-09  10:38
  14. Torolt_felhasznalo_959081
    Torolt_felhasznalo_959081
    2010. október 9. 10:3863.

Tudod az az óriási különbség van a hit és hit között,Hogy a Muszlimok Egyistenben hisznek.Nem a Szentháromságban.Nem imádkoznak,Jézushoz,Kereszthez,fűhöz,fához bokorhoz.Csak és kizárólag Istenhez.Nem embernek azaz papnak gyónunk.Nincs közvetitő.Ember és Isten között.

A lényeg az Egyistenhit. 

előzmény:
  15. 2010. október 9. 10:2762.

Hú hogy ezzel mennyire egyetértek!!!!! Én is teljesen így gondolom! :)

Szerintem ezt a legszebben Jézus foglalta össze 2000 évvel ezelőtt:

"Arról fogja megismerni a világ, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást."

Magyarul: akkor keresitek igazán a Teremtőt (és most mindegy, h a Teremtőt milyen néven hívjuk), ha SZERETITEK EGYMÁST, embertársaitokat!

Nem akkor, ha betartjátok a különböző ilyen-olyan vallási előírásokat, nem akkor, ha naponta 10x hangos énekszóval dicsőítitek a Teremtőt és hamut szórtok a fejetekre - ez mind csak körítés.

Aki a legfontosabb, a lényegi tanítást nem követi, az alapvetően nem érti a legmélyebb célt.

És hogy hogyan kell egymást szeretni? Jézus ezt is megmondta:

"Azt tedd másokkal, amit szeretnéd, hogy veled tegyenek" (- hogyha most te volnál abban a helyzetben, mint a másik).

Ez a lényeg. Ebben minden benne van. Ezt nem is kell már tovább ragozni :)

És én úgy látom, h MINDEN vallás valódi, lényegi tanítása, a magja ez a tanítás. Vagyis hogy "szeresd Istenedet, és szeresd embertársaidat". Ennyi :) Innentől kezdve olyan mindegy már, hogy ezt az Istent Istennek vagy Allahnak vagy minek hívjuk, nem? ;)

előzmény:
  16. Torolt_felhasznalo_176444
    2010. október 9. 01:0161.

igen, a kerdes jogos!

mivel en ugy gondolom hogy God....Isten....Allah...egy es ugyan az...

marpedig ha egy es ugyan az a szemely (aki uralkodik a vilagon) akkor miert kell vallasokat cserelni?

engem mar nagyon sokan at akartak keresztelni, MEG A KERESZTENY VALLASON BELUL IS!

ezert tudom hogy a vallas, mint olyan EMBERI HATALOMRA VALO TOREKVES!

szamomra a tapasztalat ezt hozta be!

aki atter Allahra...az ELHAGYJA ISTENT?

nagyon hulyen hangzik... hiszen ha egy es ugyan az, csak a neve mas? akkor hogy lehet elhagyni, es atterni egy "jobb"ra?????

sosem fogom megerteni!

mert pl rogton a kovetkezo gondolatom, ha egy Isten van, mindegy hogy hivjuk, miert akarja az Izlam a kereszteny vilagot atteriteni?

mert MAS, JOBB az Allah mint az Isten?

teljesen non-sense....

kozben meg mi itt koptatjuk a szankat, hogy melyik vallas jobb!

nagyon kicsinyes, emberi butasagnak tartom.

volt mar nekem hogy UJSZULETETT KERESZTENY (newborn christian) azt mondta, terjek at, mert a katolikus nem kereszteny!!!!

szoval sok sok butasag van a koztudatban, mikor vallasrol beszelunk. Ezert konnyu sok embert "brainwash'-olni...

enszerintem EGY ISTEN VAN, mindegy milyen neven hivjuk, ennelfogva ha te muszlima vagy, en meg kereszteny, a harmadik hindu, a negyedik budha...es mind tiszteletben tartjuk egymast, nem akarjuk egymast megolni, ATTERITENI , mivel hogy az o Istene jobb... akkor ha nem FOLDI HATALOMROL beszelnenk, igazabol melyseges bekeben es SZERETETBEN KENE HOGY ELJUNK... HISZEN EGY ISTENUNK VAN... annak vagyunk a gyermekei...

no de ugye a valosagban nem errol van szo!

tehat akkor mirol is beszelunk?

melyik Isten jobb????????????

előzmény:
    Tweety (60)
    2010-10-08  21:37
  17. 2010. október 8. 21:3760.

Köszi a választ! Gondoltam, h Egyiptomban élsz

Muszlim pedig azért lettem mert Allah ezt akarta...

Hú ez nagyon titokzatosan hangzik... de ezt mégis hogy hozta a tudomásodra? Bemondta a rádióban? Egyszer csak azzal ébredtél reggel, h ma márpedig muszlim leszel? Vagy hogy?

Azért kérdezek ennyit, mert nekem tök érdekes dolog ez, h miért érzi valaki az egyik vallást ennyire magához közelinek, amikor pedig az ő közegét-kultúráját egy másik vallás járja át mindenestül?

Szóval számomra nagyon érdekesek ezek a mozgatórugók  

előzmény:
    Hadiyah (56)
    2010-10-08  10:32
  18. 2010. október 8. 20:0959.

Hát igen. Én azt látom, h nagyon sok férfi (nem csak muszlimok, hanem mindenféle) feleségnek keres magának egy kedves-rendes-csendes lányt, aki majd otthon ül, elvégez minden házimunkát esténként meleg étellel vár, és nagylelkűen elnézi férje minden félrelépését, miközben a férjura meg agyba-főbe csajozik és mindenkivel megcsalja. Miért ne tehetné meg, ha ez így neki kényelmes, végtére is otthon várja őt az asszonyka, aki mindig készséges és sose hisztizik semmiért...

Még 1x mondom: NEM a muszlim férfiakról beszélek, hanem nagyon sok férfiról a világon, mindenféle vallásból. Ez személyiség kérdése. Ahogy az is személyiség kérdése a nőtől, h ő belemegy-e egy ilyen kapcsolatba, és ha igen, miért.

Szóval úgy látom, h megy itt nagyban az általánosítás mindkét oldalról :D :P

Szerintem sok muszlim (férfiak-nők egyaránt) meg van győződve róla, h minden nyugati nő k...rva.

A nyugatiak meg meg vannak győződve róla, h minden muszlim nőt rabszolgasorban tart a férje.

Pedig mindkét elgondolás hatalmas ostobaság. De hát ugye mi, emberek, szeretünk általánosítani, mert azt a legkönnyebb...

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_281609 (58)
    2010-10-08  16:26
  19. Torolt_felhasznalo_281609
    Torolt_felhasznalo_281609
    2010. október 8. 16:2658.

Tweety, nekünk tényleg egy rugóra jár az agyunk ebben a témában! :-)

szerintem sok (nem minden!) muszlim férfinak nagyon is tetszik az, h az európai-amerikai nők mennyivel többet "megmutatnak magukból" és "könnyebben kaphatók" (nem mind, de sokuk) a könnyű örömökre ;)

De hogy mindezt a saját nőiknek is megengedjék, no hát arról szó sem lehet! Az effajta szórakozás csakis a férfiak kiváltsága, az ő tulajdonuk (a muszlim nő) meg kussoljon :( 

Nekem legalábbis vhogy ez is lejön belőle.

Bizony hogy tetszik nekik, az internet kávézóban, ahova jártam, állandóan a pornóoldalakat böngészték. Még arra se vette némelyik a fáradságot, hogy bezárja, mielőtt odaültem a képernyő elé... No és nem véletlen a "dubajozás" fogalma sem, néhány erősebb gyomrú hazai celebhölgyike jól megszedte magát az arab pasik szexéhségén. Sajnos ennek vonzata aztán az általánosítás a másik oldalról, amikor minden európai nőt erkölcstelennek, és potenciális szex-prédának tekintenek, ha nincs tetőtől-talpig letakarva. 

Ja, és a túlkompenzáló betértekkel kapcsolatban is egyetértek!

előzmény:
    Tweety (51)
    2010-10-07  15:12
  20. Torolt_felhasznalo_176444
    2010. október 8. 15:3057.

Lehet hogy ez a kerdes vagy nagyon naiv, vagy "provokalo"...de azert megkerdezem, mert erdekel

mi a kulonbseg Allah es Isten kozott??????????

EZERT nem ertem akik vallast cserelnek... tenyleg!

előzmény:
    Hadiyah (56)
    2010-10-08  10:32
  21. 2010. október 8. 10:3256.

Igen eygiptomban vagánykodok

Muszlim pedig azért lettem mert Allah ezt akarta...azaz nem szerelem miatt meg fiú miatt..

Amikor én muszlim lettem nagyon még muszlimot se ismertem

Akkor találkoztam muszlimmal igazándiból amikor elmentem a mecsetbe, hogy kimondjam a tanúságételt és muszlim legyek:-)

És azóta is boldogan élek míg meg nem halok .

előzmény:
    Tweety (55)
    2010-10-08  00:07
  22. 2010. október 8. 00:0755.

Hát igen ez lenne a lényeg de az álltalánosítást nem lehet kikerülni.

Hát igen, az emberi elme már csak olyan, h mindenben az egyszerűsítésre meg a rendszerezésre törekszik. Így lehet ugye minél gyorsabban megismerni a körülvevő világot. Persze nagyon sokszor nem jön be az, amit elsőre gondoltunk valakiről (bár sokszor meg igen), de hát mindenki arra törekszik, h vmiféle rendszert tartson a fejében a dolgokról, személyekről stb.

Mondhatom én hogy nem vagyunk veszélyesek,meg hogy a muszlimok jó emberek, és az iszlám nem egyenlő a terrorizmussal... nem hiszi el nekem senki

Szerintem főleg azok látják árnyaltabban ezt a dolgot, akiknek volt/van már személyes tapasztalatuk muszlimokkal. Ha pl valaki személyesen ismer egy kedves, jószívű, segítőkész, jófej muszlimot (vagy többet), az már nem fogja elhinni, h minden muszlim terrorista, meg ilyenek. Csak hát ugye nincs mindenkinek ilyen személyes tapasztalata.

Én is ismerek személyesen 1 db muszlim srácot, és rettentő jó fej emberke, vicces, aranyos és csupaszív :DDD És tiszteletre méltó, ahogyan betartja a muszlim hagyományokat, még akkor is, ha rajta kívül nincs ott senki más muszlim, és akkor is, ha az neki pillanatnyilag kényelmetlen (mármint fizikailag, pl éhség, önmegtartóztatás stb). Szóval dicséretes az önuralma.

Én azt gondolom hogy soha nem lesz igazán megfelelő pérbeszéd a két fé között... ahogy a fekete sem lesz fehér.

Hááát igen... de ez mindig is így volt... és vszínű mindig is így lesz... az emberek már csak ilyenek :P

Én örülök az életemnek és annak hogy muszlim vagyok :-)

Nah ez a lényeg, akkor én is örülök :D

Azt megkérdezhetem, h hol laksz? Talán Egyiptomban?

És megkérdezhetem, h hogyan lettél muszlim? Mert gondolom, Magyarországon nőttél fel, gondolom, nem muszlim közegben. Jött egy nagy szerelem egy muszlim fiú alakjában, és az ő hatására? ;)

Csak azért kérdezem, mert tényleg érdekel :) Ha gondolod, priviben is megírhatod ;)

előzmény:
    Hadiyah (54)
    2010-10-07  20:34
  23. 2010. október 7. 20:3454.

Hát igen ez lenne a lényeg de az álltalánosítást nem lehet kikerülni.

Mondhatom én hogy nem vagyunk veszélyesek,meg hogy a muszlimok jó emberek, és az iszlám nem egyenlő a terrorizmussal... nem hiszi el nekem senki

Persze nem is kell

Én örülök az életemnek és annak hogy muszlim vagyok :-)

Más meg annak örül hogy nem az... hááátt ki hogy.

Ez pont olyan niqabbal vagy niqab nélkül is lehet valaki rossz ember.

Persze itt az azonosíthatóságról van szó.

Én azt gondolom hogy soha nem lesz igazán megfelelő pérbeszéd a két fé között... ahogy a fekete sem lesz fehér.

Talán az ilyen fajta topikok arra jók, hogy kommunikációra késztesse a két félt, ennek is megvan a maga jó és rossz oldala. 

De ha már egy ember is megismer minket és az iszlámot és nem elítélően nyilatkozik azután, nekem már megérte a beszélgetés :-)

Ez nem térítés vagy ilyesmi, de hiszem, hogy ha hagyjuk hogy megismerjenk minket akkor a nyugaton élő muszlimoknak könnyebb lehet a helyzetük :-)

Neked jó a hozzá állásod és ennek örülök

Kevés az olyan akivel veszekedés nélkü is ellenkező nézőpontokrol lehet beszélgetni:-)

előzmény:
    Tweety (53)
    2010-10-07  20:13
  24. 2010. október 7. 20:1353.

Igen a lényeg abban van könnyen kaphatóak.... nem is sokra becsülik őket.. mondjuk úy hogy semmire.

Feleségnek nem kellene nekik soha az is biztos.

Tudod, a könnyen kapható nőket nem csak a muszlim férfiak nem becsülik, hanem SENKI SEM. A nem muszlim férfiaknak is csak "annyit" jelentenek a könnyű nőcskék, feleségnek ők se ilyet keresnek.

És az NEM IGAZ, hogy minden egyes európai nő könnyen kapható lenne, csak mert járnak bulizni és nem hordanak kendőt. Ez legalább olyan buta általánosítás, mint amilyeneket ti kaptok néha. Érted ugye. Senki sem szereti, ha őt "általánosítják".

Már bocsika, de ezt "a nem muszlim nők mind k...rvák, és a férfiak semmire sem becsülik őket" mesét meg én hallom annyiszor, különösen muszlim nőktől, h már eléggé unom. Mert kb ez is ugyanakkora hazugság, mint hogy minden muszlim nőt elnyom a férje.

én csak remélni merem,hogy az európai nőknek is lesz annyi kiváltságuk és könnyebségük mint a muszlimáknak a férjük mellett.

Megint csak arra szeretnélek megkérni, hogy NE ÁLTALÁNOSÍTS. Vannak olyan párok mindenütt, akik egymást önzetlenül szeretik, tisztelik, becsülik és teljesen egyenlőként kezelik. És vannak olyanok is mindenütt, ahol az egyik fél elnyomja és semmire sem becsüli a másikat, a másik meg csak "rabszolgál". És ez teljesen független a vallástól: mindkettő előfordul a keresztények között is, ugyanúgy, ahogy a muszlimok, zsidók, ateisták között is. Ezt kellene már végre megérteni.

Egyetlen vallást vagy vallás gyakorlóit sem kellene a többinél jobbnak, többnek és követendőbbnek beállítani, mint a többit. Az ember értékét nem az adja, h milyen néven nevezi azt, akiben hisz. Szerintem.

előzmény:
    Hadiyah (52)
    2010-10-07  17:04
  25. 2010. október 7. 17:0452.

Igen a lényeg abban van könnyen kaphatóak.... nem is sokra becsülik őket.. mondjuk úy hogy semmire.

Feleségnek nem kellene nekik soha az is biztos.

Ez az a hatalmas tévedés,hogy a férfiak erőltetik rá a nőkre a niqabot vagy a kendőt álltalános.

A nők a niqabot maguk választják nem erőszakkal.

A kendőt pedig Allahért hordják nem a férfiak miatt.

Semmi köze nincs ehez a férfiaknak csakis a vallásnak.

Az meg nem úgy van ám hogy a nő meg kussoljon... én csak remélni merem,hogy az európai nőknek is lesz annyi kiváltságuk és könnyebségük mint a muszlimáknak a férjük mellett.

Persze a közhiedelem ezt soha nem fogja nekünk elhinni :-)

Amelyik kirakott mellű nő meg azt hiszi hogy a muszlim szeretője nézi valamire az gyorsan verje ki a fejéből....

előzmény:
    Tweety (51)
    2010-10-07  15:12

Címlap