Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mit fözzek holnap?

Torolt_felhasznalo_282287
Torolt_felhasznalo_282287
Létrehozva: 2002. október 5. 12:33
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2012. június 21. 21:41177451.

Szia Zsuzsanca!

Sajnos nem ott, az Alpok mögött, Váctól 688 km-re... De kiváncsivá tettél ezzel a jó névvel, meg is néztem, nézd mit  találtam a gugliban róla. 

Ha van még pár jó tipped, biztos sokan örülnének neki itt is! 

előzmény:
    zsuzsanca (177449)
    2012-06-21  19:49
  2. 2012. június 21. 21:38177450.

Sziasztok!

Tegnap egy nagyon finom töltött csirkemellet csináltam, megkóstoltam melegen úgy is jó volt, de ma hidegen is nagyon ízlett.

Készült hozzá egy édesköménye uborkasaláta is, mindkettőt nagyon ajánlom nyárra!

MPiggy, nagyon sokat dolgozhattál ezzel a fogadással, de biztos nagy sikere is volt!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)

3. 2012. június 21. 19:49177449.

Szia Panama !

Ez a fotó csak nem a Váci Pokol csárdában készült ??? Régen voltunk ott, aztán elárasztotta a nagy árvíz, majd bezárt hogy majd renoválják. Ott voltak ős-gesztenyefák a kerthelyiségben.  

előzmény:
    panama (177440)
    2012-06-20  09:25
  4. 2012. június 21. 18:56177448.

Napokig se kopni se nyelni nem tudott az nlc, meg a szamitogepemet is lefagyasztotta, nemhogy irni tudtam volna. Olvasni meg csak-csak, bar csigalassusaggal mozgott az oldal le-fol, ahogy kedve tartotta.Most komoly javulas jelei lathatok.

Olvastam legutolso beirasaidban milyen kemeny dietas megszoritasokat alkalmazol- gluten mentes , tejnelkuli? Milyen meggondolasbol? Azaz miert van ra szukseg? sajat elhatarozas, orvosi tanacs vagy  tapasztalat indokolja?

Ez igy roppant nehez lesz.

Irod, hogy tejet probalsz eloallitani novenyi alapanyagokbol. Miert nem jo a keszen kaphato rizstej, mandulatej, szojatej?? Sokfele produktum kaphato aminek szoja az alapja-sajt es fagylalt beleertve. Kozepso lanykam mar evek ota azokat fogyasztja.

Ha nem is ugyanolyanok mint a valodi, de megfelelnek a dietas kovetelmenyeknek-vagy megsem?

Ha en arra kenyszerulnek, hogy hatat forditsak a tejkeszitmenyeknek, inkabb massal probalnam a hianyat betolteni- a gyumolcslevek, zoldsegturmixok teruleterol...

Persze te biztosan tudod mit miert, de rengeteg bajlodasnak tunik.

Kozben megvolt nalunk a vendegeskedes- a nagytiszteletu kanadai-magyar nagykovet latogatasa alkalmabol nalunk gyult ossze a maroknyi magyar kolonia. Eloadtam a szokasos hidegbufet, talan kicsit tulmeretezve, dehat sosem tudja az ember mennyi fogy, mi a nepszeru . Ropke ket napot toltottem a konyhaban elotte...hm.Minden elozetes szandekom ellenere megsem keszitettem fotokat a talakrol-kicsiket furcsan nezett volna ki, hogy a vendegek mellett fenykepezogeppel pattogok...

Talalas elott meg nem volt ra ido vagy energia, ot perccel "nyitas" elott sikerult rendbe rakni a konyhat. hiaba a sok elozetes munka, a salatakat megis csak az utolso percben kell osszerakni! A kokarda szineben pompazo TERVEZETT paradicsom-mozzarella-bazsalikom salata nem is keszult el, amit magamban nagyon bantam...

Baratnom jott segiteni, aztan neki csomagoltam ossze a sok maradekot

előzmény:
    ancsa21 (177445)
    2012-06-21  05:12
  5. 2012. június 21. 05:23177447.

És bár tegnap alig voltam itthon, de a lassúfőzőnek köszönhetően, kisérletezthettem egyet. Úgy néz ki, hogy kismennyiségű sajtot már befogad a szervezetem, de olyan mennyiségű, laktózmentes tejből készült joghurtot, mint amit a napokban  benyomtam, már nem. Ezért vissza kellett lépni az alapkőre, újra növényi tej házi készitése, kipróbálása.

Még nem olyan, mint bolti társa, főleg szinre nem, de izre már rendesen megközeliti. Több ötletet elolvastam az interneten, abból készitettem a magam megoldását, ami nem azonos egyikkel sem.

Házikészitésű rizstej – ancsa21

3/4 csésze barnarizs (ennyi volt itthon)

1/2 maroknyi fehérre tisztitott mandula

7 csésze viz

4-5 szem kardamom mag, ollóval szétnyisszantva

1 szűk evőkanál canola olaj (tejzsirnak... :-)

1/2 evőkanál méz (tejcukornak :-)

Egy csipet só.

Ezeket feltettem a lassúfőzőbe. Kb 2 percnyi munka.

Az első 2 órára „Magas” hőfokra, majd az utolsó 3 órára „Alacsony” hőfokra állitottam be a főzőt. Majd mindkét esetben elmentem otthonról. A végén hagytam kicsit meghűlni, majd adagonként összeturmixoltam az egészet, s utána leszűrtem minden egyes adagot. Ez kb 15 perces melóval járt.

Az eredmény kb 1.5 liter, izre nagyon kellemes, sűrű ital lett. (Bár utána kellett sóznom, hogy igazán jó legyen. Legközelebb jóval több sót teszek bele.) Úgy néz ki, hogy ahogy tovább áll, úgy lesz sűrűbb. Majd higitgatom. 

Valami olyasmi szinárnyalata van, mint mikor a tejhez keverünk néhány csepp kávét. 

----------------------

Most éppen azzal kisérletezem, hogy kókusztejjel összeöntve joghurtot készitsek belőle. Egyelőre nem látszik túl sikeresnek az ötlet... 

előzmény:

6. 2012. június 21. 05:14177446.

Khmm... helyesen: " meg szoktad szenvedni"...

A saját hibámról jutott eszembe, vettétek észre, hogy milyen sokan, és mennyire helytelenül használják az igekötős szavainkat? Le fed, meg pakol, el megy... stb... Az utóbbi évtizedekben borzasztóan tanithatták a nyelvtant...

előzmény:
    ancsa21 (177445)
    2012-06-21  05:12
  7. 2012. június 21. 05:12177445.

De jó hogy te is előkeveredtél Panama :-)) Azért a hatalmas gesztenyefás nyári étteremért meg, irigy, irigy, és irigy :-)) Nem is csoda, hogy szerettek odabicajozni! Húsz perc pedálozás pedig a legideálisabb mennyiség! Ennyi idő alatt az ember ippeg csak észleli, hogy nyomja a pedált, de már meg is érkezett :-)) 

Te, én még soha nem hallottam curryszószos kolbászról!! Pedig volt már egy-két currys étel az életemben! Elmondanád, hogy kb milyen is? Mondjuk, hogy az indiai féle, vagy miféle? Hmmm currys kolbász... Jól hangzik :-)) Az utcabálról majd kérünk képeket ám!

Látom, nem csak engem izgat ez a Liventa féle pottyantós, Pintyőke! Csak amig te meg is csináltad már, én még csak a hümmögés folyamatban vagyok. Vagyis, hümmmmhümmm, meg kéne csinálni folyamatban :-)) Most tőkfözelék ügyben rendben vagyok, a múltkor annyira beettem belőle, hogy egy darabig biztos nem fogok annyira rásajdulni, mint az itteni lányoknak köszönhetően rásajdultam az elmúlt időben :-))

Emlékszem ám Kaleva, hogy mennyire megszoktad szenvedni a hőséget a lakásodban. Ha nincs az embernek hova menekülnie előle, az nagyon meg tudja viselni. Tudom, hogy otthon furán hangzik, de azt javallom, hogy forró teát, ha lehet zöldteát, de akár csak mezei forró vizet igyál! Sokat. A forró lé ugyanis hosszútávon segiti hűteni a testünket. A jeges ital néhány percig valóban hat, meg irtó jól is esik az embernek, de aztan rögvest veri is ki a viz az embert. (Ezzel együtt már nekem is több adag lefagyaszott gyümölcs figyel ki a fagyasztóból, arra várva, hogy mikor csinálok belőlük valamiféle gyümölcsturmixot. Nos, elég sűrűn ;-))

Vigasznak már csak annyit a melegtől szenvedőknek,  hogy az a hőmérséklet, amire otthon riasztást adtak ki, az még bőven alatta van annak, amiben mi errefelé mindennap élünk ;-)) 

Oh, cukkini Liventa... Ezt kár volt emlitened. Ugyanis valamelyik nap találtam az egyik boltban néhány határozottan nyeszlettet, aranyárban... Talán itthon kéne nevelnem. De sajnos én nem a zöldujjúak közé tartozom.

---------------

Két turmix az elmúlt napokból, kedvcsinálónak :-)), meg egy ötlet:

A mezei főtt kukoricát megsóztam, bevajaztam, majd jól megszórtam parmezánnal. Valami  nagyon jó lett :-))

előzmény:
    panama (177440)
    2012-06-20  09:25
  8. 2012. június 20. 12:39177444.
    Köszönöm, én Oliva receptje szerint szoktam, az nagyon bevált, és isteni finom! 
    előzmény:
    panama (177443)
    2012-06-20  12:12
  9. 2012. június 20. 12:12177443.

Liventa!!!!!!! Kérek szépen kaprot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A posta után még elkerekeztem a zöldségeshez is, kapor ügyileg, mert az nem marad meg a kertemben. Erre nem volt. Hoztam haza mégis epret, vagy 2,5 kg-t, délután ha nagy zuhé lesz, befözöm. 2:1 cukrom van még hozzá elég, citrom is volt itthon. A család csak minden féle "schickimicki" nélkül eszi, se lavendula, se pezsgö (dekár) ne kerüljön bele....

Most olyan kedvem lenne nekem is a kapros-tökfözelékhez!

Tök még nincs nálunk, csak cukkini. De abból is jó lenne.

Elkészült a gazpacho, már hüüüüüül. Vágtam bele egy nagy csokor petrust is.

Kaleva, nincs kedved hozzá? Biztos van otthon minden hozzá. Tavaly már leirtam, én hogyan készitem, ha kell, megint szivesen irom mindenkinek. 

előzmény:
    liventa (177442)
    2012-06-20  11:18
  10. 2012. június 20. 11:18177442.

Évám, én balga tegnap azt hittem, mára is van ebédem -- de nem! Még tegnap bazinagy kertlocsolás után úgy éreztem, hogy sürgősen be kell falnom az -- ahogy mondod -- jó hideg, jó kapros maradék tökfőzelékemet (lábasból fakanállal... ) ---- mert megérdemeltem!

Remélem virágzó cukkíni-"ültetvényem" bőven fog teremni, mert rengeteg kaprom nőtt az idén. Uborkát vennem kell, de a kovászoláshoz is rengeteg kapor fogy (vasárnap a Nagyfaluból hazaesve kb. 10 db istenire sikerült hideg koviubival üdítettem magam, csak úgy magában).

Megyek is le valami ehetőt keresni -- az alsó lakásban legalább igen kellemetes 20-22 fok a hőmérséklet. 

előzmény:
    kaleva (177441)
    2012-06-20  10:11
  11. 2012. június 20. 10:11177441.

Szervusztok!

Olivka, ez a borsós csirke nagyon tetszik! Mentettem!

Én mostanában szinte semmit sem főzök, amit meg igen, az nem izgalmas.

Pintyőke, szép a rózsád és a süti is biztos finom.

Ancsa, most ebben a melegben bármilyen szmötyit megeinnék-ennék, jól behűtve, csak tegye elém valaki... 

Panama, a söröd és halad is jöhet, csak ne kelljen kimennem érte ebbe a szaharai forróságba! (ez most nem sírás!) 

Lizaaaa! Mindezeket elcserélném a te jó hideg kapros tökfőzelékedre, nem kell rá semmi, csak sok legyen! 

előzmény:
    Oliva_ (177436)
    2012-06-19  16:17
  12. 2012. június 20. 09:25177440.

Ancsa, kösz a korrepetálást, végre én is átállitottam ezt a ramaty szürke szint. 

Ha az NCL készitöi  megnéztek volna másik PROFI oldalakat, talán nem sikerült volna ilyenre az új beállitásuk

Hoztam még két képet vasárnapról ===== >>>> 

Hétfön tejszines meggyleves volt, utána túrógombóc (nem saját gyártmány) friss eperszósszal. Tegnap a kedvecemet föztem: tolltészta megfözve, viz leöntve, összekeverés oliva olajjal. Apróra vágot paradicsomot bele, só, bors, fokhagyma. Mielött tálaltam mozarella darabkákkal összekeverve. En még raktam a tányéromra vágott kaprot is   

Holnap spárga lesz, még jun. 24-én ehetö, még nem tudom mivel. Megint szalmák vagyunk, ilyenkor lehet :DDDD 

előzmény:
    ancsa21 (177423)
    2012-06-17  14:22
  13. 2012. június 20. 08:27177439.

Jó Reggelt!

Pintyöke, aranyosak ezek a kiscsibék meg libák! Igazad van, milyen jó, ha az emberlánya tudja, honnan van a kaja. Szép lett a sütid is. Bár én nem szeretem az epret "sülve", csak nyersen, de ezt megkóstoltam volna! 

Ancsa, a sörkert jó 20 percre van tölünk biciglivel. Külön ránéztem az órámra, hogy meg tudjam neked irni. Roston sült halat ettem, de igen sokan voltak, a vacsora után már tekertünk is visszafelé. Erthetö, a jó idö, meg az esti foci kicsalt sok mindenkit oda. Szép árnyas helyen van, sok nagy gesztenyefával, szeretünk nyáron oda betérni. A hétvégén nem volt fözés, vasárnap az emlitett helyen ettünk. Szombaton grillezés volt a szomszédban. Igazi curry-szószos kolbászt kaptunk, ahogy a nagy könyvben le van irva. Ezt a szószt még nálunk sem lehet kapni, a szomszédasszony a rokonait kérte, hogy küldjenek neki/nekünk. === >> ezt a képet az interneten találtam.

Sütöttem pogácsát, tojás nélkül, mert úg kérték. De tettem bele sajtot, nem is lett rossz. 

Litita, nálunk is lesz utcabááááál! Mégpedig julius utolsó hétvégéjén, akkor még mindenki itthon lesz. Kiváncsi vagyok, hogy mi minden fog összejönni. Mindenki hoz valamit, ahogy lenni szokott.

Mára Pipinek a szokásos szerdai, magamnak gazpachot csinálok, elég annyi ebben a melegben. Epret az idén nem fözök be, kedvem, meg idöm sincs rá.

Talán cseresznyét, de akkor is szigorúan Sarapod legjobb lekvárreceptjét.

HOL vagy Sarapod?????????? 

Szemi, klassz dolgokat alkottál megint! A kuglófreceptet eltettem én is.  

előzmény:
    Pintyőke 1 (177437)
    2012-06-19  23:05
  14. 2012. június 19. 23:20177438.

Szia Szellő...!

Üdv közöttünk, jó kis kaják. Hozz ilyen jó ötleteket máskor is. 

előzmény:
    szelloo82 (177430)
    2012-06-19  12:11
  15. 2012. június 19. 23:05177437.

Sziasztok!

Ma nem főztem, még volt a vasárnapi maradék. 

Viszont sütöttem egy epres pottyantósat Liventa nyomán /Picur-tól/

Nagyon finom lett, főleg ha nem venni kellett volna az epret jó drágán.

Képzeljétek a piacon 1.600.-Ft. a város különböző pontjain üzletek előtt, 1.000.-Ft volt, de éretlen és fonnyadt. Másra sem volt jó csak sütinek. De annak elég drága. Még szerencse, hogy legalább finom lett.

Nagyon meleg volt máma, nem is sütök egy ideig bent a konyhában.

Oliva... finom lehetett a csirkéd, egyszer elkészítem biztosan.

Már nálam érik a borsó, el is raktam már egy kg-ot. De holnap ismét szedni kell. De nem termett olyan jól ahogy vártuk annak ellenére, hogy eső is volt rá amikor kellett.

Nem igen jár ide mostanában szinte alig valaki. Nyár van.

További szép estét. 

előzmény:

16. 2012. június 19. 16:17177436.

Sziasztok!

Hétvégén csináltam egy finom csirkés egytálételt. Most jön a friss zöldborsó szezonja, aktuális is lehet:

Egy magasabb falú serpenyőben készül az étel.

Csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt kiveszem.

A megmaradt olajon a csirkecombokat elősütöm (ez kb. 5 perc), majd ezeket is kiveszem.

Szintén a még megmaradó olajon karikára vágott lilahagymát és egy gerezdnyi zúzott fokhagymát megpirítok, majd visszateszem rá a húst és a szalonnát. Felöntöm húslevessel (nem kell teljesen ellepje), és negyed óráig

főzöm közepes lángon. Ekkor beleszórok egy adag zöldborsót, további negyed óra alatt készre főzöm. Amikor kész, tejföllel még behabarom.

Mennyiségek:

Én 5 alsócombot, 25 dkg borsót, 3 dl húslevest, 10 dkg szalonnát,1 hagymát és 1 kis pohár tejfölt használtam, de minden változhat ízlés szerint.

Bulgurt főztem hozzá köretként. Finom is volt, gyors is volt 

előzmény:

17. 2012. június 19. 13:28177435.

Ja... még mielőtt fejtörést okozok, hogy mi a fenének tettem bele zöld tököt... Hát csak azért, hogy több legyen mennyiségre :-)) Azt hittem, hogy főzés után sokkal jobban össze fog esni. Tette, de messzire nem annyira, mint gondoltam :-))

előzmény:
    ancsa21 (177431)
    2012-06-19  12:48
  18. 2012. június 19. 13:01177434.

Nagyon jó kis kaják, bármelyiket szívesen megenném -- csak éppen most kebeleztem be jóóóó kapros tökfőzelékemet olyan feltéttel, hogy két vékony szelet kenyér közé egy sajtszeletet tettem, és kevés forró olajon serpenyőben mindkét felét megpirítottam (addig a sajt szépen és finoman bele is olvadt). Holnap ugyanezt mondjuk 2 tükörtojattal fogom ebédelni.

Köszönjük az ötleteket, gyere máskor is! 

előzmény:
    szelloo82 (177430)
  19. 2012. június 19. 12:57177433.

Aranyosak a háziállataid :-)). Nincs is jobb annál, mikor az ember tudja, hogy mit eszik!

előzmény:
    Pintyőke 1 (177429)
    2012-06-19  00:00
  20. 2012. június 19. 12:53177432.

Amondó vagyok Szelloo82, hogy gyere közibénk, és hozzad az ötleteteidet. No meg a fotóidat is :-)) Nem azért mondom ezt, mert létszámcsökkenés állt be ippeg (remélhetőleg csak a nyár miatt), hanem mert a mai szabadidőben inséges napokban mindenkinek jól jöhet egy-egy kipróbált, előre-, vagy akár több napra elkészithető étel.

Azt meg tudom, hogy mennyire segitségemre volt anno, mikor az itt irogató lányok ötleteire találtam. Legyél te is mások segitségére :-))

előzmény:
    szelloo82 (177430)
  21. 2012. június 19. 12:48177431.

Remélem, hogy nyaralni ment mindenki :-)) De addig is amig előkerülnek, én szépen hozom az elkészitett dolgaimat. Jöjjön csak kapóra azoknak, akiknek se idejük, se esetleg ötletük, de szinten ki akarják-, vagy kénytelenek küszöbölni a glutént az életükből. Most is hoztam egy újdonságot (nekem legalábbis az volt), amit jószivvel tudok tovább ajánlani.

Az almavaj, ahogy az angol nyelvterületen mindenfelé nevezik, az nem más, mint egy nagyon rövid leven főzött almakompót. Ezt a sűritett változatát aztán használják a süteményeknél zsiradék helyett, vagy amellett is. Ahol nagy szükség van rá, az a gluténmentes sütemények, mert azok nagyon szárazak, és igy azokat ezzel még jobban lehet „nedvesiteni”. Úgyhogy nekem éppen kapóra jött az almavaj „felfedezése”. Az ötletről több  helyen olvastam, majd  nekiláttam a saját változatomnak.

Almavaj – ancsa21

4 nagy darab Granny Smith alma (zöldalma)

6 kisebb, lédús alma (elvileg pucolva, de nem nálam :)

1 rendesen megtermett karalábé méretű zöld tökfajta, megpucolva

(kb olyan állagra, mint otthon a kolbásztök) 

3 evőkanál barnacukor (mindenhol jóval többet irtak, de ennyi is bőven elég volt) 

Félmaréknyi száritott cranberry (nagyszemű vörösáfonya)

1 szűken mért teáskanál őrölt fahéj

1 citrom héja (zöldéspucolóval, csak a sárga része)

4 szem szegfűszeg

Kevés viz

Az almákat meg a zöldtököt csak felvagdostam, s az összes többi hozzávalóval betettem a lassúfőzőbe, majd összekevertem. Valóban nagyon kevés vizet tettem hozzá, de legközelebb egy cseppet sem fogok hozzátenni.

A főzőt bekapcsoltam „Alacsony” hőmérsékletre, majd kb 3 órára dolgomra mentem, felé sem néztem. Mivel az már késő este volt, ezért a végén jó félórára még megemeltem a hőmérsékletét „Magas” beállitásra, hogy teljesen szétessenek az almaszeletek.

Az eredmény valami hihetetlenül finom, intenziven gyümölcsizű, egyszerre édes és savanykás almasűritmény lett. Amit aztán még villával még jobban megtörtem. De lehet turmixolni is, úgy valóban vajszerű lehet :-)

-------------------------

Akinek van lassanfőzője, azoknak szivből ajánlom hogy okvetlen abban csinálják meg ezt az édességet. Is ;-) Annyira más, határozottan intenziv ize lesz a lassanfőzőben főtt ételeknek, hogy már csak ezért is megéri a használata.

Arról meg nem beszélve, hogy nagyon kevés áramot fogyaszt, s akár el lehet menni melózni is mialatt alacsony hőmérsékleten „megfőzi” az ételt. Vagy esetleg a kertbe, akár dolgozni, akár olvasgatni. Bármelyik, a lassanfőző teszi magától a dolgát. Ételt benne leégetni majdnem lehetetlenség :-)

előzmény:
    Pintyőke 1 (177429)
    2012-06-19  00:00
  22. 2012. június 19. 12:11177430.
    Valoban sokgondot jelent anapiétkezések megszervezése a cslád részére,én önállo vagyok de mindig van aki bebukik az ajton igy én is ugy fözök,hogy másnak is jusson.Általában vasárnap a fözés mennyisége kitart keddig,szerdán két napra és pénteken szintén két napra fözök ezek zömmel egy tál ételek.Most vasárnap Frankfurti leves,borsos tokány makaronival volt.Szerdán fejtett bab,gyufatásztával és csipös  debrecenivel,pénteken sürü lebbencsleves szintén két napra.Ezek gyorsan elkészithetök.Lehet csinálni rakott burgonyát,lecsot,rizses hust,Spenotot stb.A husokat javaslom sütö zacskoban sütni fele idöbe telik,finom aromája marad.Pulyka sárny,csirke comb,szárny,csontozott csülök,ezekböl vacsorára is lehet felhasználni. Jó étvágyat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_282287 (1)
    2002-10-05  12:33
  23. 2012. június 19. 00:00177429.

Sziasztok!

Nyaralni ment mindenki?

Tegnap húslevest főztem csigatésztával, csirkepörköltet orsótésztával, és saját saláta volt hozzá.  

Lilikém...kérésedre mutizom a csibéket és libákat. Ez már úgy két hete készült. Gondolhatod már azóta mennyit nőttek napról napra, ez fantasztikus.

Azért egy képet mutatok a leveskéről, hogy főzős kép is legyen. Bocs az off-ért de ebből is lesz kaja egy részükbő, így bele illenek a topikba. Hiszen jó kis alapanyag. Ahogy elnéztem lesz mit levágni, mert elég sok kakas van köztük. A tyúkot az meghagyjuk tojónak.

Ancsa….Szemi…jajj de szép színeseket főztetek, sütöttetek.

Volt új látogatónk is, üdv közöttünk. Bocsi de elfeledtem a neved, így éjfél tájt. Gyere máskor is.

Szép jó éjszakát kívánok mindenkinek.

előzmény:

24. 2012. június 17. 15:19177428.

Nahát Szemi, a tieid is valami irtó guszták :-)) És milyen jó ötlet, meg is fogom csinálni! Mármint a jegeset :-))

A kelkáposzta meg nem csak vasárnapra jó, hanem születésnapi diszebédre is. Én már csak tudom ;-)))

Élvezd ki a vasárnapi délutánodat! 

----------------

Érdekes, amig nektek otthon nem volt bajotok vele, addig engem itt mindig ledobált a szerverük. Mióta ti panaszkodtok, azóta itt rendesen üzemel, nem kell állandóan visszalépegetnem :-))

előzmény:
    Szemi (177426)
    2012-06-17  14:52
  25. 2012. június 17. 15:11177427.

S a végére egy ötlet a szünidőző gyerekek örömére:

Szivárványszinű, ehető narancsszeletek - ancsa21

Ötlet innét.

Mennyiséget nem tudok megadni, mert nem tudom, hogy otthon lehet-é kapni előre szinezett zselatinport, ami az eredeti receptben szerepel. Ezért csak az ötletet adom át. 

A lényeg, hogy lehet akár természetes szines folyadékokból + zselatin, vagy akár előre szinezett és édesitett zseléporból késziteni. Ha természetes alapanyagot használtok, akkor lehet pl narancs-, vérnarancslé, citrom, ha lehet kapni, kékáfonya, szőlőlé, stb lébe zselatint keverni, majd azzal feltölteni a félbevágott, és kitisztitott narancshéját. De ugyanilyen jó lehet ha szörpöket vizeztek fel, amennyire kell. Mikor megdermedt a lé, lehet szeletekre vágni.

A legjobb akkor csinálni, mikor amúgy is narancsot facsartok a gyerekeknek. Vagy magatoknak ;-)) 

A formában maradást megkönnyiti, ha a fél narancsokat a muffinsütő mélyedésébe teszed, és úgy dermeszted a hűtőben.

----------------------

Továbbra is legyen nagyon kellemes a vasárnapotok :-))  Sziasztok! 

előzmény:

26. 2012. június 17. 14:52177426.

Sziasztok!

Nálunk most nem voltak nagy fozések, ma például kelkáposztafozeléket csináltam (nem épp egy vasárnapi kaja, igaz?-de a lényeg,hogy szeretjuk).

Készult egy kis jeges desszert is, meggybol, kókusztejjel. Nyami.

Volt lekvárfozés is,szintén meggybol. Lett brandys-étcsokis-rózsaborsos, brandys-marcipános, és két uvegyni vorosborban sult meggy is. 

Ancsa, olyan guszták ezek a gyumolcsos, zoldséges, színes italaid, ételeid!

Ez a mangó a sárkánygyumolccsel johetne. Egyiket sem ettem még, de biztos nagyon finomak.

Nekem is elegem van az egész nlc-bol. Ha 10 percig nem írok, automatikusan kiléptet, nem gyozok visszajelentkezni.

A hátteret  én eloszor halványlilára változtattam, de aztán végul a tengeres mellett dontottem, ez a legjobb.

Most kicsit pihizek az ebéd után, aztán megyek mézeseket díszíteni. Orult hoség van, legszivesebben valami víz mellett lennék... vagy méginkább vízben!

További szép vasárnapot mindenkinek! 

előzmény:
    ancsa21 (177420)
    2012-06-16  04:13
  27. 2012. június 17. 14:42177425.

Derinke, itt van egy gluténmentes süti, amit végre tudok ajánlani :-))

Érdekes hozzávalói vannak, ammá biztos. Hogy a fekete bab nem lehet káros az egészségre (vszeg akár paleozók is ehetik), azt abból sejtem, hogy a kinaiak csak ezt, meg a vörös, illetve zöld, egészen apró babot eszik. Slussz, semmi mást. Ők meg már csak kitapasztalták a több ezer évük alatt. Ez a három babfajta már a legősibb kinai gyógykönyvekben is feltűnik.

Feketebab brownies – ancsa21

Alaprecept innét – Gluténmentes

1 db, kb 40-42 dkg-os feketebab konzerv (babszemek folyóviz alatt átmosva)

3 db tojás

3 evőkanál olaj

4 evőkanál kakaópor

1 csipet só

1 teáskanál vanilia

3/4 csésze cukor (nálam 3 ippeg hogy evőkanálnyi)

Ancsa plusz kiegészitései*:

5 szűken mért evőkanál gluténmentes sütőporos liszt

5 szűken mért evőkanál joghurt

A sütőt beállitottam max hőmérsékletre, s előmelegitettem kb 10 percig

Ez idő alatt az összes hozzávalót betettem a késes robotba, és addig kevertettem mig homogén masszává lett az egész. Kb 3-4 perc

A kakaós masszát beleöntöttem egy kisméretű, előre kiolajozott és belisztezett tepsibe, s ment a sütőbe.

A hőmérsékletet visszavettem kb 170-180 C fokra, és igy sütöttem olyan 30-35 percig. (fogpiszkáló próba: ha már tisztán jön ki, kész)

Hogy szeletelni lehessen, teljesen ki kellett hagyni hűlni.

Ancsa megjegyzései:

* Az eredeti recept mennyisége nekem nagyon kevés lett a tepsi méretéhez, ezért egészitettem ki. De állitólag minden liszt, még gluténmentes liszt nélkül is jó.

Önmagában sem rossz, simán elmegy az ize. Tejjel még jobb lehet. De pl valamivel kiegészitve, nálam a nagyszemű áfonyaszósz utolsó falatjaival, úgy már határozottan finom lett.

A sütőporos liszt ellenére sem lett magas, kb bő 1 cm-es lehetett. De ez függ a tepsi méretétől is.

Végeredményben jó lett, igy ezt a gluténmentes sütit bátran merem továbbajánlani :-))

előzmény:

28. 2012. június 17. 14:31177424.

Bár nagyon magamra hagytatok, de azért én hozom továbbra is amiket csinálok, meg ami jópofa dolgot találok. Aztán remélem, hogy szép lassan visszaszivárog mindenki. Strandolás, nyaralás, ezerrel engedélyezett ;-))

Mivel még mindig van elegendő mandulám, ma csináltam mandulavajat. Csak azért, hogy kipróbáljam ;-))

Mandulavaj – ancsa21

Az ötletet az interneten találtam, de már megint elfelejtettem bejelőlni. Vagy bosszut áll rajtam a könyvjelző, mert ez már az x-dik recept, amelyiket szerintem jelőltem, de mégsem találom... Ezért már megint, emlékezetből ügyködtem. Remélem, hogy a valódi recept közelében maradtam :-)).

2 csésze mandula (nem kell leszedni a barna héját)

1/2 csésze száritott kókuszreszelék

1/2 kávéskanál só

A késes konyhai robotban addig kevertetni, amig kicsapódik a mandulából az olaj, és sima masszává áll össze.  Emlékeim szerint az eredeti recept 10 percet mondott. Ebből a mennyiségből 2 csésze mandulavaj lesz.

Ancsa megjegyzései:

Szerintem elromlott a hölgy órája... Vagy én kaptam valami vénséges mandulát. Vagy nem kellett volna beletenni a kókuszreszeléket... De hogy ez nem állt össze 10 perc alatt, az biztos. Inkább 2 x 10 perc kellett hozzá. Meg még több...

Legközelebb hámozott mandulából csinálom, hogy fehér legyen a szine.

--------------

Most itt állok 2 csészényi, valóban jóizű mandulavajjal, és azon töröm a fejem, hogy mihez is használjam fel... Egyelőre lövésem sincs :-DDD Egy biztos, nagyon egészséges ;-))

Habár... valószinűleg glutenmentes sütikbe lesz jó, mert a rizs-, stb liszt nagyon száraz sütiket hoz össze. Meg most jutott eszembe, almaszeletekre fogom rákenni.

előzmény:

29. 2012. június 17. 14:22177423.

Tegnap engem is elkapott a harci hév, és jól kirohantam a magamét... Valóban hosszú ideig keresgéltem azt a tetű átállitót, mert a szemem folyt ki olvasás helyett. Aztán mikor megtaláltam és végre elfogadhatóbb hátteret tudtam beállitani (barnaszürkés pöttyös), akkor elnézést kértem a hangenmemért, de a mondanivalómért  nem. Abban teljesen igazam volt.

Tisztán látszik, hogy az ifjakat keritik be, mert ők lesznek azok akik vásárolni fognak. S naná, abban biznak, hogy teszik majd azt az itt megjelent hirdetőknél. Nincs is ezzel baj, a világon mindenhol igy kábitják a kedves nagyérdeműt. A bajom azzal van,  hogy azokról a korosztályokról meg teljesen megfeledkeztek, amelyek viszont évek óta életben tartják ezt a forumot. Ez irtóra nem volt szép a fejlesztést megigénylő nlc-s ki tudja kiktől... Megérdemelték a véleményemet.

------------------------

Ide is beteszem, -hátha valaki még nem tudja-, hogy hol található a háttérátállitó, legalább más kevesebbet veszkődjön ezzel a problémával.

Ki kell menni a főoldalra, vagyis kezdőoldalra, majd ott rákattintani a Testreszabás parancsgombra. Mikor kiválasztottátok a legkevésbé szemkápráztató hátteret és leokéztátok, a végén a Fórum parancsgombra kattintással lehet a Fórum listához visszajutni.

előzmény:
    liventa (177421)
    2012-06-17  13:15
  30. 2012. június 17. 14:09177422.

A múltkor elfelejtettem megkérdezni, hogy milyen sokat is kell bicajozni a sörkertig? Öt percet? Vagy még kevesebbet? ;-))

Hűűű, de irigykedem. Nincs sokkal jobb dolog a nyári melegben, mint családdal, vagy barátokkal  lenyomni egy két sört egy szép sörkertben! Olyan jó voltamig Debrecenben üzemelt a Sörkert, és órákig lehetett dumálni kedvenc sörünk mellett. De ahogy láttam, már évek óra nincs nyitva. Nagy kár érte.

előzmény:
    panama (177416)
    2012-06-15  14:28
  31. 2012. június 17. 13:15177421.
    Egyetértek, ez gagyi a köbön...
    előzmény:
    ancsa21 (177418)
    2012-06-16  04:01
  32. 2012. június 16. 04:13177420.

Ez meg a ma reggelim volt :-))

És mielőtt valaki azt hinné, hogy milyen jó fotós vagyok, gyorsan elmondom, hogy a fotó ötletet az internetről loptam. Csak annyira rákivántam a gyümölcsökre, hogy magamnak is összehoztam egy képet belőlük, mielőtt jól bekebeleztem volna az egészet ;-))

Mangópüré sárkánygyümölccsel.

-------------------------

Na, megyek megpróbálom átszinezni ezt az nlc-s borzalmat... 

előzmény:

33. 2012. június 16. 04:09177419.

De hogy még szinesebb legyen és buborékos is az nlc, hoztam néhány turmix ötletet. Amit ugyan nem ajánlok egy az egyben megcsinálni, mert drága lesz, mindössze étvagyát szeretnék hozni a finomságos joghurtos turmixokhoz. No meg az otthoni gyümölcsökhoz. Bár olvasom mindenhol, hogy elég drágán mérik őket az idén...

1.  Most már nem cicózom,  2 literes adagokban készitem a joghurtot a lassanfőzőben. Ezt most éppen laktózmentes tejből csináltam, inditónak az előbbi adagból vettem el.

2. Feketeribizli, joghurt, kevés méz és viz

3. Papaya, fahéj, kardamom 

4- Mango, joghurt, viz

Ha valami édeskésebb gyümölcsből készitem, nem teszek hozzá mézet. Nekünk igy enyhén savanykásan nagyon bejön, Geselle viszont azonnal nyúl mézért  :-))

előzmény:

34. 2012. június 16. 04:01177418.

Szemi meg Olivka, ti kisertetek engem :-)) Főleg a sárgavajbabbal... Tőlem is egy üdv Almakerék!

Egyébként remélem azért van mindenki távol, mert élvezi a nyarat.

----------------

Hááát lányok, ha ezt hivják modern szinkombinációnak, amit az nlc összedizájnolt, állitólag a felhasználóinak...  Na, maradjunk annyiban, hogy remélhetőleg valahol át lehet váltani normálisra, mert ez buborékos szines, a szürkén láthatatlan fehér betűkkel, nem fehérembernek való... És még kápráztatja is a szememet.

előzmény:

35. 2012. június 15. 15:18177417.

Sziasztok!

Almakerék, udv a topikon!

Oliva, megint nagyon finomakat foztél. A fozeléket is megenném,és az a kapormártásos lazac is nagyon guszta.

Én tegnapelott milánió rakott makarónit csináltam, tegnap pedig meggyes-mandulás kuglófot sutottem. 

Rettenetes lassú az nlc,nincs hozzá turelmem... Remélem,hogy hamar gatyába rázzák.

További szép napot mindenkinek! 

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_593645 (177415)
    2012-06-15  12:48
  36. 2012. június 15. 14:28177416.

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam bejelentkezni, csak ma gyorsan beköszönök.

Remélem, az idö felétek is olyan szép mint itt 

Megsütöttem a hétvégi süteményt, Tücsöknél találtam, kitünö lett. En még raktam bele + 1 vaniliás cukrot is, mert a mi túrónk más.

A hétvége menzaügyileg:

ma este: gnocchi arrabiata - csipös paradicsomos szósszal és friss rukkolával

szombat: Tücsök kuglóf és kolbászsütés a szomszédban lehet, hogy sütök hozzá pogácsát, majd mellátjuk

vasárnap: biciglizés a sörtkertbe.... , este megint fooooooooci

Mindenkinek sok napsütést a hétvégére! 

előzmény:

37. Torolt_felhasznalo_593645
    Torolt_felhasznalo_593645
    2012. június 15. 12:48177415.

sziasztok

én ma még nem főztem semmit sem.

De itt nagyon szépeket látok 

előzmény:

38. 2012. június 14. 20:06177414.

Ma egy laza zöldbabfőzeléket csináltam - volt benne egy kis kapor is - hozzá feltétként pedig csirkeaprólékból pörkölt.

előzmény:

39. 2012. június 14. 09:29177413.

Ezt meg én csináltam minap. Finom volt :-))

Mogyoróvajas smoothie – ancsa21

2 adag

1 alma - darabolva

1 szelet ananász - darabolva

1 valóban bő evőkanal mogyoróvaj

Néhány csepp vanilia kivonat

Kb 5-6 dl tej és viz keveréke (nálam zabtej)

Aki birja, dúsithatja édesre érett banánnal és/vagy jéggel

Simára turmixolni. Inni. :-)) 

------------------------

Legyen szép ez a napotok is. Sziasztok :-)) 

előzmény:

40. 2012. június 14. 09:26177412.

Ma is hoztam egy ötletet, az előre elkészithető, fogyasztásig hűtőben tárolt zabpehely, vagy zabliszt alapú smoothiekról. 

A lényege annyi, hogy finomabb minőségű smoothiekhoz a régi tipusú (mindenben fordulnak vissza a gyökerekhez...) zabot finomra meg kell őrölni. Ezt lehet akár kávédarálóban, akár bármilyen turmixszal is elkövetni. Ha erre nincs idő, vagy kedv, az sem baj, lehet a zabot simán is beleszórni az üvegekbe.

A zabpehelyhez, vagy őrölt zabliszthez adjál tejet, növényi tejet, bármilyen gyümölcslevet, joghurtot, stb, magvakat (nagy slágernek néz ki mindenfelé a chia mag), majd tehetsz a tetejére izben hozzáillő gyümölcsöket.

Az üvegeket töltsd fel alaposan, hogy minél kevesebb levegő érje, majd zárd le őket. Hűtőben lehet tárolni őket, és reggelente (esténként) csak előkapni, s vinni a melóba, vagy rögvest meg is inni.

Ha a smoothiehoz adsz még fehérjeport is, azzal délig már kis is védted az éhséget :-))

Az ötleteket a zablisztes megoldásra innét,  mig az egészben hagyott zabosra innét hoztam. 

------------------------

Illetve itt van még egy óriási ötlet, ami pofon egyszerű, de nekem nem jutott eszembe... Ha valaki azonnal akar jeges turmixhoz jutni, az fagyasszon le előre egy két adagra való gyümölcsöt, vagy gyümölcskeveréket. :-)) Ötlet innét.  

előzmény:

41. 2012. június 14. 08:55177411.

Fűszeres mandula – ancsa21

Saját kútfő

1 marék mandula (több órán át beáztatva, majd megszáritva)

1/2 – 1/2 evőkanál vaj, illetve olaj keveréke

1-1 kávéskanál őrölt koriander, illetve édeskömény (fennel)

1 rendesebb csipet őrölt bors

Jó pár csepp Tabasco szósz

Valóban csak 2-3 csepp folyékony füst

Só, izlés szerint. De több kell bele, mint elsőre gondolnád ;-))

Az összes fűszert kislángos „összefőztem” a vajas olajas keveréken. Ráöntöttem a tepsiben elteritett mandulákra, majd jól összekevertem az egészet.

Kb 20 percen keresztül sütöttem, olyan 160 C fok körüli hőmérsékleten. Ez sok volt!! Ennél kevesebb ideig kell sütni, mert nekem nagyon kiszáradtak ennyi idő alatt.

Izre viszont annál jobbra sikerült :-))

--------------------------

Ancsa megjegyzése:

Azért használtam ezeket a fűszereket, mert ezek akadtak elsőre a kezembe. Ugyanez az elv vezéreljen benneteket is :-))

Legközelebb teszek hozzá egy kevés mézet is, szerintem jót fog tenni.

Bármilyen más magot is lehet, és érdemes is megfűszerezni. Nálam legközelebb tökmag lesz az áldozat :-))

előzmény:

42. 2012. június 14. 08:48177410.

Ötletadónak a tegnapi főztöm:

Zöldségleves griznokedlivel, a lá guszta Pintyőkétől :-)) 

Azért  kiváncsi lennék, hogy a napokban mennyi ilyen leves készült a konyhákban :-DD

Annyival cifráztam csak meg, hogy a nokedlibe szórtam parmezánt, meg vágtam bele petrezselymet és kalif paprikát is. A parmezán ize kiérződött, jó volt. A petrezselyemből semmi.

Aztán csináltam még  falafelt is (ötlet innét), amit a férjem pitába csomagolva kapott, salátával, én meg uborkával ettem, s az egészet joghurttal locsoltam meg. (Érdekes, hogy a kókusztejből készült joghurt izét nem szeretem, mert annyira kiérződik a kókusz ize, de eddig mér bármivel kevertem, vagy bármihez adtam, soha nem ütött át az ize! Sőt, alaposan "megizesitette" azt, amihez hozzátettem. A csuda tudja miért van ez igy, de igy van :-))

A falafelt annyival bolonditottam meg, hogy alaposan szórtam bele egy arab fűszerből, aminek alapját a zatar adja. Ettől kicsit érdekesen citromos is lett, meg -most már tudom, mert kideritettem- valami eszméletlen finom szömörcés izű is. Úgy kellett leállitani magam, hogy ne én egyem meg az összeset :-))

Aztán mivel valami édességre is kedvet kaptam, gyorsan "csináltam" egy naracsos akármit... Narancsot felszeltem, és kentem rá a még mindig lévő cranberry szószból, majd megszórtam kókuszreszelékkel. Rendesen elcsodálkoztam, hogy milyen jó izt hozott össze mindez. Még a férjemtől is jött egy önkéntens "ez jóó vóót" :-))

És mivel kaptam nagyon is elfogadható áron mandulát, gyorsan kipróbáltam egy fűszeres rágcsát.  Ennek be is irom a receptjét.

előzmény:

43. 2012. június 14. 08:32177409.

Jó korán kezdted a reggeled, ami azt illeti. Nem lehetsz egyedül azzal, aki kevésnek találja Olivka könnyed franciás vacsoráit ;-)) De nekem nagyon bejönne. És ha még meg is csinálná... rendesen betermelném az biztos ;-DD

Mit jelent az, mikor új izeket varázsolsz az ételeidbe? Más fűszereket, vagy mit?

előzmény:
    oldalas (177402)
    2012-06-13  05:56
  44. 2012. június 14. 08:29177408.

Majd elfelejtettem, pedig majd elájultam a boltban... Találtam barna rizslisztet. 11,50 dollár 1/2 kg... Ilyen liszt árak mellett valóban jobb lesz leszokni az "európai" pékáruról :-)) Azért megvettem, mert ki akarom próbálni... Amúgy nem értem az árát. Direkt megnéztem, 2 kg jó minőségű barnarizs kb 8 dollár. Fél kiló lisztje meg majdnem 12 dollár...

Tudja valaki, hogy hol lehet konyhai malmot kapni, és mennyibe kerül? Még a végén az jár jól, aki megőrli a magáénak valót :-))

előzmény:
    derine (177403)
    2012-06-13  13:50
  45. 2012. június 14. 08:22177407.

A gluténmentes glutént még meg tudom fejelni tojásmentes tojással is :-)) Csak nem tudom hová rejtettem... pedig lefotóztam volna neked. A múltkor kiváncsiságból megvettem, de most nem lelem. :-DD

Modern kor... még a végén kitalálják a szerelemmentes szerelmet is... De azt már  nem várom meg :-DD

Egyébként nem csodálom, hogy ma már szinte mindent ki kell védeni. Annyira túlkereszteztek, meg túl mindent csináltak az ételnek valóval valamiféle ütödött verseny nevében, hogy azokat már valóban nem lehet fogyasztásra használni. Az utóbbi időben olyan mennyiségű emésztési beteg, meg annyi rákos betegség derült ki itt, hogy az orvosok csak néznek.

A verseny meg tovább diktál... És ha még ehhez hozzáveszed azt is, hogy mára már a pénzvilág is alaposan beszállt az élelmiszeriparba, vagyis az alapanyagokba... Az előbbibe beledeglik az ember ha megeszi, az utóbbiba beledeglik, ha megveszi... 

Jobb is, ha ennek legalább egy részéből az unokád kimarad ;-))

előzmény:
    derine (177403)
    2012-06-13  13:50
  46. 2012. június 14. 08:11177406.

Hmmm... kapormártás... Nem is rossz ötlet. Mindjárt átvarázslom az estére készitett csirkeszleteket :-))

Egyelőre összeturmixoltam 1 kisfej vereshagymat, 1 valóban duci fokhagymát kb 15 dkg fetasajttal meg vagy 1 dl joghurttal. A végén jól megszórtam majorannával, s tettem bele egy kávéskanál felének megfelelő folyékony füstöt. (A héten már másodjára füstölök... azt hiszem rákivánhattam :-))  Ebben a "pácban" főzöm a csirkemelleket, ippeghogy lángon. Egyelőre nagyon finom illatokat ereget. 

De a végén tuti, hogy teszek bele egy csomó kaprot! De csak külön, mert nem tudom, hogy a malaj vendégünk mit szólna hozzá. Én viszont hálás vagyok az ötletért ;-))

előzmény:
    Oliva_ (177404)
    2012-06-13  20:03
  47. 2012. június 13. 21:13177405.

Ezt a vacsit én is nagyon-nagyon-nagyon szeretném.... 

Kedves egészségetekre! 

előzmény:
    Oliva_ (177404)
    2012-06-13  20:03
  48. 2012. június 13. 20:03177404.
    Ma kaptam finom vadlazacot, így abból lett a vacsora, kapormártással és pirított újkrumplival.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)

49. 2012. június 13. 13:50177403.

Hát Ancsám megáll az eszem gluténmentes glutén döbbenet h mik vannak, én még ezzel nem találkoztam, valószinű nem is fogok, mert a Shar lisztből elsőosztályú kenyeret, lángost lehet sütni, a liszt tartalmú sütiket meg ki lehet kerülni, ill. most a rizsliszt nagyon bejött, azonkívül bejön még a kukoricaliszt piskóta is.

Kicsi lány azért van előnybe veled szembe Ancsám, mert ő nem fogja megkivánni a kakaós kevertet, mert nem evett olyant sohasem.

Teljesen igazad van a rizstésztával -el lehet készíteni azt is magyarul.

Uborkalevesre nekem is hasonló receptem van, nemrég irtam ide be.

Nagyon finom, csak várjuk hozzá a rekkenő hőséget, ami nem tudom mikor lesz, mert itt most már napok óta 15 fok körül van.

Panama csúcs jó az a videó.

Lap-topot én is hurcolászom a konyhába.

Kertész lányok főzőtökre van receptem -igaz egyet sem próbáltam, az elöbb találtam meg a gépemen- állitólag nagyon jó lekvárfélét lehet belőle főzni, mivel semleges izű remekül felveszi az ízesitőket.

Szóljon ha érdekel valakit.

előzmény:
    ancsa21 (177376)
    2012-06-12  07:59
  50. 2012. június 13. 05:56177402.

Reggelt.

olívka. Jó az a turmix, de engem idegileg megviselne ha csak a te vacsid ehetném. (megtekintés)  

Litita. Hát ha már lehet, habzsoljuk az életet. A kajába is próbálok új ízeket varázsolni. 

előzmény:
    Oliva_ (177395)
    2012-06-12  16:29

Címlap