Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Karácsonytól karácsonyig
Eljött a szeptember és vagyunk jónéhányan, akiknek ez egyet jelent a karácsonyi készülődés kezdetével.
Szeretjük a karácsonyt és szeretünk jóval előbb elkezdeni készülni az ünnepre (főleg, ha sk. ajándékokkal kedveskedünk).
Szeretjük a hagyományokat, szeretünk tervezni, szervezni, megvalósítani, cicomázni, dekorálni, de legfőképp örörmöt szerezni szeretteinknek!
Persze vannak, akik nem értik ezt az egészet, - hogy mire is ez a nagy felhajtás - de ez a topic nem is nekik szól!
Nem kötelező elkezdeni a karácsonyi készülődést szeptemberben, de nekünk jól esik! :) Ettől függetlenül decemberben is lehet hozzánk csatlakozni, mi mindenkit szivesen látunk! :)
Blog:
Szia Mágika!
Örülök hogy jelentkeztél, és hogy már jobban vagy. Betegnek lenni nagyon nem jó. Velem úgy néz ki hogy minden rendben, bár a kontrolokat igazából csak a hónap végén kezdem. A párodnak is jobbulást!
Kíváncsi leszek milyen szépséget fogsz választani a ws-ra, mutasd majd meg hogy mi készült.
Ezeket a filmeket még én se láttam, köszönöm az ötletet, jövő héten talán belefér az időmbe.
A hétvégém izgalmasnak igérkezik, holnap reggel megyek Pécsre Banyocáékhoz, vasárnap megyünk a vásárba , végigjárjuk a lomisokat, remélem találunk mindenféle kincseket. No meg az is tök jó lesz, hogy két napot együtt töltünk, elmegyünk kicsit shoppingolni is és sokat fogunk dumcsizni is.
A kertből nagyon sokminden készült, legelőször sok-sok eperdzsem és fagyasztott eper is, leginkább pürésített formában. Néhány üveg málnaszörp
Utána jött a baracklekvár, az sajnos nem a kertből, de jó sok. :-)
Folyamatosan készült csemege uborka, de főleg kovászos /télire is/. Főztem rengeteg sűrített paradicsomot, ivólét, üvegbe télire töltött paprikának paprikát paradicsomszószban, lecsót, ananászos édes-savanyú szószt, spagetti szószt, ajvárt, paprikakrémet natúrt, csípőset és paradicsomosat, petrezselyem pestot, tettem el tököt, zöldbabot, karfiollal töltött paradicsompaprikát, szárított paradicsomot olajban, a fagyasztóba pedig került mindenféle zöldfűszer, megsütött padlizsán, félkész patiszon pástétom, panírozott karfiol, patiszon , cukkini, és még ki tudja mi minden, ami most eszembe sem jut. Mindenesetre éhen nem halunk a télen.
Ja ami még eszembe jutott, készült mézes dió, és kakukkfüves kanalas köhögésre. Szóval a nyáron sem unatkoztam.
Sokat voltam itthon egyedül, borcsapapa szinte egész szeptemberben és októberben is a Balatonon volt, egyrészt horgászni, másrészt segíteni mert felújítják a nyaralót ahova menni szoktak.
Na eldugulok még mielőtt kiutáltok innen.
Néhány kép : a "spájzom" most, és őszi dekor az ebédlőben, bár lehet hogy az utóbbit már mutattam.
Sziasztok!
Londonka
Teljesen jó lett a laptop tartód, ügyes vagy, nem tudom miért vagy elégedetlen vele, nekem tetszik.
Képtelen lennék egy ekkora darabnak kézzel neki állni.
Nagyon helyes a kis kandallód, kíváncsian várom, milyen díszítést kap majd karácsonyra.
Bubcsi
Nagyon ügyesen megoldottan a függöny, székhuzat varrását, gondolom azóta már a többi is elkészült.
Borcsamama
Szuper lett a lámád, biztosan örülni fog neki Ádám, főleg, ha mindenféle finomságot talál benne.
Nálad milyen finomságok készültek mostanában a kertből? Te jól vagy, minden rendben veled?
Régen jártam erre, túl vagyok egy megfázásos, torokfájós nyavalyán, ezért nem is jelentkeztem, közben a párom is lerobbant,
gerincsérve lett, úgy néz ki egy darabig még itthon lesz vele.
Fejben már nagyon készülgetek a karácsonyra, de energiám nem nagyon van már esténként, munka után hogy valamit készítsek is. A napokban kikerültek nálunk is a madaras boltba a karácsony dolgok, szerintem ez még nem a teljes választék, de azért néhány apróságot már beszereztem. Olyan cuki kis gombák voltak, amik beugrottak a kosaramba meg kicsi bronz barna gömböket vettem. Ezentúl majd mindig figyelem, hátha tesznek ki újdonságot is, nehogy lemaradjak róla.
Úgy néz ki, hogy vasárnap megyek egy kreatív ws-re, még nem döntöttem el mit szeretnék készíteni, valami karácsony témájú lesz az biztos.
Karácsonyi filmek nézegetésével is hangolódom a karácsonyra, találtam néhány olyan filmet, amit eddig még nem láttam, nekem tetszett mindegyik. Leírom, hátha nektek is új lesz valamelyik: Veszélyben az északi sark, Megrendezett karácsony, volt még egy, de annak most nem jut eszembe a címe.
Havastáj
Mi újság veletek, hogy vannak a gyerkőcök? Nóri várja már a télapót, karácsonyt?
Kitartást holnapra az utolsó munkanapra a héten, utána meg jó hétvégét, aki teheti használja ki a jó időt a szabadban.
Sziasztok!
Nagyon nagy a csend errefelé, de én még mindig bízom benne hogy a karácsony közeledtével majd egyre többen leszünk.
Ami azt illeti, ilyen napsütéses időben egyenlőre elég nehéz is a téli ünnepeket megidézni.
Bubcsi, gondolom a legutóbbi hozzászólásod óta elkészültek a székekre a huzatok és a függönyök is. Hipp-hopp , még másfél hónap és már kezdheted is a karácsonyi dekorálást.
Londonka, megszoktátok már az új lakhelyet? Sikerült már berendezkednetek? A kandallódat nagyon irígylem, sajnos én nem tudom megvalósítani még álkandallóval sem, mert sehol nincs olyan hely a lakásban, ahova tenni tudnánk. Így az én városkámnak marad a jó széles ablakpárkány az ebédlőben, amire csináltattam még külön egy fehér bútorlapot úgy formára vágva, hogy még szélesebb legyen, még nagyobb legyen a helyem.
Mutatok valamit, amire nagyon büszke vagyok, mert sose csináltam még ilyet, és szerintem nagyon jól sikerült.
Ádám nagyon szeretne a születésnapjára egy Pinata-t, és mivel kedvence a Láma, hát megpróbáltam mindkettőt megvalósítani. Tegnap elkészültem vele, belekerültek a csokik, cukorkák és apró ajándékok, és most a szekrényben várja a nagy napot. Kíváncsi leszek sikerül-e vele olyan örömet szerezni, mint amilyen örömmel és izgalommal én csináltam.
de ugyes vagy Bubcsi, nekem bizony nem lenne turelmem ilyesmihez
mar Liverpoolbol jelentkezem, es a legnagyobb oromomre van egy csodas, diszitesre melto kandallom :-)))
egyelore mecsestartokat pakoltam a tetejere, de alig varom, hogy a falu hazai keruljenek oda
Jó reggeeeeeelt!
A férjem horkol, a macska rajtam feküdt és piszkált mert éhes, szóval feleltem hatkor.
Kávé és hírek megvolt, most még itt egy london twinings tea amit onnan kaptam. Londonka, jó neked hogy ott vagy a közelében.
Néztem az ötletet amit hoztál, hát tök jó! És én mennyi tégely kidobtam, pedig sok ilyen bigyóm van. Néhány a műhelybe került csavaroknak de a következőből ilyet csinálok.
Én a héten varrok, két függöny és 3 székhuzat kész, azt megmutatom. A többi kiszabva vár.
Képzeljétek, itt már mindenhol van karácsonyi részleg, a tavalyi olcsóbban, az új dolgok még szépen kirakva. Próbálok még ellenállni, de szerintem nem fog sokŕ tartani.
Légyszíves gyertek és meséljetek, kivel mi van?
Na most indulok kiosztom a feladatokat.
Szép hétvégét!
ezt most talaltam, es nagyon jo otlet
ekszertarto kiurult szep kremes dobozbol
a furashoz en kernek segitseget, de talan ragasztani is lehet a tetejet
https://anapfenyillata.cafeblog.hu/2019/01/10/a-kremes-t egely-uj-elete/?fbclid=IwAR07bwX5kwVevUGyKmAsKE1g9MOmKwwnhNa FXJvDh5beLWKFie4B9-DbyMQ
Bubcsi, nem volt szándékom ijesztgetni. Ha már eltisztáztad cikk-cakkal, akkor nyert ügyed van. Most már csak hajtsd vissza kes-kenyen és egyenes vonalban varrd le. Ha az öltés hosszúságát tudod állítani, akkor ne túl apró öltéssel, nehogy összehúzza. Jó lesz az, meglátod. Majd mutasd meg hogy sikerült.
Tök jó ez a fotó, nagyon tetszik.
Londonka, jaj ne haragudj... Szóval, Londonka.
Se ferdepánt, se tisztázógép nincs. Az van ami a képen. Egyelőre ott tartok hogy eltisztáztam a szélét, olyan kis cikkcakkossal, a mama így mutatta régen. Aztán most folytatnám de jól megijesztettél(közbe voltunk babanézőben, de most folytatnám. Azt hiszem a lehető legkeskenyebben visszahajtom és mivel nem kiállítási darab lesz, max a család látja. Majd megmutatom.
Londonba, ilyennek én nem merek nekiállni.... Egyenes is alig megy, nemhogy így körbe. Ügyes vagy nagyon.
Hoztam még egy őszi képet is a kertből.
Sziasztok!
Bubcsi, nem lesz könnyű dolgod, ha sima egyszerű varrógéppel akarod szépen beszegni a függönyt, de nem lehetetlen.
Én egyszerűen csak minden oldalát simán visszahajtanám kb. fél centisen és cikk-cakk öltéssel végigvarrnám. Ez a mód az, ami a legkevésbé látható.
Ha valamivel keskenyen el akarod szegni, akkor mindenképpen a függönnyel megegyező színű szatén ferdepántot használj, abból is van többféle szélességű, de hogy szép legyen, a lehető leg keskenyebbet válaszd.
Ha van tisztázó géped, akkor egyszerűbb a helyzet, azzal olyan szépen vissza lehet szegni, mint pl. a ruhákat csinálják gyárilag.
Londonka, nincs ezzel a tasakkal semmi baj, a célnak megfelel, és még szépen is van megvarrva, szép egyenletes öltésekkel. Ügyes vagy!
koszi a receptet
na EZ tenyleg karacsonyi suti a mak miatt is, meg a sok munka miatt is, de kesz vagyok mar csak attol is, hogy elolvastam:-)))
en megmutatom, amit varrtam, mindenki a sajat felelossegere nezegesse:-)))
Borcsamama,
Hogy kell nagyon-nagyon-nagyon keskeny segélyt varrni?
Fügönnyre kell, ilyen kis vékony finom anyaghoz.
Nagyon szeretném ha olyat tudnék varrni rá...
Na........................, ez nem tudom miért lett ilyen nagy, de most már mindegy.
Ja és ma nagyon fincsi szilváslepényt sütöttem.
Annak is itt a receptje:
3 egész tojást felvertem 30 dkg cukorral, csipet sóval, 3 dl tejjel, 40 dkg liszttel, 1 sütőporral és 1 dl olajjal.
Zsírozott tepszibe öntöttem /nagy gáztepsibe/, tetejét szorosan kiraktam felezett szilvával, úgy hogy a héjas része volt alul.
Megszórtam jó fahéjas barna cukorral, és csoki darabokkal. 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Nagyon gyors, egyszerű és isteni finom.
Sziasztok!
Londonka, persze hogy leírom, nagyon szívesen. Próbáld ki, kíváncsi leszek a véleményedre. Egyébként ez jó nagy adag lesz, nem két személyes.
Francia mákos krémes
Mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávés kanál szódabikarbóna
Mákos piskóta:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 db tojás
3 ek víz
1/2 dl olaj
1/2 cs sütőpor
10 dkg egész mák
1 citrom reszelt héja
Krém: Krém /citromos változat:
3 db tojássárgája 2 cs.vanilia puding
15 dkg kristálycukor 7 dl tej
2 cs vanília pudding 35 dkg vaj
7 dl tej 1-2 citrom leve
10 dkg porcukor 15 dkg porcukor
25 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig.
A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a mákkal. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mákos masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsibe sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 20 percig.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, mákos piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megszórtam porcukorral. 😘
A kisvonatod nagyon cuki, nekem is ilyen volt/van, de tavaly kaptam egy nagyobbat is, olyat ami síneken megy körbe a fa körül. Mindkettőt nagyon szeretem.
Miért nem mutatod meg a laptop tartódat? Biztos nem olyan rossz, hogy ne láthatnánk.
szep vasarnapot lanyok
Bubcsi, nagyon szep az oszi dekorod, nekem az osz amolyan tulelos evszak a nyar es karacsony kozott
Havastaj oszinten csodallak, de tenyleg, hogy 2 baba mellett dekoralsz, alkotsz
itt is mar mindenhova pakoljak a karacsonyi diszeket, edessegeket parhuzamosan a Halloween-nal
a fa kisvonatom a faluba szerencsesen megjott, piros es gyonyoru, csodak csodajara, nem talalta az nlc tul nagynak a kepet :-)
varrtam egy laptoptartot a heten, regota terveztem
egyfontosban vettem egy szennyestartot, jo vastag anyag, abbol szabtam-varrtam at kezzel, szoval ezt csak irom, de nem mutatom:-)))
borcsamama
leirnad azt a makos sutit lecci?
Sziasztok!
Bubcsi, mi az hogy te "csak" ilyeneket tudsz, hiszen nagyon szépek amiket készítesz. Nem beszélve arról,hogy most pl. "kitanultad" a festő szakmát, ami szintén nem utolsó, mert hiányszakma, ráadásul egész vagyont meg tudsz spórolni ha magad csinálod.
Sok mindennel próbálkozom én is több -kevesebb sikerrel, és igazából egyiket sem tudom tökéletesen, de próbálkozom, mert nagyon élvezem,bármelyiket is csinálom.
Hétfőn leszedjük a kiállítást. Örülök mert nagyon nagy sikere volt, sokan megnézték és dícsérték. A következő, ami tervben van, egy baba takaró varrása egy kisfiúnak. Azt hiszem utána már csak karácsonyi dolgokat fogok csinálni.
Járok táncolni hetente egyszer, ma pl. Pakson voltunk, ott volt egy nagyszabású táncos találkozó, jól el is fáradtam. Tegnap délután pedig a pécsi táncosok szervezésében volt egy rekord kisérlet, ami sikeres lett, jócskán megdőlt az előző csúcs. 65 év felettiek regisztrálhattak, végül a résztvevők átlagéletkora 75 év lett. Az is jó kis délután volt.
Havastáj, tetszik a dobozod, igaz hogy a nyarat és a tavaszt idézi, de attól még szép. Mit fogtok benne tartani? A gyerkőcöknek milyen ajándék készül?
Még nem tudom nálunk hogy alakul majd az ünnep, valószínű megint nálunk jön össze a család. Már gondolkoztam a menűn, de még nem eldöntött. A sütiken is változtatni kéne, hogy ne mindig ugyan azokat süssem. Most pl. van egy nagyon fincsi süti, amit egy hónapja lakodalomra sütöttem egy ismerősnek, azután pedig a kiállítás megnyitóra. Nagy sikere volt, így valószínű felkerül a listára. Francia mákos krémes, amit annyiban megváltoztattam, hogy vanilia helyett én jó citromos krémmel csináltam. Ami még biztos hogy lesz, az a képviselő fánk. Egyenlőre ennyi.
Sziasztok!
Mágika, LondonEye klassz ötleteket hoztatok.
Borcsamama nagyon szépeket varrtatok. A manók még mindig nagy szerelem nekem. A térbeli ábrazolások is szuperek. Nekem ia Vasarely stílus.
Bubcsi, nagyon ötletes és szerethető az őszi dekorod. Fénypostával küldhetsz nekem is.
Mutatom, hogy milyen kulcsos szekrényt készítettem. Most meg a gyerekeknek készül 1-1 ajándék majd azt is mutatom, ha kész lesz.
Karácsonnyal kapcsolatban kinek van már bármi terve? Nálunk most nagyobb családi színtérben megy az ötletelés, sokan vagyunk, mint az összejovetelek, mind az ajándékozás szintjén átszervezés szükséges, de meg nincs végleges döntés....
... És itt a többi. Sajnos én csak ilyeneket tudok, se transzferálni, se patchworközni, se olyan szalvétás ragasztós technikát (bocsi nem jut eszembe a neve) nem tudok, csak virŕgkötészetet. Idén valahogy elkapott az őszi dekorálŕs, régebben nem szoktam. Pedig úgy tetszik a többi technika is ahogy látom a képeiteket, de nem tudom mikor megtanulni. Az olasszal se jutottam semmire mert indult a házasodás. Ezért idén tapétázni, glettelni, festeni stb tanultam meg.
Képzeljétek, múlt héten körbejártam őszi növényeket venni, és mindenhol pakolták ki a karácsonyi cuccokat. Van ahol már a kis falvak is működnek. Két hete már karácsonyi sütik is vannak. Azért ez még nekem is korai picit. Mondjuk a férjem az elōbb minden probléma nélkül benyomott egy marcipános rudat...
Most elköszönök, gyertek minél többen, kíváncsi vagyok mit alkottatok még!
Nagyon szépeket alkottál, hangulatosak a dekorok, bármelyiket elfogadnám.
Nem semmi az a nagy fa az autódon!
Itt vannak az ígért képek. Nem mind, majd még fotózok.
Szia Bubcsi!
Örülök hogy a hugod a körülményekhez képest jól van,neked szurkolok. :-)
Nem semmi , hogy milyen baleseted volt! Még jó hogy ilyen szerencsésen megúsztad. Elég nagy baj hogy összetört az autód, de a lényeg hogy te nem sérültél meg.
Elég macerás egy ilyen költözés, nálunk már három éve hogy volt a felújítás, akkor mi is dobozoltunk. Jó időbe telt mire minden a helyére került, bár még nemrégiben találtam egy nagy doboz könyvet a garázsban, azok a mai napig ott vannak. Lassan vége lesz a kerti mindenféle munkának, majd akkor remélem azok is kiszabadulnak a dobozból.
Nem lehetett túl nagy élmény az esküvő, ha ilyen rossz szájízzel írsz róla.
Várom a képeket az alkotásaidról, tavaly is olyan szépségeket csináltál.
Sziasztok!
Elöször is, bocsi hogy ilyen hibasan irok, de ha m…helyröl irok (besokalltam aztan most levezetek), itt reszben bonyolult, reszben nem megoldhato az összes ekezetes betü. L
Egyelöre 09.12-ig olvastam, es mivel el***fuseráltam az akkori hozzaszolasomat, igy most ujra kellett irnom. Lehet hogy most sok mindent kihagyok, bocsi, majd potolom.
Borcsamama: Jó lett az az öszi diszed. Nekem is van koszorum miota az uj hazban vagyunk, meg egyeb dekorok, majd kicsinyitem a kepeket azt mutatom. Sajnos van meg kicsomagolasra varo nehany karton (3 vagy4), es szerintem sok dekorcuccom ott lapul, mert mindig ha kell valami, ugy kell kiasni… de most már ezek is sorra kerülnek aztan tudok rendesen is alkotni. A tesom a helyzethez kepest jol van, fizikailag gyorsan felepült, egyebkent az en helyzetem 2.0. Lelkileg nagyon nehez, probalkozom probalkozom, de tudom hogy ilyenkor nem segit a vigasztalas se. Ugy nez ki, hogy jövö honapban indul a naaaagy probalkozas. A mi keresztgyerekeink is jarnak iskolaba, a kicsi most lett elsös, hat az elsö napokban sirt szegenyke. Mikor irtad hogy nalam pozitiv volt minden, eszembe jutott, hogy jaaaa, az ev elejen radölt egy fa a kocsimra miutan kiszalltam (a fa benezett a müszerfalon meg feküdt az üleseken…), totalkaros lett a 3,5 eves kocsim, en meg sokkot kaptam… nem reszletezem.
Havastaj: nagyon cukor lehet Nori ahogy a tesot szeretgeti! Gondolom erzi hogy mos ö lett a naaaagy es okos testever, ezert asszisztal mindenhez. J a koszoru amit csinalt, az is szep lett ;) Sajnos mi messze vagyunk a keresztgyerekektöl, sajat meg nicns, es pont az ilyen együtt alkotos dolgok maradnak ki.
Magika: irigyellek hogy eljutsz ilyen barkacs meg workshopos helyekre, en mostanaban ugy erzem mindig rohanok. Bar nagyon sok mindent felhalmoztam az evek soran, amiböl tudok alkotni, de neha jo lenne masokkal együtt, hogy leshessek el ötleteket meg trükköket. Meg ugye, a cuccaim egy resze meg rejtve van… A tälca meg a taroloüvegek nagyon-nagyon-nagyon tetszenek, a lakasunk pont ilyen vonalon van berendezve, szoval sokat jarok ilyesmik utan. Ügyes vagy, szepek lettek. Talcat nem talalok sehol normalisat, lehet hogy ellopom töled a mintat aztan valamikor megalkotom.
Azt hiszem Londoka irt költözest: nem irigyellek, de utana nagyon jo erzes. Utolag el se hiszem hogy min vagyunk tul… Mi ketten csinaltuk, semmi segitö kez nem jelentkezett. L
Az esküvö borzalmasan rossz volt, csak negativumot tudnek mondani, a parral kapcsolatban is, ugyhogy inkabb hallgatok.
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Mágika, nagyon aranyosak ezek az őszi dekorok. Az enyém is elkészült, majd holnap lefényképezem, bár nagyon egyszerű. Az ajtóra még nem tettem ki a koszorút, mert elvittem a kiállításra, majd csak 30-án kapom vissza, utána kerül a helyére.
Kíváncsi leszek a házikóra amit majd csináltok. Biztos szuper lesz.
Londonka, köszi a linkeket, aranyos mindkettő, és megvalósítható gyerekkel is. Szerintem Dórinak is tetszeni fog.
Nekem még mindig van mit befőzni, savanyítani, de hát jobb mintha nem lenne semmi a kertben. Idén nyáron jó sok mindenfélét csináltam és még vannak is terveim.
itt pedig adventi kalendarium szinten gyufas dobozokbol
https://www.youtube.com/watch?v=m9WTNk46mAs
veletlenul akadtam erre a videora
jo otletek kiurult gyufasdobozok hasznositasara, akar gyerekekkel egyutt is
tovabb is lehet gondolni sztem Telapo es karacsony temaban
https://www.youtube.com/watch?v=zfFsXfqT1aM
Sziasztok!
Londonka
Hát arra én is kíváncsi vagyok még nem láttam a mintadarabot sem, de biztos szuper dolgot fogunk készíteni.
Hoztam nektek néhány ötletet, amit a pinteresten találtam.
Szép hétvégét!
Szijja
meg Londonban, minden folyamatban van
nagyon kivancsi vagyok, milyen hazikot keszitesz majd
neha transzferalok igen, nemreg bogrere probaltam ki egy kisebb mintat, es nem jon le a mosogatasnal :-)))
rendeltem egy kis vonatot a falumba a Wish-rol (igen, megfogadtam, hogy nem bovitem, de......), nagyon varom, hogy megjojjon
Sziasztok!
Borcsamama
Fantasztikusak alkotások, némelyiken csak ámultam és bámultam. 1-2 képről a Vasarely képei jutottak eszembe, csúcs, hogy ezeket a térbeli hatásokat így textilen is meg lehet jeleníteni, nem semmi pecizítás és kitartás szükséges hozzá, minden elismerésem a tiéd és persze gratulálok a többieknek is hozzá.
És a manók. azokba szerelmes vagyok. Egy már nekem is van és tavaly igyekeztem minden hozzávalót beszerezni az elkészítésük azonban elmaradt, de remélem idén sikerül.
Szívesen segítek, ha tudok, kérdezzetek nyugodtan.
Szia Londonka!
Mi van veletek, túl vagytok már a költözésen?
Transzferálsz még? Mostanában nem nagyon láttalak a csoportban, bár lehet csak nem figyeltem oda. Nyáron egyszer kipróbáltam a dörzsöléses transzfert, nekem nagyon tetszett, élveztem a munkát.
Tegnap jelentkeztem egy karácsonyi ws_re ahol egy hatalmas házikó házikót fogunk készíteni, még nincs meg a pontos időpont, de remélem el fogok tudni menni rá.
Mit terveztek a hétvégére, most még jó időt mondanak, ki kell használni a szép időt.
Szép hétvégét mindenkinek!
Szia Londonka!
Köszönöm szépen a többiek nevében is.
Még Londonban vagytok? Találtatok már lakást és új munkahelyet?
Jaj, mennyi szepseg!
Igazan csodalok mindenkit, aki ilyen aprolekos, kitartast es fantaziat kivano munkakat kepes nemcsak elkezdeni, de befejezni is.
Sziasztok!
Tegnap lezajlott a kiállításunk megnyitója, nagy sikerrel, sok látogatóval és rengeteg elismeréssel, amire nagyon büszkék vagyunk.
Mellékelem a linket, ahol meg tudjátok nézni a képeket.
https://photos.google.com/share/AF1QipPAu1whFsXIzqn8uhek 4qjNIqW5WQdt9mA8yZ7AjK9OCfxBmDF51MVzQDeclOfyLw?key=cXVKMC1UM XNva3h3RHd0MndoUTdfV0dwaTNJRFBR
Hat ember munkáiból állt össze a kiállítás, a tárlók is úgy vannak, hogy mindenkinek van egy, az apróságok számára.
Az én munkáimról lényegesen több kép készült mint a többiekéről, de ez azért van, mert ezeket a fotókat én csináltam.
Mágika, visszatérve a kütyüzésre, szerencsére a mi csemetéink konrollálva vannak, és tudják is hogy mit lehet. Telefont ritkán nyomkodják, inkább tabletet használnak. Csak szabadidőben , és csak annyit, amennyit cserében olvasnak. A telefont tényleg csak telefonálásra használja Ádám, Dórinak még nincs is .
Köszönjük a stencilezéshez adott jó tanácsot, az ilyesmi mindig jól jön.
Sziasztok!
Köszönöm a dícséretet, azért még nekem is van mit tanulnom, de éppen ezért jó ez a hobbi, mert mindig lehet valami újat tanulni.
Havastáj
A fb-on van egy nyilvános pentart dekor csoport, lehet, hogy már ismered is, bárki csatlakozhat hozzájuk, szuper dolgokat lehet ellesni az oldalukon, szoktak lenni élő videók, ahol bemutatnak egy-egy technikát, újdonságot és rengetegen osztják meg a kész alkotásaikat is. Van YouTube csatornájuk ott is érdemes szétnézni.
Bármilyen stencilhez javaslom a stencilt sprayt használni, ez gyakorlatilag egy ragasztó, befújod a stencilt alját, picit várni kell vele utána ráhelyezed a felületre amit stencilezni szeretnél a pasztával, jól rányomod, így nem tud elmozdulni munka közben és nem folyik alá a paszta. Ha végeztél a paszta felvitelével óvatosan leemeled a stencilt és mosd le róla minél előbb a felesleges pasztát, hagyd megszáradni, többször felhadználható mielőtt újra befűjod vele. A pasztát festőkéssel a legegyszerűbb felvinni.
Szuper ez a paszta, nagyon szeretem.
Borcsamama
Én is szeretek különböző technikákat, új alapanyagokat kipróbálni.
Izgalmasak ezek a medálok és biztos szépek is és örültek neki akik kaptak belőle.
Gyerekek, sajnos a kütyüket nem tudjuk kikerülni, bármennyire is szeretnénk elkerülni, hogy a gyerekek használják, valamilyen szinten engedni kell nekik, az a jó ha olyan a szülő, hogy kontrollálja azért a használatukat és nem engedi nekik állandóan azzal játszani őket. Sajnos nem minden szülő ilyen. Gondolom náluk is megvan a kontroll, csak úgy általánosságban írtam a helyzetről. Nálunk még ügyintézés közben is a telefont nyomkodják sokan, főleg a huszonéves korosztály, de idősebbek is, mintha annyira fontos emberek lennének.
Biztos szuper lesz a kiállítások, majd kérlek mesélj róla. Szívesen még is nézném, ha közelebb lenne.
Vasárnap bográcsoztunk, megtartottuk a fiam elmaradt szülinapját. Olyan szerencsénk volt az idővel, előtte való nap, meg hétfőn is esett az eső de vasárnap délutánra még a nap is kisütött. Melege is volt mindenkinek, úgyhogy jól is esett utána mindenkinek a fagyitorta.
Eldugultam, mert jó hosszú ketten és már késő is van.
Jó éjszakát és szép napot mindenkinek!
Mire olvassátok már remélem a nap is kisüt.
Sziasztok Angyalok!
Mágika, csodaszép dolgokat alkottál megint, de hát ez már nem újdonság. Nagyon jók lehetnek ezek az alkotó napok, én is szívesen részt vennék ilyenen, szeretek a varrás mellett kipróbálni új dolgokat is. Időnként próbálkozom is ezzel-azzal, hol több hol kevesebb sikerrel. Idén nyáron például fa medálokat készítettem keresztszemes hímzéssel kihímezve, ami nagyon izgalmas, szép dolgokat lehet kihozni belőle. Mostanában minden lány ilyet kapott ajándékba a környezetemben. Én is szívesen hordom őket.
Havastáj, cukik a Nóri konyhai játékai, nagyon jól használhatók, én is csináltam annak idején Dórinak jó sokat, ő is nagyon szerette őket.
Most már lényegesen kevesebb idejük jut a játékra, tanulnak, sportolnak, és előtérbe kerültek a mindenféle nyomkodós kütyük, de szerencsére a könyvek is.
Ádám eleinte nagyon ellenséges volt a könyvekkel kapcsolatban, de szerencsére - némi apai szigor hatására- de ráérzett az olvasás ízére, és most már szívesen olvas.
Tegnap felraktuk a munkákat a kiállító terembe, holnap délután lesz a megnyitó. Szerintem nagyon szép lett, majd fotózok és mutatom. Felrakom ide a meghívót, bár lehet hogy már korábban kellett volna. A hónap végéig lehet megnézni, keddtől -péntekig minden nap. Aki erre jár, vagy érdekli, azt szívesen látjuk és várjuk.
Sziasztok!
Hu, Magika, alomszepek a munkaid. Mint mindig.
A vilagitos pasztat mindenkepp ki akarom probalni, este csomot nezelodtem a neten rola.
Van valami tanacsod a hasznalatat illetoen? Mire kell figyelni?
Persze, szivesen veszem, ha mondasz helyeket, ahonnan inspiralodhatok. Koszonom.
Szep napot!
Nem tudom mitől lett ilyen nagy a mosolyka.:D
1. Sötétben világító pasztával díszített kávés kép
2. Sötétben világít. (nem tudom mennyire látszik a képen, de élő én nagyon jól néz ki)
3. Nagy fa tálca több f~le technikával
Havastáj
Szuperek ezek a kis filc kaják, nem csodálom hogy Nóri szeret vele játszani. 😊
Menjél csak ilyen ws-re, mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon jó hangulat szokott lenni és fantasztikus, hogy körülötted is mindenki alkot és inspirálja a másikat én legalábbis imádom ezeket a lehetőségeket. Nem kell megvenned hozzá semmilyen alapanyag hőt, festéket, stb csak azért mert szeretnél 1-1 technikát kipróbálni. Ha addig is szeretnél tanulni, inspirálódni szólj és mondok olyan helyeket, ahol ezt megteheted.
Mutatom a képeket, mik készültek a táborban.
1-2. Vászon táska textilfestés kel díszítve
3-4. Befőttes üvegből készült kávés üveg.
Ez az amit közel 100-an készítettünk egyszerre és mindenkié más lett
Sziasztok!
Borcsamama, nagyon szep lett a koszorud. Regebben en is keszitettem egy kosarat ezzel a technikaval. Papirzsepit tartottam benne. Meg mindig megvan, de mar kicsit deformalodott es a festek is itt-ott megkopott mar. Ezek reszben a mini hazi uthengeremnek koszonhetok.
Majd megmutatod, mik keszultek a kiallitasra?
Magika, alig varom, hogy lassam, miket alkottal. Az a tervem, hogx ha a gyerekek nagyobbak lesznek (ha-ha) en is elmegyek majd ilyen workshopokra.
En mutatok meg ket kepet, amik Nori babakonyhajahoz keszultek. Imad veluk jatszani. Csak nyilvan nekem most eleg korulmenyes mindent megcsinalni, igy par hetente egy vmi keszul.
Sziasztok!
Bocsamama!
Májusban voltam egy szuper 3 napos kreatív táborban Salgótarjánban,gyönyörű környezetben, jó társaságban fantasztikus dolgokat alkottunk. 14 alkotóponton lehetett kipróbálni a különböző technikákat és egy nagyobb alkotást készítettünk. Még sosem használtam textil festéket, most 2 szatyrot is készítettem különböző technikákkal, kipróbáltam a flóder gumi használatát, az új sötétben világító pasztát és Kalmár Timi iránymutatása alapján egy antik hatású tálcát különböző technikákkal, mindenhez a pentart termékeit használtuk. Csodás alkotások szültettek mindenki keze alatt. Nagyon elfáradtunk a 3 nap végére, de megérte és jövőre is szeretnénk menni, azért írok többes számban, mert mi 3-an mentünk együtt. Képzeljétek az utolsó nap Viki irányításával kb. 100-an alkottunk egyszerre ugyanolyan alapanyag felhasználásával, mindenki uo. üveget, szalvétát, festéket stb-t kapott és nem született 2 egyfoma mű, fantasztikus volt ahányan voltunk, annyiféle alkotás készült. Szóval élveztem minden percét, fantasztks volt.
Aztán voltam több 1 napos kreatív alkotónapon meg még megyek is, ha tudok, itthon nem nagyon kreatívkodtam, de a terveim már nagyjából megvannak karácsonyra is. Már tavaly is az volt a tervem, hogy régies, vintige hangulatú lesz a fa, akkor az nem jött össze, idén szeretném időben elkezdeni a díszek készítését, most egy evőeszköztartót + tálcát szeretnék készíteni, de közben egy karácsonyi díszen is kísérletezem.
Kíváncsian várom majd a kiállításról a beszámolódat, biztosan jól fog sikerülni.
Szuper a koszorúd, kicsit írígykedek is rá, csodás dolgokat lehet készíteni ezzel a technikával, kipróbáltam már én is, igazi csak egyszerűbb kosárkát fontam, a pálcák készítését nem szeretem, de fonást élveztem.
Bubcsi
Gratulálok az új házatokhoz, érezzétek jól benne magatokat és legyen sok örömötök benne.Majd kérünk képeket a díszítésről.
Húgod jól van már?
Tényleg mozgalmas évetek volt, örülök, hogy eddig minden jól sikerült.
Jó mulatást a lagziba.
Havastáj
Ne aggódj majd kialakulnak a dolgok karácsonyig.
Gyerkőcök aranyosak lehetnek együtt.
Aranyos lett a koszorútok is, azok a legkedvesebb dolgok amiket a gyerekek készítettek vagy legalábbis segítettek az
elkészítésében.
Most ennyi, mert fogy a türelmem, sajnos vacakol a gép és kb. 5-6 betűt nem ír és így nagyon nehéz írni.
Megpóbálom a képeket kicsnyíteni és megmutatni miket készítettem a táborban.
Jó éjszakát, szép álmokat.
Sziasztok!
Havastáj, aranyos lett a koszorútok, gondolom Nóri élvezte ahogy készítettétek. Nagyon szeretek én is a gyerekekkel kreatívkodni, bár velük már könnyebb, hiszen nagyobbak.
Ígértem én is képet az őszi koszorúról, mutatom én is. Valamelyik nap már írtam róla, összetekert reklámújság papírból fontam, majd lefestettem és lakkoztam. A virágok szintén papírból készültek, a szirmok szélét ceruzára tekergettem. A masni zsákszalag.
Sziasztok!
Bubcsi, Magika orulok, hogy ti is visszatertetek.
Nori egyelore imadja Aront, surog-forog korulotte, nagyon cuki. Aztan meglatjuk, hogy meddig tart a lelkesedese.
Mutatom az oszi ajtodiszunket. Nem lett tokeletes, Norival csinaltuk, szerintem azert szeretheto, meg ha amator is. Hozzatennem addig Nori minimum 6 km fonalat tekert le, hordott szet a lakasban es gubancolt ossze...
Meg a karacsonyra semmi otletem nincs, igazabol jelenleg annyira tervezhetetlen az eletunk, hogy ez vegelethatatlanul messzinek tunik meg. De azert varjuk...
Szia Bubcsi!
Legyél csak sokszor ilyen hosszú, örömmel olvassuk. :-)
Tényleg jól alakult a nyarad, sokminden történt veletek, és többségében minden pozitív. A hugod hogy van?
Jó hogy találtatok olyan házat amire vágytatok, és tényleg még izgalmasabb lesz a karácsonyi készülődés mint eddig volt, hiszen minden új lesz körülöttetek, és olyanra formáljátok, amilyenre szeretnétek.
Mesélj majd, miket találtál ki, hogyan dekorálsz, és mik a terveid.
A lakodalomban jó szórakozást, a szülinapodra meg majd visszatérünk. :-)
Sziasztok!
Én is megérkeztem
Még vissza kell olvasnom, mert nagyon sokan lettünk a három napban.
Nyáron néha benéztem, olvastam a májusi talit, az új babák érkezését (naaaagy gratula), a befőzéseket, eperkészletet...
Nálunk az egész év nagyon mozgalmas volt, egy gyors összefoglaló:
Januárban apukám szemét sikertelenül műtötték és megvolt az én hangtalan 3 hetem.
Februárban eladtuk az otthoni lakŕsunkat.
Márciusban itt hŕzat vettünk.
Április végétōl (=húsvét) felújítŕs, költözés.
Májusvan hazalátogattunk, a tesómnak volt egy nagy műtétje.
Júniusban megint, egy szuper lagzira.
Júliusban és augusztusbanzt hiszem nem volt semmi.
Ja, a barátnőmnek született babája. Szeptember: elseje óta bújom és mentem a pi.... en a karŕcsonyi képeket. Valamint idén negyedszer megyünk haza most megint egy lagzira.
Októberben naaaagy szülinapot ünnepek majd.
Április óta folyamatos lakásrendezés és szépítés, meg kertezés folyik amit imádunk.
Nagyon várom az idei karŕcsonyt mint ugye mindig, de ez most a ház miatt lesz különleges. Mindenhol szuperül lehet dekorálni.
Eddig szerintem elég pozitív minden.
Este elolvasom ki mit írt, és reagálok.
Eldugulok, megint hosszú lettem....
Puszi mindenkinek
Szia Mágika, örülök hogy te is bejelentkeztél.
Bízom benne, hogy apránként előkerülnek majd a többiek is.
Kreatívkodtál sokat a nyáron? Miket csináltál? Téli, karácsonyi ötleteid vannak már?
Merre voltatok nyaralni?
Magam részéről még nem igazán tudom hogy miket kéne alkotni, most egyenlőre fontosabb és sürgősebb a kiállításunk, 11-én lesz a megnyitó, és van még teendőm bőven, de utána már minden felesleges energiám bevetem az alkotásba és készülődésbe.
Sziasztok Angyalok!
Nagyon örülök, hogy néhányan már benéztetek és bízom benne, hogy egyre többen leszünk.
Londonka
Remélem mielőbb megtaláljátok a számotokra legmegfelelőtt otthonokat ahol még a fának is jut hely. Mindkettőtöknek új munkája is lesz vagy csak neked, mert azt tudom, hogy te otthagyta v otthagyod a jelenlegit.
Jól tetted, hogy felcímkézted a dobozaidat, én is dobozoltam a kreatív cuccaim között persze címke nélkül, így fogalmam sincs miben mi van.
Havasráj
Hogy vagytok, Nóri hogy viszonyul a kis tesóhoz?
Karácsony
Ne haragudj, szégyenszemre de most hirtelen nem is tudom ki vagy, arra emlékszem, hogy régen más volt a neved. De jó, nálatok is izgalmas lesz az első télapó meg karácsony.
Borcsamama
Tegnap pont azon agyaltam, hogy szept. 1. van itt van az ősz előszedjem-e az őszi díszeket vagy sem, de bevallom őszintén nálunk 30 akárhány fok volt és bizony semmi őszi hangulatom nem volt.
Szép hetet kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
Karacsony, gratulálok a babátokhoz, biztos nagyon izgalmas lesz vele a karácsony. Élvezzétek ki minden pillanatát, olyan gyorsan repülnek az évek. A mi kicsikéink már tíz és hét évesek, pedig mintha most születtek volna.
Havastáj, nekem is alakul az őszi dekorom, a kopogtatóm már készen van, összetekert reklámújságokból fontam a koszorút, barnára festettem és bézs színű papírból csináltam rá virágokat. Szerintem nagyon mutatós lett, majd hozok róla képet.
Az asztalra egy hosszú fehér fatálcára zöld kavicsok és őszi színes levelek kerülnek néhány apró dísztökkel, a közepére egy üveg vázába narancssárga lampion virágcsokor. Majd később a teraszra tervezek téli virágokat, pl. díszkáposztát, csarabot, ilyesmiket.
Sziasztok!
Jo, hogy itt vagytok, remelem sokan visszaternek az elkovetkezo hetekben.
LondonEye, hogyhogy koltoztok? Munka miatt?
Borcsamama, jo kincsvadaszatot nektek Banyocaval.
Karacsony, tuti izgalmas lesz a picivel. Mar fel eves? Durva...
Nekunk is kulonleges lesz iden, mar 4-en vagunk neki a keszulodesnek es a karacsonynak.
Meg most oszi diszeken munkalkodok. Nem tul nagy dolog, az ajtora keszitek egy kis valamit, aztan meglatjuk. Ha elkeszult megmutatom.
Hát sziasztok !:)Ęn nálam a szeptember egyet jelent,jönni közétek fórumozni:)Szerencsére eljutottunk idén is strandolni,így már nem fog úgy hiányozni a nyár.Karácsonyi ötletünk is van már,illetve Mikulási.Idén a párom be fog öltözni a jó öreg télapónak.Kíváncsi vagyok mit fog reagálni a kicsi.Most lett fél éves,jönnek a kis fogacskái szegénynek így nem sokat alszunk,de nagyon boldogok vagyunk;)
Igen, ket nagyaruhaz is nyitott karacsonyi emeletet a belvarosban, es pont ma lattam a Tescoban egy egesz vastag karacsonyi ujsagot, nem hittem a szememnek
Örülök hogy itt vagy.
Remélem minden összejön a költözéssel kapcsolatban, amire csak vágytok.
Jut eszembe, a napokban hallottam, hogy Londonban valamelyik multi már elkezdte árulni a karácsonyi díszeket és egyéb csilli-villi szépségeket.
Az ősz folyamán készülünk Banyoca-val egy jó kis vásári lomis kincsvadászatra, remélem lesz majd néhány jó fogásunk.
Draga Borcsamama, akkor kezdodjon az uj evad
En nagyon halas vagyok magamnak, hogy eletemben eloszor temankent dobozoltam es cimkeztem a karacsonyi kellekeket, ugyanis meg az osszel koltozunk Liverpoolba, es igy a diszekkel es egyeb kellekekkel nem lesz gond. Remelem, az uj lakasban tobb (sokkal tobb) lesz a hely, es egy tisztesseges meretu fa is el fog ferni.
Sziasztok Angyalok!
Igaz, még tombol a nyár, és idén nem is volt itt olyan nyüzsgés mint szokott, de bízom benne, hogy hamarosan visszatértek, és megint együtt várjuk a karácsonyt.
Mindjárt szeptember 1-e, és nyakunkon a karácsony!
Biztos vagyok benne, hogy mindenkivel történt sok minden a nyáron, mindenkinek része volt sok-sok mesélésre érdemes élményben, hát nosza, ne fogjátok vissza magatokat!
Szia Havastáj!
Jó régeeeeen halogatom már a válasz írását, de mindig van valami, vagy csak a lustaság, szóval nem mentegetőzöm.
Örülök hogy jól vagytok, remélem szerencsésen túl leszel mindenen, és hamarosan örülhettek az új családtagnak. Szurkolok.
Meglátod Nóri is bele fog jönni, és elfogadja majd a kistesót, sőt nagyon fogja szeretni.
Én is túl vagyok a befőzések egy részén, jöhet a megérdemelt nyaralás, aztán újra folytatom a kamra feltöltését.
Varrnom is kellene, vészesen közeledik a kiállításunk időpontja is, és még nem vagyok kész mindennel.
A taliról majd privátban írok és küldök képeket is.
További szép nyarat, aztán ha lesz lehetőséged, akkor majd számolj be mindenről, izgalommal várom.
Szia Borcsamama!
Mekkora tenyernyi az a kert, amiben ennyi eper es egyeb finomsag terem?
Nekunk eper csak kb 15 to van, ami arra jo volt, hogy par szem minden nap van rajta, malna meg most lett ultetve, 5-6 to, de mar termest is hozott. Most erik a meggy, meg mar nem sok kell a ribizlinek es a sargabaracknak. Bar a baracfank picike nagyon, de azert van rajta termes.
Gratulalok az unokak eredmenyeihez!
Koszonom a kerdesed, jol vagyok, minden rendben.
A mi nagy napunk valoszinuleg augusztus elejen lesz, dehat ki tudja.... most kezdek keszulgetni, vasarolgatni, mosni, rendezgetni. Meg dekorgumbibol keszitettem neves feliratot a kisagyhoz, de meg nincs felragasztva, mert nem jon az ihlet, hogy hogyan dekoraljam. Latszik, hogy a fius dolgokban nincs nagy rutinom.
Norival az elet kesz kaland, kokemenyen dackorszakban van, es borzasztoan eros szemelyiseg. Sokszor teszi probara a turelmem. Neha felek is attol, hogy lesz, ha megszuletik a kisteso....amugy varja, meg lelkes, de...nyilvan ha itt lesz, az egesz mas helyzet lesz.
Ja, a talalkozot akartam meg kerdezni, hogy vegul kik voltak? Semmi kep, semmi elmenybeszamolo?
Szia Havastáj!
Örülök hogy jelentkeztél, már napok óta készülök hogy megérdeklődjem hogy vagy, mi újság veletek. Mikor lesz a "nagy nap"?
Jól vagy, minden rendben veletek?
Ami a hőséget illeti, én korábban nagyon nehezen viseltem, érdekes módon mostanában kevesebb bajom van vele. Keddenként a táncon - amire most már hónapok óta nagy örömmel járok és nagyon élvezem- azért jól megizzadunk és elfáradunk, de tök jó.
Meglátod, nagyon fogjátok élvezni a felújítás eredményét, ez nálunk is így történt, és azóta is tart, főleg most hogy már a kintlétet is folyamatosan megvalósíthatjuk.
Programokkal folyamatosan tele vagyunk, részben a kert és a leszüretelt gyümölcsök és egyebek hasznosítása, részben az unokák, és persze nyaralás is lesz.
A "tenyérnyi " kis kertünkben eddig 37 kg epret szedtünk le, igaz hogy rohad is eléggé, de ettől függetlenül is gyönyörű lett a termés. Ennyi epret asszem még életemben nem ettem, de készült is belőle sok minden. Nagyon fincsi eper krémleves, fagyi, eperzselé és natúr turmixolt eper a fagyasztóba, és egy csomó dzsem is. No és a gyerekeink is el lettek látva rendesen. Egy hét múlva már kezdődik a málna szezon is, az is lesz sok, aztán folyamatosan mindig érik valami.
Ami a nyaralást illeti, egyszer már voltunk május elején, igaz, az inkább telelés volt. :-) Majd kb. három hét múlva megyünk a gyerekekkel a Balatonra.
Nekik 14-én lesz az évzáró, nagyon büszke vagyok rájuk, mindketten nagyon szép eredményt értek el az iskolaváltás ellenére is.
Dóri szépen olvas és ír, a képzőben is nagyon ügyes és a zeneiskolában is.
Ádám gyönyörűen teljesített több versenyen is, aminek eredményeként bekerült a pécsi egyetem tehetséggondozó csoportjába, és a bizonyítványa is kitűnő lesz. Mennek több táborba is, aztán majd augusztusban lesznek nálunk hosszabb ideig.
Kb. ennyi ami velünk történt, történik, ill. ami még fontos esemény volt, hogy itt voltak a "karácsonyi angyalok" egy hét végén, igaz nem sokan, de nagyon élveztük és jól éreztük magunkat.
Sziasztok!
Hogy vagytok? Ki hogy viseli a meleget? Kinel van tervben nyaralas?
Velunk minden rendben, talan napokon belul kesz leszunk a felujitassal vagy atalakitassal vagy minek is nevezzem.
Kepzeljetek, iden, eletemben eloszor eperlekvart foztem, szuperul sikerult. Igazabol a befozeselet eddig mindig anyukamnal csinaltuk kozosen. Bar egyszer par uveg paradicsomot egyedul is csinaltam, de igazabol ennyi.
Meg majd szorp fozest is tervezek, meglatjuk milyen gyumibol.
Persze se a lekvar, se a szorp nem opari mennyiseg. Abba bele se vagnek. Noha van egy minisegitsegem mindenhez,de...az tudjatok milyen
Mindenkit olelek, ha beneztek irjatok
Még ki is jelentkeztetett.
Próba.
Sziasztok -ok!
Jól átvariálták. Mindenkinek szép estét, jó éjszakát.
Próba.
Elnézést kérek,csak egy próbát tettem ide
Sziasztok!
Marcsi, orulok neked is, hogy beneztel. Hihetetlen, hogy milyen turelmes vagy es mindig ilyen szuper dolgokat horgolsz. A pillangok a kedvenveim. Igazan hangulatosak.
Ez a mai idojaras kiboritott. A fejem majd le esik a helyerol, a legszuksegesebbeken kivul semmit nem csinaltam es alig varom, jogy este legyen es lehessen aludni.
Jo hetveget mindenkinek!
Szia Marcsi!
Jó hogy te is jelentkeztél és hírt adtál magadról. Megint rengeteg szépséget alkottál, ügyes vagy mint mindig.
Sajnálom hogy nem tudsz jönni májusban. Nem leszünk sokan, de remélem azért most is olyan jó lesz mint két éve.
Tényleg elég mozgalmas volt idáig az évetek, de hát szerintem az a jó, jobb mint ha nem történne semmi és unatkoznátok. :-)
1-2 kép: Húsvéti apróságok
Képek a horgolásokról
1-2 kép: Nőnap
3 kép: Pillangó (terem díszítéshez)
Sziasztok!
Jelentkezem én is, jól vagyunk.
Először is Mindenkinek Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Havastáj: Gratulálok az újabb baba érkezéséhez. Kívánok nagyon jó babavárást.
Borcsamama: Nagyon örülök, hogy sikerült a cukrodat beállítani. Külön gratula a fogyásodhoz és az akaraterődhöz. Szuper, hogy jársz táncolni, nekem nem sok esélyem lenne, mert botlábú vagyok. Sajnos rossz hírem is van, hogy nem tudok menni a találkozóra, mert a család és a baráti társaság nagyon szervezkedik a szülinapomra, s sehogy se tudom összehozni, hogy mindenhol ott legyek. Nagyon sajnálom és olyan ciki, hogy már kétszer is beígérkeztem, de egyiken se tudtam/-ok ott lenni. Bocsánat!
S egy rövid kis beszámoló a mögöttünk lévő hónapok mozgalmasságáról:
Volt minden, januárban egy rövidzárlat szinte az összes háztartási gépeinket hazavágta. Volt amit sikerült megcsináltatni, de volt ami kuka. Közeben a bojlerünk is kilyukadt, azt is kellett cserélni. A non-plusz ultra, hogy nagybátyámnál valahol a kinti csapnál csőtörés volt. Jó magas számla jött, közel 90 ezer ft., a guta majd megütött. Mivel igen kevés a nyugdíja, így nekünk kellett kiperkálni. Ez még hiányzott a gépek pótláshoz.
Februárban, sajnos egy hozzám közel álló kolléganőmet veszítettem el. A család is lebetegedett. Párom 2 hétig volt beksiben, a gyerek 1,5 hétig és én is belestem a tutiba. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy édesapám itt volt, ő látta el a családot. Farsangoltunk is, nagyon jól és érdekesre sikeredett. Az iskolában felsőben már nem öltöznek be a gyerekek, hanem az egész osztály táncol. Hála Istennek egy nagyon belevaló osztályfőnökünk van, mindenbe részt vesz. Olyannyira, hogy Ő tanította be a gyerekeknek a táncot. A csavar pont farsang napján volt. Elvileg sorsolással döntik el, hogy ki mikor kerül sorra, de nálunk ez nem lehetett, mert időközben az ofő feleségénél elfolyt a magzatvíz, így mi osztályunk kezdett. De eme "malőr" ellenére szuper jól sikerült.
Március már egy kicsit nyugisabb volt, készültem a nőnapra és az iskolai teremdíszítésre. Közben a melóhelyen felvetődött a költözködés is. Még decemberben elköltöztettek egy 5 fős irodába, amit mi nem igazán szerettünk. Mivel a februári haláleset miatt felszabadult egy iroda, és azt a főnökünk felajánlotta nekünk ebből adódott a költözködés. De csak április elején sikerült megvalósítani. Itthon is zajlott az élet, a szomszédommal még tavaly sikerült megegyezni, hogy a telket megosszuk. Mi telkünk egy osztatlan közös ingatlan. Szerencsére a nagysága okán sikerül 2 önálló ingatlanná bejegyeztetni, s ennek a papírmunkáit zongoráztuk le. Most jelenleg be van adva a Földhivatalba és reméljük 60 nap múlva pozitív elbírálást kapunk.
És el is érkeztünk április hónaphoz. A költözködés megvolt, most megint egy 2 fős irodában vagyunk aminek a szobatársammal nagyon örülünk. Sokat dolgoztunk, kb. 20 év koszából vakartuk ki az irodát, de megérte, nyugalom és csend van. Itthon is sikerült rendbe vágnom a lakást húsvétra. Igaz most szombaton pucoltam ablakot, de kész lett minden. Párom sütött, s felváltva főzünk. Így tudok egy kicsit pihenni is. A kerigyerek most itt van, így Balázsnak is van társaság.
Röviden, (de most hosszúra sikeredett) beszámolóm.
Mindenkinek millió pusszantás
Marcsi
Sziasztok!
Örülök hogy odaért időben, és megkaptátok még ünnep előtt. Nagyon jó érzés, hogy sikerült Nórinak örömet szereznem.
Kívánok jó festegetést a kis művésznőnek!
Mégegyszer vidám ünnepet kívánok nektek.
Draga Borcsamama!
Koszonjuk szepen, amiket kuldtel. Nori el van ajulva, nem gyozi mondogatni, hogy "kedves neni kuldte Norikanak"
Ssziasztok!
Borcsamama, nagyon kedves vagy. Ha tenyleg nem kell neked a locsolokanna, orommel elfogadjuk.. Nori biztos odaig lenne.
Majd fenykepezd le, hogy Dori mit keszit a vaszonra.
Annyira szuper, hogy meg tudod tanitani varrni es hogy erdeklodik is.
Most jutott eszembe, hogy az ablakpucolast en csak felig csinaltam meg. Valami mindig kozbeszolt, aztan kiment a fejembol, hogy meg igazabol a konyhai meg a nappali fonti kis ablak nincs kesz, ugyhogy ezt ma vagy holnap meg potolom. Szoval utana tuti esni fog.
Legyen szep napotok, jo husveti keszulodest es mindenkinek olyan unnepet, amilyet szeretne.
Sziasztok!
Londonka, nagyon örülök neked is, jó hogy azért néha benéz valaki.
Havastáj, de jó hogy Nóri ilyen szívesen festeget. Nekem is van egy olyan locsolókannám - még festetlen és évek óta itt van a dobozban- örömmel elküldöm neki.
Dórinak most a napokban ilyen feszített festővásznakat adtam pici méretben, kíváncsi vagyok mit fog rá alkotni. Nagyon örült nekik. Mostanában folyton azt hajtogatja, hogy nagyon szeretne varrógéppel varrni, úgy hogy azt hiszem alakul a karácsonyi ajándéka.:-)
Londonka, szívből örülök hogy jönnél a találkozóra ha tehetnéd, bár egyre inkább úgy néz ki, hogy jó ha hárman vagy négyen leszünk. Szomorú vagyok, mert a leveleimre se igazán reagálnak a lányok, ami nekem nagyon rossz, mert nem tudom mitévő legyek, szervezzem vagy ne . Azért rossz, mert előtte két hétig nem leszünk itthon, így csak öt napom marad majd készülni.
Ha itt sem reagálnak, akkor azt hiszem felhívogatok mindenkit hogy nyilatkozzon. Tudod ez így elég rossz, mert nem akarom azt sem, hogy tolakodásnak vagy ráerőltetésnek érezzék. Én változatlanul örömmel várok mindenkit aki jönni szeretne.
Ha már nem "találkoznánk" Husvét előtt, akkor szép hetet, örömteli készülődést és vidám ünnepet kívánok nektek.
szia, ezt most talaltam, eszembe jutott, hogy te is varrsz hasonlo celbol zacsikat
https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2019/04/04/ne -dobd-ki-a-regi-fuggonyt-keszits-belole-bevasarlo-szatyrot/? fbclid=IwAR3teLw72vYCxYIe03V3hlQy9SfX9C5inEydCbnADMsFRm0-wRj hS9JRLZk
kerdesedre valaszolva igen, az oregek otthonaban dolgozom
es nem, mostanaban nincs tervben hazaut, amit azert sajnalok tobbek kozott, mert borcsamama majusi talijan nem tudok ott lenni
igaz is: ki meg vegulis? egyaltalan jol emlekszem a majusra?
Sziasztok!
LondonEye, jo, hogy te is bejelentkeztel. Meg az idosek otthonaban dolgozol? Mikor jottok haza, vagy mostansag nincs tervben?
Koszi az otleteket. Pillangot mar festettunk ugy, hogy kivagtam o pedig kifestette, jo otlet, hogy biragot is csinaljunk.
Meg az tetszett neki nagyon, mikor ilyen kis fa figurat festhet. (volt kozte egy locsolokanna ami mar 10 retegbe le lett festve, mert mindig ujra keri es hiaba mondom, hogy az mar kesz, a muveszno nem igy gondolja)
Tegnap vettunk hungarocell tojasokat, elkezdtuk azt is festeni, elpacsmagolt veluk.
Nalunk a lakas dekoracioja jelenleg annyi, hogy van kint egy tavaszi ajtodisz meg egy par nyuszi. De ma kiteszem a tobbit is, bar nem szoktam husvetra olyan nagy cicomat rendezni.
Jo pihenest a hetvege fennmarado reszere!
szijjasztok
Havastaj, Borcsamama orulok, hogy jol vagytok
en dolgozni fogok husvetkor, igy esik a beosztas
itt a nagypentek is unnep, es valahogy az egesz husvet itt nagyobb unnep
sonkat itt is esznek, a kalacsot kis zsemlemeretu edes-fuszeres formaban eszik kifejezetten husvetkor
Havastaj
esetleg egyszeru viragfej formakat kivaghatnal, a picur meg kiszinezhetne-festhetne, szivoszal a szara, es kesz a tavaszi csokor
vagy ketoldali ragasztoval a viragfejeket barhova fel lehet ragasztani:csempere, ajtora stb
De jo Borcsamama, hogy jol vagy es a cukrod is rendben. A fogyasodhoz gratulalok!
Mutatsz majd kepeket, hogy miket varrtal?
Koszi, meg is neztem a videot. A buborekfoliat Nori kipukkantja. meg alaposabban majd megnezem a videot, lehet valamelyiket kiprobaljuk.
Egyebkent tenyleg aranyos ahogy kerteszkedik, meg ugy alapvetoen olyan segitokesz kislany. Csakhat....ilyenkor meg ahhoz sok turelem kell, hogy engedjem "segiteni". Persze en minden itthoni munkaba, ami nem veszelyes szamara meg szoktam engedni, hogy beszalljon. Ugy tud orulni.
Husvetkor nalunk altalaban a sonkas menun kivul valamilyen hidegtal szokott keszulni, meg persze sutni is szoktam valamit, de annyira mi se szoktuk tulzasba esni. Tavaly volt az udvarban tojaskereses. Iden nyuszifeszket fogunk kesziteni. Bar most a csaladban van 4 kisgyerek es hamarosan 6 lesz, ugyhogy nyilvan az elkovetkezendo evekben maskent fognak alakulni az unnepeink. Jonnek a kis fiucskak locsolkodni majd....
Jol vagyok, koszonom, hogy gondoltal ram. Furcsa igy kisgyerek mellett ujra babat varni...mindent nagyon maskent tudok megelni...neha figyelmeztetnem is kell magam picit, hogy nem csak anya vagyok, hanem kismama is es picit a kisfiamra is hangolodjak neha...izgalmas idoszak lesz ez szamunkra.
Remelem benez meg mas is, jo volt hirt kapni rolad.
Jaj, azt elfelejtettem, hogy itt egy cikk a hozzászólásom mellett, valami ilyesmi címmel: "25 bitang jó tojásfestési technika...."
Hátha találsz benne valami érdekeset. Nekem az a buborék fóliás tetszik, és Nóri is tudná csinálni.
Sziasztok, szia Havastáj!
Örülök hogy jelentkeztél, a napokban többször is gondoltam rád, vajon jól vagy-e, rendben van-e minden veletek. Jó hogy itt vagy, és semmi gond.
Sokszor benézek én is, de hosszú idő óta csak a saját hozzászólásomat látom, senki nem ír már régóta.
Nálunk a husvét nem annyira nagy ünnep mint a karácsony, sokszor már tojást sem festek, bár mióta a kicsik vannak, azóta újra visszatértünk. Valami kicsit ünnepibb menű, de nem visszük túlzásba. Persze sonka, tojás, torma, cékla az mindig van, és kalácsot is sütök minden évben. A gyerekek majd jönnek, ők kapnak valami ajándékot, és kb. ennyi. Idén a kisfiam se jön haza, majd csak a hónap végén, apja születésnapjára, húsvétkor megy túrázni.
Mi sem készülünk most sehova, majd május elején egy hétre.
A kertünk szépen zöldül, a virágokat is átültettem és kiraktam, remélem már nem lesz nagyon hideg.
Elég sok mindent varrtam idén, készülünk a szeptemberi kiállításra.
A cukrom is teljesen jól alakul mióta tartom a diétát. Nagyjából visszaállt a normális szintre, és fél év alatt sikerült fogynom is 12 kilót. Szóval jól érzem magam. Hetente egyszer járok táncolni is, amit nagyon élvezek.
Aranyos lehet Nóri,ahogy "kertészkedik". Hát ez most egy ilyen időszak, aztán mire ő kinövi, addigra majd nyomdokaiba lép a kistesó. Szóval eltart még egy darabig. :-)
Vigyázz magadra, jó egészséget, vidám szép husvétot, aztán remélem még jelentkezel majd mielőtt megszületik a baba.
Sziasztok! Sokszor benezek, mindig csalodva nyugtazom, hogy senki nem irt. Remelem jol vagytok.
Nalunk hetvegen Nori szulinapja volt, persze en agynak doltem, igy sok minden maskent alakult, mint terveztem, de o jol erezte magat, en kibirtam...
Mar nagyon varjuk a kisteso erkezeset, bar meg eleg sokat kell ra varnunk, de a felen tul vagyunk...
Ha idom engedi meg mindig filc dolgokat varrogatok, majd fotozom oket meg 1-2 textil zsakot is varrtam meg bevasarlashoz. Mast nem kreativkodtam mostansag, de Nori is egyertelmuen rakattant erre a vonalra. imad festeni, gyurmazni, rajzolni.
Husvetkor tervezunk egyutt tojast festeni. Van vmi kisgyerek szamara is elvezheto otletetek? Vettem matricakat ami a tojasfestekhez van, azt tuti ra tudja tenni, meg egy konyvecsket amiben perforalt kis tojastartok vagy mik vannak ez a vekonyabb karton anyag,meglatjuk. Maga a festekbe tesszuk es aztatjuk sztem neki unalmas....
Most, hogy itt a jo ido, tobb tervunk is van, nehany kirandulas, de a legtobb csak itt a kornyekben reten/erdoben/kis tonal stb.
Lessuk a golyakat is, itt velunk majdnem szemben van eg, feszek, Nori el tud amulni, mindig nezi, hogy latja-e oket, mar hallotta kelepelni, latta repulni. Olyan boldog tole.
A vetemenyesunk...iden nem alakul tul jol. Amit elvetunk, utana Nori meg parszor atgereblyezi, ultettem malnat, szedret, annak kihuzta a karoit...szoval ez most ilyen nehezitett palya.
Nektek hogy telik a tavasz? Husvetra vannak tervek? Ki hogy tolti?
Nincs ezekben semmi profizmus , nem is azért raktam fel őket hogy dicsekedjek, csak gondoltam, ha még csinálni akarsz mást is, ezek jók lehetnek ötletadónak. Az enyémek is pelenka öltéssel -- igaz hogy gépivel-- és sima egyenes varrással vannak csinálva.
A tieid is cukik,és a célnak teljesen megfelelnek. Ha a gyerkőc felismeri őket, akkor már jó vagy. :-)
Ami a varrógépet illeti, lehet hogy én se varrnék ennyit, ha minden alkalommal elő kellene pakolnom a gépet.
A nagytakarítás nálam is csak annyira nagy, hogy pl. ablakokat csak áttöröltem, most nem pucolom meg, örülök ha három napra elosztva mindent lecsutakolok a lakásban.
Igaz hogy most szép idő van már két napja, de most ha kinézek az ablakon, hatalmas fekete felhők gyülekeznek, nem tudom mi lesz belőle.
Ma jó volt, mert nem kellett sokat főznöm, volt még vöröslencse krémleves, és újragondolt túrógombócot csináltam. Nagyon fincsi lett.
Sziasztok!
Hat igen, Borcsamama a tieden azert latszik a profizmus. En ilyeneket nem tudok, de azert szerethetok ezek is. Kulonben van nekem is varrogepem, noha nem tudok csak siman egyenesen varni, es semmi trukk meg ilyenek, de valahogy kezzel szivesebben fogok neki. Meg eleve zug, mikor Nori alszik nem tudom bekapcsolni, meghat ki sincs szedve a dobozabol....kifogas, kifogas hatan...
Egyik nap egy kosza gondolat erejeig nekem is atfutott az agyamon a nagytakaritas-ablakpucolas stb. De gyorsan elvetettem az otletet. Olyan Pato Pal modjara....
még képek....
Sziasztok!
Havastáj,örülök hogy hírt adtál magadról és jól vagytok.
Annak ellenére hogy én még csak tegnap ill. ma fejeztem be a karácsonyi dekorok és a barátságfa elpakolását, én is örülök a tavasznak, bár a hétvégére már megint lehülést mond, de talán nem lesz tartós. Kicsit már a kertben is lehet kapirgálni, bár én most végig akarom takarítani a lakást.
Mostanában sokat varrtam, és az bizony elég sok kosszal-porral jár, meg kicsit a varrás miatt el is hanyagoltam a takarítást.
Nagyon cukik amiket csináltál Nórinak, ügyes vagy. Pár éve én is varrtam Dórinak, még most is játszik velül. Esetleges ötletadónak teszek fel képeket az én kreálmányaimról. Én is nagyon élveztem őket varrni.
Vigyázzatok magatokra, és gyere néha.
Sziasztok!
Magika, koszonom.
Mindenki elvezi a tavaszt? Mi mar nagyon vartuk.
Bevasaroltam par dolgot a hobbi boltban a napokban, mutatom mik keszultek. Legyszi a profi varrok ne rohogjenek hangosan, a kenyer bena lett, azt ujra varrom, ha lesz idom, csak szerintem nem volt igazan jo hozza a cerna sem, meg nem is figyeltem oda elegge, na mindegy is. A tobbi szerintem vallalhato. Elso probalkozasnak jo es Nori imad veluk jatszani. Tervben van meg sok minden, de az energiaszintem jelenleg meg a beka feneke alatt, igy ha szabad idom van, alszom tobbnyire.
Remelem beteszi a kepet. Elvileg csatoltam.
Puszilok mindenkit.
Mágika köszönöm szépen.
Mindenkinek puszi.
Sziasztok!
Macska
Nagyon boldog névnapot kívánok!
Kellemes, gólyalesős időket neked.
Havastáj
Gratulálok, nagyon boldog babavárást kívánok neked!
Vigyázz magadra, magatokra és néha azért nézz be és mesélj egy kicsit, hogy vagytok.
Borcsamama
Örülök, hogy így bejött neked a tánc és még mindig jársz. :)
Nálunk is kint van még néhány karácsonyi apróság, azt hiszem a héten elpakolok most már mindent.
Gondoltam kellene készíteni egy farsangi álarcos ajtódíszt, az álarcom már megvan, terveim is vannak, de még a megvalósításig
nem jutottam el.
Mindenkinek szép hetet kívánok!
Borcsamama, Macska koszonom.
Macska, sokat vagy eszemben, mert itt tolunk par haznyira is van egy golyafeszek az egyik villanyoszlopon. Valahanyszor elmegyunk elotte Nori mindig szova teszi, hogy latom-e a feszket, meg hogy most messzire mentek a golyak meg hogy szeretik a bekat. Olyan kis aranyos. Most par napja mar mondogatom neki, hogy nemsoka' visszajonnek es akkor majd figyelhetjuk oket.
Drága havastáj boldog babavárást kívánok.
Köszönöm a névnapi köszöntést.
Drága Borcsamama neked is köszönöm a köszöntést.
Milyen klassz programot találtál magadnak, gratulálok. Sok fiatal megirigyelhetne.
Magamról annyit hogy valóban teljes gőzzel gólyázok. Per pill. 92 kameránál vannak már párban gólyák. Sok itt telelt, de sok már érkezett is. A németeknél bő egy hónappal lesznek előbb fiókák. Már akik párba álltak azok párzanak is. Még ebben a hónapban lesznek tojások több helyen is.
Mutatok egy büszkeséget. Ez attól érdekes, hogy csak én látom ezt a kamerát, mert fizetős. Más nem adott érte pénzt.
Jó leselkedést: Lachen CH. 2019 02 19 PM. 18 18 57 621 Érkezés a fészekbe.... ez egy svájci fészek a háttérben az Alpokkal.
Millió puszi mindenkinek akik még benéznek.
Havastáj, szívből örülök a jó hírnek, jó egészséget, örömteli babavárást kívánok szeretettel. Vigyázz magadra, és néha jelentkezz, hogy vagy, mi újság.
Nállunk a karácsonyi falum még változatlanul a helyén, a barátság fám is teljes pompájában, a másikat már leszedtük. Apróságok még vannak itt-ott a lakásban, de lassan azokat is elpakolom. A fehérre festett szőlővesszőkből kreált ablakdíszem is ott van még az ebédlő ablakban - nálam az van függöny helyett- , de hamarosan helyet cserél a hasonló, de natúr ágakkal és a tavaszi díszekkel.
Az előbb jöttem haza, jól elfáradtam, másfél hónapja járok hetente egyszer táncolni, amit nagyon élvezek. Jó zsúfolt a mai napom, mert délután meg varrós klub lesz.
Macska, nagyon boldog névnapot kívánok. Gondolom kezdődik neked is a gólya lesés.
Sziasztok!
Gabriella, koszi, elobb-utobb csak meggyogyulunk.
Macska, boldog nevnapot kivanok!
Kinel van megkaracsonyi dekor? Nalunk meg a manok, az ajtodisz (bar ezt ma tervezem kicserelni tavaszira) es a teli szalveta tarto, amit anno Magikatol kaptam.
A jo idore valo tekintettel megkezdtuk a kertben boklaszast. Norinak nagyon tetszik. Amugy is imad kint lenni.
Meg nem meseltem nektek rola, de ha Isten is ugy akarja, akkor nyar vege fele meglatogat minket a golya.
Szep napot mindenkinek!
sziasztok,
Havastáj, jobbulást nektek! majd csak jön már a jó idő, remélhetőleg a betegeskedős szezonnak is vége lesz
Londoneye, szerintem is nagyon jó kezDeményezés, a mi ajándékunk is oda ment. Alap
mindenkinek szép, napsütéses hétvégét, mibden jót!
Koszonom szepen
Sziasztok!
Borcsamama, ismetelten nagyon koszonom. Hogy sikerult Dori koszontese?
Kepzeljetek, mi hetek ota folyamatosan betegek vagyunk. Vagyis vetesforgoban...amint valaki meggyogyul 1-2 nap mulva kezdi a masik....mar elegge aggaszt. Pefig szedunk vitamint, sok gyumolcsot, zoldseget eszunk. En ennek a fura idojarasnak a rovasara irom. Ha jol leszunk, megyek bevasarolok a hobby boltban. Kepzeljetek az egyik karacsonyi ajandekom oda szolo vasarlasi utalvany volt. Igy orulok neki.
Megyek pihenni, csak be akartam koszonni.
Puszi nektek
Londonka, neked kissé megkésve, boldog születésnapot!
Macska , neked kicsit megelőlegezve, - nem biztos hogy aznap ide jutok- boldog születésnapot!
Szép napot minden erre járónak!
Havastáj,és Mindenki más is,aki Dóra, nagyon boldog névnapot!
Na, úgy látom nem volt hiábavaló a bejelentés.
Köszi neked is és a modiknak is.
Sziasztok, Szia Borcsamama!
Én rögtön jelentettem.
Sziasztok!
Nekem is ugyan ez a véleményem. Remélem mielőbb észre fogják venni és törlik innen.
nem tudom, hogy kerult ez a hirdetes vagy mi ide, de sztem ne kattintsatok ra
sziasztok
egy nagyszeru kezdemenyezes virag es egyebek helyett kutyaknak eselyt adni az eletre Valentin-Balint napon
https://hvg.hu/itthon/20190201_Balint_gazda_buzdit_a_Val entinnapi_virag_arabol_iden_megmenthetsz_egy_kutyat?fbclid=I wAR0xBHm3jzUJcmsH3EJN4j9OQJlp-pFnU_wt6b4QkaWlnq5QRO_Ab_-JJkQ
Sziasztok!
Borcsamama, Havastáj
Köszönöm szépen nektek, hogy gondoltatok rám!
Mindenkinek szép napokat a hétre!
Sziasztok!
Mágika, Madlena, én is boldog névnapot kívánok nektek!
Macska, merre vagy?
Szép estét!
Mágika, Madlena, nagyon boldog névnapot kívánok nektek szeretettel!