Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Forrónadrágban a burkatilalom ellen
2010-10-05 11:231.
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2010. október 5. 11:23
Felül nikáb, alul forrónadrág és magas sarkú cipő – ebben az öltözékben tiltakozik Párizs kormányzati negyedében sétálgatva két fiatal lány az ellen a francia parlament által a közelmúltban elfogadott törvény ellen, amely megtiltja az arcot teljesen elfedő iszlám női viselet, a nikáb és a burka viselését nyilvános helyen.
Tovább a cikkre...
Tovább a cikkre...
Igen én is viszolygok amikor kintvan a nőknek a melle a feneke a "ruhából", meg 2 pofára tolja a cigit meg leissza magát, vagy kiluggalt orrú,tarkopaszra nyírt csajok mászkálnak és söröznek, vagy a fiúk félig letolt gatyával másznak végig az utcán körbe köpködve maguk körül a környezetet.
De ennél csak rosszabbak vannak.....én is viszolygok... mert undorító is.
De azt a szülőt kéne jól megverni aki megengedi a gyerekének.
Meg azt a férjet kellene aki még szereti is ha a nője kirakja mindenét...
Na hagyjuk szerintem.
Nincs itt semmilyen középkor.
Az én férjem tartja a vallást és a hagyományokat és azerint is élünk.
Mégis nincs benne semmi középkori,vagy elmaradott dolog, arról nem is beszélve hogy nem 8 osztályt végzett...
A legtöbb muszlim akit ismerek igencsak az értelmiségi körben van,de minimum főiskola.. minimum.
Hol a középkor?
Azért mert ha lopsz akkor esetleg levágják a kezed?
Vágják a fene vigye el az olyat aki megteszi....
Hogy megkorbácsolják a férjet is ha csalja a feleségét?
Na én nem sajnálom.
Vagy hogy van halálbüntetés?
Van! Nemi erőszakért meg hasonló szörnyűségért...
Ki sajnálja?
Sajnáld csak azt az európai szabad szellemű nőt akit az élettársa csal meg csinál egy gyereket más nőnek....tönkretéve a családja életét, mert képtelen kordában tartani magát....
Félreértettél.
Én nem félek (a látványtól), csak a ruhából áradó sötétség irtóztat. Nem a színe miatt.
Bennem is sok dolog kelt félelment.Pl ha részeg embert látok.Hogy mikor köt az emberbe
Vagy a mostani EMO-sokat.Millio helyen piercing,vastag festék, ezer szinű haj.Azt sem tudni fiu,vagy lány az illeto.Vagy a bakancsos Skinhaedek,akik bomberben,kopaszon ugrásra készen állnak.Hogy egy roma vagy külföldi az útjukba akadVagy a Punkok.Bennem ezek az emberek keltenek félelmet.
A muszlim vallással az a gond, hogy ott tart, ahol pár száz éve a kereszténység.Akkor a nem keresztényeket az egyház pogánynak nevezte.A muszlimok a más vallásúakat hitetleneknek, gyauroknak.
A probléma csak az, hogy a muszlimok most is így vannak a más vallásúakkal.
Egyszerűen le vannak maradva a nyugati világhoz képest a fejlődésben. A külsőségeket, a modern technikát stb. átveszik, de belül és mélyen ugyanaz a "sötét középkor" uralkodik a fejekben és a lelkekben mint Európában 500 éve.
Kivételek mindig vannak, én is ismerek, de ők nem is gyakorolják a vallásukat, magyar a feleségük, és egyébként is eleve normális, "felvilágosult" családból jönnek többnyire.Szerintem egyébként ez a legfontosabb, ki mit lát otthon a családban.
Személy szerint viszolygok, amikor egy lepedőbe "öltözött" nőt látok.Szerencsére ritkán fordul elő.Valami sötét, elmaradott, erőszakos dolgot és teljes alávetettséget sugároz.
Ha valaki egy kis, eldugott faluban él muszlim nőként, akkor az egész életével vezekel az el nem követett bűneiért is.
Te aztán nagyon kultúrált vagy tényleg...
Na ez a fajta hozzá állás végett mint amilyen a tiéd is fordulnak elő népírtások, mészárlások.
A leírtakból kiveszem hogy minden európai nő aki muszlim lesz, az egy lecsúszott kis senki nulla önértékeléssel.
Gratulálok neked ehez a kiemelkedő gusztustalan beírásodhoz.
Csak azt nem tudom hogy mi van a keresztény férfiakkal?
Azok mért térnek át? Okoska
És az említett kb 12 emberből, elmondanám hogy csak 2 volt nő.
Na...? Hoppááá
Sziasztok!
A mi családunkba benősült egy muszlim. Az egyik legkedvesebb, legmegértőbb, legnyitottabb ember akivel találkoztam. Felesége egy igazi vagány, magyar csaj. Fölvette a vallást. Nem kényszerből, a férje soha nem kényszerítette. Burkát azért nem hord, de az utcán borít egy kendőt a hajára. Nem azért mert otthon esetleg megköveznék, hanem a férje iránti tiszteletből. Kölcsönös tiszteletről beszélek. Dolgozik, nem kell otthon ülnie. De a férje felajánlotta neki, hogy gondoskodik róla, ha ő inkább a gyerekekkel szeretne maradni. Nem minden muszlim, közelkeleti, afgán és mittudoménmég kicsoda egy vadállat. Ne csak a sarkait nézzük a dolgoknak. Persze van aki szélsőségesen értelmezi a vallást. És vannak közösségek, ahol megkövezik a nőket ezértazért. De nem ez jellemző. És hátha ez is változni fog. Lassan, de fog! Gondoljunk bele, itt is égettek még pár száz éve emberek mindenféle hülyeség miatt a vallás nevében. Egy kis falu (szája, viselkedése) pedig sokszor veszélyesebb mint muszlimnak lenni.
Egy francia bizottság döntése pedig nem mérvadó egy ilyen ügyben. Tök hülyeség, mire alapozza? Ha valaki önként akar ilyen ruhát viselni,miért ne tehetné. Nem feltétlenül kényszerítik. Én meg alapítok egy bizottságot, ami betiltja a kamaszokon a csőnacit. Szerintem meg az gusztustalan.
Szerintem ebben a döntésben és a fórumban is keveredik a vallás, a vallás rossz ismerete, az előítélet, a sajtóból kikapott részletek.
Az is eszembe jutott, hogy ezért a döntésért, ülésezésért hány ezer eurót vettek fel az illetők? Fordíthatták volna értelmesebbre is.
Igen,igazad van.
Miert lettem Muszlim?Egy Vallas sem erintett meg.Aztan olvastam sokat rola.Kb ennyi.Ugy gondoltam igen,ez az en Vallasom.Legeloszor egy Muszlim ferfi mondott par dolgot.De az annyiban maradt,mert megszakadt az amugy sem hosszu kapcsolatom vele.
Aztan egyedul kutakodtam tovabb.Meg az itteni Muszlim Lanyok is segitettek a zart Iszlam forumban.
Mert midnenkeppen szerettem volna.Ugy alakult hogy most
Kulfoldon vagyok,es itt vetttem fel a vallast egy itteni Mecsetben.
mar nem kell valaszolnod, -gondolom nem is akartal.
az ero legyen veled...
Te miert lettel muszlim? (ha szabad megkerdezni)
az allaspontok megismerteteteseben nincs semmi rossz.
a baj ott van, ha valaki/k univerzalis igazsagnak tartanak bizonyos teziseket, vallast, meggyozodest, nem tudjak elviselni, hogy masok, maskeppen velekednek bizonyos dolgokrol.
csak nem ertem, ok minek forumoznak?
idejonnek megmondani a tutit, oszt' mindenki bologasson, jarjon labujjhegyen?
-sem az europai, sem a muzulman -semmilyen- ember nem felsobbrendu a masiknal.
ha figyelmesen olvastal volna, ertetted volna, hogy kulturalis kulonbsegrol irtam, ami pedig akar tetszik, akar nem, letezik.
-nem lehet igazsagos egy vallas, amelyik a not nem a ferfi melle rendeli, hanem ala. a muzulmanok vilaga a nok aldozata reven mukodik, a mienk pedig MOST azert nem mukodik olajozottan, mert a nok ledobtak a tobbezer eves aldozati szerepet, es a ffiaknak meg hozza szokni az uj felallashoz. batran jelentem ki, hogy javul a tendencia.
En a napokban vettem fel az Iszlam Vallast.Ugy hogy
se ferjem,es senkim aki Muszlim.Meg jo hogy a gyerekuket a Muszlimok az Iszlam szerint nevelik.Es azert terjed a Vallas rohamosan,mert az emberek rajonnek hogyha jol utanaolvalnak es nem a mediabol meritik az hazug informaciokat akkor mennyire igazsagos,atlathato,Vallas az Iszlam.
Azert terjed.Nem mert barkire is kenyszeriti valaki.
Nem kell lenezni a Muszlimokat.Magarorszagon a sokasag mind ertelmisegi ember.Nezz szet a Magyarok kozul milyen emberek vannak.Es nem azert vedem oket mert barkim is lenne.Senki.Sot..De ezt inkabb hagyjuk.
Szerinted mivel kulonb egy Eu-i ember?Hat semmivel.
"Azt mondod,hogy mert az Iszlám rohamosan terjed .. Allahu Akbar!"
terjed-terjed, de ez nem annak koszonheto, hogy Europa el van ajulva a muzulmanok vallasatol, hanem mert az itteni muszlim nok allandoan szulnek, - mast nem is tehetnek, altalad "kivaltsagoknak" nevezett kenyszerbol kifolyolag.
igaz, idonkent akad egy-egy, aki szivesen hatat forditana a csuda nagy "kivaltsagoknak", es -kulturalt europai emberhez melto modon- onmaga iranyitana az eletet, de ezeket gyorsan kiirtjak, termeszetesen a szeretet neveben. annyira telve vannak az iszlam iranti szeretettel, hogy neveben meggyilkoljak az engedetlen lanyaikat. vagy valasztjak a noknek kijaro "csodalatos kivaltsagokat", vagy meghalnak.
es mivel az eletoszton nagyon eros, a legtobben a "kivaltsagokat" valasztjak, igy sok-sok kis muzulmant hoznak a vilagra, akik szigoruan viszik tovabb a hagyomanyokat, az Europaba valo integracio legkisebb jele nelkul. (ez termeszetesen csak a nokre vonalkozik, hiszen a ferfiaknak mindent szabad)
a terjedes masik oka, hogy az europai nok hazasodnak a muzulman ferfiakkal. ennek megintcsak nem a vallas az oka, es meg csak nem a "jokepu" muzulman ferfiak, hanem a -sajnalatos modon- a szetcsuszott ertekrend- amely "kitermelt" egy nagyon gyenge, serult/serulekeny reteget a nok kozott. no', a muzulman ffiak ezeket a noket veszik felesegul (nehany ritka kivetellel), mert hat' ugye a kizart dolog, hogy az a no, aki jol erzi magat a boreben, kepes megteremteni a maga microvilagat, magara eroltetne/elofogadna az ido, es a fejlodes altal tulhaladott "torvenyeket" amelynek ertelmeben a no max. egy retaltalt, de fogamzokepes gyerekkent kezelendo/kezelheto.
igy ezek a nok is kis muzulmanokat hoznak a vilagra, elosegitve a sokasodasotokat.
igy, ebben az ertelemben all a megallapitasod, hogy a nok maguktol akarnak muszlimok lenni. :))
Nincs mit ;)
Szóval én úgy látom, h az ember a lelke mélyén valahogy ösztönösen a legmagasabb rendű Isteni Szeretet-törvényt keresi. És mivel ez az alapja a keresztény és az iszlám vallásnak is, ezért ezt bármelyikben megtalálhatja :)
MÁR HA valaki el tudja oda vezetni. És szerintem itt nagyon fontos, h milyen ember az, akitől az "útkereső" az adott vallás szabályai felől érdeklődik.
Mert az tény, hogy ha pl egy mai Istenkereső ember, ha megkérdez erről pl egy hívő katolikust, akinek az lesz erre a válasza, hogy "Imádkozz Istenhez, hogy küldje el neked Szentlelkét és árassza rád kegyelmét", akkor az útkereső ember erre azt feleli majd, hogy: "He? Mi van? Mit jelentsen ez?" - és keres tovább, mivel nem érzi azt, h választ kapott a kérdéseire.
DE ha pl ugyanannak a kereszténynek (vagy egy muszlimnak is akár, végül is olyan mindegy) erre az lesz a válasza, hogy:
"Figyelj, az a legfontosabb dolog, hogy szeresd Istent/Allahot, a te Teremtődet, aki téged is végtelenül szeret. Hogy hogyan tudod őt szeretni? Úgy, hogy teljesíted, amit kér tőled, és követed az Ő Törvényét. Hogy mit kér Ő tőled? Például azt, hogy szeresd embertársaidat, mint magadat. Hogy hogyan tudod embertársaidat szeretni? Úgy, ha azt teszed velük, amit magadnak is kívánnál, ha te lennél az ő helyükben. Segítsd őket, tiszteld őket, bocsáss meg nekik, ha vétenek ellened, vallástól-nemtől-bőrszíntől függetlenül. Ne helyezd őket magad fölé, de magad alá sem: ők nem értékesebbek nálad, de nem is értéktelenebbek. Hiszen Isten számára mindenki egyformán értékes."
Szerintem ez már egy korrektebb válasz lehet az útkereső kérdésére :) És innentől kezdve mindegy, hogy ezt a Szeretet-törvényt az ember a keresztény vagy a muszlim vallásban találja meg, hiszen a lényege mindkettőnek ugyanaz.
Tehát ez a "tömeges" áttérés a muszlim hitre számomra nem a muszlim hit felsőbbrendűségét jelenti, hanem azt, hogy az emberek talán világosabban és érthetőbben el tudnak igazodni az iszlám szabályrendszerében.
Na ez egy korrekt válasz volt egy korrekt embertől
Köszönöm
A héten csak amit én tudok kb. 12 keresztény lett muszlim, abből 3 nálam tanult.
Egyet sem én kerestem meg hanem ők kerestek meg...
Persze, több oka is van annak, h miért terjed így az iszlám Európában.
Az egyik ok az iszlám emberek-családok tömeges bevándorlása.
Egy másik ok lehet, amit hallottam, h az iszlám családokban relatíve több gyerek születik, mint a keresztény családokban.
Az áttérés pedig egy következő ok. Ennek is sok oka lehet, h miért.
Én úgy vettem észre, h az ember lelke olyan, h ösztönösen a szabályokat keresi: hogy kell élni, mit kell csinálni stb., hogy el tudjon igazodni a világban. Már egy kisgyerek is próbálgatja, feszegeti a határokat, h mit szabad és mit nem. Tehát az ember ösztönösen egy világos szabályrendszerben érzi magát biztonságban.
Ez a szabályrendszer az ősi tanítások szerint akkor a legjobb, ha valóban szívből, a lélek legmélyéből jön: lásd Szeretet-törvény. Aki azonban még nem képes még ilyen mély lelkiségre, akkor őt az emberi szabályrendszerek segítik ezen az úton haladni (elvileg legalábbis, jó esetben).
Na most manapság, köszönhetően a nagy liberalizmus és globalizáció elharapózásának, a régi, jól működő szabályrendszereket szépen sikerült mind szétbarmolni. A "szabadság" nevében persze.
A régi, világos és megtartó szabályok le lettek rombolva, és a helyükön nincs semmi, csak annyi: "döntsd el te, hogy neked mi a jó".
DE ha egy embernek nincs egy világos erkölcsi szabályrendszere BELÜL, sem pedig egy világos szabályrendszer KÍVÜL, akkor mégis hogy a bánatba döntsön? Mit tegyen?? Hogyan éljen?? Áááá tiszta káosz!!!
Ehhez járult hozzá sajnos az, h a kereszténység valóban erősen felhígult. Nagyoban köszönhető ez az egyház régi gőgjének, a pofátlan visszaéléseknek stb. A legősibb keresztény tanításokat már valóban csak kevesen követik.
Az ember pedig, mondom, már csak olyan, h egy biztos, világos szabályrendszert keres, pláne egy olyan kaotikus kor közepén. És ha ezt nem találja meg a kereszténységben - mert sok rossz példát lát, és nem jut el a Lényegi Tanításig -, akkor máshol fogja keresni a világos szabályokat. És így rátalál az iszlámra.
Szóval szerintem az iszlám előrenyomulásának titka valahol itt keresendő: a világos, tiszta szabályrendszerben, amelyet még nem szennyezett be a történelem során a sok félremagyarázás és visszaélés.
Mondom: még. Mert hogy a keresztény egyház is a saját gőgjébe fulladt bele végül, amiért fennen hirdette, hogy "ez a legmagasabb rendű vallás, ez az egyetlen igaz út". Pontosan mint amiket most az iszlám mond.
Szóval vigyázzatok, nehogy a ti vallásotok is végül a saját hatalmi gőgje miatt omoljon össze. Ezt most komolyan mondom.
Na ezeket most gyorsan és egész jól kiaolvastad egy oldalról
Az hogy te ismersz egy nőt aki így járt az nem jelenti azt hogy mind.
Én ismerek többet.
De majdnem jól kiolvastad valahonnan a dolgokat.
A hijabról annyit még hogy benne van a Koránban tehét Allah parancsa hogy eltakarjuk magunkat.
Az iszlámon nem halad túl a világ mert ez egy örök érvényű dolog.
Olvass még többet és akkor majd még pontosabban tudsz választ adni a saját kérdéseidre.
Ez mind nagyon jó hogy leírtad,...
Azt mondod,hogy mert az Iszlám rohamosan terjed .. Allahu Akbar!
De tudod hogy is van ez?
Senki nem szeges puska csövet egyetlen keresztényre sem,hogy márpedig felveszed a vallást.
Ezek az emberek maguktól akarnak muszlimok lenni és letenni a keresztény tanokat.
A héten csak amit én tudok kb. 12 keresztény lett muszlim, abből 3 nálam tanult.
Egyet sem én kerestem meg hanem ők kerestek meg...
Akkor hogy is van ez?
Arról meg ne bezéljünk a keresztények miket csinállnak pl egyiptomban, ritka undorító dolgokat... nem mind, de sajnos lehetne több aki normálisan viselkedik.
Folyamatosan a sarkában vannak a muszlimoknak térítgetik őket...
Mint magyarba is állandóan kopgtattak, térítgettek.. erőszakosan ráadásul.. gondolom senkinek nem kell ezt bemutatni...
Muszlimtól mikor láttál ilyet.. ?
Azért nem kell azt képzelni hogy bárki erőszakollja őket hogy muszlimok legyenek.
Többek közt azért sem mert kimondottan tiltja az iszlám hogy bárkinek is azt mond vagy útalj rá hogy legyen muszlim.
Az hogy a kereszténység tart az iszlámosodástól...háátt...meg kellene vizsgállni hol a hiba.
Ha olyan jó és kielégítő vallás a kereszténység akkor mért tér át olyan sok keresztény az iszlámra?
Tehát számomra a keresztény és az iszlám tanítások legmélyebb értelme teljesen egyenértékű, hiszen pontosan ugyanarról szól. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.
Az pedig, hogy melyik a mégiscsak magasabb rendű meg érvényesebb vallás :D az nekem már kb egy óvodás szintű homokozó-vitának tűnik: "az ÉN dömperebb a jobb!!! Az ÉN anyukám a jobb!!!"
(Bár ezt magyarázhatod a keményfejű frissen betért muszlimáknak...Ők úgyis meg vannak győződve a saját hitük mindenekfölötti nagyszerűségéről.Jelzem az ilyesfajta fanatizmus vezetett a történelemben a vallásháborúkhoz, inkvizícióhoz, erőszakos hittérítésekhez, terrortámadásokhoz.)
Többet tudok az iszlámról, mint ahogy azt a fenenagy fennhéjázásodban gondolnád. Azért, mert valaki nem tapsikol ennek a vallásnak, attól még szerezhet ismereteket róla. Annyi tudásom egészen biztos van az iszlámról, mint neked a kereszténységről - lásd a korábbi sületlenségeidet a keresztényekről en bloc.
A férfi úgy tarthat négy feleséget, ha mindegyikkel azonos módon bánik, és azonos anyagi feltételeket biztosít a számukra, és a gyermekeik számára. Ez nagyon szépen is hangzik, csak ellentmond az emberi természetnek, mert senki sem tud egyformán szeretni különböző embereket; a hatvanas években a hippi kommunákban, ahol mindenki együttélt mindenkivel, szép lassan mégis párok alakultak ki - mert az alap mégiscsak egy férfi, és egy nő együttese, kezdetben az Úr sem egy férfit, és négy nőt teremtett, ugye... Ez a szokás abban a korban alakult ki, amikor sok háborút folytattak, és így próbáltak az özvegyen maradt nőkön segíteni. De ma már nem ez a helyzet, a szokás mégis megmaradt. Na vajon kiknek jó ez - a férfiaknak, vagy a nőknek?
A kendőviselést, letakarást annakidején a Bartók Béla úti mecsetben egy született muszlim úgy magyarázta nekem, hogy a nők ne vonják el a férfiak figyelmét a lelki dolgokról. Ez akárhogy is nézem, nem a nőkről szól, hanem a férfiak kényelméről. A hijab egyébként védelmet jelent, és annakidején a pogány arab törzseknél azért volt szokás letakarni a fiatal nőket, hogy ne rabolják el őket - és ez a szokás szépen átment az iszlámba. (Ennyit arról, hogy az iszlámban nincsenek átvett pogány elemek.)
Itt az Nlc-n pedig leveleztem privátban egy nővel, aki Egyiptomba ment a gyereke miatt, akit a drágalátos muszlim apuka elvitt előle... Kiment, ott szinte fogságban tartotta a család, aztán át is tért, hogy azóta mi lett vele, nem tudom... Talán Kahera, akivel szintén kapcsolatban volt, tudja, remélem, jól alakult a sorsa. De számtalan történet szól elrabolt gyerekekről, amit persze lehet ellenséges propagandának minősíteni, csak sajnos van némi alapja...
Számomra tehát úgy tűnik, hogy azokban az időkben, amikor kialakult az iszlám vallás, megvolt a praktikus oka ezeknek a szokásoknak, csak mára már túlhaladt rajtuk a világ. Ezért feleslegestúlbuzgó módon foggal-körömmel ragaszkodni hozzájuk.
Tudod, én eddig konkrétan azt szerettem volna megtudni, h a muszlimok miért tartják az iszlámot a legmagasabb rendű vallásnak. Hogy mi benne az a plusz, ami több, mint a keresztény tanítások. Hogy Mohamed mi újat tudott még mondani Jézus után. Hogy mi az a Koránban, amely felülírja még az Evangéliumokat is.
Jézus ugyanis 2000 évvel ezelőtt elhozta nekünk a legmagasabb rendű Isteni Törvényt, az Isteni Szeretet Törvényét, amely röviden így szól: "Szeresd az Urat, a te Istenedet, és szeresd embetársaidat, mint magadat". Ez a "csúcs" tanítás, ennél már nincs feljebb.
És kiderült, néhány kedves muszlim nő segítségével, akiknek ezúton is köszönetet mondok ;) Hogy a Korán tulajdonképpen semmi újat nem tartalmaz az Evangéliumokhoz képest. Mohamed semmi olyat nem mondott, amit Jézus ne mondott volna el előtte már 600 évvel korábban. Az iszlám tanításoknak a lényege ugyancsak az Isteni Szeretet-törvény, csakúgy, mint a keresztény tanításoké.
Innentől kezdve értelmetlen azon vitatkozni, h melyik vallás a "magasabb rendű" vagy a "jobb" vagy az "érvényesebb" :) Már hogyan lehetne a Lehető Legjobbnál valami még jobb? Hogyan lehetne a legmagasabb rendű Isteni Törvénynél valami még magasabb rendű? Ez képtelenség.
Tehát számomra a keresztény és az iszlám tanítások legmélyebb értelme teljesen egyenértékű, hiszen pontosan ugyanarról szól. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.
Az pedig, hogy melyik a mégiscsak magasabb rendű meg érvényesebb vallás :D az nekem már kb egy óvodás szintű homokozó-vitának tűnik: "az ÉN dömperebb a jobb!!! Az ÉN anyukám a jobb!!!"
Örülök, h ezt végre meg tudtuk beszélni ;) Még 1x, mindenkinek köszönöm a segítséget hozzá :D
Érdekes a muszlim országokban vannak templomok de még zsinagógák is..a nagy keresztény szereteben meg épp most támadják halálra magyarba a muszlimokat mert mernének egy mecsetet építeni!
No akkor beszélgessünk egy kicsit a mecsetek építéséről Európában.
Tudod, minden éremnek két oldala van. Én elhiszem, h ti szeretitek azt hinni, jaj a csúnya rossz kirekesztő európaiaik nem engedik a szegény ártatlan muszlimoknak a szabad vallásgyakorlást.
NAGY TÉVEDÉS. Ma már régen nem erről van szó. A világ nem fekete-fehér (bár tudom, úgy könnyebb volna eligazodni benne).
Egészen idáig a keresztény országokban is szabad volt mecsetet építeni, és mindenki azt a vallás gyakorolhatta, amelyik jólesett neki. Mára azonban egyes EU országokban az iszlám vallás olyan mértékben erőrenyomult, hogy az már az európai országok évszázados keresztény kultúrájának a létét fenyegetik!
Érted? Itt már nem a szabad vallásgyakorlásról van szó, hanem maga a kereszténység léte forog kockán!
Én elhiszem, h ti örülnétek annak, ha minden EU országban az iszlám válna a vezető vallássá, de mi nem.
Mert mit is csinál néhány szélsőséges muszlim (NEM MIND, hanem csak néhány erőszakosabb alak), amint leletepedik egy európai országban? Talán alkalmazkodik az ottani törvényekhez? Neeem, hanem elkezdni verni az asztalt, h az ő kedvéért szorítsák vissza az országban a keresztény vallás szimbólumait, mert az őt ZAVARJA!
Érted? Egy évszázados keresztény múltú országban azt követelik, h szorítsák vissza a kereszténységet, mert az őket zavarja!
Hát basszus, akkor mi a francot keres egy keresztény országban?? Akkor miért akar ott élni?? A pofátlanság teteje, komolyan mondom.
Nem tudom, hallottál-e pl arról, h Franciaországban régen minden állami iskolában ki volt téve a kereszt, mert az nemcsak egy tisztán vallási szimbólum ott, hanem az évszázados keresztény hagyományok szerves része. Erre mit csináltak a muszlimok? Elkezdték verni az asztalt, h vegyék le a keresztet az iskolákban, mert az az ő vallásukat zavarja!!! És mi történt? Talán a franciák elzavarták őket a fenébe, ahogy kellett volna? Nem! LEVETTÉK A KERESZTET A KEDVÜKÉRT!!! Érted? Egy évszázados keresztény kultúrájú ország hajlandó a SAJÁT kultúráját és a SAJÁT hagyományait visszaszorítani, csak azért, h az nehogy zavaró legyen egy tök másik, bevándorolt vallási csoport számára.
És erre az iszlám mit lépett? Talán megköszönte szépen, és cserébe ő is hajlandó volt visszafogni magát, az együttműködés érdekében? Egy frászt! Még pofátlanabbul nyomul előre, és még több kiváltságot követel magának!!!
És ugyanez folyik most pl Angliában és Kanadában is. Sőt Angliában asszem már teljesen betiltották a kereszt viselését pl a kórházakban, még nyakláncként sem szabad hordani! Miközben az a vicc, h muszlim vallási jelképeket viszont szabad hordani! Egy keresztény országban!!!
Még 1x mondom: NEM MINDEN muszlimról beszélek, hanem csak NÉHÁNY szélsőségesről. Viszont már ők is elég voltak ahhoz, h elinduljon ez a változás.
Úgyhogy most a keresztény kultúrájú országoknak muszáj bizonyos korlátozásokat bevezetni, ha meg akarják védeni saját magukat, és nem szeretnék, h az évszázados vallási kultúrájuk eltűnjön a süllyesztőben. Ez egy teljesen normális önvédelmi mechanizmus. Mi se szívesen tesszük, elhiheted, de most már olyan a helyzet, h egyszerűen muszáj.
Tehát nem a kedves-rendes-csendes életet élő muszlimokkal van a baj, hanem azzal a néhány szélsőségessel, akik már mindenért verik az asztalt, és gátlástalanul-pofátlanul visszaélnek a befogadó ország türelmével. Most erre csak azt tudom mondani, h ha nem provokáltak volna ennyire és nem feszítették volna túl a húrt, akkor lehet, h ezeket a korlátozó intézkedéseket se vezette volna be válaszol a befogadó ország.
Érted a problémát? Te is felháborodsz rajta, ha valaki egy iszlám kultúrájú országban nem hajlandó betartani az ottani szabályokat (pl öltözködési előírások). Akkor mi fordított helyzetben nem háborodhatunk fel? Amit nektek szabad, azt nekünk nem? Ami tőletek jogos, az tőlünk szemétség? Hogy is van ez?
Az iszlám országokban azért nincs probléma a keresztények vallásgyakorlásával, mert ott a keresztények relatíve kevesen vannak, és nem akarnak az iszlám feje fölé nőni. Nem követelik azt, h az ő kedvükért változtassa meg a befogadó ország a saját vallási kultúráját. Ez is zavarnák őket a muszlimok, ha ilyet kérnének. A keresztények viszont az EU-ban csak tűrnek, tűrnek... illetve tűrtek, eddig. Mert most már valóban a keresztény kultúra létét fenyegeti az iszlám előrenyomulása.
Most képzeld el azt, h egy évszázados iszlám kultúrájú országba, pl Egyiptomba letelepül egy vallási közösség, amely ahelyett, h alkalmazkodna az ottani viszonyokhoz, inkább elkezdni verni az asztalt, h távolítsák el a közintézményekből a muszlim vallási szimbólumokat, mert az az ő vallásukat zavarja. Szerinted az iszlám ország mit lépne erre? Mert szerintem mindenki felháborodna, vagy legalábbis kiröhögnék őket, és azt mondanák, h "itt ez van, ha nem tetszik, el lehet innen menni".
Tehát megint: amit a muszlimok megtehetnek, azt a keresztények nem? Amit nektek szabad, nekünk nem? Ami tőletek jogos, az tőlünk szemétség? Hogy is van ez?
Ezt úgy hívják, h kettős mérce. Ez pedig nagyon nagy bűn, a Korán szerint is. Bizony-bizony.
Tudod ezek amiket most leírtál olyan általános tévhitek, hülyeségek.
Minden héten van egy versenyző aki ezt elmondja és utánna azt gondolja na most jól megmondta,most világosságot tett az emberek fejébe.
Én álltalában jókat szoktam ezeken nevetni
Tudod-e a pontos okát mért örökölnek a nők kevesebbet?
Vagy mért nem utazhat egyedül,ami nem is egészen pontosan így van de jólvan.. maradjunk annál a verziónál hogy egyálltalán nem utazhat egyedül ( amúgy igen ).? Tudod mi a pontos oka?
És tudod-e milyen szabályokhoz van kötve az hogy a férfi több feleséget tarthasson? Nagyon kemény szabályokhoz...
És elmondanám a legtöbb esetben a nőnél marad a gyerek....
Majd amikor tudod a dolgok pontos okát akkor nyilatkozz légyszíves
A kendőt (hijabot) van fogalmad mért hordjuk?
NIncs ugye....
De persze te annyira jól ismered a vallásom hogy símán vágod kívülről mi miért van