Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szent István Kórház
2003-04-25 11:481.
Létrehozva: 2003. Április 25. 11:48
Sziasztok!
Mivel most próbálkozunk a babócát összehozni, lassan aktuális lesz nőgyógyászt találni. Szóval mindenképpen a Szent István Kórházban szeretnék majd szülni.
Elég magasak az igényeim, én a következőket szeretném a leendő orvosommal kapcsolatban:
-Legyen nagyon jó szülész-nőgyógyász
-Legyen magánrendelése, ahol minden van, ami szükséges egy vizsgálathoz, tehát UH is
-Ez a magánrendelés ne kerüljön vagyonokba (itt úgy gondolom, max 5000 ft/vizsgálat)
-Ne legyen pénzéhes
-Legyen nagyon türelmes, empatikus, kedves
-Legyen rám ideje
-Hagyja hogy úgy szüljek, ahogy nekem jó)
-Ne utasítsa el a gyengéd szülést
Nagyjából ennyi :)
Akiket eddig ajánlottak, és akikkel kapcsolatban főleg szeretnék érdeklődni, azok a következő orvosok:
-DR. Gajdos Edit
-Dr. Koiss
-Horváth Tamás
-Horváth Mihály- ő különösen érdekelne
-DR. Németh
Ezen felül természetesen várom azon orvosok nevét, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek :))
Ha van kedvetek, szülésetek történetét is megírhatjátok.
Ui: Ha valaki csak privátban szeretné elküldeni, kérem tegye meg!
Köszönöm!
Vájolet
Mivel most próbálkozunk a babócát összehozni, lassan aktuális lesz nőgyógyászt találni. Szóval mindenképpen a Szent István Kórházban szeretnék majd szülni.
Elég magasak az igényeim, én a következőket szeretném a leendő orvosommal kapcsolatban:
-Legyen nagyon jó szülész-nőgyógyász
-Legyen magánrendelése, ahol minden van, ami szükséges egy vizsgálathoz, tehát UH is
-Ez a magánrendelés ne kerüljön vagyonokba (itt úgy gondolom, max 5000 ft/vizsgálat)
-Ne legyen pénzéhes
-Legyen nagyon türelmes, empatikus, kedves
-Legyen rám ideje
-Hagyja hogy úgy szüljek, ahogy nekem jó)
-Ne utasítsa el a gyengéd szülést
Nagyjából ennyi :)
Akiket eddig ajánlottak, és akikkel kapcsolatban főleg szeretnék érdeklődni, azok a következő orvosok:
-DR. Gajdos Edit
-Dr. Koiss
-Horváth Tamás
-Horváth Mihály- ő különösen érdekelne
-DR. Németh
Ezen felül természetesen várom azon orvosok nevét, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek :))
Ha van kedvetek, szülésetek történetét is megírhatjátok.
Ui: Ha valaki csak privátban szeretné elküldeni, kérem tegye meg!
Köszönöm!
Vájolet
engem is érdekelnének ezek a dolgok,jó lenne ha jönne valaki..
pl. milyen a szülésfelkészitő?bár nem tudom,hogy van-e értelme a 2.babánál..
Látom nagyon nem írt azóta se ide senki,de írok,hátha vki válaszol majd nekem.
A kórházba miket kell bevinni a babának. Úgy hallottam,hogy itt szinte semmit nem adnak,ruhát is kell vinni. Hány ágyas szobák vannak?
Sok minden érdekelne igazán.
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni,ha lehet. Második kisfiamat várom november 27.re és most ebben a kórházban fogok szülni az új dokimnál. Tapasztalatokat szívesen olvasnék.
Én november 10-re vagyok kiírva. Bár, nem bánnám, a 1-2 héttel hamarabb érkezne, hogy egy kicsit benne legyünk még a jobb időben, ne a depis novemberi szürkeségben.
Velem nagyon rendesek voltak itt. Minden nap mentem a csecsemős szobára, lefőzték nekem a laktoherbet is, és a csaj fogta a mellem (bocs ) és mutatta hogyan kell csinálni, meg meg is nyugtatgatott, mert nem akartam elhinni, hogy elég 1-2 csepp anyatej még az első napokban a fiamnak. 3 napi tartalékuk van állítólag. Egy nővér volt olyan mufurc, illetve nem annyira kedves, aki esténként lefürdette a babákat, de végülis ő is rendes volt........Pont leszartam őt, nem zavart sok vizet. :)
Szia! Én az Istvánban szültem a fiamat 2008-ban, és most a lányomat is ott fogom Hetényi Gábornál.
Én meg voltam elégedve a csecsemősök hozzáállásával, mindenki nagyon rendes volt velem. Jöttek, kérdeztek, mutatták hogyan fejjek, szoptassak....stb. A takarítónő is nagyon rendes volt! Nekem nincsenek negatív tapasztalataim szerencsére, remélem most is megúszom rossz emlékek nélkül.
Sziasztok!
December elején szülök az Istvánban,mik a tapasztalatok?Majd azér tpróbálok visszaolvasni,de megköszönném az infókat!(az első gyereket más kórházban szültem csak követtem a dokimat..)
December óta rendel. Hétfőn és csütörtökön 9-12 között ttudsz bejelentkezni.
Szia!
Én Hajdu Barbinál szültem 3 hónapja és nagyon jól választottam! Csak ajánlani tudom: kedves, közvetlen, segítőkész, odafigyelő, profi - egyszóval szuper szülésznő!
üdv
Szia!!!
Pruha Krisztinánál szültem 2 éve és most is nála fogok!! Csak jót tudok róla mondani!!!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni szülésznő választásban, aki már szült az Istvánban és volt fogadott szülésznője kérem írja le a véleményét. Olvasgattam már a neten, de sajnos túl sok infót nem találtam. Esetleg aki ismeri vagy szült Pruha Kriszina vagy Hajdu Barbara szülésznővel írjon - akár priviben is. A héten döntenem kellene, így elég sürgős lenne.
Előre is köszönöm
Kratos
Köszönöm a válaszodat!
Mivel ellentmondásos tapasztalatokról számoltatok be, és ha már hetente úgyis a kórházba járok, informálódtam.
Az eredeti házassági anyakönyvi kivonat fénymásolata, iletve a szülők személyi okmányainak fénymásolat szükséges.
A biztonság kedvéért a férjem felhívta a ferencvárosi anyakönyvi hivatalt is, ugyanezt a választ kapta.
Tőlünk három hónapnál nem régebbit kértek
és hiteles másolatot vigyél (közjegyző készíti), mert nekünk nem adták vissza az eredetit (tuti elkeverték).
Sziasztok!
Akik már szültek a Szent Istvánban, azoktól szeretném kérdezni:
Járhatok úgy oda terhesgondozásra (ott szeretnék szülni), hogy nem oda tartozom? Magándokiról váltok nem fizetős dokira, lehetséges, hogy bemegyek és oda járok majd ott is szülök?
Mert szabad kórházválasztás van, tudtommal, s ez egy bababarát kórház
Köszönöm a hozzászólásokat!
Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik az utóbbi időben szültek a Szent István Kórházban. Milyen dokumentum kell házaspárok esetén a gyerek anyakönyvezéséhez? Elég az eredeti házassági anyakönyvi kivonat, vagy 3 hónapnál nem régebbi szükséges?
nagyon örülnék, ha bővebben beszélhetnénk a dokiról priviben.
köszi szépen előre is
:):)
de azon alig látszik valami:) Páromnak szerettem volna megmutatni, de hát nagy-nagy belenéző képességének kell lenni, hogy lásson "valakit" :)
Holnap töltöm a 19.hetet.
Nyertél 300 ft-ot.
szia Mazsianyu,
tegnap volt a 12. heti genetikai uh, nekem ott ingyen adtak képet. igaz, nem olyan éles, de sajnos végig alig volt látható a baba, valami miatt.
Te hanyadik hétben jársz már?
kiválasztottam Horváth Tamást végül. remélem, beválik nekem is.