Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Debreceni kismamák 2012
Sziasztok!
Debreceni kismamás topikra kerestem rá a fórumok között,de csak nagyon régiek vannak.
Jó lenne újra indítani egyet.
Én 17 hetes kismama vagyok.
Szívesen beszélgetnék kismamákkal (elsősorban debreceniekkel),akik most várják első gyemeküket,mint én
Megoszthatnánk tapasztalatainkat,gondolatainkat,félelmeinket,ill. mindennapos dolgainkat.
Ha szívesen beszélgetnél te is,írj!
Szép napot
Sziasztok Anyukák!
Most én is egy közös levéllel válaszolok,mert mindenkinek külön-külön írni most sok lenne.
Anna és a betegsége:
Szerencsére Annácska már jobban van.Éjszaka már nem volt fenn olyan sokat.Nyugtalanul aludt ugyan és fel-fel sírt,de nem kellett vele éjszakázni és lázas sem volt.
Nekünk széklet mintát nem kellett vinni.Szombatig kell szednie a gyógyszereket és ha nem javulna,akkor természetesen vissza kell majd menni.
Költözés,házfelújítás:
Most ott tart a dolog,hogy szept.1.-ével eljöttünk az albérletből,mert már nem szerettük volna párhozamosan fizetni a hitellel együtt.
Akkor úgy állt a házunk,hogy a szobákba és a garázsba bepakoltuk a dolgainkat,mi pedig most átmenetileg Anyáéknál tartózkodunk.Bízunk benne,hogy esetleg a jövő hétvégén már át tudunk mi is menni véglegesen. Sajnos jobban elhúzódtak a dolgok,mint azt korábban gondoltuk.
Fűtés:
Mivel mi most itt vagyunk Anyáéknál és ez is kertes ház,egyénileg kapcsolhatjuk ki-be a fűtést,úgy hogy már itt is meleg van :)
Cipő:
Tegnap volt bent Anyósom és hozott Annának egy Elephanten kiscipőt.Igaz ez 20-as még most pillanatnyilag nem jó,de szerintem decemberre már tud majd benne járkálni.Tetszik egyébként,nagyon cuki :)
Meg hozott egy kis bársony cipőt,aminek a talpa gumis,de az sajnos kicsit passzoska.Még most egy pár napig hordhatja,aztán sajnos ezt is le kell tenni.
Gumitalpú zokni:
Aki vett ilyet,hol vette és mennyiért?
Engem is érdekelne.
Lábzsák a kocsira:
A hét elején én is elő akartam volna szedni,de sajnos kint van a háznál és oda nem tudok csak pikk-pakk kimenni,ha egyedül vagyok Annával,úgy hogy most még marad a takaró.Majd hétvégén megkeresem.
Szép napot mindenkinek!
Kata
Sziasztok!
Tünci, Jobbulást neked!
Nekünk sem volt bajunk a céklától, először nem nagyon ízlett Fanninak, de utána ette szépen :)
Én is próbálkoztam már a darabosabb kajával, de Fanni sem eszi. Öklendezik tőle. Sztem majd megérnek rá, én nem erőltetem még.
Nitta, nagyon ügyes Alíz, hogy már "sétálgat" ! :) És az is cuki lehetett hogy utánozott.
Képzeld, már Fanni is egyre többet beszélget. Mostanában a mama, nene, és a dede a sláger, ma pedig elkezdett lálá-zni :D
A ti babáitok szoktak hisztizni? Fanni mostanában nagyon akaratos, és ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, rögtön ordít. Főleg ha már álmos, vagy nyűgös, akkor csinálja. Szerintetek ez csak egy ilyen korszak, és majd kinövi, elmúlik? Nagyon remélem...
Szép estét!
Szia, Tünci!
Nekünk a céklával semmi gondunk nem volt. Én kb. 2 hete adtam neki először, de már bánom, hogy korábban nem vettem, mert nagyon ízlik neki, és tök könnyű elkészíteni. Én fogok neki mostmár gyakrabban adni. szerencsére mostmár van sütőtök is a piacokon, így már azt is el lehet itthon is készíteni.
a popsis lévő foltok lehetnek a fogzás miatt is, nem? Én úgy tudom, hogy olyankor erősebb a széklet, és jobban kicsípi a kis popót. :-(
jobbulást Nektek!
Anita
szia, Huncutka!
Nekem csak jó tapasztalataim vannak a szilárdabb ételekkel. Alíz már 8 hónaposan nagyon szépen ette, pedig még most kezd teljesen kibújni az első foga, és most 10 hónapos. Így sajnos nem tudok sok tippet adni Neked!
a bicajozás tényleg jó, mi is mentünk már vele egy párszor. Direkt dönthető ülést választottunk, hogy ha elalszik, akkor ne legyen gond. De így is néha nem tud elaludni, és akkor jön az üvöltés hazáig. Nekünk emiatt szóltak be, hogy "nem kell nekik csengő" Te vettél bukósisakot? hogy viseli a fején? Alíz utálja, és tolja lefelé, pedig én szeretném használni, mert csak biztonságosabb úgy.
Anita
szia, Enczy!
Szerencsére már nálunk is bekapcsolták tegnap a fűtést :-)
Én azért nem vártam tovább a cipővel, mert Alíz már nagyon sokat áll, és lépeget. Ha megyünk pl. a Fórumba, akkor simán kiveszem, és a babkocsiba vagy a lábamba kapszkodva álldogál, lépeget :-) És ha sétálunk, akkor is néha meg-megállunk egy kicsit, hogy a saját lábát is használja a babakocsi mellett. Nagyon tetszik neki.
Nekünk megvolt az első tudatos untánzós beszéd. :-) Egyik este mondtuk neki, hogy "gyere" menjünk fürödni. És erre ő is mondta, hogy "gyejje" olyan kis édes volt. azután ismét megpróbáltam mondani, hogy "Gyere", erre ő nagy mosolyogva ismét mondta :-) túlléptünk a "jo-jo"; ba-ba"; "ma-ma" szinten :-) Igaz azóta mást nem mondott, de ez nagyon cuki volt tőle :-)
Sziasztok!
Nem tűntem ám el, néha bekukkantottam olvasgatni, csak nem volt időm írni is :)
Kicsit lebetegedett Kinga, folyik az orra, meg köhög, láza szerencsére nincs, így nem vittem orvoshoz. A múltkor is jól teletömte antibiotikummal, így tanultam az esetből, és amíg nincs láza és jókedvű, megpróbálom magam csendességében gyógyítgatni. Tegnap vettünk neki Ambroxolt, folyamatosan használjuk az Aquamaris orrspray-t, meg szívjuk az orrát, mondanom sem kell, mennyire útálja :( De ugye muszály. Valószínűleg tőlünk kaphatta el, mi is köhécseltük múlt héten, rajta hétfőn jött ki. Idő közben egy hét különbséggel kibújt a két felső fogacskája, így négy foggal vigyorog bele a nagyvilágba :D Valószínű, hogy ez játszik közre, hogy néhány napja éjszaka nehezen alszik el. Nincs egy nyikja sem, csak ahogy lefektetjük a kiságyba, azonnal felül, és bámulja a tv-t :) Vagy ha kikapcsoljuk, akkor magyaráz. Egy hete felállt egyedül a kiságyban, de nem nagyon gyakorolja azóta sem. Ha egyszer-kétszer rájön, hogy fel akar állni, akkor biztos a hatalmas plüssmaci lesz az áldozat, ami persze pont akkor dől el, mikor leányzóm elégedett vigyorral nyugtázza, hogy sikerült felállnia. Persze ilyenkor a legfürgébb anyuka sem érne oda időben a szoba másik végéből, hogy időben elkapja zuhanyó csemetéjét. Már csak a koppanásra és a segélykérő sírásra értem oda, persze ez a sírás em tart tovább annál, mint ahogy felveszem. Persze, nem spirázom túl a dolgokat, nem kapom azonnal ölbe, hogy úristenmostmitörtént :) Elmagyarázom neki, hogy kopp volt, és próbálom felkészíteni rá, hogy mennyi ilyen lesz még, hiszen nehéz, vagy inkább lehetetlen elkerülni az ilyet.
Vettem neki vasárnap ezt a habtapit, vagy hogy hívják. Le kell tenni a földre, összerakni, mint egy kirakót. Vagyis kellene. Mert hogy az én gyerekem meg sem várja, míg összerakom, máris rástartol, és pillanatok alatt szét is szedi, hiszen minden egyes darabot külön kell megkóstolni :D Így most a szőnyegen van egy paplan, és egy vastag polár pléd, amin játszik. Vagyis egyre gyakrabban mellette játszik. Ugyanis ennek a habizének olyan varázsa van, hogy megpróbáltam tőle 2 méterre összerakni, és ez akkora inspirációt adott neki, hogy megindult négykézláb, és odamászott hozzám :) De az a mászás, valami haláli. Az egyik térdét rendesen a földre teszi, a másik lábát felemeli, a talpát teszi le, és így lök magán egyet-egyet :D Tehát ezt még tökéletesíteni kell.
Enczy! Nekünk is van olyan "talpas zoknink" én nagyon szeretem. Jól jön, főleg mostanában, hogy próbál lépkedni, ha fogjuk a kezét. Mi kaptunk még pár hónapja egy nike cipőcskét, meg egy kis csizmácskát. A cipő iszonyú kemény, tehát csak addig jó, míg nem lépked benne, és ha megyünk valahová, ráadjuk. A kis csizmával is ez a helyzet. Tegnap Tescoztunk, ha nem ötször rúgta le, egyszer sem :D Még nagy rá :)
A fűtés nekünk elég jó, főleg itt, a cserépkályha mellett :D Bár tegnap előtt sikerült 27 fokot csinálni, nagyon meleg volt. Este csak 23 volt, pont jó.
Mi újabban nem csak sétálunk, hanem bicajozunk is. Alíg vártam, hogy fel tudjunk szerelni egy ülést a biciklire. Nagyon élvezi a manóm. Néha csengetni sem kell, mert úgy kacarászik, meg visong, hogy mindenki meghallja, ha jövünk :D Az öltözködéssel én is bajlódom, egyrészt azért, mert nem tudom, mit adjak rá, másrészt meg útál öltözni. Bár melyik gyerek szereti, ha meg sem tud mozdulni :) Nálunk általában a következő a helyzet: body, harisnya, vastagabb nadrág, vékony hosszú ujjú pulcsi, vastagabb (általában cipzáras felső) és egy átmeneti kabát, vagy egy vastagabb polár kabátka. Meg persze a sapi, cipőcske.
Kaptunk 2 poncsót, de gőzöm sincs, azt hogy adjam rá. Mármint a kabátra nem fér, a helyett meg szerintem már hideg. És az egyiknek nincs ujja, tehát ha felemeli a kezét, kint a dereka, hasa. Tehát egyenlőre nem látom értelmét. Persze anyósom áradozik, hogy az milyen hasznos és jó dolog. Na, mindegy :D
Körkérdés :) Ki mikor kezdett/kezd el adni a babájánal szilárdabb, darabos hamit? Mi ugye 8,5 hónaposak vagyunk, nem nagon akarja elfogdni a darabosann kajcsit. Ha pl főzök valamit és a krumpli/répát egy kicsit darabosabban hagyom benne, öklendezik, pedig megmóztatja. Lassan kezdem adogatni a saját ennivalónkat is. Már turmixolni nem szeretném, mindenkitől azt hallom, ilyenkor már nem kell, meg rágjam meg én neki, és úgy adjam oda. Oké, de ebben a "taknyos" korszakban nem igazán akarok még plusz bacikat adni neki. A babapiskótát elcsócsálja, a kuki viszont felidegesíti :) Ugyanis hozzátapad a tenyeréhez, és akár hogy csapkodja a kezét, nem jön le. Imádnivaló, ahogy értetlenül néz rám, hogy most ilyenkor mi van :D
Néhány napja integet, ha mondjuk, hogy pápá, és integetünk neki :) Olyan édes, ahogy napról napra felfedezi a világot. És olyan hihetetlen, hogy még nemrég született, és már milyen nagy. Sokszor elmerengek, lepereg előttem a szülés, mintha tegnap lett volna, és mikor feleszmélek, ott kacag előttem egy 8,5 hónapos kész hölgy, és rájövök, hogy milyen gyorsan telnek a napok, hetek, és mire észbe kapunk, már egy éves, és szép lassan felcseperedik. Csak én hatódok meg ilyenkor, vagy Ti is? Most, ahogy bele-belepillantok a kiságyban alvó szépségre, teljesen elérzékenyülök :) Azt hittem, ekkorra már lezajlik az érzelgős korszak, de tévedtem :)
Húú, na, asszem enyi elég belőlem egy darabig. Ritkán jövök, de akkor kiadósan :D Mindenkinek szép hetet kívánok!
Sziasztok :)
Én is eltüntem egy kis időre, nálunk is zajlik az élet.
Laborba nem kellett mennetek? Már jobban vagytok?
Csak azért kérdezem mert nálunk is van valami de még nem tudok konkrétumot. Érdekes a dolog mert pont azóta van amiota egy napra itt hagytam Pancsit a nagyszülőkre, mivel céges nyári ünnepség volt két hete szombaton. Ez volt az első ilyen hosszu kihagyásom nála. Déli 10-től este 11 ig, de nagyon jó kislány volt, nem sirt. Másnap megkostoltuk a céklát. Nem tudom kinél hogy vált be, de nálunk nagyon kiverte a biztositékot. Hétfőn annyit ment a hasa szegénynek, és ha láttatok már piros kipattogzott babapopsit akkor Pancsinak olyan volt. Azon a héten végig olyan büdös hányás szagu és szo szerint nyálkás kakija volt, és tiszta hig. Közben sokat nyáladzik, láthatóan jön a felső foga. Az étvágya se a régi, sőt egy hónap alatt 20 grammot hizott :( Nem irtam el. Hogy a dolgoknak van e egymáshoz köze azt a jó ég tudja csak.Szoltam a doktornak, és hétfőn vittünk be székletmintát, holnapra lesz eredmény.Az az egy nyugtat hogy nagyon jó kedvő és jü a közérzete is. Néha sirdogál meg nyügős de hamar megnyugszik.
Ha jol emlékszem már volt itt másnak is ilyen vizsgálata, de nem emlékszem h mi lett az eredménye?
Közben megtörtént vasárnap a keresztelőnk is
Én meg jol lebetegedtem, de hál istennek Pancsi nem kapta el. Egy hete szedek antibiotikumot, már kezdem érezni a gyomromban hogy nagyon nem tesz jót, és sajna a tejem is ujra elapadt. Szegény kicsi lány meg szivná de nincs mit és ezért meg hisztizik.
Lenne egy kérdésem az alvással kapcsolatosan. Van akinek esetleg van még gondja vele? Vagy csak mi vagyunk iylen szerencsétlenek. Most kezdem érezni azt h mit rontottunk el. Hogy nem adtam neki cumit, igy nem tud cumisüvegből sem inni. Most ott tartunk h éjszaka rendszerint ha nem kel fel 5-6 szor hogy cicizzen akkor egyzser sem. Igy képtelenség a saját szobájában altatni mert nem birok ennyiszer felkelni hozzá. Sőt el se jutok odáig h az ágyába tegyem mert amint a cici kijön a szájáből bőg. Szó szerint este a cicivela szájában alszik el és azzal kel fel. Tudom h valamit nagyon elrontottam de nem tudom mit tegyek.
Cipő: voltam én más cipőt nézni, és nyugtáztam is hogy mit nem tudunk majd megvenni. Az biztos hogy használt cipőt nem vezsünk, de én nem tudom ki hogy van vele, mi nem fogunk tudni 10-15 ezer forintot kiadni egy téli cipőért amit hord pár hónapig. Ti hol láttatok 6-7 ezerért cipőket? Én a csapón voltam bennt a gyerekcipő boltban és ott horror árak vannak. Várhatóan Pancsi még nem áll fel ugyhogy addig mi kocsicipőzünk, most kaptunk is egyet a Tescoban vették, tök kis csajos és jó meleg és csak 2000 Ft volt. Persze ha feláll akkor az már más. Én néztem a Czinege cipőket is ott még elég barátságos árak vannak, de még nincs őszi téli kollekció.
Sziasztok!
Hogy vagytok!
Sita: elmúltak már a sírós napok? Nekünk is volt már ilyen, fogalmam sincs miért.
Kata: meggyógyult már Anna? És engem is érdekel a ház téma. :)
Mi szerencsére már teljesen jól vagyunk.
Köszi Nitta a cipő tippet, én is az elefantent néztem, de a d d step is jónak tűnik.
Ez engem is kiakasztott, hogy mennyire drágák, és kb 3 hónap alatt kinövi a bébi. :/
De ez van. Én végül úgy döntöttem, hogy még várok addig, amíg nem tud járni, addig úgysem veszem ki a babakocsiból, és sétáltatom a betonon, :) szóval egyenlőre elég egy meleg kocsicipő is. Majd télen már lehet veszünk neki kiscsizmát :) Bentre pedig kaptam egy tök jó tippet, lehet venni olyan meleg zoknit, aminek a talpa teljesen gumi, vagy szilikon, nem tudom, nem csúszik, nem is fázik fel, a talpának is jó, mert mezítláb van ugye, nem is drága, szóval olyat vettem.
Nálunk már van fűtés szerencsére, kb egy hete. Annyira jó, már majdnem megfagytam, Fannit se tudtam hogy öltöztessem.
Nem lehet kérni, hogy nálatok is kapcsolják be?
Ja igen, most hogy ilyen nagyon hideg lett, mennyire öltöztetitek fel a gyereket sétához ? Lábzsákot használtok már?
Huncutka! Hová tűntél mostanában? Remélem minden oké!
Üdv mindenkinek!
szia, Kata!
Jobban van már Anna? Szegényke. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki! Tényleg..már kérdezni akartam, hogyan álltok a házzal? Mikor tudtok költözni?
Én nem bántam meg ezt a cipőt. Habár először megijjedtem picit, mert amikor lábra állt benne, egyből le akart ülni, nem tudta egymás elé tenni a lábait...de már ügyesen hozzászokott, már mászni is tud benne. Biztosan minden babának furcsa az első igazi kinti cipőcske...
Nálatok van már fűtés? Nálunk még nincsen :-( Alíz jobban viseli, mit én pedig én sem vagyok túl fázós fajta.
Üdv
Anita
Szia Nitta!
Örömmel olvasom,hogy Alíz is milyen szépen fejlődik!
Érdekes ez a fogbújás dolog.Egyik babának már 4 hónaposan elkezd kijönni és olyan is van,aki majdcsak betölti az 1 évet mire kijön az első.Biztos genetika!
Anna is szokta már próbálgatni,hogy elengedi az ágyat vagy a játékos kosarát és úgy ácsorog és közben vigyorog,hogy mit csinál :) Cuki pofa :)
Ez a cipő téma is elég megosztó az Anyukák közt.Rákerestem azokra,amiket írtál.Szépek,aranyosak és biztos,hogy jó a lábuknak is,de azt tudom nehezen feldolgozni,hogy most veszek neki 6-7 eft-ért egy cipőt,amit kb. 2 hónap alatt kinő,aztán jöhet megint ugyanennyiért a következő.
Nem tudom,hogy mi lenne a jó.
Mi még kis szoba cipőcskét próbánánk neki venni,de ez se nagyon sikerül.Szélesebb a lábfeje és eddig még mindig kicsi lett amit vettünk.Igaz,hogy egyik vásárlásnál sem volt ott Anna,mondván,hogy biztos jó lesz a lábára!
Üdv: Kata
Sziasztok!
Annácska most szombaton töltötte a 9 hónapot.
Eddig szerencsésen elkerülték a betegségek,semmi baja nem volt.
Egészen mostanáig.Szombat óta megy a hasa,ma reggelre pedig belázasodott,úgy hogy felkerestük a háziorvosát.Valami vírusos nyavalya.Kapott antibiotikumot,meg probiotikumot is,hogy a bélrendszere magához térjen.Most alukál,bár elég nyugtalanul,gondolom,hogy megviseli most ez a dolog.Remélem ettől rosszabb nem lesz és mihamarabb megygyógyul!
Remélem a ti babócáitok jól vannak!
Kata
Hát én csak rontanám a kérdőív statisztikáját, szerencsére van munkahelyem, ahol visszavárnak. Sőt, a múlt héten behívott a főnököm, és már itthonról dolgozgatok. Egyelőre megpróbálok rendet tenni a káoszban, amit a kollégák felhalmoztak, mióta eljöttem, aztán még ilyen laza bedolgozás lesz. Úgyis minden netről megy nálunk a cégnél, úgyhogy simán tudom csinálni.
Bár most nagyon sok, amit rendbe kell hoznom, majd meg is mondom neki, hogy ennyire azért nem akarok belemélyedni a dolgokba, mert a gyerektől veszi el az időt, amit nem szeretnék. De azért jó tudni, hogy kellek a céghez.
Szia Nitta!
Én is erre gondolok, hogy nagyon fáradt, és azért ordít. Este mindig kínlódik, hogy aluldjon-e még egy fél órát vagy se, és ha nem alszik, akkor totál K.O. már a fürdésre. De hát hiába csitítgatom, ringatom, nem alszik el. Ölbe volt most is egész este, nyavalyog, de nem aludt el.
Gratulálok a fogacskához! :)
szia, Sita!
Nekünk is volt egy ordítós időszak....de az korábban volt olyan 1-2 hónaposan. Akkor nem volt elég az esti kajcsi, és amiatt sírt. Gyakrabban tettem cicire, és akkor nagyjából elmaradt a sírás. Neked mikor szokott sírni Marci? Van konkét napszak? alíz pl. még akkor ordít nagyon mosatnában is, ha nem tud valamiért elaludni, és csak szenved és szenved. Illetve a hidegforntot is megérezhetik, szerencsére ez nálunk nem jellemző.
Más
Fogacska
Bújik kifelé az első fogunk épp ideje volt már, mert hétfőn lesz 10 hónapos annyira nem viseli meg, pedig már szúr az egyik sarka :-) És eddig nyálazás téma sincsen túlságosan. Csak mindent dúg a szájába szegénykém...
Cipő
Én D.D. Step cipőt vettem neki. Ortopéd orvosok szerint teljesen jó, a gyógytornászunk is ajánlotta az Elefante mellett. Nem túl nehéz, már kezdi megszokni, és már ebben is fel tud állni. Jól hajlik a talpa, jól fogja a bokáját és természetesen bőr.
Már kezdi elengedni a kanapét, bútorokat, és olyan félelmetesen néz ki, ahogyan próbál egyensúlyozni, majd elkapja ismét a kis kapaszkodót...ezzel még várhatna egy kicsit. De okos, mert tök sokat akkor csinálja, amikor én is ott vagyok...biztosan tudja, hogy én úgyis vigyázok rá, és ilyenkor merészebben próbálkozik :-)
Szép napot mindenkinek!
Üdv
Anita
Sziasztok!
Remélem, mindenki jól van. Cípő témában még nem tudok segíteni, nekünk még csak mamuszunk van. :)
Viszont segítenétek ötletelni, hogy mi a franctól ordít már 3 napja egyhuzamban? Na, jó, éjszaka alszik. De ma elvittem a doktornénihez, hogy nézze már meg, hogy nincs-e valami szervi baja, de nincs. Írattam fel másfajta tápszert, mert mióta tápszerrel pótolgatok, azóta nagyon szenved a kakálással, olyan sűrű. A Humana 1-et írta fel, de kíváncsi leszek, mert eddig 0-t evett, és az 1 sűrűbb. Jól tudom? Van 2-es méretű cumink, azzal adjam neki? Gondolom akkor nehezebben is jön, mint a 0-ás tápszer.
Na de ezen kívül nem tudok rájönni, hogy mitől ordít egyfolytában. Van hogy ölben is ordít, hiába veszem fel megnyugtatni. De nem húzza a lábát, hogy fájna a hasa, nem tömködi a száját, hogy a foga fájna... nem csinál semmit csak ordít bele a nagyvilágba. Hiszti lenne, mert ölbe akar lenni? Unatkozik? A játékait kivégzi 2 perc alatt és ordít.
Kicsit idegesítő, de gondolom ez sem tart örökké... csak hát akkor is.
Szia Enczy!
Anyósom nemrég horgolt Annának egy mamuszfélét bentre,hogy nehogy megfázzon a járólapon mászkálva,de úgy vettük észre,hogy nem nagyon szereti a lábán.Vagy csak szokatlan?
Mindenestre nézni fogok neki valami kis zártabb benti cipőcskét.
Kintre még nem gondolkoztam ezen.
Most ha megyünk sétálni,akkor szintén egy kis vastagabb mamusz félét adok rá,olyankor megtűri a lábán.
Valamit mindenképp kell majd,mert lehet,hogy karácsonykor már sétálni fognak :)
De most hirtelen nem is tudom,hogy hanyas számú kell nekik?Vagy most csak ahány centi a talpa,olyan méretű cipőcske kell?Majd utána nézek.
Remélem,hogy most már teljesen meggyógyultatok.
Én egyébként Annának az innivalójába vagy C vitamin cseppet szoktam tenni vagy ha teát iszik,akkor abba egy nagyon kevés aszkorbinsavat.Megelőzésnek mindenképp jó,szerintem.
Üdv: Kata :)
Sziasztok!
Lenne egy körkérdésem:
Cipő téma. Ti milyen kiscipőt/csizmát fogtok venni a babátoknak? Most elsősorban őszre és télre gondolok.
Bentre adtok rá cipőt, mondjuk puhatalpút, vagy csak zokniban van?
Szerintetek télen, kintre, már totyogó babának mi a legjobb választás?
Én nézegettem a puhatalpú csizmákat (liliputi, pediped) de a hóban nem tudom mennyire lenne az meleg, és jó választás. Mondjuk a kiscipőjét bentre el tudom képzelni a hideg padlón, vagy már nyáron kintre is.
Kemény talpút sem javasolnak,kellene valami átmenet. Olvasgattam, sokféle márka van, csak hát tapasztalat nincs... Valakinek esetleg,ismerősi körben, vagy akárhogy? :) Vagy ti hogy gondolkodtok ilyen ügyben?
Én nem akarok gagyit venni, mert most fejlődik a lába,szeretném ha minden rendben lenne vele.
Remélem mindenki jól van!
Szép napot!
Enikő
Szia!
Mi nem nagyon lettünk betegek szerencsére, nekem folyt az orrom, és apa mondta hogy kezd fájni a torka, de szerencsére elmúlt, nem jött ki rajta.
Már Fanni is jól van, néha még kiporszívózom az orrát, de kutya baja. :)
Akkor jól sejtetted hogy nem tudnak majd segíteni a mammográfián. :/ Hátha segít a bepanthen.
Kata: Én is Jobbulást kívánok! :)
Szép napot mindenkinek!
szia, Enczy!
ezek szerint ti is beteg vagytok/voltatok. ti nem letteteg betegek, mármint Te és a Párod?
Alíz is hapcizott, folyt az orra, és el volt dugulva.Csüt. éjjel nagyon nehezen vette a levegőt, így én is elvittem péntek délután a dokihoz. Neki a torka rendebn volt, csak egy kis megfázás. De Apa és én egész hétvégére lebetegedtünk...még most is :-( Lufi a fejem, folyik az orrom, a torkom már nem fáj. Alíz már jól van, már péntek este szinte csak egy orrfolyás volt, de az is lecsökkent jól szombatra. Apát is teljesen kiütötte a betegség..nem tudom, hogy az Alíz betegsége volt-e, vagy a gyerekorvostól hoztunk haza vmit. Mindenesetre Alíznak szerencsére erősebb volt az immunrendszere, mint a miénk. Ő nem köhögött, nem volt lázas, és még nyűgös sem szerencsére. Csak kicsit többet aludt napközben.
A mammográfián semmit nem tudtak segíteni. Csak annyit mondtak, hogy minden rendben van, semmi elváltozás nincsen. Esetleg még egy bőrgyógyásznak megmutathatom, hátha vmi krém segítene a bimbó szétnyílás miatt. Most más helyen van a nyílás. Szerintem Alíz annyira erősen szívja, hogy már emiatt is "tönremegy" :-( Mindensetre kenegetm Bephanten-nel, ez most így jónak tűnik, mert enyhült a fájdalom.
Nektek jobbulást, remélem hamar meggyógyultok.
Üdv
Anita
szia, Kata!
Sejtettem, hogy ezért nem írsz mostanában, emlékeztem, hogy mondtad, szept-ben lesz a műtét. Gyors gyógyulást kívánok Neked, remélem hamar felépülsz!
Anita
Köszi szépen :)
Tudod,erre szokták azt mondani,hogy mindenkinek a maga gondja a legnagyobb és ez így is van!
Túlleszünk rajta,te is és én is :)
Sziasztok!
Most egy pár napig kimaradtam a fóruméletből,kórházban voltam.
Szerdán műtöttek pajzsmiriggyel és ma délelőtt jöttem haza.
Sajnos ki kellett venni az egészet,úgy hogy most már gyógyszert kell szednem,úgy néz ki,hogy életem végéig :(
Egyébként nem nagyon viselt meg,szerencsére Anna is nagyon jól elvolt nélkülem,a család nagyon ügyesen ellátta és babusgatta,nem szenvedett,hogy nem vagyok mellette.
Most még egy pár napig pihengetek,remélem,hogy minden rendben lesz.
Üdv: Kata
Szia!
Ha Anna megébred,megitatom,ringatom egy kicsit,odaadom a cumikát és már alszik is.
Szerencsére nagyon nem szokott megébredni.
Kata
Sziasztok!
Sita: Nekem is csak kézi mellszívóm van. Kölcsönözni nem lehet valahonnan, vagy már nem is kell?
Nitta: Mi volt a mammográfián? Tudtak segíteni valamit?
Képzeljétek mi meg lebetegedtünk :/
Éjszaka nagyon sírt Fanni, nyűgös volt, alig tudtuk megnyugtatni. Lázas is volt, folyt az orra. Azt hittem a foga miatt, de mivel köhintett is párat inkább elvittem reggel a dokihoz. És megfázás féle. Vírusos a kis torka, van 3 pici hólyag rajta :( szegénykém. De azt mondta a doki, hogy ezen minden gyerek átesik, bárkitől elkaphatta. Nem is írt fel csak orrsprayt, c vitamint, meg kalciumot. Meg ha lázas, nurophen. De szerencsére reggel már nem volt lázas, csak az orra folyik, a kedve is jó, úgyhogy remélem ilyen jól fogja viselni. Elvileg 2-3 nap alatt lemegy a betegség.
Remélem ti jól vagytok!
Szép napot!
Enikő