Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Miért kell fogdosni?
Sziasztok! Érdekelne, hogy csak engem zavar, hogy az utcán odajönnek vad idegen emberek (főleg öreg nénik) és megfogdossák az egy éves fiamat? És ráadásul nem is a ruháját, lábát, hanem a kezét, amit ugye szopizni is szokott.....
Mai eset pl: Ebédeltünk egy étteremben, és a fiam babakocsiban ült, erre jött egy néni és már nyúlt volna oda, és rászóltunk, hogy ne fogdossa a gyereket, erre elkezdi hogy miért, az nem csak a mienk,Isten adta...... Hát nem tudom.
Persze tudom, hogy csak kedveskedni akarnak...de akkor is, nekem eszembe sem jutna ilyen.....
Csak nekem ez a véleményem?
na még egy gondolat!!!
oké, tegyük fel, hogy bárki fogdossa a gyereket nem lesz baja...sőt a babakocsira felszerelek egy mozgó fertőtlenítő tartályt és mindenki magától kezet mos mielőtt a gyerekhez nyúl...DE engem akkor is zavarna...itt a lényeg, hogy a gyerek az enyém...az fogdoshatja akinek megengedem.... és kérdezés nélkül bunkóság....ennyi a lényeg, a koszos keze, csak kifogás ami miatt rászólhatunk valakire, mert azt talán egyszerűbben megérti bárki, mint azt, hogy más gyerekét nem fogdosom és kész!!! ennyi erővel odamehetnék mindenkinek megfogdosni a kabátját, hogy milyen jó anyagból van, tuti hülyének néznének.....
Egy olyan világ, amelyben az emberek még véletlenül sem szeretnének kontaktálni más emberekkel... és ha még a fránya természet is itt van... jujjjjj... nem is értem, hogy lehet itt élni?
Régen azért más világot éltünk. Kevesebb volt a civilizációs mocsok. Sok betegséget behurcoltak ami nem is itt volt "honos"... Megóvni nem tudom a gyereket a betegségtől, nincs is szándékomban. Annál ellenállóbb lesz. De pl egy PICI babát evidens hogy jobban félt az ember, mint egy idősebb gyereket. Sérülékenyebbek!
Amúgy meg nem kell ezen semmit sem túl lihegni. Egyről szól a dolog. Tiszteletben kell tartani a másik hozzáállását. Ez pont olyan nekem, hogy nem fogok hangosan zenét halgatni a metrón mert zavarom a másikat. Nem ordíttatom otthon a rock zenét, ha otthon van a párom, mert utálja. Nem tolom le a babakocsival a szemben jövőt a járdáról, mondván majd félre ugrik... Nekem ugyanaz a kategória. Azzal figyelünk a másikra, hogy megtartjuk a 3 lépés távolságot. Majd ha m,egismerkedik a másikkal, s változik a kapcsolatuk. Tehát az idegenből ismerős lesz. Egyből más a téma. Mert itt ha jól emlékszem arról volt szó, hogy az idegen ne fogdossa össze a gyereket.
Azt is átszoktam mosni, de fertőtlenítem. Nem sterilizálom. Nem az a cél, nem arra törekszem! Ne értsetek félre! A kezemet sem fogom domestossal és körömkefével átsikálni mielőtt hozzányúlok! Ne essünk a másik végletbe.
Ennek egyébként amit én és a többiek érzünk inkább nagyobb részt lelki okai vannak mintsem konkrét kórokozótól tartanánk. Bár előbb engedném a gyereket /sarkítok most/ a bolt földjáén hemperegni mint egy kórházi rendelő földjén. Ezek berögződések. Deaz én berögződéseim. Ahogyan én igyekszem a másik ember hülyeségét tiszteletben tartani, úgy elvárom ezt fordítva is az emberektől. Bár nem mindig sikerül nekem is ehhez tartanom magamat!
Nekem ez akkor is túl van pörgetve! Emberek vagyunk és mind itt élünk! Áhhhh... ezért van annyi autoimmunos beteg!
Szerintem esete válogatja!
Hogyha egy csodálatosan szép, jól öltözött, ápolt fiatal nő kezdi el a gyereket simogatni talán észre sem vesszük, de amikor egy öregember jön oda, attól ösztönösen elhúzódunk. Pedig nem biztos, hogy az első egészségesebb! Én ilyenkor udvariasan közlöm vele, hogy sietek, de persze étteremben ülve nehéz ezt beadni! De egy-két fogdosástól semmi baja nem lesz, várd ki az óvoda első évét!!! Azt a sok bacit ami ott majd körülveszi!
Semmi gond, de nem is fogm meg ilyenkor a gyerek kezét. A csuklójánál fogom meg. ez tényleg lehet, hogy túlzásnak tűnik; de nekem a pénz a vesszőparipám ilyen szempontból. Lehet, hogy nincsen igazam benne, de én így csinálom Más domestossal nyalja ki állandóan az egész lakást, én meg csak a muszáj dolgokat fertőtlenítem ki.Én ezt tartom feleslegesnek, viszont a pénz fogdosásra ugrom.
Utána egyébként kézmosás, törlés...
ez az állatot etetni hasonlat nagyon jó!!!....
valamennyi kosz kell, ezt aláírom, pl ha itthon leesik a gyerek cumija nem rohanok lemosni, mert rendszeresen takarítva van, de az utcáról már nem adom a szájába....
ti nem láttatok olyan kandikamerás felvételeket, mikor pl wc-ben veszik fel hányan mosnak utána kezet..... hát én sem szeretném ha vki a szaros-pisis kezével nyúlna a gyerekemhez, és ki tudja, lehet, hogy csak épp egy aranyos cicát vagy kutyát simizett meg előtte....vagy fikázott...
minden esetre egy jó ötlet a kismamiknak, én vettem a gyógyszertárban fertőtlenítős kéztörlőkendőt és ha olyan nyúl a gyerekhez illetve a babakocsihoz akinek nem örülök letörlöm azzal utána....biztos ami biztos....
Hát elhiheted,hogy én is egyből bekattantam!pedig nem vagyok egy "mindent túlzásba vivő" anyuka,próbálom mindenben az aranyközéputat megtalálni,de erre akkor is ideges leszek,ha egy tök ismeretlen összefogdossa a lányom kezét.Akit ismerek,meg barát,meg minden,az persze nem baj!Persze,ha nem koszos a keze....
Még kisebb volt a lányom,olyan 3-4 hónapos lehetett,és az unokatesóm kisfia jött el megnézni.Persze ő is jól megtapogatta a lányom kezét,amikor kérdezem tőle,hogy Dávid,tiszta a kezed?Mondja nekem,hogy "persze,hogy tiszta csak a nagyiék kutyájával játszottam,nem nyúltam koszba!" Őt is elküldtem kezet mosni,rokon ide,rokon oda.
Veled soha nincs semmi baj. :)
Nekem is ez jutott egyébként eszembe.
Meg hány helyre nyúlkál az anyuka bevásárlás vagy éppen csak egy séte közben, utána meg megfogja a babakocsi tolókáját. Azon is mennyi bacilus lehet.
Például :).
A gyerek nem tárgy, ezt nem olyan nehéz felfogni. Én sem igazán rajonganék azért, ha bárki is tettlegesen óhajtaná kifejezni tetszését irányomba. Mind a mai napig csak az érhet hozzám, akinek én megengedem :)). És ezt teljesen természetesnek tartom. Velem van valami baj?