Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szent István Kórház
2003-04-25 11:481.
Létrehozva: 2003. Április 25. 11:48
Sziasztok!
Mivel most próbálkozunk a babócát összehozni, lassan aktuális lesz nőgyógyászt találni. Szóval mindenképpen a Szent István Kórházban szeretnék majd szülni.
Elég magasak az igényeim, én a következőket szeretném a leendő orvosommal kapcsolatban:
-Legyen nagyon jó szülész-nőgyógyász
-Legyen magánrendelése, ahol minden van, ami szükséges egy vizsgálathoz, tehát UH is
-Ez a magánrendelés ne kerüljön vagyonokba (itt úgy gondolom, max 5000 ft/vizsgálat)
-Ne legyen pénzéhes
-Legyen nagyon türelmes, empatikus, kedves
-Legyen rám ideje
-Hagyja hogy úgy szüljek, ahogy nekem jó)
-Ne utasítsa el a gyengéd szülést
Nagyjából ennyi :)
Akiket eddig ajánlottak, és akikkel kapcsolatban főleg szeretnék érdeklődni, azok a következő orvosok:
-DR. Gajdos Edit
-Dr. Koiss
-Horváth Tamás
-Horváth Mihály- ő különösen érdekelne
-DR. Németh
Ezen felül természetesen várom azon orvosok nevét, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek :))
Ha van kedvetek, szülésetek történetét is megírhatjátok.
Ui: Ha valaki csak privátban szeretné elküldeni, kérem tegye meg!
Köszönöm!
Vájolet
Mivel most próbálkozunk a babócát összehozni, lassan aktuális lesz nőgyógyászt találni. Szóval mindenképpen a Szent István Kórházban szeretnék majd szülni.
Elég magasak az igényeim, én a következőket szeretném a leendő orvosommal kapcsolatban:
-Legyen nagyon jó szülész-nőgyógyász
-Legyen magánrendelése, ahol minden van, ami szükséges egy vizsgálathoz, tehát UH is
-Ez a magánrendelés ne kerüljön vagyonokba (itt úgy gondolom, max 5000 ft/vizsgálat)
-Ne legyen pénzéhes
-Legyen nagyon türelmes, empatikus, kedves
-Legyen rám ideje
-Hagyja hogy úgy szüljek, ahogy nekem jó)
-Ne utasítsa el a gyengéd szülést
Nagyjából ennyi :)
Akiket eddig ajánlottak, és akikkel kapcsolatban főleg szeretnék érdeklődni, azok a következő orvosok:
-DR. Gajdos Edit
-Dr. Koiss
-Horváth Tamás
-Horváth Mihály- ő különösen érdekelne
-DR. Németh
Ezen felül természetesen várom azon orvosok nevét, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek :))
Ha van kedvetek, szülésetek történetét is megírhatjátok.
Ui: Ha valaki csak privátban szeretné elküldeni, kérem tegye meg!
Köszönöm!
Vájolet
szia,
bocsánat, akkor ezt még nem tudtam, hogy többen vannak. nem a Tamás keresztnevűt hallottam. ill. Róla csupa jókat. Te is megerősítettél, hogy Őt bátran választhatom.
köszi szépen az infókat, nagyon hasznosak voltak. képet is szeretnék kérni szerdán. remélem kapok :)
Szia!
Legalább 2 Horváth doktor úr dolgozik az István Kórházban, pontosítsd keresztnévre is az információdat. :D
Én pl. jó szÍVVEL ajánlom neked dr. Horváth Tamást. A szülésznőválasztásnál azt javasolnám, hogy majd kérdezd meg az orvosodat, hogy kit javasol, kivel dolgozik együtt szívesen. Vagy épp fordítva, ha biztosan tudod, hogy kit szeretnél szülésznőnek, akkor ajánljon ő orvost.
Neked kell eldönteni, hogy akarsz-e fogadott orvost, szülésznőt, mert ahányan vagyunk, annyi vélemény van, van olyan köztünk, aki már nem egy gyermeket szült fogadott orvos és szülésznő nélkül teljes megelégedés mellett, van aki csak a szülésznőre esküszik, mert a legtöbb időt ő tölti veled a szülés folyamán, van aki az orvoshoz is ragaszkodik, mert több mint egy félévig ő kíséri figyelemmel az állapotodat.
Nekem mindkettő volt, és most a 2. gyermekünknél is lesz. Én így éreztem biztonságban magam, nekem erre van szükségem.
Tudom, hogy már késő, de kérj képet, 300 Ft/darab áron megkapod.
Nekem Kruppáné Kovács Zsuzsa volt a szülésznőm, ő kísérte végig a terhességet is. Vagány, határozott, jó szakember.
Pont amilyenre nekem szükségem volt.
Szívből ajánlom.
sziasztok,
én most megyek az Istvánba genetikai uh-ra. tudna nekem valaki segíteni, ott lehet-e kérni majd képet a babuciról? valamint megköszönném, ha ajánlanátok valami jó dokit, szülésznőt, és ha priviben leírná valaki, h. mi ennek az egésznek a folyamata, ha szeretnék orvost fogadni. szülésznőt is érdemes?avyg csak szülésznőt, orvost ne? melyikkel vagytok megelégedve? Horváth. dr-t hallottam, h. Őt inkább ne...
köszi szépen előre is.
Hangyuci
Szia
Attól függ éppen mennyire "érnek rá". Nekünk adtak, 600 Ft volt de nem is kérdezték előre hogy kérünk e, vagy hogy mi legyen rajta, csak mondták, hogy van egy kép 600 Ft. A kukija volt rajta:)
hellóm
Én a Németh doktor ajánlom, eszméletelen jó szakember, igaz néha kicsit fura a stílusa, de lehet kezelni. Van humora is, és ezenkívül bármikor rendelkezésre áll. Szóval bátran:)) Nekem csak az életem mentette meg annó egy elbaltázott császár után. (Nem ő csinálta)
Sziasztok!
A kórházban végzett kötelező genetikai ultrahangokról kaphatok-e fényképet? Ha igen, kell-e fizetni érte?
Sziasztok!
Én 2009. augusztus 6-án szültem az Istvánban, amit nem bántam meg. Nekem Dr. Kosztin volt a dokim, és Diószegi Éva a szülésznőm. Mindketten nagyon aranyosak és segítőkészek voltak. Viszont ha már megtaláltam ezt a fórumot, akkor megragadom az alkalmat, hogy megkeressem az akkori ágyszomszédomat:D
Lehet , hogy téged kereslek?
Te is 6-án szültél, 1-2 óra különbséggel, nekem este fél 10-re lett meg Zalán, nektek picit hamarabb Zétény. És még délután is találkoztunk, amíg vártuk a dokit. A férjed ha jól emlékszem Attilának hívták, és az enyémet is. Van egy gyönyörű kislányod is Janka. És nem kis súllyal születtek meg a fiaink, viszont annál könnyebben:D Remélem magadra ismersz, és tudunk dumálni, kíváncsi lennék mi van veletek:D Ha jól emlékszem a 104-es vagy 105 ös szobában voltunk, de ez nem 100%.
Remélem senkit nem zavartam levelemmel!
szép napot nektek!
nekem is O az orvosom...
de ez engem mindig megdobbent a szulest levezetni kifejezes...
eloszor is magatol tortenik, masreszt csak kiserni lehet, vagy rasegiteni
en azt szeretnem, ha hagynanak szulni, es nem kellene vezenyszora csinalni
mert ebben is volt reszem sajna
akkor ott orultem neki, mert elhitettek velem, hogy en nem vagyok ra kepes egyedul, pedig ez nem igy van
nem vitatkozni szeretnek, csak kijott belole
Szia
gyanítom mr túl vagytok a kérdésen, de Újvári Attila biztosan tud angolul, mivel angliában is dolgozott jó ideid. én is nálla fogok szülni, és így előzetesben 100%os a bizalmam. barátnőm is volt már nálla, és minden rendben volt.
A szülésznőm Spiesz Anna lesz, vele még csak telefonon beszéltem. Láttam van aki már közelebbrőlis ismeri. Megköszönném ha írnátok még róla...
Szia!!!
Én márciusban szültem az Istvánban!!! Amíg a szülészeten voltam adtak betétet, de utána már nem, azt mindenképpen vigyél!!! Pelenkát, napi 3-4-et kaptunk, popsitörlőt nem, de krémet, alkoholt, steril gézlapot igen!!! Az ajándék csomagban viszont van krém és popsitörlő is!!!
Remélem tudtam segíteni!!!
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék, akik nemrégiben szültek az Istvánban. Manapság is ellátják a szülő nőket szülés után extra-egészségügyi betéttel, a csecsemőket pelenkával és egyéb ápolási szerekkel,stb? Mivel készüljek? Három éve szültem ott, akkor volt ilyesmi de nem tudom azóta mi változott. Készülök, mert lassan aktuáli lesz ismét a téma. Nem pakolnék feleslegesen a kórházi táskába ilyesmit ha nem használom fel ott. Próbáltam felhívni a kórházat de kevés sikerrel, nem adtak info-t. Ezért fordulok hozzátok.
Köszi előre is!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, a priviket is. Még nem várjuk a következő babát, szóval még van időnk.
A több felmerült név közül végülis úgy döntöttem, hogy dr Ujvári Attilát látogattam meg egy konzultáció céljából. Nagyon szimpatikus volt a hozzállása úgy általában, remélem, hogy majd a leendő terhesség és a szülés alatt is így les.
Az asszisztense egyébként jót nevetett, mikor megtudta, miért jöttem (vbac-t szeretnék, ha nem lesz komplikáció) , azt mondta, hogy a lehető legjobb helyen vagyok ilyen szempontból.
A doki neve: Dr. Pop Andrea
Szia!
Nekünk Spiesz Anna asszisztált múlt decemberben a fiunk születésénél. A gátvédelem rendben volt. Mivel a dokimat nem tudták elérni, az ügyeletes dokinőnél szültem, a neve nem jut eszembe (ha érdekel jelezd és előkeresem a zárójelentést és megírom). Nagyon profin vezették le a szűlést és mindvégig odafigyeltek ránk amíg a kórházban voltunk. A gyerekorvosok a toppon vannak. Az újszülött osztály dolgozói kissé mogorvák, de lehet, hogy a decemberi csúcs miatt csak fáradtak és fásultak voltak.
Látom, rég nem járt erre senki, de azért remélem, tud segíteni nekem vki. 2 szülésznőt ajánlottak, róluk szeretnék érdeklődni: Spiesz Anna és Gottfried Anikó. Valamint az lenne a kérdésem, hogy ha nincs fogadott dokim csak fogadott szülésznőm, az szerintetek mennyire elég? Mármint általában jó dokik dolgoznak a kórházban, rossz kezekbe nem kerülhetek, ugye?
Köszönöm a válaszokat!
sziasztok!én is itt fogok szülni,ismeri vki Józsa Andrea szülésznőt? szeretnék tudni róla,köszönöm
Szia!
Én Dr Pop Andreához járok! Októberben fog megszületni a babánk, és én vele 100%-ig meg vagyok elégedve, nagyon kedves, aranyos!!!A G1 intézetbe rendel csütörtökönként ott lehet bejelentkezni is hozzá!
Remélem tudtam segíteni! Sok sikert!
Orsi
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki tudna nekem jó szülész dokit ajánlani a kórházban.
Én is tavaly júliusban szűltem az Istvánban, még az is lehet, hogy találkoztunk, de meglep amit irsz... Szerintem irtó aranyosak, kedvesek és segitőkészek voltak a csecsemős nővérek, mondjuk az más kérdés, hogy volt amikor 2en voltak csak és 40baba volt rájuk, de feltételezem erről nem ők tehetnek...
A kaját ki lehetett birni, persze nem 5*os, de azért borzalmasnak nem mondanám, pont olyan, mint amilyen egy kórháztól elvárható, olyan menzás...
Nekem is volt választott szülésznőm, Böröndi Zsuzsa, nagyon kedves, figyelmes, fiatal csajszi, a szabadságáról jött be hozzám... Én a dokimtól kérdeztem, hogy mennyit szokás adni a szülésznőnek, igy nem szemtől-szembe kérdeztem rá...
Koszonom a valaszt
az a helyzet, hogy altalaban mindegyik szuleszrol csak jokat hallok. valoszinuleg ugyeletes szemelyzettel fogok szulni, eppen dulat valasztottam magamnak aki ismeros az Istvan korhaz dolgaiban, berkeiben (Morvay Reka) es az elejetol a vegeig ott lesz velem. arra en is gondoltam ,hogy bemenetelnel adok penzt a szulesznek-sajnos ketto segitot nem all modomban fizetni (szulesz+dula) , igy amennyi belefer....
mellesleg kulon koszonet, a gyakorlatias valaszert, mert a kodositest mar kezdem unni, hogy nem lehet megtudni, hogyan is mennek a halapenz dolgok, meg a valasztas, meg altalaban.
Gratulalok a babadhoz!!
Szia!!
Nekem sajna nem volt alkalmam szülésznőt választani, így annál szültem, aki épp műszakban volt!!! Nagyon nagy szerencsém volt vele. Kedves, szimpatikus, nagyon érti a dolgát!!! Gátvédelemmel szültem, semmi repedés, vágás, varrás!!!!!
Pruha Krisztinának hívják. Azt nem tudom, h beszél-e nyelveket!!!
Sztem mindenképpen adjál vmennyi pénzt neki, amennyit gondolsz v amennyit megengedhetsz magadnak!!! Ők nem mondanak árat sztem, de ha fogadott szülésznőd lesz talán meg lehet vele beszélni!!! Kb. 20-40ezer között szoktak adni nekik!!!!!
Nagy kalappal a szülésre, hidd el életed legcsodásabb élménye lesz!!!
Írj még, ha van kérdésed!!!
Kocili: 3 hós Domi baba anyuja