Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Debreceni kismamák 2012
Sziasztok!
Debreceni kismamás topikra kerestem rá a fórumok között,de csak nagyon régiek vannak.
Jó lenne újra indítani egyet.
Én 17 hetes kismama vagyok.
Szívesen beszélgetnék kismamákkal (elsősorban debreceniekkel),akik most várják első gyemeküket,mint én
Megoszthatnánk tapasztalatainkat,gondolatainkat,félelmeinket,ill. mindennapos dolgainkat.
Ha szívesen beszélgetnél te is,írj!
Szép napot
Szia Enczy!
A gyümölcsrizst hogy csinálod?
A sima rizst főzöd meg valamiben vagy hogy kell elképzelni?
Kata
Sziasztok!
Ez szerintem is jó ötlet, mert én is mindig bajban vagyok.
Nálunk a helyzet a következő. Mivel ugye reggelire, vagyis ébredés után, meg lefekvés előtt még tápit kell kapnia, így ez kipipálva. Tehát eddig 7-kor kelt, tegnap meg ma 6-kor, ugye az óraállítás miatt, egy adag tápi. Aztán tízóraira vagy uzsira vagy egy krémtúró/rudi/tejpép/banán/alma+banán/babapiskóta/alma+bara ck/. Mi még nem eszünk ezen kívűl tejfélét, tehát még se igazi túró, se natúr joghurt, se kefír vagy ilyenek. 2 napja főztem neki vízbe búzadarát, mintha tejbegríz lenne, de mégse :) Tettem bele pici cukrot, meg törtem bele villával banánt, imádta :) Ebéddel meg én vagyok bajba. Ha olyat főzünk, amit ehet, azzal nincs baj. Pl. húsleves+répa+krumpli+máj vagy husi. Főzni már hiába főzök neki külön, nem eszi meg. Szerintem már ízetlen neki, hiába ízesítem.
Kb egy hete már nem annyira tartjuk be ezt az evés dolgot, eddig nagyjából 3 óránként kért enni, most viszont akkor éhes ha éppen mi is eszünk :) Mindegy, ha azelőtt 1 órával evett :) Ha 9 körül jutok el oda, hogy reggelizzek, akkor idaültetem magamhoz, és csipegek neki az enyémből. Egy kis csipet kenyér (imádja), rá egy kis csipet zalai felvágott, vagy virsli. Vagy vajaskalács, abból megeszik két szelet belsejét is.
Tehát már szokatom a darabos dolgokhoz, aranyosan mósztatja. De evett már töltött káposztát (pár falatot), vagy tegnap előtt halászlevet, hallal :) Ma rántott karfiolt, persze panír nélkül.
Körkérdés :) Kinga keresztapujának vasárnap lesz a születésnapja. Nem tartja, csak egy ebéd lesz. Nem is igazán szoktuk ajándékozni egymást. Viszont illő, hogy a gyerek adjon neki valamit. Van esetleg valakinek ötlete?
Szia, Kata!
Alíz nagyon "kenyeres"..imádja majszolni befelé. De azért vigyázok, hogy ne egyen sokat belőle. :-) Én már adtam neki kiflit is. Kenyérből legtöbbet saját kenyeret eszünk, én szoktam sütni géppel. Mi ezt sokkal jobban szeretjük, mint a "boltit".
Én készítettem neki már tükörtojást is, igaz még csak a sárgájából, de nagyon ízlett neki :-)
A gyümölcsös rízst mi is próbáltuk már, nálunk a barackos a befutó. De most télen át kell állni szerintem a banánra nekünk is.
Üdv
Anita
Szia Nitta!
Ezt én is nagyon jó ötletnek tartom,mert sokszor már nem tudom,hogy mit adjak Annának enni,semmi ötletem nincs.
Plusz úgy érzem néha,hogy már sokkal több mindent ehetne,mint amiket adok.
Pl. ti kenyeret vagy kenyér féléket,kiflit már adtok a gyerekeknek?
Leginkább reggelire nem tudom sokszor,hogy mit kellene adni.
Túl sok újat nem tudok hozzáfűzni,mert eddig még én is ilyesmiket adtam Annának.
Üdv: Kata
Szia Nitta!
Ez nagyon jó ötlet, én is mindig bajban vagyok a kajákkal.
Nekem ami még most hirtelen eszembe jut, és nagyon szerette Fanni, hogy teavajat tojássárgájával összekevertem, rá a kenyérre, és a tetejére kicsi sajtot reszeltem. Nagyon ízlett neki.
Ezen kívül én a gyümit gabonapéppel is szoktam keverni.
Hát kb ennyi újdonság jutott eszembe :/ Hátha kapunk még ötleteket :)
Szép napot!
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én folyamatosan bajban vagyok, hogy milyen kaját adjak Alíznak uzsinak és tízóraira..sőt néha még a reggeli is fejtörést okoz. Mivel még nem ehetnek tojásfehérjét és tejet sem, így elég nehéz mindig vmi újat, egészségeset, táplálót és finomat kitalálni. Arról nem is beszélve, hogy egy kis változatosság szerintem nem árt.
Azért vetem fel ezt a témát, mert hátha tudunk egymásnak adni 1-2 jó ötletet. Én neki is kezdek :-) Ezeket Alíz nagyon szeret:
- túró valamilyen gyümivel
- natúr joghurt gyümivel vagy zabpehellyel (a zabpehlyet előtte forró vízben kis megpuhítom)
- zabpehely és kukoricapehely valamilyen gyümivel
- körözött kenyéren (túró+kicsi tejföl+fűszerkömény+ pici hagyma, pici só)
- hús és/vagy zöldségkrém (tejföl+főtt husi+ zöldségek pl. a karalábénak isteni íze van benne)
És per pillanat más újdonság nem jut eszembe. Nektek van valami jó bevállt kajcsi?
Az ebéddel viszonylag már jó elvagyunk, arra mindig van valami jó ötletem, és sokat már a mi kajánkból is tud enni. Este a közös vacsi után még van szopcsi is, és még éjjel és hajnalban is 1-2-szer. Nappal már próbálom "távol tartani a cicitől", habár elég nehéz, mert ha hozzámbújik egyből eszébejut, hogy hoppá...mi van itt? :-) és nem mindig lehet nemet mondani neki :-)
Szép napot Mindenkinek!
Anita
Szia!
Szegény, akkor volt nagy ijedelem :( Mi ma estünk egy nagyot, állásból pont arcra, pontosabban homlokra, mire érte kaptam, már késő volt :( Volt nagy sírás, és el is aludt egyből, figyelgetjük azóta, de nem veszek rajta észre semmit. Remélem nem lett a kis buksijában semmi gond.
Pénteken voltam a gyerekorvosnál, mert nem nagyon akarja enni a tápszert, a doki javasolta, hogy egy pici vaníliás cukooral vagy cukros kakaóporral ízesítsem. Amikor kérdezte, hogy miket eszik, mondtam, nagyjából mindent, amit mi, meg néha egy kis rudit, krémtúrót, olyat kaptam, hogy csak úgy füstölt. Hogy mit képzelek, hogy tejterméket adok egy 9 hónaponak, ez felelőtlenség. Nem neki való még az, csak allergiát okoz. 1 éves kora alatt meg ne hallja, hogy bármilyen tejterméket adok neki. Mondtam, hogy a védőnő mondta, hogy már adhatok neki. Megkérdezte, ki a védőnő, lesz hozzá egy-két szava. Na, bumm. Így döntse el az ember, hogy mit hogy csináljon. Nemhogy támogatást kapna, ketten három félét mondanak.
A hiszti.....az megy nálunk is, ne aggódj :) Ha valamit elveszünk tőle, vagy nem adunk oda, na kitör a parasztgyalázat. :) Azt mondják, ez is egy korszak. Hát, nagyon remélem, hogy el fog múlni, mi sem így neveltük/neveljük. Pénteken kibújt az ötödik fogunk is, és egynek nem sok híjja van.
Egyébként nagyon ügyes Kingi, már mindenhol feláll, persze bukik is sokat. Négykézláb is megtanult mászni. Ha mondjuk, hogy gyere, mondja ő is, hogy gyeeee :) Meg mondja "addiddeee, agggyál". Ha mondjuk, hogy pápá, integessél, integet, és mondja "tátáá".
Kata! Gratulálok a házhoz, biztos nagyon jó lesz :) Leszámítva a pakolást, rendrakást, de hát ez elmaradhatatlan része a költözésnek :)
Jó hétvégét, mármint ami még van belőle :)
Szia Kata!
De jó! :) Gratulálok az új otthonhoz! Jó költözködést! :)
Mi jól vagyunk. Mondjuk hétfőn volt egy látogatásunk a klinikán, ugyanis Fanninak is sikerült leesnie az ágyról
Szerencsére nem lett semmi baja. De úgy láttam jónak ha megvizsgálgatják, így vagyok nyugodt. Csak 1 éjszakát voltunk benn az ilyenkor szokásos 3 helyett.
Szóval voltak izgalmak.
Ezen kívül iszonyatosan akaratos és hisztis Fanni, nagyon remélem hogy ez csak egy ilyen időszak, és kinövi... Mert ha nem, akkor nem tudom mit csináljak hogy befejezze ezt. pedig "nem így neveltük" :D
Valakinek van hasonló tapasztalat?
Jó hétvégét mindenkinek!
Sziasztok Anyukák!
Remélem,hogy mindenkivel minden ok!
Képzeljétek,a hétvégén végre költözünk :)
A héten már többször voltam takarítani,holnap megyünk még pakolászni,aztán vasárnap már ott is alszunk :)
Tulajdonképpen azért írok,mert még nincs ott net betkötve,úgy hogy egy darabig nem fogok jönni.
Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv: Kata
szia, Enczy!
köszi, már jól van Alíz. Egy éjjel, és egyszer délután volt lázas, este már nem ment fel neki. foga nem jelent meg, és nem is lett betegebb.
Volt itt közben a védőnő, és azt mondta, hogy attól is lehet láz, ha pl. egyszerre több fog elkezd nőni az ínyben...lehet ez a probléma. Látom, hogy meg van duzzadva az ínnye, de még semmi...pedig minden reggel tapogatom, hogy van-e 2. fogacska....:-) Csak érdekes, hogy az elsőt szinte nem is érezte, és nem is volt nyűgös. Most viszont szokott nyűglődni rendesen .-(
szép napot!
Anita
Szia Nitta!
Jobban van már Alíz, vagy lázas még? Esetleg megjelent a második fogacska?
Fanni is csak akkor volt lázas amikor beteg volt, bár foga még nem jött, így erről nem tudok nyilatkozni :)
Remélem minden oké!
Jó hétvégét!
szia, Tünci!
Igen, én is olvastam a 3 napos lázról, de abban az esetben magas 39 fok körüli láz jellemző vagy afölötti. Ezért bízom benne én is, hogy "csak" a foga lesz az...remélem!
Köszi
Anita
Szio :)
Reméljük hogy semmi komoly. Nálunk egyszer volt lázas Pancsi, de akkor volt a fertőzése, és amiatt volt elvileg. Amikor jött az alsó két foga akkor egy este volt lázas, de akkor is csak 38 fok volt és másnap már semmi baja nem volt akkor jelent meg a vizholyag az inyén, amikor kibujt akkor sem.
VAn egy olyan a babaáknál hog yhárom napig lázasak nyügösek, utána piros kiütések léeszenk a testükön, és ennyi. Hátha téynleg nem elsz semmi komolyabb de a vizsgálatok a biztosak. Bár ebben sem hiszek már, mert a mi hugyuti fertőzésünk se biztos. NA mindegy.
Szia!
Annácskának hőemelkedése előfordult a fogzás idején,de kb. vagy kétszer,semmi komoly szerencsére.
Reméljük,hogy Alíznak is "csak" ettől van,nem pedig valami vírus
Kata
Sziasztok!
A ti babáitoknál volt láz, amikor jött a foga? Alíznak már kibújt az első már vagy 2 hete. Tegnap hőemelkedése volt, éjjel viszont már láza is, és ma reggel is 38 volt neki :-(
Elmentünk ma a doktornőhöz, de nem talált semmi gyanusat, csak a fogára tud gondolni ő is. azt mondta, hogy várjunk még vagy 2-3 napot, hogy lemegy-e a láz. Ha nem, akkor más irányba kell elindulni...füle, vizeletvizsgálat stb... :-( Remélem, hogy a foga miatt emelkedett meg a testhőmérséklete. Olyan kis bágyadt, nyöszörgős...enni eszik, és iszik is elég sokat. Remélem nem lesz ettől komolyabb baja!
És egyébként Ti hogy vagytok ebben a nyálkás időben? Nem beteg senki?
Üdv
Anita
Sziasztok!
Most vasárnap (okt.13.-án) is lesz 9-12 óráig babaruhabörze a Beregszászi iskolában (Jerikó u. 17.).
Én terveztem most menni,ill. legutóbb eldöntöttem,hogy ha megint lesz,megyek,de úgy néz ki,hogy most sem fogok tudni menni,pedig Annának fel kell lassan tölteni megint a ruhakészletét.
Üdv:Kata
szia, Tünci!
Én is saját kajcsit adok. Néha kap csak üvegeset, ha pl. nem tudtam neki főzni. De már sokmindent eszik a mi kajánkból is szerencsére:-)
szia, KAta!
Én a Brendonban vettem meleg zoknit, tapadós talppal. 1.500 Ft-volt.
Szia Tünci!
Én szinte mindig saját készítésű ételt adok Annának,de van itthon üveges bébiétel is,mert ha esetleg megyünk valahova,akkor jó hasznát lehet venni,illetve vannak olyan ételek vagy zöldségek,amiket én nem szoktam csinálni,mert nem szeretjük,de Annával meg kóstoltatni kellene,akkor abból üvegeset veszek.
Kata
Jobbulást Kingának :) Ugy látszik nagy szerencsénk van hogy nálunk csak én vagyok beteg és nem kapta el senki. Jol teszed ha nem antibiotikumoztok mert az többet árt.
Nálatok is tv mánia van? nálunk távirányitó és telefon ami még menő :) ugy tud értük hisztizni hogy szörnyü.
Én a kaját illetően szoktam adni neki a kezébe kekszet, babapiskótát, banánt meg almát. Persze árgus szemmel figyelem h félre ne nyelje. _Meg mostanában már nem turmixolom pépesre hanem apritom a gyümit. Azt olvastam h már lehet darabosabbra csinálni.Én nem csinálom a megrágos dolgot mert nem szeretném ha az én számból menne át baci hozzá. _Tanuljon meg enni.
Körkérdésem lenne nekem is: kész bébiétel vagy főzés? mit preferáltok jobban? mondjuk télen nem lesz más választásunk, mert nem lesz barack, meg süska, meg tök, meg sok minden.
Nyugi én néha még sirok is ha ránézek miközben alszik. El sem hiszem hogy ez a kis gyönyörüség a mi bébink, és milyen nagy, 8 hónap csak ugy lepergett.
Hát nem tudom a többiek hogy vannak vele, de én ezt a két évet csak és kizárólag a picinek szentelem. Dolgoztam már eleget és azt hiszem fogok is még, 40 évből ez a két év "pihenő" csak jár. Én nem is tudnék munkára gondolni. Jó persze jol jönne eg ykis plusz pénz, de nekem is aza baj hogy ugy e kismamaként nem lehet dolgozni. AMugy is anniy jóakaró van a földön, hogy ha egy is feljelent akkor elveszik a gyedet. Mondjuk én pont olyan cégné dolgozom, ahol meg se lehetne oldani. De most ha belegondolok nem is lenne rá erőm és időm, főleg hogy egy hete alig alszunk. Nap közben meg van mit tenni. NA de ezért vagyunk különbözóek. Angliában ha jol tudom 6 hét után menni kell vissza dolgozni? Na az is érdekes, szegény gyerekek azért olyanok 16 évesen.
Tornán már én is gondolkodom, péntekenként lenne egy kis erősitő torna ami érdekel, mert nekem most arra van szükségem. Nem tudom te hog yállsz, de én a szoptatástól sokat fogyatm. Eredetileg 65kilo voltam, 76-al mentem szülni, most vagyok 60-61.
Szóval én meg dolgozom itthonról, mert totál káosz, amit a helyettem felvett kolléganők csinálnak, és most próbálok rendet tenni. Bár még nem tudom, hogy fizet ki a főnököm, mert ugye hivatalosan nem lehet dolgozni, de megoldjuk.
Férjem nem igazán örül neki, mert addig se a gyerekkel foglalkozok, hiába mondom, hogy akkor csinálom, amikor alszik. De mindegy, ez valóban elvesz egy kis időt minden nap. De másnak meg az a baja, hogy nincs munkája.
Ti jól vagytok egyébként? Nekem annyira fáj a jobb csuklóm a cipeléstől, hogy szinte teljesen elkopott az ízület, és kiáll a csontom. Még a legelején, mikor hazajöttünk a kórházból, meghúzódott, és azóta folyamatosan fáj.
Mennem kéne a visszereimet is megmutatni, ti voltatok valahol? Majd megtudakolom már, hogy kihez érdemes menni.
Lassan tornázni is el lehetne kezdeni, csak ezt a kevés tejet is féltem, ami van. Most már fele-fele arányban tápszert eszik, átváltottunk a Humana 1-re, mert állítólag ettől nem lesz olyan székrekedése. Hát mostanában nagyon nehezen tud kakálni, gondolom a tápszer miatt is, meg a kaják miatt is, biztos meg kell szoknia a kis hasának.
Ti tornáztok valamit? Vagy előtte tornáztatok? Én alig várnám már, hogy kimozdulhassak itthonról egy aerobikra vagy pilatesre. Bár jógára már járok szerda esténként, de az inkább elmélet, nem gyakorlat. Még egy estét meg nem akarok a férjem nyakába varrni egyelőre, mert ezt is elég nehezen viseli :) Jó persze, kibírják egymást, de pont elég egy hétre.
Sziasztok!
Minden nap benézek, szinte, de most pár napig nem, és lám, itt van egy csomó olvasnivaló :)
Milyen hamar felállnak a babáitok! Marci most 5 és fél hónapos és még meg se fordul a hátáról a hasára. Bár próbálkozik, de a keze még útban van. Nemhiába, a fiúk tényleg lustábbak, mint a lányok...
Cipő ügyben tényleg az a legfájdalmasabb, hogy nagyon drágák ahhoz képest, hogy kb. 2-3 hónapig (se) hordják. De az ember mégiscsak szeretné megadni nekik a jót. Egyelőre mi még mindent öröklünk, van egy kis csúszásgátlós cipőcskénk is, de az inkább bentre, amikor valaha valamikor majd elkezd kúszni-mászni.
Nálunk is bekapcsolták a fűtést végre, de mi nem fűtünk :D Szerencsére annyira körbefűtenek minket a szomszédok, hogy eddig még soha egyetlen percre se kellett bekapcsolni a fűtést, és így is van 20-22 fok. Melegebbet meg nem akarok, még Marcit se hozzá szokatni. Fel van öltözve hosszú body-ba meg pulcsiba, harisnya meg nadrág, oszt kész. Kintre meg vastag takaró, lábzsák. Télen meg majd megy rá az overál.
Ja, a sírás? Pár napig az extra kevés alvást választotta nap közben, így estére már K.O. volt, és azért bömbölt szerintem. Aztán visszaállt. Estére mindig sokkal nyűgösebb. Ez az elalvás napközben meg mindig olyan nehezen megy, mert mindent nézni, fogni akar, és nem akarja becsukni a szemét. Éjszaka szerencsére alszik. Bár 2 éjszaka felkelt, szerintem fázott, akkor még nem volt fűtés.
Tünci, gratulálok a keresztelőhöz! :) Egyébként ezt lehet úgy is, ha nem vagyunk megkeresztelve, mi szülők? Szeretném, ha Marcinak lenne, de én nem vagyok megkeresztelve. De most nem is akarok konfirmálni.
Céklát most akarom megkóstoltatni vele. Eddig a sütőtök volt a nyerő, most már adtam hozzá krumplit, de a répát nem komálta. Úgyhogy jön a cékla. Bár nagy adagokat még nem eszik, de úgy látom, hogy egyre jobban tetszik neki a kanalazás, szépen nyitja a kis száját, és le is nyeli. Nem csinálom totál pépesre, hogy egy ici-picit darabos legyen, hadd szokja.
Szegény Pancsi meg akkor jól megjárta a céklával. Hát ez a cici dolog tényleg nem egyszerű. Nem tudnál odaszokatni egy kis alvós állatkát? Odatennéd a cicidre, közétek az állatot, és hátha azt megszeretné. Átveszi az illatod is és hátha azt majd elszopogatja. Tesómnál ugyan nem cicizett a fia, de mellette aludt. Most 2 évesen magától mondta, hogy szeretne a saját ágyában, külön szobában aludni. De addig nektek még van egy kis idő. Próbálkozhatsz cumival is.
Kinga! :D Ezt a mászást el tudom képzelni, nagyon jó! :) Nekünk is van ilyen puzzle szőnyeg, de még nincs ekkora hatása :)
Én ezt a megrágást nem értem. Most tényleg én rágjam meg neki az ételt és adjam a szájába??? Fúj. Na ezért adom már most kicsit darabosan a kaját. Vagy csak nem teljesen pépes, így mondanám. Olyan villával tört.
Tényleg gyorsan nőnek, úgy telik az idő, én is rácsodálkozok. Most kellett megint hozni egy vagon ruhát, mert már a 2. csapatot is kinőtte.
Szia Kata!
Mi a kangaboo-ban vettük a zoknit,( stop shop) Ez azt hiszem 890 Ft volt, de volt 1500 Ft- ért is. Nem olyan olcsó, de jó meleg, és nem csúszik.
Úgy tudom a brendonban is lehet kapni, ott nem tudom mennyibe kerül.
Örülök hogy már jobban vagytok!
Szép napot!