Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A fotót megköszönöm.
Mi most csináltatjuk a gyerekszobabútort. Mikor megszülettek úgy gondoltam elég egy kiságy, polyázó és ruhásszekrény a szobába. Most, hogy a nagy 3 éves lesz, berendezzük a szobáját. Még a színt nem döntöttük el, pedig hétfőre (23.-ára) kéri az asztalos. Nem tudom melyik az a szín, amelyik sokáig megunhatatlan. Eddig rózsaszín árnyalatokban gondolkodtunk, most áttértünk a sárgára. Azt tudom pirosat nem szeretnék. De elötte persze festés is lesz. Lesz új ágya és már nagyot szeretnék venni. Kiváncsi vagyok a leesés gátlására.
Kialakítottunk neki egyfajta leesésgátlót, de én is ott vagyok elalvásig........ Majd lefotózom, hogy miként is oldottuk meg. De valószínűleg veszünk majd a Kikaba leesésgátlót.
Ne is mondd! Nekem is annyi dolgom lenne, de valahogy nincs erőm hozzá. Én is inkább itt koptatom a billentyűzetet, ahelyett, hogy rendbe dobnám a lakást a 20. átalakítás után. (Fél éve költöztünk, de még mindig nem találjuk igazán a helyünket) De most már végre olyan a gyerekszoba, amilyennek akartuk. A hálónkra is csak egy festés vár tavasszal. Csak a nappalival nem vagyok megelégedve......... Valahogy még mindig nem érzem úgy, hogy ok. De talán majd tavasszal el jön annak is az ideje.
Én így vagyok picurral, aki már nem is olyan pici, hiszen 1,5 éves. Ha véletlenül ott maradok egész éjszakára mellette, akkor másnap csupa lila folttal ébredek.
Kb. 2-3 hónapja rendes ágyban alszik, mert a rácsoságyikó nem volt neki akadály. Szó szerint kimászott belőlle. Én meg rettegtem, hogy összetöri magát. Egy kép a szabadulásról......
Mi egy szobában alszunk hárman, a kicsi száműzve van a saját szobájába. Nem akartam őket összerakni, a pici korán elalszik, hajnalban szopik, a nagy pedig ha valami nem tetszik neki ordít, mintha kínoznánk. Úgy gondoltam mindenkinek legyen saját szobája. Ha a kicsi leszokik a hajnali evésről, akkor megpróbálom összeengedni őket. Nagyon kiváncsi vagyok!!
Már a picit is kivetted a rácsos ágyból? Vagy nem is volt benne?
A nagy úgy mocorog éjszaka, hogy nagyon félek mikor esik le, de mivel mellette alszom nem tud leesni. Én viszont kapok rendesen. Mint aki egész éjszaka verekedett!
Éjszaka élem ki vágyamat és beszélgetek a neten. Ilyenkor senki nem zavar, gyerekek és a férj alszanak.
Nem tudok elaludni, mindig éjfél után fekszem le. Aztán ha kimerülök, akkor heti 1x lefekszem a gyerekekkel együtt, vagyis 21-től alszunk 7-8-ig. Utána ismét feltöltödve ülök a gép elött.
Te gyerköceid jó alvók? Járkáltok éjszaka? Mindenki saját ágyikójában alszik?
Szép jó reggelt!
Mit csinálsz ilyen késő éjszaka? Nem tudsz aludni? Én úgy bedöltem este az ágyba, hogy 11-kor már aludtam.
Úgy látom mára kihalt!!
Én itthon vagyok a 8-hónapos kisfiammal úgyhogy lesz időm benézni.
"Csak kitartó embereket várok! (Lehet, hogy nincs is ilyen?)"
Ááá, de kis rafi vagy!
Papírevés nálunk is volt. Nem lett tőle semmi baja. Igaz figyelni kell, hogy azért ne egyen sokat.
Hát nem tom, hogy mivel jártam jobban. Úgy tudom, hogy a császár sokkal lassabban gyógyul. Igaz nehéz volt mindkettővel, de nekem "csak" odalent volt seb és viszonylag gyorsan gyógyult. Igaz még időváltozáskor szurkál odalent. Igen még itthon vagyok a kicsivel. Majd júliusban megyek vissza dolgozni.
Jaj, jaj, jaj!
Hát nem lettem volna a helyedben! Jaj!
Engem mind a kettőnél császároztak. Túl nagyra sikerült növesztenem őket. Első: 4300, második 4660 gramm. Úgyhogy megúsztam egy 15 centis vágással, ami nagyon szépen összeforrt!
Te most még otthon vagy a kicsivel?
Nos próbálom röviden ecsetelni. Az első gyermekem elég nehezen jött össze, jó 4 év után. Ugyanilyen nehezen is született meg. Megindított szülésből jött a világra úgy, hogy 4x lassult a szívhangja és a doki már a fejem fölött tanakodott, hogy császár v. rendes szülés. Sajnos a császárnál lehet, hogy meghalt volna, így a doki úgy döntött, hogy gyorsan beforgatja a gyereket és szó szerint kinyomta belőllem. Ennek köszönhetően, mivel kirobbant - és nem szépen kicsusszant - a külső/belső méhszájam is sérült, valamint végbélig szakadtam. És közben volt egy ödémám is, ami szétrobbant a szülés következtében. Így a doki 1,5 órán keresztül plasztikázott. Ebből maradt vissza egy heg, aminek köszönhetően nem tűnt el a teljes méhszájam és így a végén orvosi segítséggel tudtam csak kinyomni a kisebbik lánykámat. (Orvos benyúlt a fájás alatt és tágított.)
Ennyi röviden. Remélem azért nem lett túl hosszú.