Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Lakásdizájn ötletek - képe
Biztosan sok ilyen topic van, viszont én arra gondoltam, hogy legyen ez egy olyan topic, ahol nagyon sok kép van és így bárki könnyen tud ötletekhez jutni.
Jó lenne kreatív képeket látni:
- gipszkarton ötletekről
- nappalik berendelzéséről
- fürdőszobákról
- konyhákról
- tapétázásról és festéről
- gyerekszobákról
- hálószobákról
stb.
Értelek és látom, télleg szűk a konyha. Olyanon nem gondolkodtatok, h a nagyszoba fürdő melletti falához áttenni amerikai konhyaként az egész kócerájt? Pultos megoldással pl. Az előző lakásomban az előző tulajdonos a konyhából így csinált hálószobát. Bár ezt épületgépészetileg kell átgondolni, víz-gáz stb.
Azon kívül pedig nagyon szűk a konyha, és nehezen lehetne leguggolni elé. Bár megoldható.
Egyébként nagyban cáfolgatom az ötletedet, pedig megmozgatta a fantáziámat... Szóval még gondolkozni fogok ezen.
Borii, én fürdőkádas lakásban éltem 23 éves kormig, és világ életemben a fürdést részesítettem előnyben. Nagy kéjenc vagyok ebben a tekintetben: ha elmerültem az illatos, forró fürdőben, akkor egy könyv és egy finom tea társaságában 1 - 1,5 órát is ellubickoltam. És ennek hiánya időnként fizikailag fáj. Amikor hazajövök a munkából kimerülten, nyűgősen, minden porcikám egy lazító fürdőért kiált...
A párom alapvetően zuhanyzós tipus, de már neki is hiányzik a kád. Amikor összejöttünk, akkor az albérletében volt kád. Olyan jók voltak az együttfürdések is...
Szóval láttam már én is azt a zuhany típust, de kádat szeretnénk...
Én nagyon szeretem a mozaikos díszítést. Erre hoztam pár képet.
Szia!
Mennyire ragaszkodsz a fürdőkádhoz? A mély zuhanytálcás megoldás nem tetszik? Pont akkora, hogy egy gyerkőcöt meg lehet fürdetni benne, de mégsem foglal akkora helyet mint a kád. Obiban láttam múltkor kompletten kb. 60.000 Ft volt. Nekem nagyon megtetszett, ha lesz gyerekünk biztos ilyenre fogom kicseréltetni a sima zuhanytálcánkat. Én nem vagyok oda a fürdőkádért, előző lakásunkban a fürdőben volt mindkettő, de a kádban leginkább csak a virágokat fürdettem. Gondold át jól a dolgot, ha túl zsúfolt lesz a fürdőtök, utálni fogod.
Egy jópofa teszt:
A következőkben, minden kedves olvasónk kipróbálhatja tesztlapunk kitöltésével, hogy milyen viszonyban van önmagával, mennyire ismeri a lelki alkatához legközelebb álló színeket. Tesztünk végén kap egy színharmónia-képet, mely az Önre legjellemzőbb színvilágot mutatja.
A mosógépet sem tudjuk másképp elhelyezni, csak a mosdó alatt. És annak védelmében kénytelenek leszünk vállalni az állandó ki-be tologatást. Igaz, most is így csináljuk...
(Csatoltam az alaprajzunkat. A konyhánknak amúgy nem ajtaja van, hanem egy boltív köti össze az előszobaként jelölt résszel. Jelenleg az a konyha meghosszabbított része, ott tárolunk nagyon sok mindent, ami a konyhában nem fért el szekrényhiány miatt. Az átalakítás után azonban az lesz az ebédlő.
Mi az első szobába (18,53 nm-es) nyíló bejárati ajtót használjuk. Ez a szoba az előszobánk és a nappalink egyben (szépen leválasztottuk a két funkciót és egy nagyon jól használható szobát kaptunk így). A második szoba (a 20nm-es) jelenleg az dolgozószobánk és az ebédlőnk (egy polcrendszerrel választottuk ketté a szobát). A későbbiekben egy síneken tologatható paravánnal szeparálva ez lesz a hálószobánk, a mostani háló pedig a gyerekszoba.
És hogy ne csak szövegeljek, képeket is csatolok, amiket a neten szörfözve találtam.
Amúgy tényleg bevezethetnénk a szabályt, h minden hozzászóláshoz kell csatolni legalább egy képet.
Először nekem is azt mondták, hogy csak meszeljük, mert az nem zárja le a falat, hanem tud szellőzni. De vakolás után (gépi vakolás volt, bár nem tudom, ez számít-e), azt mondta a festő, hogy mehet rá a diszperzites festék. Állítólag már azok is sokkal jobbak, légáteresztőek. Ez igazán azért fontos, hogy ne penészedjen. A falrepedés: igazából nekünk 2 év alatt készült el a ház, a falak már másfél éve állnak, remélem nem fog már nagyon megrepedni. Én úgy tudom a falak mindig mozogni fognak valamilyen mértékben.
Maj 1 év múlva megmondom, hogy jó döntés volt-e?
Wow! Tetszik
Kérdezhetek egyet? Nekünk azt mondták, h új lakást 1 évig nem szabad festeni, mert még mozog, szárad a vakolat stb. Ez akkor nem igaz? Nálunk idén szeptemberben lesz 1 éves a lakás, de nagyon utálom a fehér falakat
Még képek...
A mosdók alá még megy polc és fiók (rattan).
A beltéri ajtót azért fotóztam le, mert nem tudjuk eldünteni, milyen színű legyen. Csak a szobáké üveges, a többi tele ajtó.
+ még korlát ügyben nem döntöttünk. Én saválló fémből szeretném, de marha drága.
A szobákban inkább a szinek lettek fotózva, a teljes szobát nem nagyon látni a képeken.
Na szóval...
Ezek a kedvenc lépcsőim.
Ezek meg mindenféle lépcsők :
http://tnn.inter.hu/lepcso/falepcso.html
Sziasztok!
Én is gyűjtöm a képeket, ötleteket. Sajnos a lakberendezők horribilis összegeket kérnek.
Én kérni szeretnék Szeretnénk kicseréltetni a beltéri lépcsőnket. Tudnátok segíteni képekkel vagy linkkel? Annyi elképzelésünk van, hogy fából legyen
Köszi
Silver21 tegyél még fel képeket nagyon tetszik amiket hoztál.
ezeket a képeket -gyerekszobák- különböző topicokból szedtem össze , szerintem fele innen az nlc-ről van, de biztos lesz akinek újak.
+ 1 kérés: lehetne több képet kevesebb (képek csatolása nélküli) szöveget küldeni?
olyan jó hogy ez a topic csak olyan nézegetősnek "rengeteg képi ötlet"-nek indult
Nekünk ilyen volt a panel-konyhánk:
A bútor vázát a férjem készítette, csak az ajtókat vettük (Ikeá-ból)