Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
köszi a választ! Férjem is volt bőrdokinál tegnap, de csak ecsetelőt kapott, gyógyszert nem. Szerintem kérdezz meg egy dokit, hogy kell-e Neked is szedned.
Aveas,
tényleg durva, hogy csak most hívtak vissza kontrollra!!!Talán az picit megnyugtat, hogy nem lehet nagy baj Nálad sem, mert amikor nálam is kiderült a HPV gyanú, akkor fennállt a lehetősége annak, hogy terhes vagyok, de azt mondta a dokim, hogy akkor sincs semmi baj, mert P2 mellett, ha csak 1 év múlva kezdjük el a kezelést, akkor sincs gáz, mert ez nem olyan gyors lefolyású dolog. Azért örültem, amikor kiderült, hogy nem vagyok terhes.
Orál. . . , hát igen. Sőt, valahol igazándiból még a gumióvszert sem írják biztosnak, sőt. . . Februárban lenne aktuális a következő szűrésem, de szerintem már januárban elmegyek, hogy mi a helyzet. Isopronosint kaptatok immunrendszert erősítendő? Érdemes felíratnom, ha nekem nem írtak fel?
Köszi, jobbulást mindenkinek!
lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Nem P2-vel nem ajánlja a doki a kistesót, hiszen az gyakorlatialg a legjobb citológiai eredmény (már ahogy hallottam dokiktól), hanem HPV vírussal nem ajánlja, akkor sem, ha mellette ilyen jó a rákszűrés eredménye, azaz P2. :)
Bolognese,
gratulálok!:)
Smith,
hol csinálták meg a DNS vizsgálatot a volt párodnak?
Sajnos elvileg mostmár Te is terjeszted ezt a vírust. Úgy olvastam, hogy orálissal is terjed.
Már irtam itt a fórumon P3-om volt és HPV müttötek augusztusban aztán szövettan ami rossz lett és utána voltam rákszűrésen és ma kaptam meg az erdményt.
Jelentem minden rendben és P2 P2 P2 P2 P2 P2 P2 P2 P2
Annyira örülök. Hát csak ennyit akartam irni. Puszi mindenkinek.
Korábban írtam ide, de egy ieig nem nézegettem a fórumot.
Volt páromnál kijött a DNS-vizsgálat eredménye, h ő is HPV-s, magas rákrizikójú fajta. Ezek szerint nekem is ez van. Elmentünk nődokihoz, elvégre ez közös probléma. Neki 80% esélye van, h fél év alatt meggyógyuljon, nekem "csak" járni kell a szűrésre, h időben észre vegyék, ha vmi kezdődne és esetleg műteni kellene. Ő kapott Isoprynosint, nem tudom, én írassak-e fel. . .
A nődoki urológushoz küldte, h az vizsgálja meg őt jobban.
Óvszer nem véd. . . ? Szóval, ha majd lesz újra vkim, akkor elkaphatja tőlem óvszerrel is? Orális szex útján is terjed? Vagy csak a "szokványos nemi aktussal", ahogy az orvos mondta?
Van, ahol már nem is használják a P1-P5 beosztást, éppen az ilyen félreértések miatt. Ezek a pontok ugyanis csak azt írják le, hogy mit lehet látni a mikroszkópban, nem pedig azt, hogy mennyire "súlyos" az illető állapota. A P3 csak annyit jelent, hogy a vizsgáló nem tudott dönteni, általában azért, mert valami (legtöbbször gyulladás) zavarta a vizsgálatot. Ha ismételten P3, akkor persze ki kell deríteni, mitől nem lehet biztos véleményt adni.
Ld. : Rákszűrés eredménye: P3 című topikban:
http://www. noklapja. hu/forumkifejt. php?forumid=20556&id=74
(szóközöket vedd ki!)
Én még sohasem írtam egyetlen fórumban sem, most regisztráltam. Teljesen kétségbe vagyok esve, muszáj valakinek elmondanom. Bár tudom, hogy ez a fórum nem kifejezetten ezzel a témával foglalkozik, de hátha tud nekem valaki mondani valami bíztatót.
Tegnap voltam a nőgyógyászomnál a citológia eredményemért - ami már 3-szor P0-s volt- most P3 lett. Nagyon megijedtem, legszívesebben elbőgtem volna magam, így semmit sem bírtam kérdezni a dokitól. Annyit mondott, hogy 3 hónap múlva menjek vissza megismételni és hogy nem kell feltétlenül betegnek tekinteni magam. Mi lesz ha megint P3 lesz? Mit jelent ez pontosan? Ha valaki tud segíteni írjon légyszi.
Köszönöm!
Jaaa, és jól sejtem, hogy orvos vagy?
Igaziból azért szomorodtam el, mert most szeretnénk kistesvért és azt mondta a dokim, hogy nem ajánlja HPV mellett. Így, hogy P2-em van, akkor sem. Ja, és nincs méhszájsebem, mert megvizsgált. Erről mi a véleményed?
Múltkor HPV gyanúm volt és akkor utánaolvastam a témának.
A férfiaknál sokszor nem látható szemmel, hogy hordozzák ezt a vírust, de állítólag a bőrgyógyász vagy az urológus tud olyan vizsgálatot végezni, amivel kimutatható. Több helyen is olvastam már (talán ezen a fórumon is), hogy ha a férfinél szemölcs formájában is látható, akkor az a nőknél általában nem rákkeltő hatású. A nődokim azt mondta, hogy nemcsak szexuális úton lehet elkapni, hanem a férfiaknál kézről is terjed. Nyilvános WC: bemegy egy HPV-és pasi, elvégzi a dolgát, felületesen kezet mos, megfogja a kilincset, utána megy rögtön a következő férfi, szintén megfogja a kilincset, utána végzi a dolgát és már el is kaphatta a vírust. Hazamegy megpuszilja az asszonyt és már ő is elkapta.
Az én kérdésem viszont az lenne, hogy ma megtudtam, hogy már nem csak HPV gyanúm van, hanem ténylegesen kimutatta a rákszűrés. A dokim viszont nem tenyészti ki, hogy melyik típus, merthogy túl drága eljárás és P2 mellett nem könnyen egyeznek bele! Ezen teljesen kiakadtam!!! Továbbpasszolt a szülészorvosomhoz a SOTE-ra, hogy mondjam el neki is a problémám, hátha ő kitenyészti!
Ez normális reakció? Nektek hol végezték el a kitenyésztést?
Előre is köszi a válaszokat!
Ja és a gyanúnál kaptam antibiotikumot, amit a páromnak is kellett szednie.
Amikor új orvoshoz mentem, (mert a többi tojt a problémáimra) akkor derült ki egy kolposzkópos vizsgálattal, hogy gáz van, az pedig hogy a HPV-nek ez a fajta vírustörzse, pedig csak műtét után a szövettani eredményből tudtuk meg. Ami aggaszt az az, hogy nem tudom, hogy bármikor visszafertőzödhetek-e, vagy hogy ez az egész hogy működik. Hiszen a páromon nem találtam semmi szemölcsöt, őt nem kell külsőleg és gyógyszerrel sem kezelni. De kérdem én, akkor mi rá a garancia, hogy nem fertőzzük-e oda-vissza egymást? Van-e valaki akinek condylomája volt, és a partnert kezelték, vagy mondtak-e vmit, hogy mit kell egy pasinál csinálni. . . .
da
Ja, és ráadásul a vadabb változatot szereztem be én is, az onkogén fajtát. Hiába volt Gynevac kúra, és az Isoprynosin is. Tud valaki valami jó ötletet mivel kellene még bepróbálkoznom?
Köszönöm a segítségeteket!
Köszönöm! Chou
Apró kis szemölcsökre azt mondta neki az orvos, h az idővel "lekopik" a hámréteggel, meg az ugye eléggé a felszínen van, nem úgy, mint esetleg nekünk.
Én egyáltalán nem értem ezt az egészet ugyanis még sohasem volt ilyenem. A volt barátom hívott fel - bár nem nagyon vagyunk beszélő viszonyban -, hogy ez a helyzet, nézessem meg magam, mert őt már lehet hogy műteni kell. Én előtte nem ismertem ezt a vírust, azt sem tudtam, hogy fiúkat nem lehet (?) műteni - úgyhogy rá sem kérdeztem, hogy mit és hogyan tudnak egy fiúnál műteni.
Nem értem én több orvosnál jártam a nögyógyász azt mondta a fiukból nem lehet kimutatni a HPV-t de ha van is neki akkor elmulik mert a virus nem szereti azt a közeget. A nökből ugye a rákszürésen derül ki. Az urologus azt mondta szintén nem lehet kimutatni a fiukból mert 100 fajtája is van és a 16-18-as okoz rákot és azt ugye DNS vizsgálattal mutatják ki a rákszürésen a nöknél. Én sem értem a fiut mivel müthetik és hogy vettek mintát azt meg végképp nem értem hogy kezelnek valakit vele mert akkor a nőket is tudnák kezelni. Bár olyanról több szakirodalmat is olvastam hogy van olyan fajtája a virusnak ami szemölcsös formában jelenik meg azt eltudom képzelni hogy azt a fiuknál észre veszik és esetleg valamivel ecsetelik. Engem müttötek HPV-vel vagyis a rákszürésem P3-as lett és ezért müttötek méhszájsebbel. Az orvosok nem is nagyon foglalkoznak a HPV virussal amig csak az van és rákszürés eredmény rendben csak fokozott figyelmet kérnek a rákszürésre 3-6 havonta el kell menni. Nekem például egyetlen egy orvos sem mondta soha hogy a páromat is ki kellene vizsgálni.
MÁS: exem elment bőrdokihoz, h HPV tesztet csináljanak, meg aztán, ha már ott volt, Clamydiát is. Mivel férfi, nem volt különösebb indoka (papír, lelet. . . ), fizetnie kellett, 15 000-et. . . . Kicsit belesápadtam. De ha neki jók a leletei, akkor megnyugodhatok én is, ellenkező esetben újabb vizsgálat nálam.
Most olvastam, hogy az előző hozzászólás nem nekem szólt. Ezért volt nekem olyan furi, amit írtál. Na mindegy azért válaszoltam.
Aranyos vagy. Lehet, hogy egy kicsit félreérthetően írtam le a dolgokat, de nem engem kell megműteni, hanem a volt barátomat. Amúgy jövő héten megyek a dokihoz (ma nem tudok sajna). Ha valami kétségem van majd írok. És köszi.
Múlt hétfőn gomba miatt mentem nődokihoz, magánhoz, mert amúgy is esedékes volt az éves rákszűrés stb.
Erre mi történik? Kenet: no gomba, de van HPV. . . , amiről korábban csak elvétve hallottam. . . Amúgy P2 az eredmény, februárban megyek újabb szűrésre. Volt barátomat is azt hiszem, elküldöm dokihoz (vagyok vele olyan viszonyban, hogy ezt meg tudjuk beszélni, ahogy anno a gombát).
Ha nem lenne olyan hosszú az orvosi, esküszöm, jelentkeznék újra és nőgyógyásznak mennék. . . , hogy segíthessek a bajtársaimon (és magamon:-)))
Mivel indokolta ezt? Ennyire rossz állapotban van a méhszájad? Többszöri vizsgálat is megerősítette a sejteleváltozást?
Pontosan érdeklődj utána a dokidnál, esetleg kérdezz rá másik orvosnál is, nem muszáj mindent rögtön sebészi úton megoldani. . .
És nyugodj meg, engem is mindenáron meg akartak műteni, aztán most kop-kop-kop már két leletem is teljesen negatív lett!
Ha szükséged van rá, írj bátran, és megadom a nőgyógyászom számát, aki segített meggyógyulni.
Ne aggódj! Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok. . .
Egyébként meg az az orvos, aki ilyen esetben "szűkszavú" elmehet a jó büdös francba!!!
A múlt héten megcsinálták nálam a műtétet - conisatiot. - Abszolút nem fájt, 2 éjszakát kellett bent töltenem akórházban egyet előtte, egyet pedig a műtét után.
Tegnap kivették a csövet - az sem fájt.
És elmondhatom, hogy remekül vagyok egy hét múlva jön a szövettani eredményem meg.
Szóval, most meg ezen izgulok.
Én nem tudom mi ez a HPV vírus, de képzeljétek el, hogy 1 hete felhívott a volt barátom - akivel 5 évig voltam együtt és már 9 hónapja szakítottunk -, hogy most volt dokinál és HPV vírusa van és hogy én is menjek el orvoshoz. (Azt modta, hogy őt már lehet hogy műteni kell. ) Mindez a nyaralásunk kellős közepén (a jelenlegi párommal voltunk a Balcsin). Hát majdnem sírógörcsöt kaptam. Ráadásul most sem tudok elmenni a dokihoz, mert most van meg a mikulás. Ugyhogy csak jövő héten tudok menni, de már nagyon ideges vagyok. Szerintetek elkaphattam tőle 9 hónappal ezelőtt? Nagyon be vagyok rosálva!!!!