Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hami, Beni dumája is nagyon édes és Erdei, Te Benidé is! Thomasos bugyit néztem már én is a Tecsóban, csak sosincs a méret. Mondjuk Gergőnek markolós van, az se kutya! Lánykád akkor elég soká kezdett el forgolódni, de örülök hogy beindult!
Hami,örülök hogy élvezitek az uszit, azért biztos klassz hogy szép és új és nagy! Kerületi újságban olvastam, hogy az egyik képviselő jelezte hogy sok a zúgolódás hogy miért nincs 1-2 órás úszójegy, hátha változtatnak majd esetleg ezen is, mi is úgy eljárnánk akkor!
Na mindjárt hozok képeket is...
Sziasztok!
Steel, először is nagyon szépek a Gyerekeid! Mindig meglep amikor kinyitom a képeket, hogy ennyire Te és a Párod néztek vissza, mennyire más mostmár a két gyerek és közben mégis hasonlítanak! Nagyon jópofa az alvós Boti kép, kifeküdt a beachre, nagyon cool! /Na ez nem az én szavajárásom, de illett ide!/
Forog összevisszán azt érted hogy próbálgatja a forgástudományát vagy forgolódik, mint mikor az ember nem tud aludni? Mert márciusiaknál több Babánál is volt abból alvásprobléma, hogy a kedvenc alvóspózból /pl hasról/ átfordulva /hátra pl/ nem tudtak továbbaludni, de visszafordulni meg nem tudtak, az oldotta meg a gondot hogy a tanácsomra pl egy szopipárnával kitámasztják hogy ne forogjon éjjel át. /Mondjuk Boti már vissza is tudna fordulni! Na meg lehet nem is így értetted a forgást!/
Még az jutott eszembe hogy nem lehet hogy a meleg miatt szomjasak? Réka végigalussza már jóideje az éjszakákat, de ebben a melegben múlt héten kétszer kelt éjjel és mindig elfogadta a tejecskét! Esetleg amikor Boti először megébred és még nem hergeli be magát, ha egy kis vízzel rögtön megitatnád /persze pár perc cici is jó lenne az első vízes tejből is, de gondolom akkor már nem áll meg pár kortynál! /
És gondolom mivel nem alussza ki magát, ezért nyugtalan nappal is. Biztos hogy kötődik a mozgásfejlődéshez, azt mondják betegség, növekedési ugrás, fogzás, mozgásfejlődés, ezek lehetnek a felelősek az éjszakai ébredésekért.
Aporopó fordulás, mikor kell már stabilan forogniuk? Réka már vagy egy hónappal ezelőtt egyszer átfordult hátról hasra, de azóta még csak meg sem próbálja, mondjuk nagyon szépen tartja a kis fejét és szívesen is van hason, meg a kis fenekét tologatja, az már szerintem a gyakorlat része. Gergő képeit néztem, mivel Ő hátonfekvős volt, Ő hason nem tartotta magát még ilyen szépen ilyenkor, viszont háton emelgette a lábát és oldalra már fordult. Csípőszűrésen voltunk amúgy ráncasszimetria miatt, kicsit jobboldalas Réka, át kellett tenni az ágyban hogy máshol feküdjön és máshonnan kapja az ingereket és majd kontrollra kell mennünk nemsokára, de mást nem javasoltak. Mi azért néha tornáztatgatjuk, takaróban gurígatjuk, Gergő is szokott segíteni, nagyon élvezi /mármint Gergő /.
Bölcsit nagyon sajnálom! Anyukád lesz majd akkor Botival? Dolgozni is úgyis bejárnál Miskolcra, igaz?! De Áron meg ott helyben lesz ovis gondolom. Kétfelé kell majd Őket akkor vinni... Délután Anyósodék Érte tudnak majd menni, mert így meg gondolom nem érsz korán majd haza. Ááááá, ebbe bele sem merek még gondolni, hogy lesz ez majd ha már dolgozunk, találok-e majd olyan melóhelyet hogy azért tudjak valamennyi időt a gyerekeimmel is lenni?! /Alapfelállásban 5-ig dolgozom, 6 előtt nem érek oda Értük, akkor meg már este van! /
Ovihoz amúgy gratula és persze Boti fejlődéséhez is!
Sziasztok
Steel,sajnálom a rossz éjszakákat, kitartásesetleg anyós, vagy anyukád nem tudna napközben tehermentesíteni egy-két órára, tudom hogy sokat lendítene az erődön...abszolút lehet a mozgásfejlődéstől, fogzástól is...emlékszem Bendével az volt gáz, amikor megtanult felállni a rácsba kapaszkodva, már alig látott a fáradságtól, de húzta fel magát és bőgött közben, mi meg már nem számoltuk, hogy hányszor fektetjük vissza...
Gratula Áron ovis helyéhez! Bölcsi-no komment
Erdei, Nektek is gratula hogy végre beindult a mozgás, nem kell dévényezni. A Thomaszos alsók jót lendítettek a szobatisztaságon aranyköpések haláliak!
Nálunk mai termés, míg el nem felejtem: húsleves volt, és tettem bele egész borsszemeket is, Bendét figyelmeztettem, ha esetleg talál a tányérjában, ne egye meg, ne harapjon rá, mert csípős. közben szedek Boldinak is, hallom, máris okítja a kicsit: " Boldi, ha Te is találsz fekete borsót ne edd meg, mert csípni fogja a fogadat!"
Kicsit magunkról: intenzív úszás második hetét kezdtük, már voltak a mély vízben ( úszómedencében is), kipróbálták milyen beugrani a rajtkőről ( volt olyan kisfiú, akivel együtt ugrott az oktató, mert félt, Bende legkisebbként ugrott magától) meg úszkáltak kicsit benne, hogy szokják, nem ér le a lábuk. A tanmedence 90 cm mély amúgy. Beni imád járni, mondjuk el is hiszem, ilyen hőségben...de tényleg szó se róla, csinálja, nem lazsázza el a gyakorlatokat. Pénteken voltam Boldival is, ugyanakkor csobbantunk mi is ( cserében nem voltunk szombaton a fókában, így bírható anyagilag). Szülőknél elég vegyes a kép, van akiknek abszolút nem tetszik, és ott hőbörögnek az üvegfal előttmondjuk mi eleve úgy indultunk, hogy szórakozzon, játszon a gyerek, és ha ragad rá vmi már kész nyereség, meg tényleg irtó közel van, és hát nyilván benzinben is jóval olcsóbb.
sziasztok
Hami
a csoda három napig tartott kábé, megint rossz éjszakáink vannak, Boti 1-2 órát úgy visít, egyszerűen nem tudom, mit csináljak vele kicsit megébred, visszaalszik, megint felébred, onnantól kezdve forog összevissza, akárhogy próbálom visszaaltatni, egyre jobban behergeli magát, dobálja ide-oda, a végén mindig megetetem, amikor már elszakad a cérnám, utána alszik. Nem értem!! Éhes tuti nem lehetne pedig, 5x szopik + gyümi + főzelék + pép... Mozgásfejlődésben most nagyon halad, oda - vissza forog, rengeteget, próbál kúszni, nem tudom, ennek van-e köze hozzá? De tényleg iszonyúan bír visítani, már alig látunk a fáradtságtól párommal
Múltkor nem reagáltam már, Mango, milyenek lettek az eredmények? és a tábor hogy sikerült? Hami, ügyesek vagytok Boldival, csak így tovább!! Kishegi, nektek is hajrá a szobatisztasághoz! hát most már én sem tudom, lesz-e harmadik, szóval abszolút osztom a gondolataidat, csak most rémesen elvette a kedvem a babázástól ez a sok sírás (napközben is sokszor olyan nyugtalan) a jóillatú puha babácskából most leginkább ezt érzékelem vicces, újszülöttként sokkal kezelhetőbb volt. Megyek is aludni lányok, amíg még lehet...
ja, valami pozitívat is írjak, novembertől mehet Áron oviba, aug végén megyünk jelet választani milyen nagyfiú már...
sziasztok!
vagyok, csak kevés az időm állandóan... nagy a pörgés így nyáron! kertet csinálgatom, most már saját terményből készülhetnek levesek, saláták, nagyon büszke vagyok magamra, magunkra
fiúk aranyosak, strandoltunk kétszer a héten, Áron iszonyúan élvezte, Boti meg jókat aludt vagy pörgött a pokrócon közben - nagyon beindult, forog oda-vissza, meg mászkál a hasán jobbra-balra-körbe, hamarosan kúszni fog rendesen, örülök, hogy ilyen jól fejlődik és nem kell őt is gyógytornára hurcibálni.
Köszönöm a kérdést, a tejpép sokat javított a helyzeten, már csak 1-2x ébred max, akkor is inkább a mozgás miatt (megreked az ágy végében vagy fennakad a rácson...) de nem éhes, 5 körül eszik először. A doki + védőnő főzelékeket mondta, hát abból még nem bírna annyit enni, hogy elég legyen, egyelőre fintorogva eszik egy fél üveggel, de ennél neki már többre van szüksége. Úgyhogy már nyomunk gyümölcsöt, főzit és este pépet, így elég a kaja az 5 szopi mellé.
ami Áront illeti, egy hete abszolút nem pisilt be! csak bilibe, nagyon ügyesen. A kakit még gyakorolni kell, nehezebben tartja vissza, de azért szokott sikerülni bilibe, bár úgy látom, még kényelmesebb neki pelusba nyomni, leggyakrabban oda szokott (alváshoz még adom rá).
és: nem lesz bölcsi, leszavazták a képviselők, itt a történet vége. A felháborodást el tudjátok képzelni szerintem...
Sziasztok Csajócák!!!!
Gyorsan pötyögök kicsit... annyira ritkán van időm gépet fogni, hogy az hihetetlen...
látom mindenki a bilizés-szobatisztaság ügyén munkálkodik... igazából mi kb. ott tartunk, hogy nem is tudom, hogy miért adunk még a kölökre pellust... minden alvásnál száraz marad és a nappali bugyiba se megy már pisi ... kaki meg régóta a bilibe... persze voltak megingások, visszatáncolások, de most pl. ha pellus van rajta akkor is szól, hogy pisilni kell... persze a történeten sokat lendített a Thomas-os bugyiszett (asszem Tecsós)... ezt azért mindenképp hozzá kell tenni...
dumája továbbra is haláli, energiái kimeríthetetlenek... nálunk a tesóféltékenység most ism. előjött és abban nyilvánul meg, hogy B egész nap foglalkoztatna valamivel (kakilni kell, pisilni kell, szomjas vagyok, ezt-azt ennék stb.), nehogy Hugival legyek... kis rafkós nagyon... hetekig ment az éjjel f11-kor bilizés.... persze nem mertem nem ráültetni, nehogy a szobatisztaságnál üssön vissza... úgy néz ki, talán megunta... kopp-kopp...
legújabb aranyköpései :
- A Hugi az gagyi, ki kell dobni....
- Jó kis csaj a Bibi! (egy itteni lakóparki kislány, 1 évvel fiatalabb B-nél)
- Anya meg tömi a bucit... (ettem)
Sziasztok
Kishegi, Gergő beszélőkéje annyira sokban hasonlít a fiad az én Benimre, Ő is ilyen örökmozgó kis dumagép. Még a páromnak is elmeséltem tegnap ezt a kanyektoros mondatot, annyira édes! Gyönyörű a kislányod, nagyon szépek a képek, fiaim is szemrevételezték a leányzót. A legújabb, hogy Beni minden kicsi babánál elrikkantja magát, hogy ugye de édes, anya??? Ráadásul mindig kérdezgeti hogy: anya, mi miért nem vagyunk öten? Mikor lesz megint pici baba? Válaszolom, miért, mit csinálnál egy pici babával? Hát játszanék vele, mert a Boldi már nagy!-feleli. Hát nem tudom honnan jött elő nála a téma, mert nem tervezünk többet, talán a távolabbi jövőben visszatérünk a kérdésre.
Leviknek én is boldog névnapot kívánok! Irokézt is, mint egyik Levi-mamát, már régen láttunk, gyere, ha tudsz!
Rólunk: Benit végül beirattuk ide Erzsébetre egy két hetes intenzív úszásra, már kétszer voltunk. Jó lenne nekem is csobbani, vagy urambocsá, az egész családnak, de 1250 Ft a felnőtt jegyAmi még lehúzás sztem, hogy minden egyes alkalommal 100 Ft öltöztetőjegyet kell venni anyunak, vagy apunak, hogy bemehess! az öltözőbe segíteni a gyereknek átöltözni. Hát ilyet se hallottam még. Bende amúgy ügyes, igaz, tegnap tök más csoportba ült le, de nem is baj, mert a tök kezdőbe tették, az neki már unalmas, erre tegnap átült magától egy másikba. Igaz, mondták állítólag a gyerekeknek, hogy mindenki oda üljön, ahol tegnap volt, gondolom nem tudta megjegyezni, vagy csak leült a többiekkel a medence egyik végébe. Ez is fura sztem, hogy ennyire nem figyelnek oda, hogy most akkor ki kivel van, kit oktat...de karszalag kell a gyerekekre minden alkalommal, aztán ilyen alapvető dolgokra nem figyelnek.
Szobatisztaság: én írtam régebben, hogy ilyen áttörés jellegű dolog szokott történni, na most Boldi is produkálta. Múlt héten próbálkoztunk egyik nap, levettem a pelust, egy óra alatt 3X pisilt be. Akkor szünet, nem próbálkoztam többet..Most a héten már tegnap, és előtte délelött 1-1 órát megpróbáltam, száraz maradt, ma egész délelőtt pelus nélkül voltunk, sőt játszóra is így mentünk le, életében először, mert láttam, hogy tényleg ügyes. Nem pisilt be, sőt, a mennyiségből, amit visszatartott, láttam hogy tényleg kezdi megérteni a dolgot. Még egyenlőre nekem kell szólni, kb. óránként hogy kell-e psilini, de Ő dönt hogy menjünk-e vagy sem.
Kishegi, kérdezted, szoktak persze inni kapni este lefekvés előtt, de csak vizet, nem édes teát vagy gyümilevet. Vízből is csak kis adag, kis pohárnyi jár, mert különben kezdődik az inni kell-pisilni kell című végeláthatatlan mókuskerék.
Steel, örülök hogy bejött a tejpép a picinek, jobbak az éjszakák is azóta?
sziasztok
Hami
Csak egy rövid válasz Mangonak: a gyereksziget most lesz utoljára, néztem én is, el akartunk mi is menni, úgy hogy hajóval mentünk volna a Borárosról, de sosem volt olyan idő hogy hajózni is jó legyen. Van honlapjuk amúgy, gyereksziget
A kisvasút szuper volt, odafelé a nosztalgia vonattal mentünk, gőzmozdonnyal , naponta kétszer jár oda, kétszer vissza... Mi voltunk már ősszel is, már akkor is tetszett Gergőnek, de most persze már még jobban értette... Majd csinálok blogbejegyzést a kirándulásról és akkor a vonatról is teszek fel képeket, meg a gyerekekről is, tiszta olyan még mindig mintha úttörők lennének, érdemes elolvasni a honlapon a gyermekvasútasok részt, mintha megállt volna az idő, de nekem amúgy szimpatikus, klassz lehet! A vonatról, meg a menetrend, minden itt: gyermekvasút
Sziasztok!
Kicsit bekukkantok, aztán nemsoká indulunk a dokinénimhez, remélem ma csökkenti a gyógyszeradagot és kiderül, hogy nem kell hormonpótlás sem.
Kishegi: gratu a jó kis bilizésekhez. Nálunk nem hajlandó nagyobb adagot pisilni, csak annyit, hogy látszata legyen.
Aranyosak a kis dumái is, Gergő szerintem nagyon jól beszél. Csani is nyomja, de még nem ilyen választékosan. A nézd csak-ot Csani is mondja meg a képzeld, tudod kezdetű mondatokat is mondja.
Édesek a képek is, Réka is mennyit nőtt már. Elhiszem, hogy sok örömöd van bennük. Nekem Csani olyan, mint neked Réka, hogy mindent lehet mellette csinálni. Aztán majd lesz egy második gyerekünk, aki meg az ellentéte lesz mi?
Jó volt a kisvasút? Mi is tervezzük, hogy megyünk majd, meg a gyerekszigetre. Lesz vajon a jövő héten még?
Mert én ezen a hétvégén megyek a scrapbook táborba. Pénteken délelőtt megyünk és vasárnap délig tart, jaj nagyon várom.
Steel: hogy telnek a napok? Boti jól alszik?
Na léptem. Puszi
Steel, örülök hogy tetszett a blog, nézegess be néha amikor van egy kis időd, rendszeresen frissítem, azt a kisvideót láttad mikor Gergő megpuszilja Rékát? És a fürdőkádas békás dumát olvastad? Bemásolom ide is, nekem úgy tetszett...
Gergő játszik a kádban, pancsol, sikongat és dumál /egész nap be nem áll a szája, miért pont a kádban lenne csöndben?! :-)/.
Azt mondja az egyik kis fürdősbékájának: "Hányszor mondjam neked béka..." már itt nagyon röhögtünk :-), szóval:
"Hányszor mondjam neked béka, hogy ne nyúljál a kánnyektorhoz, mert megütöd magad!"
Na és néhány kép...
Steel és már végre értem a "matekfeladványt", így ahogy Te írod, igen mert az tényleg igaz, hogy maga az első gyerekkel foglalkozni sem ugyanannyi, mert az első gyerek sem ugyanolyan, mint amikor csak egyedül volt! Ez Gergőnél is így van, bár szerencsére lecsengett már rég a féltékenység, de azt mondják majd újra előjön ha elveszi a Kicsi a játékait már. Most egyenlőre Neki kell minden ami Rékáé, múltkor pl már úgy vettem Rékának nyálkendőt, hogy még ott a boltban megbeszéltem Gergővel hogy ez mindenképpen Rékáé szeretném hogy legyen, Ő meg választhat valamit magának, így egy nagy lapáttal és egy kutyusos nyálkendővel tértünk haza, de ehhez most nem is nyúl tényleg.
Talán nálunk azért nincs akkora különbség mégsem az egy gyerekes léthez képest, mert Gergő már egyedül is olyan volt mint egy forgószél az életünkben. Ha nem kellene fejjek, Réka mellett egy csomó időm lenne, így is van azért, nyilván így hogy Gergő bölcsiben van. Réka amellett hogy éjjel végig alszik, 1/2 8-8-kor én keltem hogy kijöjjön legalább 5 kaja egy napra, szóval emellet napközben minimium 4 órát alszik, egyenlőre még 3 részletben, de abból az egyik hosszabb! Van esély rá hogy amikor majd csökkenti kettőre vagy egyre, akkor jó nagyot fog aludni! Épp néztem Gergő naplóját, már ilyenkor kezdődött a napi 3xfél óra alvás, ami aztán 2x, majd 1x fél órára változott, most meg már gyakorlatilag csak a bölcsiben alszik. /Nyilván mi is valamit nem jól csinálunk, csináltunk, ha ott hajlandó aludni!/
És Réka olyan szépen elnézeget, eltornázgat magában, énekelgetek Neki, meg dumcsizok hozzá, nevetgélünk, de közben tudom tenni a dolgomat. És délután is mikor Gergővel megyünk a játszótérre, alszik nagyokat a babakocsiban, aztán kér enni ha úgy esik, de utána akár 1,5 órát is elnézegeti ahogy mi játszunk, közben nevetgél Mindenkire, fordított esetben ezt Gergővel képtelenség lett volna megcsinálni! Úgyhogy minket nem is a kétgyerekes lét merít ki igazából szerintem, hanem Gergő magában a nem alvásával és azzal hogy egész nap foglalkoztat minket, pörög, pörög és nekünk menni kell és nézni kell és semmi másra nincs időnk!
De ezzel együtt úgy imádom, annyira édes, bölcsi után ahogy mesél, mesél és ahogy szerel és ahogy mindent megmutat, tényleg fantasztikus ez a 2-3 év közötti időszak ahogy mindent megértenek és ahogy már mindent el is tudnak mondani, hihetetlen, imádom! Kedvencem most az, ahogy használja a "Nézd csak", meg a "Képzeld" kifejezéseket, ez már olyan felnőttes dolog szerintem és ahogy Rékának magyarázgat mindent "Nézd csak Réka, ott egy markoló" ,"Képzeld Réka mindjárt hazaérünk" egyszerűen megzabálom!
És ez a Kislány is annyira cuki , olyan jó megölelni, megszimcsizni, babusgatni, olyan ez még ilyenkor mint egy szerelem, az ember nem tud betelni az érintésével. Mi már semmiképpen sem szeretnénk több Gyerkőcöt és épp belegondoltam, hogy a pocakosságot már nem fogom visszasírni, így Gergő mellett azt már nem élveztem annyira és azt egyáltalán nem bánom hogy nem kell többet szüljek , de ha nagyok lesznek a gyerekek egy ilyen gurgulázva nevetős, finom illatú 3 hónapos Baba nagyon fog hiányozni...
Na befejeztem a fejést, mindjárt még felvarázsolok még pár képet, aztán kicsit takarítgatok, Csajszit most vittem aludni, ilyenkor alszik egy nagyobbat...
Sziasztok!
Leviknek én is boldog névnapot kívánok így utólag, olvasnak vajon még minket az Anyukáik???
Steel, örülök hogy ízlik Botinak a tejpép, na és az alvásban is segített? Védőnő, dokinő egyébként mit tanácsolt? Főzelék javult újra?
Mango, milyen lett végül a prolaktinos eredmény?
Szobatisztaság: én ugye nem erőltetem egyáltalán, nekünk még van időnk, de odáig már eljutottunk, hogy mivel esténként mindig belepisilt a kádba, mondta Neki Apukája hogy próbálja meg fürdés előtt a bilibe vagy a wc-be. Pont aznap vettem Neki egy ív Thomasos matricát, de még nem adtam oda, felajánlottam hogy ha sikerül a pisi, kap egy matricát /emlékeztem hogy Megaroék matricáznak a wc-ben/. És a matricáért kinyomott egy kis pisit a wc-be. Azóta minden este ez megy, meg matricáért már más napszakban is pisilt, tegnap volt először hogy végre nem csak kinyomott két cseppet, hanem most éppen a bilibe /hol bilit, hol wc-t választ/ nagy adagot pisilt. /Már kezdtem volna aggódni épp, hogy csak a matrica miatt erőlködik, de szintén Megaro szavai jutottak eszembe, hogy Lulu is így kezdte./ A matricákat a bilire és a wc aljára ragaszthatja, úgyhogy most nálunk vonatos desing dívik!
Esti ivás egyébként csak onnan jutott eszembe Steel, hogy a bölcsiben mesélte az egyik Anyuka, hogy Ők az egészet úgy kezdték hogy észrevette, hogy reggelente üres a pelus, figyelte egy hétig minden nap és mivel mindig így volt, egyik éjjel csak kisgatyát adott rá és ébredés után meg gyorsan ráültette a bilire. Utána már hamar ment napközbeni is, érett volt rá egyértelműen! És ez a Kisfiú nem iszik már elalvás előtt! Ezért kérdeztem a múltkor Hamit is, mert ha jól vettem ki a szavaiból, elalvás előtt Ő sem ad inni a Fiúknak!?
Boldog Levente napot a Leviknek!
sajnálom az esőt, de azért jó lehetett élőben hallani, csodálatos hangja van
Lányok, köszi még egyszer a Milupa tippet, a fiam úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit remélem, az éjszaka is nyugis lesz, az elalvás ment hipp hopp.
Igen Steel, Loreenán voltunk. A koncert fantasztikus volt, csak a ruhánk lett csuron víz. Úgy, hogy átázott az esőkabátom!De most tényleg azt a dézsából ömlős esőt képzeljétek el, a sok marharépa, köztük mi is meg ücsörög, kukacsák alattunk és a combunkon....de azért jó volt.
ennyit az alvásról...
basszus, Mango, komolyan Lorena McKennit koncertre mész?? nem is tudtam, hogy lesz, de irigyellek!!!! remélem, az esőt megússzátok!
örülök, hogy kicsi Csének jó volt a Balatonon, tőletek meg irigylem a csendet és az alvást (ha nagyobb lesz Boti, tutira el fogok szökni én is néha, vagy kölcsönadom hétvégére nagyszülőknek őket akárhogy számolom, tavaly november óta nem volt egy éjszaka, amikor ne keltem volna fel, nagyon jól tudna esni pár hatalmas szunya... hát igen, a babázás ára...)
nagyon drukkolok nektek a tesóhoz, remélem, nem kell hormonpótlás!
Képek a scrappes alkotásaimból. Ezek nem digik, hanem ollós-ragasztósok.
Most, hogy nem volt itthon Csani, a szoba közepére pakoltam a kreatív cuccot és úgy kerülgettük 3 napig. Jó kis móka volt.
Sziasztok!
Nem tudom mennyi időm lesz most, Csanim lassan 3 órája alszik, úgy, hogy reggel hazafele a Balcsiról már aludt egy órát a kocsiban.
Ma délben jöttek haza, péntek délelőtt mentek le. Az idő jó volt, csak ma zuhogott ezért indultak el ebéd előtt. Nagyon élvezte a nagyizást, nem hiányolt minket. Szépen aludt is, nem úgy, mint mikor mi vittük le.
Enni semmit nem evett szinte, de miért nem lepődök meg.
Steel: én is a tejpépeket nyomtam fürdés előtt, utána meg szopi és tápszer. Mi Aventost használtunk kezdettől fogva és nem lett cumi zavaros Csani, mindkettőt elfogadta.
Sajnálom, hogy így megviselt a betegség titeket, szörnyű lehetett.
Szépen haladtok a szobatisztasággal. Nálunk most stagnál ebben a hidegben a bilizés, na meg nem is volt itthon kicsi Csé.
Olvasom, ahogy írjátok a két gyerekes létet. Hát biztos nem lenne időm annyit scrapbookolni, mint most hétvégén. De üres is volt a ház Csani nélkül. Néha picit hiányzott, de annyira azért nem- hihi. És szép nyugodtan ki tudtam pl. a szőnyeget pucolni, meg az ablakokat. Biztos, hogy lesz még ilyen, hogy elviszik őt a nagyszülők. Ők is jól érezték magukat, állítólag annyira nem volt fárasztó Csani.Mi meg jó nagyokat aludtunk, meg voltunk Múzeumok éjszakáján Misztrál koncerten, ami nagyon szuper volt.
Tesó ügyben mi legközelebb februárban kezdhetünk próbálkozni. Pont holnap megyek egy proaktinos vérvételre. Ha lecsökkent a mennyisége, akkor jó, ha nem akkor kapok hormonpótlást. 3 hónapja nem volt meg a menzeszem az előző antidepresszáns miatt.
Kishegi: szépek a képek szokás szerint. Na mindjárt töltök fel én is néhányat.
Hami: klassz lehetett a kirándulás.
Remek most az idő, milyen jó is lesz este szabadtéri koncertre menni. Ma lesz a Loreena Mckennit koncert, amit nagyon vártunk és piszkosul drága is volt a jegy, na kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz esőkabátban és ernyővel végigülni.
köszi a gyors válaszokat!!! Ezek a Milupa pépek nagyon szimpatikusak, veszek akkor a héten, megpróbáljuk!! Hátha... A főzelékkel az a baj Kishegi, hogy mióta beteg volt, a gyümölcsöt is nagyon nehezen tudom beleerőltetni, a főzeléket meg végképp nem eszi meg, köpködi kifelé pedig nagyon ügyesen kezdett enni, de a betegség óta csak húzza a száját. Remélem, idővel elmúlik! Szóval a tejpépet sem lesz egyszerű belediktálni, de azért veszünk, nem veszíthetünk vele
(Hami, már nem emlékeztem, hogy Bendével szükség volt nektek is ilyesmire, csak Boldi rémlett, hogy sokáig szopizott éjjel, ezért nem feltételeztem, hogy pépeztetek ti is )
Kishegi, az éjszakai szobatisztaságra én még nem is gondolok, szerintem nektek is van még időtök a kakaón filozofálni egy darabig nekem Áron reggel iszik 2-3 decit belőle, de nem pisil sokat tőle, a kakaó miatt szerintem inkább a pocakot tömi, nem csorog úgy át rajtuk, mint a víz.
A testvéri szeretet nálunk is sokszor meglátszik már, annyira édesen tud magyarázni, gondoskodni Áron, szerintem már nem is emlékszik, hogy volt élet Boti nélkül is... Hát igen, az egymásra fordított idő nálunk is drasztikusan csökkent (meg magamra sem jut sok) néha visszavágyódom a csak Áronnal töltött nyugisabb időszakba - de aztán eljutok odáig, hogy már nem sokáig lesz Boti sem ilyen kicsi, úgy nőnek, mint a dudva visszasírjuk még ezt az összenőtt állapotot egyszer.
Az 1+1 szerintem sem egyenlő kettővel, azért mert az egyik még nagyon kicsi, és sok figyelmet igényel, a másiknak meg a kis lelkét azért ápolni, erősíteni kell, és nagyon gyakran kétfelé rohan az ember és kétfelől hárítja el folyamatosan a károkat a házimunka szerintem több, mosás-vasalás, kajakészítés is dupla... nagyon gyorsan elmegy a nap mellettük, szusszanni alig van időm, csak ilyenkor, ha alszanak. De akkor meg általában megyek én is dőlni, mint most is...
Látom Hami azt írta hogy az esti szopi után... És akkor fürdés után már csak lefektettétek és nem kapott semmit, vagy hogy volt? Mert gondolom elalvás előtt már nem álltatok le kanalazgatni.
Mi pont fordítva csináltuk, korábban, még fürdés előtt a tejpép és elalvás előtt a szopi /illetve egy idő után Gergőnél az üvegből ment, mert úgy többet megivott, a cicihez már fáradt volt/.
/Egyébként még a mai napig mielőtt megy aludni iszik kakaót, hiába vacsorázik be szépen, ez már annyira szokássá vált, nem tudom hogy tudnám erről leszoktatni, le kell-e?, de talán a szobatisztaságnál is gond lesz az éjszakára 3 dl folyadék.../
Ja igen, még vannak a Jóéjt tejpépek is, amit gabonával is dúsítanak hogy laktatóbb legyen, meg szintén a Brendon honlapon láttam pont múltkor, hogy a milupa jóétjében van citromfű is, ezek szerintem újdonságok, Gergővel még nem láttam ilyesmit, mármint hogy citromfüvet is tesznek bele... tejpép